-
Standard RSP member
Cardsharing securizat (atit cit se poate)
Buna,
as vrea sa pun pe picioare un cardsharing intre prieteni si as vrea sa stiu cum sa abordez problemele de securitate. Nu ca "baietii cu ochi albastri" nu au altceva mai bun de facut decit sa caute cine ce face pe net, dar mai bine e sa fii precaut.
Intrebarile care le-am listat pina acuma, dar poate sunt si altele la care nu m-am gindit, ar fi:
1. filtrarea accesului pe server
solutia ce am gasit-o e cu imaginea PLI care are integrat un firewall direct in linux kernel si care nu lasa sa intre decit pe cine vrea (pb. am intr-un fisier toate IP-uri ... deci daca ajung la server, ii culeg pe toti). O alta solutie ar fi sa iau un router wifi adsl (gen dlink) pe care se poate pune un linux mic (openwrt) si sa fac acolo un firewall ( in speranta ca nu se leaga de el).
Are cineva si alte solutii ?
2. o procedura (script, crontab, parola, ...) care sa faca ca "curete" logurile de conexiune (adica cine ajunge pe server, sa nu gaseasca lista cu cine se conecteaza). Asta inca nu am gasit ... are cineva idei?
Ar mai fi si crearea unei partitii criptate (cu truecrypt, de exemplu) care sa fie montata la boot si pe care sa existe toate fisierele de configurare a serverului.
3. cum se poate stii daca cineva se pune pe linie, adica intre client si server?
Eu ma gindeam la masurarea pingului pt. a vedea daca sunt variatii "neexplicabile"; plus pus pe picioare o conexiune VPN (openvpn) ?
Alte idei?