Results 1 to 11 of 11

Thread: Nelamurire ...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member garyman's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Nelamurire ...

Quote Originally Posted by JBTC View Post

sfatul meu: MC-uri si fibra optica.
    cred ca varianta asta la un singur pc ( utilizator ) nu prea se merita : costuri mari in MC-uri , cutii de jonctiune , patch-uri de fibra , sudura fibra .... pe FTP iese mai ieftin . Iar daca vrea sa faca o mica retea , poate cascada usor 4 switch-uri , deci cam 500 de metrii departare de modem ... dar daca vrea mai mult , atunci si eu ii recomand fibra optica
    pierdut in discutii aprinse .... desi nu doresc nimic

Standard RSP member JBTC's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Nelamurire ...

Quote Originally Posted by garyman View Post
    cred ca varianta asta la un singur pc ( utilizator ) nu prea se merita : costuri mari in MC-uri , cutii de jonctiune , patch-uri de fibra , sudura fibra .... pe FTP iese mai ieftin . Iar daca vrea sa faca o mica retea , poate cascada usor 4 switch-uri , deci cam 500 de metrii departare de modem ... dar daca vrea mai mult , atunci si eu ii recomand fibra optica
    Quote Originally Posted by garyman View Post
    dap iese mai ieftin pe moment. dar avand in vedere ca 95% e extern... daca nu e cablu de calitate dupa o vara-iarna vor aparea pb din cauza de dilatare-contractare vor aparea crapaturi, apa de ploaie se va infiltra, vor aparea porturi arse la sw... batai de cap... eu am o vb: suntem prea saraci sa ne permitem ieftin.
    poate incerca si o solutie WIFI pt 200m...daca n-are obstacole evidente (cladiri cu fier-betoane, varii antene si alte prostii)... impatimitii radio il vor ajuta cu mai multe (gugaleste dupa ei sau ii gasesti chiar aici)

oricum la 200m e bine sa puna un cablu SFTP si un sw de calitate la jumatate sau macar la 50m de unul din capete - daca alege solutia clasica...

si solutia FO nu mai e chiar asa scumpa... un MC e cam 80eur acum iar fibra gasesti la 4,5lei/m la TM (minim 500m)
    MacMini Plex/Boxee, Dolce DTH, Dolce Interactiv, Focus DTH, Digi DTH