Am gasit metoda ca sa zic asa clasica,se orienteaza antena in asa fel incit steaua polara sa cada exact pe axul antenei,stiu ca e cam rudimentara situatia dar numai asa am reusit,am incercat multe variante dar niciuna nu imi dadea posibilitatea rotirii corecte a antenei pe toata jumatatea de arc vizibila de sateliti din RO,asa ca am apelat la un prieten ce are o colectie veche a revistelor TEHNIUM (cei trecuti de 35 de ani stiu despre ce e vorba)
si acolo intr-un nr de prin anii 86 se descrie cum se poate orienta o antena cu montura polara,nu zic ca linkurile primite nu mi-au fost de folos,dar rezolvarea am gasit-o intr-o revista veche,e rudimentara solutia dar a dat rezultate maxime in cazul meu,la un H-H se alege satelitul sudic in cazul meu Arabsat dar la montura polara am aflat cu stupoare ca bine reglata pe steaua polara imi receptioneaza excelent Astra 19 si nu Arabsat 26E ca in cazul unui H-H si in consecinta descrie o jumatate de arc perfecta de la 78,5 E la 30 W nu am incercat mai departe cu toate ca ar fi mers dar o sa vad dupa ce pun actuatorul!,deci pentru cei ce monteaza o antena cu montura polara orientati antena cu tot suportul astfel incit axul antenei sa cada pe steaua polara care se afla la terminatia carului mare e solutia cea mai indicata succes!

Reply With Quote