Cine cunoaste meserie,se stie nu???????? BRAVO !
Cine cunoaste meserie,se stie nu???????? BRAVO !
Multumesc pentru felicitari dar nu as fi reusit fara ajutorul vostru fiind prima antena cu montura polara pe care o instalez,dar am reusit cu brio,va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat in acest timp,dupa ce o sa pun si actuatorul va mai povestesc ce si cum e,daca aveti intrebari legate de acest sistem nu ezitati sa intrebati,pentru mine a fost greu la inceput ca nu stiam cum se calculeaza punctul 0 la montura polara dar acum e floare la ureche,
Pai nu se calculeaza .
Punctul 0 => antena nerotita in montura polara .
Se orienteaza spre sudul local ( cel geografic ; cel indicat de busola se corecteaza cu declinatia magnetica - parametru dependent de locatie si variabil in timp )
Vezi la Peruvision actuatoare mari , ghideaza-te si dupa putere![]()
Am gasit metoda ca sa zic asa clasica,se orienteaza antena in asa fel incit steaua polara sa cada exact pe axul antenei,stiu ca e cam rudimentara situatia dar numai asa am reusit,am incercat multe variante dar niciuna nu imi dadea posibilitatea rotirii corecte a antenei pe toata jumatatea de arc vizibila de sateliti din RO,asa ca am apelat la un prieten ce are o colectie veche a revistelor TEHNIUM (cei trecuti de 35 de ani stiu despre ce e vorba)
si acolo intr-un nr de prin anii 86 se descrie cum se poate orienta o antena cu montura polara,nu zic ca linkurile primite nu mi-au fost de folos,dar rezolvarea am gasit-o intr-o revista veche,e rudimentara solutia dar a dat rezultate maxime in cazul meu,la un H-H se alege satelitul sudic in cazul meu Arabsat dar la montura polara am aflat cu stupoare ca bine reglata pe steaua polara imi receptioneaza excelent Astra 19 si nu Arabsat 26E ca in cazul unui H-H si in consecinta descrie o jumatate de arc perfecta de la 78,5 E la 30 W nu am incercat mai departe cu toate ca ar fi mers dar o sa vad dupa ce pun actuatorul!,deci pentru cei ce monteaza o antena cu montura polara orientati antena cu tot suportul astfel incit axul antenei sa cada pe steaua polara care se afla la terminatia carului mare e solutia cea mai indicata succes!
Last edited by -minus; 27-04-07 at 21:46.
Tehnium nr din 1989, este un rec acolo ( si un LNB
)
Axade rotatie a antenei paralela cu axa de rotatie a pamantului .
Prima montura polara am facut-o cu doua gauri in capetele axei pt a viza Steaua polara
Actuator subtire : de preferat 18 gros:
sau pune rulmenti la axa polara .
Daca nu este suficient de lung actuatorul , muti mai spre centrul de rotatie punctul de prindere a capatului mobil .
Daca nu lucreaza montura din cauza blocarii rotatiei de catre actuator , indepartezi punctul de prindere a actuatorului pe montura ( punctul fix ) de planul de simetrie al ansamblului .
N-ai mai zis nimic, ai reusit sa ii pui si actuator?
Pe 7W cum merge, dar pe 28.2E? Pe 19E mai e vreun tp inaccesibil?
Ma intereseaza ca ma tenteaza si pe mine o antena mare...
Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, DM500S, CN-BR1 Router
LNB 0.3 db INVACOM Parabola + ghid de unda
/ 1.800.000 Lei / 180 LEU NOU
Si cind mai fac rost de bani il iau si pe asta si gata,pot spune ca am terminat definitiv cu bibilitul acestei antene,uffffffffffff ca mult a durat 4 zile sa o readuc la viata dar a meritat!