@dingo
daca te ajuta am o montura de antena de 1,4m bulgareasca , nu am ce face cu ea ,provine de la o antena indoita rau de un "meserias".
![]()
@dingo
daca te ajuta am o montura de antena de 1,4m bulgareasca , nu am ce face cu ea ,provine de la o antena indoita rau de un "meserias".
![]()
pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm
Cum se regleaza declinatia la aceasta montura ?
@dingo31
Antena aia are castig maxim la dimensiunea ei.
Am una la Craiova si sunt multumit de ea.
Montura cu care o vindea TehnicB era facuta de un "mosulica" undeva in zona Timisoara - Arad.
Antena venea negaurita!
Eu o am prinsa de un perete si e greu sa pun un actuator mare acolo.
Merge bine de la 42E la 30W din 2007.
Am montat vreo 4 la prieteni si o sa incerc sa le cumpar.
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
@zildan,
Da, este eficienta ca antena fixa.
Problema la mine este cu montura pentru ca deocamdata nu reusesc sa o fac sa mearga pe intervalul de la 30W la 90E.
Faptul ca originalul era negaurit imi da o informatie suplimentara, trebuie sa verific minutios concentricitatea celor patru gauri de fixare, nu m-am gandit ca ar putea fi eronate.
Multumesc mult dar deocamdata mai insist la montura existenta, sper sa pot scoate mai mult.
La modelul din poza sunt doar trei gauri de fixare, apare si problema de rezistenta.
Iar a da noi gauri de fixare perfect concentrice pentru alta montura nu este chiar asa de simplu.
Pot aparea noi erori mai mici sau mai mari, care cumulate cu altele mai vechi de la verticalitate stalp, declinatie, erori constructive initiale provenite din sudarea imprecisa a componentelor, etc duc la complicarea misiunii finale