Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 31 to 45 of 83

Thread: Alegeri prezidentiale 2009

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Lasa nu te mai lua dupa rautatile debitate de catre politicieni si repetate din greseala de catre noi.Eu nu sunt fan Base,dar daca asa a votat lumea asta e.Si voi cei care sunteti de cealalta parte fiti mai calmi si nu mai repetati ce spun aia ci ganditi voi cu creierul vostru.La argumente concrete si exprimate frumos nu am avut ce comenta,e adevarat ca nu prea au fost dar tin minte cand cineva a spus "eu am dus-o bine pe vremea astuia si votez tot cu el".Corect,nu tu vrajeli cu comunisti,Vantu,Voiculescu,Patriciu,etc.
    :

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ...

Eu personal nu mai am virsta la care sa fiu influentat de ,,cineva" mai ales in materie de politica.Am intrat in discutie de dragul de a schimba o opinie si mai ales pt faptul ca pe rdi ma deranjat atitudinea lui fanta,administratorul site-ului,care se presupune ca ar trebui sa nu fie partinitor nici macar in offtopic,si cu atit mai putin sa numeasca pe unii romani ,,capshunari" ceea ce mi se pare o jignire imensa indiferent din ce punct de verede o privesti.Facind o paralela la ce zic spaniolii despre noi,atunci fanta este un tigan si mamasa o zdreanta...conform opiniei astora,numai ca nimeni nu stie cit ne luam cu ei de piept si ne aparam obirsia,si ca sa te numeasca tocmai al tau ,,capshunar" mi se pare aiurea de tot.Revenind insa la oile noastre,din ce percep din mediul romanesc din Sp,aici,pe nimeni nu intereseaza daca iese presedinte unul sau altul,ca sa nu mai vorbim si de faptul ca multi nici nu au stiut ca sint alegeri in tara.Cu criza actuala majoritatea se ocupa de viata de zi cu zi,si isi fac griji in legatura cu locul de munca care este mai important decit cine il va conduce in RO, daca va reveni.In alta ordine de idei,daca mergi la consulatul roman din Madrid,primul care iti apare in cale este ,,Guta" vinzatorul de cd-uri cu manele,dupa care dai nas in nas cu un portar care habar are pe ce lume traieste si vorbeste doar spaniola...???ciudat nu?..si in final ajungi la un ghiseu de cucoane sclifosite care la intrebarea -ce am nevoie pentru?..iti arata cu degetul murdar de nicotina un afis pe un perete care se presupune ca trebuie sa contina toate datele necesare,dar care din pacate nu contine decit informatii depasite cu multi ani inainte...si vorba aia,ce sa le faci ca doar sint urmasele fiicei lui Base,adica niste analfabete puse in functii de ...oare de cine??Asa ca preferam ca tiganu' sa o facem cu mina noastra,adica sa devenim infractori ca sa putem exista,si deci ne falsificam documentele pentru ca oricum nici alea reale nu au nici o valoare,si pentru ca oricum frontiera se trece cu spaga nu cu acte.Odata ma intrebam daca as putea sa aduc citeva kg de cocaina in tara fara sa fiu prins,si cineva care se ocupa de transporturi sp-ro,mi-a zis ca asta este o treaba usoara si nu este cazul sa-mi fac probleme,important este sa am 20 euros sa dau la sefu'....hal de lume,nu??Trecind peste toate aceste ,,mici" nereguli si fiind un pasionat in electronica si in informatica,am decis sa intru in Romania,prin internet,si sa cunosc cit mai multa lume,persoane dornice ca si mine sa comparta cunostintele dobindite cu ceilalti muritori de rind si pasionati in aceleasi lucruri.Din pacate observ,si nu ma refer doar la acest ,,offtopic"ca lumea este mai interesata de ce fac politicienii decit de ceea ce ne-a unit pe acest site,si mai ales pe aceasta planeta,satelitii.Atunci cind piratam semnalele de satelit o facem pentru ca cei de la putere au inlesnit prin legile date imbogatirea unora dintre ei in detrimentul omului de rind care nu are nevoie decit de TVR oarecare sa vada 10 minute pe zi ce se mai intimpla in tara,numai ca altii te obliga sa dai bani grei pt asta.simplu nu?daca vrei sa vezi la tv,iti bagi cablu,internet si telefon...si ca vrei si ca nu vrei,si se numeste progres tehnologic,dar pe deasupra va trebuie sa suporti si publicitatea pe care ti-o baga pe git pe banii tai...,,hai domle' ca 20 de minute la fiecare ora nu'i mult"zic ei,dar de ce sint obligat sa o platesc eu.Si cred ca mai sint si alte chestii de discutat...probabil mai importante decit presedintele tarii,sau probabil ca eu ma insel si ca sint destul frustrat ca sa vad realitatea.Nu stiu,totul este posibil si in functie de opiniile altora ca mine imi voi pune si un diagnostic.

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Romania este o tara a carei clasa politica este inca in perioada "haiduciei" ... oameni pusi pe capatuiala, "azilanti" parlamentari care-si pun la adapostul imunitatii faptele penale , persoane fara cultura in general ca sa nu mai pomenim de cultura politica sau o cultura a practicilor democratice ! Intr-o astfel de tara clasa politica si prin consecinta Parlamentul ca "loc de munca" al acesteia este o grupare retrograda ... grupare care functioneza transpartinic in a-si conserva privilegiile si ceea ce este cel mai grav incompetenta sau chiar inapetenta in a determina vreo directie concreta de evolutie a Romaniei. Iata de ce eu consider , si nu incerc sa impun concluzia mea , ca impulsul de reformare a tarii nu poate veni decat din exterior ... din afara structurii amintite ... si pentru ca acest lucru sa fie posibil ... impulsul trebuie sa vina de la cineva investit cu legitimitatea electorala si constitutionala ! Iata singurul motiv pentru care l-am sustinut pe Basescu ! nu pentru farmecul lui personal, nu pentru ca as fi interesat in vreun fel ... politic sau economic ...ci pentru ca vorba unui batran liberal ( Radu Campeanu) "pisica trebuie odata ... rupta in doua" si Basescu pare a fi singurul capabil si doritor sa o faca !!! Sa fiu bine inteles ...partidul lui Basescu nu este cu nimic mai bun sau mai frumos decat PSD-ul sau PNL-ul ! cum ar putea fi ? ca doar emana din una si aceasi Romanie bolnava ! dar daca el este intrumentul care sprijina transformarea in directia corecta ... eu cred ca el trebuie sprijinit !
    Last edited by MihaiP; 10-12-09 at 08:34.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Eu am o lehamite de politica....din aceasta cauza nici nu mai postez....Mai bine ne vedem de ale noastre si sa lasam politica pe seama celor care o fac si o vor face acolo "sus"...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Post Viceversa

Viceversa
    de MIRCEA CARTARESCU

'' Mircea Cărtărescu: „Băsescu ar fi trebuit să piardă, era scris in stele. Geoană ar fi trebuit să caştige. Toţi am crezut asta in cele din urmă, intimidaţi de enormitatea puterii celorlalţi. Dar a fost viceversa, şi asta e tot ce contează”.

Scriam acum catva timp că numai o minune l-ar mai putea aduce pe Traian Băsescu din nou in postul de preşedinte al Romaniei.

Mărturisesc că nu am crezut nicio clipă in şansele lui. Cand sondajele la ieşirea de la urne arătau diferenţe serioase intre Geoană şi, pe locul al doilea, Băsescu, cand am urmărit stupefianta, indecenta scenă a bucuriei supreme a „invingătorilor” de seară, crai ce aveau să apună curand, am simţit obida infrangerii ca de fiecare dată cand ticăloşii au triumfat in politica romanească.

Nu e prima oară şi n-o să fie nici ultima, mi-am spus, cand voi avea parte de această amărăciune, această umilinţă neputincioasă. Resemnat, m-am gandit ca de atatea ori: nu-i nimic, vom trăi şi noi pe langă ei.

Două treimi din viaţă mi le-am pierdut sub Ceauşescu, doisprezece ani am supravieţuit sub Iliescu, o să o duc cum o s-o duc şi sub Geoană. Iar, dacă nu se va putea, drumul bejaniei mi-e oricand deschis.

Mai rău era că in următoarele zile aveam să fac faţă triumfului deşănţat al generalilor marii armade, ranjetelor de satisfacţie ale proprietarilor acestei ţări, exuberanţei mediilor care de doi ani incoace au aruncat cu ouă stricate, concertat, asupra unui singur om.

Cei mai venali oameni ai acestei ţări aveau să se bată pe umeri, felicitandu-se că au scăpat de singurul ins care li se pusese impotrivă.

Nu-mi făceam iluzii: aveam să fiu pus la zid alături de ceilalţi intelectuali care l-au sprijinit pe „tiran”, in huiduielile galeriei. Amicii mei care s-au injosit (incredibil şi impardonabil) să voteze cu Geoană aveau să poarte zambete largi pe feţe, incantaţi că au avut dreptate alături de Iliescu, Patriciu, Vadim şi Vintu.

In zori, fostul marinar şi-a depăşit insă, a milioana oară, adversarii. Credeţi-mă că am rămas cu gura căscată. Jocurile erau făcute şi, vorba unui amic imprudent, părea că nici măcar confruntarea finală n-avea să mai schimbe nimic. Ceilalţi işi impărţeau deja funcţiile in stat.

Am citit analize, juste şi raţionale, despre cum a reuşit Băsescu, acest Die Hard absolut al politicii noastre, să reziste unei gigantice armade şi să caştige. Totuşi, cred că şi ceva de ordinul miraculosului a trebuit să se petreacă.

Poate că de miracol ţine faptul că, in cea mai neinspirată mişcare strategică imaginabilă, „submarinele” au ieşit, in fine, la suprafaţă, ca şi cand li s-ar fi intunecat minţile. Trei, Doamne, şi toţi trei: Voiculescu, trăgand foc continuu din toate Antenele. Vintu chemandu-l, la drum de seară, pe Geoană la o cină romantică. Iar conul Dinu… pe conul Dinu, aşa mogul cum e, l-am crezut totuşi tot timpul un om serios.

In campania asta electorală m-a uimit. Ce-a făcut acest foarte prosper şi, pană de curand, foarte discret personaj e pur şi simplu o găinărie de care i-ar fi fost ruşine şi ultimului dintre angajaţii lui. Glumiţa cu filmul trucat a fost poate picătura care-a revărsat paharul răbdării oamenilor.

Dovadă că o avere imensă nu te salvează de cea mai plebee micime sufletească. Multe mituri au luat sfarşit odată cu aceste alegeri, dar niciunul ca mitul marelui şi enigmaticului om de afaceri Patriciu.

Mogulii au jucat de data asta de partea lui Băsescu, iar invincibila lor armadă s-a dus la fund strivită de propria ei greutate. Aproape toate partidele, aproape toate televiziunile, aproape toată presa au capotat ruşinos in faţa unui singur om, mai dezarmat ca oricand. Apoi a fost, fireşte, Geoană.

Nu vreau să spun acum lucruri prea caustice despre el, căci oricum a ajuns erou de bancuri şi de snoave populare. Ce i se intamplă acum trebuie să fie teribil, la fel de teribil ca povestea cu lozurile inversate ale domnului Lefter Popescu sau cu istoria hamalului Abu Hassan care ajunge calif pentru o noapte.

Asemenea oscilaţii extreme ale norocului nu sunt deloc bune pentru sănătatea mintală a cuiva. Meciul de box dintre el şi Băsescu ar fi trebuit, de fapt, interzis din start, pentru că cei doi boxează la categorii diferite. Nici măcar cu un colosal aparat
    de propagandă in spate Geoană nu are greutatea şi forţa oponentului său, care vin dintr-o voinţă şi-o inteligenţă politică evident superioare.

Geoană a fost un cal mort in această campanie. Alături de moguli, a jucat permanent in favoarea lui Băsescu. O face şi acum, făcand pandalii ca un copil căruia i s-a smuls acadeaua. Unii politicieni nu ştiu să piardă, dar Geoană nu vrea, nu concepe să piardă.

Sub privirile intristate ale celor din jur, el repetă mereu şi mereu, rătăcit, „sunt preşedinte”, aşa cum suspomenitul Lefter ingana cu blandeţe, culegand cioburi de farfurii: „viceversa…viceversa…”.

Băsescu ar fi trebuit să piardă, era scris in stele. Geoană ar fi trebuit să caştige. Toţi am crezut asta in cele din urmă, intimidaţi de enormitatea puterii celorlalţi. Dar a fost viceversa, şi asta e tot ce contează.

Am luat-o din nou pe drumul cel bun, fie şi din greşeală. ''

http://www.evz.ro/articole/detalii-a...EVZ-Viceversa/
    Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by savin stelian View Post
    Viceversa
    de MIRCEA CARTARESCU
    ....... Băsescu, acest Die Hard absolut al politicii noastre, ......
    frumoasa tumba , incomparabil peste cea cu ciorapii Loredanei Groza

parca incep sa para mai suportabili Paunescu , Vadim & restul literatilor cu apucaturi ciudate

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Ai avut rabdare sa citesti?
    Pariez ca in viitorul guvern Lenuta va avea unul din cele doua ministere pe care le conduce acum.Cum zicea cineva: guvernul propus acum va fi retras intr-un fel sau altul pentru ca lipseste vedeta.
    :

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

pai otzira de snobism sa am si io ( crezi ca cei care-i cumpara cartile au alt motiv decit aprozaristele care aveau orgasm cu Shogun plasat intre bibilouri ?? )

veste tragicomica , cica se reverifica voturile anulate ( CCR )

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Azi am incercat sa fac o retragere dintr-un bancomat, insa am primit mesajul “fonduri insuficiente”. Nu stiu daca se referea la ei sau la mine.

Entelectualul Patapievici:
    “Nu cred că Basescu a lovit copilul ci cred că doar l-a impins. Greşeală sa a fost ca nu a negat imediat. A fost un pic ca in cazul lui Bill Clinton, in chestiunea cu sexul oral… Apropo, ştiu din surse sigure ca lui Băsescu i-a fost oferita o caseta cu Mircea Geoana primind un sex oral şi a refuzat să-l folosească impotriva lui. Este un om cinstit, credeti-mă…”
    Astia au creierul spalat,auzi ca l-a impins pe copil.Vad ca incep sa recunoasca cu jumatate de gura mizeria care a facut-o marinelul dar "mari intelectuali" reusesc sa traiasca linistiti cu gandul asta si sa linga pentru un post caldut pe vremuri de criza.Culmea e ca acum afirma ca el nu a vorbit despre caseta despre care a vorbit.
    Despre ce a facut Geoana chiar nu ma intereseaza,nici daca a dat nici daca a primit,ca nu a facut nimic ilegal si nici nu a batut copii in public.
    Altfel vad ca iar s-a terminat cu comunistii,mineriadele,etc.Cam brusc.Eu nu uit de Hayssam,fica lui Basescu,flota,Udrea,copilul palmuit si altele pentru care marinelul ar trebui sa raspunda.
    Pana una alta e bine,ne ingropam tot mai tare in criza.Sper sa ajunga PDL sa faca un guvern cu UDMR,minoritati si grupul "lingailor independenti" cu grade de generali,ca sa avem ocazia sa conduca marele carmaci chiar tot in tara asta.Deabea astept sa vad si bugetul pe anul viitor cu TVA marit,cu taieri de salarii si de investitii si buget marit la Turism.
    Sa traiti bine!

PS:Am auzit ca Realitatea Tv a schimbat iar macazul,Vantul o scoate la vanzare si "jurnalistii" de acolo au mirosit ca ii cumpara mogulii din tabara pedelista care sunt la putere si au bani pentru asa ceva.
    :

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Hai sa numaram voturi nule:

Eu zic ca asta nu e nul,din contra,e cel mai bun vot.
    :

Standard RSP member cartof's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

e bine că sa terminat cu bine bravo base
    sigur ca au furat dar acum speram ca scapam de patriciu şi de curva de crin

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Bun,sa zicem ca scapam de cei care vrei tu.Si?Oamenii pe aici strang cureaua din ce in ce mai tare,problemele eonomice as vrea acum sa le vad rezolvate,ca alea cu "la tepe" le-am vazut 5 ani,sunt satul de tepe.Luate.
    :

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)
    Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Insfarsit Geoana a rostit discursul ... discursul din seara de 7 decembrie ! lipsit de coloana vertebrala ... lipsit de demnitate ...lipsit de carisma ...si de cuvant !
    "Otzilor ...tot pe mine ma vreti" ... intre el si Ceausescu nu exista diferente de mentalitate ... amindoi "smecheri" ...amindoi oportunisti...amindoi fara alta demnitate decat ... trufia ! Daca va uitati atent la filmul cu Geoana tzopaind de bucurie ...in spatele lui este Dragnea ...negru de suparare ! el stia !!!

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

da asa este cu o singura completare basescu este cel putin la fel daca nu cumva il si intrece

imi este scarba cum se lupta pentru ciolan ( mintindu-i frumos pe romani ) , dar nu si pentru ciolanul romanilor

nu vor sa faca sistemul de vot mai performant
    aberanta e si dorinta sa votezi intr-un chenar , de ce nu pe o pagina
    erau doi candidati putea sa fie unul pe o pagina si altul pe alta pagina si atunci nu depaseau chenarul ...sau cine stie ce aberatii de reguli

normal ar fi sa fie trecute CNP-urile intr-un soft care sa detecteze daca s-a mai introdus in sistem si unde anume cu ce nume...

mi-am schimbat buletinul anul trecut si m-au facut sa aduc si cartea de alegator pe care daca era aplicata stampila e mai greu de sters

si mi-au dat alta carte de alegator si am intrebat la ce foloseste ca niciodata la alegeri nu mi-a folosit

alea doar au fost tiparite ca un general din politie sa bage mana in banii statului si traieste bine , dar de aplicat nu se aplica nicaieri sitemul prin cartile de alegatori

Toti politicienii sunt manjiti cu astfel de afaceri cu statul ...cele mai recente au fost ale lui Ridzi si miss cocos (udrea elena)...dar nu se mai fac valuri ca pot aparea la iveala mecanismele tuturo ministrilor de a pune mana pe banii nostri

Este criza economica in Romania= cel mai bun banc

nu trebuie sa existe criza in Romania pentru ca aici este de lucru la fiecare colt de strada si pe orice petec de pamant nelucrat

Situatia economica din alte state capitaliste este alta , ei au ajuns la un plus pe care nu il pot consuma sau vinde si a aparut un blocaj la ei totul e pus la punct in agricultura sau sosele , drumuri infrastructura si poate chiar si constructii dar la noi este un mare minus in toate domenile , deci la noi nu e o criza reala

Este criza economica pentru ca Baselul a pus o marioneta ...prof de drept ca prim ministru si care habar nu are de nimic , numai daca ii spune popey ce sa faca...
    Cea mai grozava masura anticriza a fost taxa forfetara care a lichidat (dcapitat) economia tarii de sute de mii de firme mici si mijlocii

a doua care se mai bate si cu pumnul in piept e programul prima casa ...care nu se aplica cum ar trebui ca sa impulsioneze constructia de locuinte NOI ci la orice casa chiar si din timpul razboiului asa ca e inca un esec rasunator ca si taxa forfetara...

Sper din suflet ca Baselul sa il puna tot pe el ca priministru ca sa ingroape Romania definitiv in datorii pe care 10 generatii nu o sa le mai poata plati.

Ceausescu cand s-a imprumutat de la banca mondiala s-a vazut dupa ele sute de mii de blocuri plus fabrici , uzine ...etc
    anii 70 au fost cei mai infloritori ani din punct de vedere economic in Romania si s-a putut plati datoria externa pana la sfarsitul anilor 80 dar e drept cu multe multe sacrificii aparute si simtite de noi toti de prin anul 1980-81 , dar astia nu au construit nimic nou , doar Uzina Dacia au modernizat ceva pe acolo dar cu un profit destul de mic pentru statul roman , mai mult pt cel francez ...in rest nimic ...nu mai merge ..combinatele le-am vandut ca cica erau energofage , dar cand a luat indianul miliardar combinatul de la Galati si-a recuperat banii investiti in primele luni pentru ca a adus castig enorm , desi el nu a facut nici o investitie si a mai luat si pe cel de la Hunedoara sau resita ca nu stiu exact ...si lista poate continua ...

in Romania nu o sa mearga economia decat atunci cand o sa fie patrioti la conducerea tarii nu niste mafioti care pot fi numiti cu STIMA ===> patriHOTI
    Last edited by horatyu; 14-12-09 at 23:19.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Page 3 of 6 FirstFirst 123456 LastLast