Results 1 to 15 of 68

Thread: Parabola 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Offset 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

Gataaaaaaaaaa!!!! am reusit intr-un final,acum pot sa ma uit lejer de la 78,5 E la 30 W,mai departe nu am incercat,acum am ramas cu ea pe hispasat,o sa cumpar un actuator de 18 pentru antena ca sa nu mai dau la manivela,in rest sunt super multumit,multumesc tuturor celor ce mau ajutat cu sfaturi si linkuri utile ,
    succes tuturor!!

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Vezi ca s-ar putea ca 18'' sa nu fie suficient pentru intreaga deschidere pentru o antena de 2.4.

Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Gataaaaaaaaaa!!!! am reusit intr-un final,acum pot sa ma uit lejer de la 78,5 E la 30 W,mai departe nu am incercat,acum am ramas cu ea pe hispasat,o sa cumpar un actuator de 18 pentru antena ca sa nu mai dau la manivela,in rest sunt super multumit,multumesc tuturor celor ce mau ajutat cu sfaturi si linkuri utile ,
    succes tuturor!!
    Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, DM500S, CN-BR1 Router

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Cine cunoaste meserie,se stie nu???????? BRAVO !

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Wink Re: Offset 2,40m-dintr-o bucata Al merita?

Quote Originally Posted by dic_star79 View Post
    Cine cunoaste meserie,se stie nu???????? BRAVO !
    Multumesc pentru felicitari dar nu as fi reusit fara ajutorul vostru fiind prima antena cu montura polara pe care o instalez,dar am reusit cu brio,va multumesc tuturor pentru sprijinul acordat in acest timp,dupa ce o sa pun si actuatorul va mai povestesc ce si cum e,daca aveti intrebari legate de acest sistem nu ezitati sa intrebati,pentru mine a fost greu la inceput ca nu stiam cum se calculeaza punctul 0 la montura polara dar acum e floare la ureche,

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

nu stiam cum se calculeaza punctul 0 la montura polara
    Pai nu se calculeaza .
    Punctul 0 => antena nerotita in montura polara .
    Se orienteaza spre sudul local ( cel geografic ; cel indicat de busola se corecteaza cu declinatia magnetica - parametru dependent de locatie si variabil in timp )
    Vezi la Peruvision actuatoare mari , ghideaza-te si dupa putere

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Pai nu se calculeaza .
    Se orienteaza spre sudul local ( cel geografic ; cel indicat de busola se corecteaza cu declinatia magnetica - parametru dependent de locatie si variabil in timp )
    Am gasit metoda ca sa zic asa clasica,se orienteaza antena in asa fel incit steaua polara sa cada exact pe axul antenei,stiu ca e cam rudimentara situatia dar numai asa am reusit,am incercat multe variante dar niciuna nu imi dadea posibilitatea rotirii corecte a antenei pe toata jumatatea de arc vizibila de sateliti din RO,asa ca am apelat la un prieten ce are o colectie veche a revistelor TEHNIUM (cei trecuti de 35 de ani stiu despre ce e vorba)
    si acolo intr-un nr de prin anii 86 se descrie cum se poate orienta o antena cu montura polara,nu zic ca linkurile primite nu mi-au fost de folos,dar rezolvarea am gasit-o intr-o revista veche,e rudimentara solutia dar a dat rezultate maxime in cazul meu,la un H-H se alege satelitul sudic in cazul meu Arabsat dar la montura polara am aflat cu stupoare ca bine reglata pe steaua polara imi receptioneaza excelent Astra 19 si nu Arabsat 26E ca in cazul unui H-H si in consecinta descrie o jumatate de arc perfecta de la 78,5 E la 30 W nu am incercat mai departe cu toate ca ar fi mers dar o sa vad dupa ce pun actuatorul!,deci pentru cei ce monteaza o antena cu montura polara orientati antena cu tot suportul astfel incit axul antenei sa cada pe steaua polara care se afla la terminatia carului mare e solutia cea mai indicata succes!
    Last edited by -minus; 27-04-07 at 21:46.

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Am gasit metoda ca sa zic asa clasica,se orienteaza antena in asa fel incit steaua polara sa cada exact pe axul antenei,....colectie veche a revistelor TEHNIUM
    Tehnium nr din 1989 , este un rec acolo ( si un LNB )
    Axade rotatie a antenei paralela cu axa de rotatie a pamantului .
    Prima montura polara am facut-o cu doua gauri in capetele axei pt a viza Steaua polara
    Actuator subtire : de preferat 18 gros : sau pune rulmenti la axa polara .
    Daca nu este suficient de lung actuatorul , muti mai spre centrul de rotatie punctul de prindere a capatului mobil .
    Daca nu lucreaza montura din cauza blocarii rotatiei de catre actuator , indepartezi punctul de prindere a actuatorului pe montura ( punctul fix ) de planul de simetrie al ansamblului .

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Pai nu se calculeaza .
    am gasit unde mi-ai zis, cred ca il cumpar pe asta sper sa fie suficient;

ACTUATOR 24 " subtire, 800 kg sarcina 24,2 EUR

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

LNB 0.3 db INVACOM Parabola + ghid de unda

/ 1.800.000 Lei / 180 LEU NOU
    Si cind mai fac rost de bani il iau si pe asta si gata,pot spune ca am terminat definitiv cu bibilitul acestei antene,uffffffffffff ca mult a durat 4 zile sa o readuc la viata dar a meritat!