Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 15 of 62

Thread: cine ma poate ajuta cu reglaj LNB ?

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Exclamation cine ma poate ajuta cu reglaj LNB ?

zilele trecute mi-am luat o antena de la dolce si yo is cam bita la capitolul reglare antene. habar n-am ce e elevatia si nici faimosul LNB. ma poate ajuta cineva si pe mine la reglat lnb-ul daca se poate cu niste exemplificari(niste imagini ceva schite sau chiar filmulete)? Detalii: adresa Salzburg, elevatie 29,6 si la lnb -21,6 .Va multumesc anticipat.

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

http://sateliti.info/forumdisplay.php?f=93
    E un "cata-forumul" plin de informatii de poze si alte tutoriale.
    Spor la citit!!!

PS: sa mai spun .....ca ar fi bine sa cautati in forum si/sau sa cititi inainte de a posta ?????

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Unhappy

am citit pe forum si pana la urma cred cam prins hellas sat-ul (cu un fta merge , vad ceva posturi) dar cand pun receiverul de la dolce nu merge. am putere semnal 209-217 dar claritate 0 si am tot invartit de LNB-ul ala de m-am plictisit. ajutati-ma va rog ca un instalator nu am de unde sa chem
    PS pe FTA am putere semnal 92 si calitate vro 75

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

OK, pana aici e bine. Acuma....nu sunt utilizator de dolce deci nu stiu cum arata receptorul asta semnalul sa ne dam seama daca esti corect pe semnal sau nu. Dar prin mici tatonari miscand antena in cele 4 directii( sus, jos, stanga ,dreapta) poti sa-ti dai seama daca semnalul mai creste sau scade.Banuiesc ca e o antena fixa. Daca la partea cu antena esti convins ca esti la maximum de semnal poti trece la tatonari cu LNB-ul miscand-ul cate putin mai in fata sau mai in spate, fata de planul antenei gasind asa punctul de maxima focalizare a antenei. Asta binenteles daca permite montura LNB-ului. Si daca si aici ai semnal maxim, trebuie sa-ti pui intrebarea daca acel card pe care-l ai e activ pentru ca daca nu e...nu o sa vezi nimic cu el...nici macar FTA-urile.
    Ceea ce am zis eu mai sus e bine sa faci cu receptorul FTA pe orice canal pe care-l gasesti si i-l poti vedea. Ca sa fi convins ca esti pe 39*E e suficient sa compari datele canalului deschis identificand-ul dupa sigla si parametrii de receptie pe unul din site-urile care prezinta satelitii exemplu flysat.com aici
    LNb-ul trebuie inclinat cam 20-25* spre dreapta privind din spatele antenei.
    Momentan nu pot decat sa-ti urez succes si sa auzim ca ai rezolvat problema.
    Last edited by yky; 04-11-09 at 03:53.

dMd
    Guest

Canalele in receptorul D0lce sunt presetate, baga cardul in receptor si intra pe un canal necodat, Taraf sau Etno de ex. si vezi daca ai semnal. Pe aceste canale poti sa iti faci si reglajul antenei, odata reglata antena intra pe un canal codat si vezi daca ai imagine.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Daca intradevar ai gasit HelasSat 39E, atunci ce programe ai gasit ca sa fim si sa fi sigur ca esti pe Helas. Pentru reglajul fin al antenei , cum a spus si @dMd gasesti Etno care este FTA pe transponderul 12729 V 30000 7/8, pe urma faci reglajul final pe tp 12596 V 14050 7/8 care este cel mai slab dintre tp lui Dolce.
    Bafta!

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Thumbs up in sfarsit pe hellas sat

Va multumesc tuturor pentru informatii. dupa lupte indelungate cu turksat am reusit .

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Probleme cu Dolce

Salut!

Am fost nevoit si eu sa schimb AKTA pe DOLCE.
    La AKTA (pe Sirius) aveam un receptor Strong 4401 care mergea binisor, avea un bai, se bloca mai mereu, de aceea trebuia tot scos din priza.
    Acum incerc sa scanez Dolce (pe Helas Sat 2) cu noul receptor CDVB5668;
    probleme:
    * semnalul este mort (am invartit si rasucit in toate felurile), nu misca absolut deloc indicatoarele de semnal/calitate (0%);
    * am repetat procedeul cu Strong 4401 (am semnal 80% si calitate 94%) dar este marcat de culoare rosie, deci la scanare nu gaseste nici un canal (trebuia sa fie marcat de culoare verde);
    * am substituit Strong 4401 cu noul receptor CDVB5668 pe aceeasi pozitie a antenei (semnal/calitate max) dar nu scaneaza nimic, adica semnalul este tot mort (0%).

Daca ar mai fi ceva ce mi-a scapat...astept sa-mi spuneti.

Multumesc.

ps ... locatia este undeva langa Santarem - Portugalia.

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Dar antena ai mutat-o pe 39 est? Sigur e la 39 est?

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by conte.x View Post
    Salut!

Am fost nevoit si eu sa schimb AKTA pe DOLCE.
    La AKTA (pe Sirius) aveam un receptor Strong 4401 care mergea binisor, avea un bai, se bloca mai mereu, de aceea trebuia tot scos din priza.
    Acum incerc sa scanez Dolce (pe Helas Sat 2) cu noul receptor CDVB5668;
    probleme:
    * semnalul este mort (am invartit si rasucit in toate felurile), nu misca absolut deloc indicatoarele de semnal/calitate (0%);
    * am repetat procedeul cu Strong 4401 (am semnal 80% si calitate 94%) dar este marcat de culoare rosie, deci la scanare nu gaseste nici un canal (trebuia sa fie marcat de culoare verde);
    * am substituit Strong 4401 cu noul receptor CDVB5668 pe aceeasi pozitie a antenei (semnal/calitate max) dar nu scaneaza nimic, adica semnalul este tot mort (0%).

Daca ar mai fi ceva ce mi-a scapat...astept sa-mi spuneti.

Multumesc.

ps ... locatia este undeva langa Santarem - Portugalia.
    la receptoarele astea de la dolce nu trebuie sa scanezi nimic , cand are semnal intra toate canalele

incearca sa vezi daca misti usor( sa-l inclini) LNB_ul in sensul acelor de ceasornic si vezi daca pe receptorul de la AKTA nu intra cumva mai multa calitate

Receptorul de la dolce a fost utilizat in Romania? era functional?

la meniu+ optiuni+ configurare avansata+codul pin+ configurare LNB trebuie sa te joci acolo faci teste

s-ar putea sa fie un receptor care era setat sa nu alimenteze LNB_ul

PS: soarece abtinete
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member paduraru's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Regleaza antena pe tp-ul 3,daca ai semnal pe acest tp trebuie sa mearga(pe decodorul de la dolce).
    DM 500S,HSS 7160

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Probleme cu Dolce

Sigur ca am schimbat pozitia antenei pe 39º, dar cu receptorul vechi Strong 4401 semnalul este 80% iar calitatea 94%; singura problema ar fi culoarea rosie si nu verde a semnalului/calitatii.

Am miscat si LNB, l-am scos din suport si l-am rotit dar nu se schimba culoarea (tot rosie ramane).

Receptorul nou nu a mai fost folosit in tara, mi l-au trimis in pachet sigilat. (am sunat la firma si mi-au spus ca trebuie sa misc antena, ca ei au activat cartela si este totul ok, din partea lor)

Nedumerirea mea consta in faptul ca un receptor vede semnalul iar celalalt absolut deloc.

Standard RSP member paduraru's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In primul rand cartela nu putea fi activata decat in acel decodor,deci daca cartela a fost activata,a fost activata in acel decodor si decodorul este bun,pe ce frecventa ai semnal cu strongul?chiar daca ai semnal asta nu inseamna ca esti pe hellas,pune decodorul dolce si vezi daca ai semnal pe tp-ul 3.
    DM 500S,HSS 7160

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

@conte, ramai cu userul conte.x primul cont pe care ti l-ai facut, userul conte_ este considerat clona si ca atare banat. Te rog sa citesti regulile forumului: http://sateliti.info/showthread.php?...um-si-Shoutbox
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Bineinteles ca s-a activat cartela in receptorul respectiv.
    Receptorul Strong imi permite selectarea mai multor sateliti (individual), de aceea cel ales a fost Hellas Sat 2, unde semnalul este aproape max (am presetat 5 transpordere, toate pe vertical, iar semnalul ramane aproape constant, la fel si calitatea)

Page 1 of 5 12345 LastLast