Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 62

Thread: cine ma poate ajuta cu reglaj LNB ?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Bineinteles ca s-a activat cartela in receptorul respectiv.
    Receptorul Strong imi permite selectarea mai multor sateliti (individual), de aceea cel ales a fost Hellas Sat 2, unde semnalul este aproape max (am presetat 5 transpordere, toate pe vertical, iar semnalul ramane aproape constant, la fel si calitatea)

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Cauta sa prinzi etno sau taraf ca sunt FTA. Asta ca sa fii sigur ca esti pe Hellas.
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by conte.x View Post
    Bineinteles ca s-a activat cartela in receptorul respectiv.
    Receptorul Strong imi permite selectarea mai multor sateliti (individual), de aceea cel ales a fost Hellas Sat 2, unde semnalul este aproape max (am presetat 5 transpordere, toate pe vertical, iar semnalul ramane aproape constant, la fel si calitatea)
    omule ti-am spus sa faci teste la optiuni+configurare avansata+cod pinul+setare LNB acolo s-ar putea sa fie problema ca nu alimentezi LNB-ul

alta problema de care ti-au mai spus si alti useri e ca tu cred ca nu esti pe helas 39 est

ai spus ca ai receptor de la AKTA , deci scaneaza cu el tot satelitul si vezi ce canale tv prinzi si astfel descoperi pe ce satelit esti

uite aici frecventele bune de pe Helas 39 est http://flysat.com/hellassat.php

pe frecventa asta 12688 V DVB-S/MPEG-2 30000 7/8 prinzi taraf tv , daca nu inseamna ca nu esti pe helass
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Este incredibil, inca n-am reusit. Si daca n-am invartit antena...
    Poate cineva sa-mi explice :
    * Sirius 5ºE il receptionez (acuma doar canalele free);
    *Thor 1ºW il receptionez (la fel doar canalele free)
    -- cum se face ca unul e pe Est si celalalt pe West iar distanta de miscare a antenei este foarte mica

aici imi scapa ceva (ar insemna ca 39º ale lui Hellas sa fie...unde?? intre ele??? chiar nustiu) asta e nedumerirea

as mai putea banui un obstacol in fata antenei (adica un zid la 6m distanta si cam 4 inaltime, bine si un horn acolo mai inalt), dar asta ar insemna ca satelitul sa fie oarecum destul de jos si chiar in dreptul hornului, asa se face ca nu am semnal.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

"Distanta" intre Sirius si Thor este mult mai mica in comparatie cu cea dintre Sirius si Hellas.

http://www.satlex.us/en/azel_calc-pa...ountry_code=pt , introdu coordonatele geografice corespunzatoare localitatii in care te afli, calculate si ai cam tot ce ai nevoie (inclusiv orientarea LNB-ului). Posibil si obstacolul de care spui sa fie cauza.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

E foarte simplu. Thor e la 1 grad Vest de meridianul 0 (Greenwich), Sirius e la 5 grade Est fata de acelasi meridian. Hellas la 39 grade Est....etc.
    Aici vezi pozitia satelitilor fata de meridianul zero http://www.satbeams.com/charts
    Last edited by nel_com; 18-10-11 at 21:18.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Salutare tuturor!

Am reusit in sfarsit sa pozitionez antena si sa receptionez semnal pe Hellas Sat 2.

Daca v-as spune unde era problema, nustiu daca ati crede; in fine: pozitia antenei (unghiul de elevatie) nici macar nu este perpendicular pe axa solului, ci dimpotriva, usor inclinata catre sol, de-aici si toate necazurile, oricat as fi incercat eu sa o ridic (sa treaca peste gardul vecinului) n-avea cum sa mearga, chiar daca are acel obstacol in fata (un zid) reuseste sa capteze semnalul dar numai inclinata usor catre pamant. M-am uitat printre vecini sa vad ceva "asemanari", da de unde, sar singur in evidenta. (ma astept oarecum si la comentarii din partea lor, ca de, cu ce oi fi eu mai diferit, de mi-am pus antena "invers").

Vreau sa multumesc tuturor, celor care au incercat sa ma ajute si inca ceva...ETNO si TARAF free nu le pot receptiona, bine ca acum nici nu mai conteaza, dar ca fapt divers pt incercari. Am mai observat ca receiverul Dolce este destul de "inchis", sa nu poti edita canalele, sa nu poti face chiar nimica, este prea de tot, sau poate ca nu stiu eu cum se face inca.

Va salut si sa auzim numai de reusite!

Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by LaCobra View Post
    DECI EU SPUN: o elevatie cu voaloare negativa este IMPOSIBILA, nu poate fi captat nici un satelit care are pozitia mai jos de linia orizontului, evident, cred ca pentru toata lumea.
    faptul ca marius a trebuit sa incline antena negativ are o explicatie... asta nu inseamna ca este pozitia correcta.

I-mi pare rau dar nu pot face "temele".
    toate bune.
    omule aberezi la greu , tu crezi in ce spui? eu spun sa pui mana pe o carte despre receptia prin satelit si sa mai inveti

eu inchei ca nu meriti sa te invat mai multe

tu nu ai instalat in viata ta o antena fixa offset la o distanta mai mare de 35 grade fata de locatia unde esti pentru ca atunci nu ai contrazice

iti spun ca receptorul dolce si cel de la boom au un soft foarte pretentios si daca nu are calitate semnalul ==> receptorul spune lipsa semnal [adica daca exista umbrirea putin a antenei sau lnb-ul pozitionat gresit , deci nu se pune in calcul ca nu ar fi bine pozitionata antena ca altfel nu ar prinde nimic, aici intrand si BER ("zgomotul" captat de antena , adica undele parazite provenite din reflexii de la pamant sau alta situatie care pot afecta calitatea semnalului obiecte aflate in calea undelor de la satelit si astfel focalizarea nu este deficitara ) ]

sper sa intelegi ca nu ma cert cu tine ci doar te contrazic in beneficiul tau

cred ca e util sa intelegi ce vreau sa spun
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member LaCobra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

hai sa fii sanatos, ca nu am de gand sa ma cert cu nimeni...expertule!
    toate bune!
    Last edited by delta2k2; 31-10-11 at 15:25. Reason: Regula 12 : Quote inutil

Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by LaCobra View Post
    hai sa fii sanatos, ca nu am de gand sa ma cert cu nimeni...expertule!
    toate bune!
    ok vad ca incepi sa mai fii si putin obraznic in loc sa gandesti limpede si sa te uiti eventual cum se misca o antena cu motor H-H cand pui pe un satelit de asta indepartat si o sa vezi pozitia antenei

cand reglezi direct antena fixa apare inclinatia in jos pentru ca semnalul de la satelit vine in acel unghi si atunci o sa ai maximul de randament

nu stiu ce rationamente faci tu in mintea ta probabil te gandesti ca daca helas e la 39 de grade ar trebui sa fie asa inclinata antena insa diferenta noastra fata de helas e doar de 12-18 grade plus ca nu suntem nici foarte nordici /paralela 45, 39 helas si pozitia Bucurestiului la 26 est( sau 21 pe la Timisoara, insa daca pui cum ti-am spus pe hispasat o sa fie 30+26(21) si atunci antena o sa fie mai inclinata spre pamant la fel cum e cea pe care o arata Marius ,
    insa ti-am explicat ca trebuie sa fie o diferenta mai mare de 35-45 de grade ca sa arate asa si de asta te incapatinezi sa spui "capra e ciuta , desi noi o tinem de coarne "
    Last edited by horatyu; 01-11-11 at 20:28.
    "SGU Stargate Universe"

Mentioned
    67 Post(s)

Ludarosule!
    Eu spun ca nu te pricepi pentru ca ai comentat aiurea , cred ca tu nu ai pus o antena in pozitia aia niciodata pentru ca probabil nu montezi antene decat pe un singur satelit
    daca vrei sa iti spun o antena orientata catre un satelit la mai mult de 35 de grade fata de locul unde te afli are o pozitie mai putin intalnita si aproape identica cu cea pusa de Marius.

Uite iti dau o tema pt acasa : incearca sa prinzi din Romania cu o antena fixa de exemplu acest satelit http://flysat.com/hispasat.php si faci o poza si apoi cred ca nu mai comentezi
    "SGU Stargate Universe"

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@LaCobra da' chiar as fi curios daca poti sa-ti faci tema care ti-a dat-o Horatyu.

Standard RSP member LaCobra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

DECI EU SPUN: o elevatie cu voaloare negativa este IMPOSIBILA, nu poate fi captat nici un satelit care are pozitia mai jos de linia orizontului, evident, cred ca pentru toata lumea.
    faptul ca marius a trebuit sa incline antena negativ are o explicatie... asta nu inseamna ca este pozitia correcta.

I-mi pare rau dar nu pot face "temele".
    toate bune.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Daca va uitati bine la poza, antena nu are o inclinatie negativa(si cosul de fum are aceiasi inclinatie) poza are o inclinatie negativa nu si obiectele fotografiate...

Super Moderator tutri's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Sa ma bag si eu in seama, difereta de inclinatie (in poza) intre cos si antena este de ~5.8 grade.
    muta sobolanu` de aici

Page 1 of 2 12 LastLast