Results 1 to 15 of 27

Thread: Unde este limita intre original si clona ?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Default Re: Unde este limita intre original si clona ?

P.S. Nu sint partizanul Clonelor ! nu-mi cumpar din pricipiu asa ceva ! clonarea in sine este furt ! radacinile trebuie combatute ... si nu victimele !
    Victime ...este un fel a spune ! sint evident destui cei care-si cumpara , din ratiuni economice, cu buna stiinta o clona ... si asta reprezinta un risc asumat ... riscul ca intre clona si original sa fie o distanta inacceptabila.
    Mult mai grav mi se pare insa ca vanzatorul sa vinda o clona drept original ! pe el se bazeaza fabricantul de clone ... pe el si pe credulitatea omului cu banii numarati !

Standard RSP member garyman's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In principiu ai dreptate dar atata timp cat vor exista oameni cu venituri modeste , oameni care traiesc undeva la limita de jos a traiului decent , vor exista atat producatori cat si cumparatori de clone . Omul de rand are de ales intre a visa la un produs de firma la care nu poate ajunge si pe care nu-l va avea niciodata si un produs de duzina , o clona , o copie la jumatate de pret , poate chiar si mai putin , care il face sa simta , pentru putin timp , avantajele utilizarii acelui produs .
    Daca toti am avea banii necesari ne-am cumpara receptoare de firma , carduri oficiale la n provideri si asa am uita de sharing ,imagini, clone .....dar tocmai lipsa lor se pare ca ne face sa ne invartim in acest cerc ....

si .... bun venit pe forum !
    pierdut in discutii aprinse .... desi nu doresc nimic

Standard RSP member otheitis's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Bine ai venit la forum!!!!Te asteptam de mult timp!!!!
    Asa e.Victima e clientul.Decit sa ia masuri firma impotriva firmelor care cloneze ia impotriva clientilor.Ce e clientul ca sa stie daca un produs e clona sau nu.Sau de ce trebuie eu sa ma uit daca are acest tip de suruburi atunci e clona sau are acest tip de motherboard si e original sau telecomanda e asa si e clona....

AB IPBOX 9000HD

DVB/S2-CABLE TUNER

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by mihaip View Post
    P.S. Nu sint partizanul Clonelor ! nu-mi cumpar din pricipiu asa ceva ! clonarea in sine este furt ! radacinile trebuie combatute ... si nu victimele !
    Victime ...este un fel a spune ! sint evident destui cei care-si cumpara , din ratiuni economice, cu buna stiinta o clona ...
    Eu unul cumpar clone datorita faptului ca sunt mai ieftine si nu exista diferente semnificative din pdv hardware.
    Softul rulat e acelasi.
    Lasand la o parte porcaria numita I.H.A.D si GP care sincer vorbind a aparut nu din necesitatea de a elimina clone ci din lupta celor ce faceau bani "albi" din vanzari "negre".Practic pe filiera 2 se imparteau banii-dar aici unul a bagat mana mai tare si asa a a prut clonebomb.Exemple dintrastea sunt destule in lumea dezvoltatorilor de soft(vezi cazul razboiului dintre producatorii de HW sw pentru service de Nokia-telefonie mobila!).
    Nu am avut probleme niciodata cu clonele.

Standard RSP member armandino's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

parerea mea este ca romanul s-a invatat sa cumpere lucruri facute de mantuiala .... in speta clona de dreambox ... pentru faptul ca e mai ieftin si face acelasi lucru. in realitate nu face acelasi lucru....sau nu toate fac acelasi lucru .... o mare partea au bug-uri ... si in afara faptului ca nu se va comporta ca unul normal, iti mai face si draci

in toata lumea asta totul se copiaza .... de la ou kinder pana la vapoare .... de la o amarata de sigla pana la piraterie software. iar daca dvs cumparati aceste produse piratata , nu faceti decat sa aduceti un aport important la dezvoltarea acestui fenomen.

eu nu spun ca romanii nu au probleme financiare, dar cine vrea un produs de calitatea scoate din buzunar malai.

cu stima

PS:La data cand am achizitionat dreamul meu, erau pe piata si clone , insa am dorit sa am un produs original. m-a costat ceva ... dar a meritat. la orice ora din zi sau noapte am curajul sa testez orice soft apare pt el fara sa am frica ca se va strica .

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by armandino View Post
    o mare partea au bug-uri ... si in afara faptului ca nu se va comporta ca unul normal, iti mai face si draci
    oooo, poate aduci si argumente, in afara de prejudecati!
    eu dau mana cu tine la orice ora din zi si din noapte ca dm500s clona bate la fund ala original la toate capitolelelaca retea, tuner, incalzire, viteza si ce mai vrei tu.
    la dm800 s-au facut deja teste: si clona a iesit mai bine: se incinge mai putin si este mai rapida.
    in caz ca nu stiai pana acum cea mai mare clona este dreamboxul in sine.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Am eu doua placi de baza de la clone de DM500,defecte.Una cu flash-ul sau ram-ul,cealalta cu reteaua.Adi Sony le-a vazut cu ochii lui.Nu zic ca nu sunt si originale moarte,ba cu tunerul,ba cu altceva si sunt clone care merg de ani de zile,dar uite ca se mai intampla.
    :

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

pai da, man, normal. orice produs electronic se poate defecta; indiferent ca e sony, philips, dreambox sau clona. ideea este ce procent din ele se defecteaza: una e sa ai o marja de defectiuni de 1% si alta e sa ai 30%

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Zmeura, mihaip a spus sa nu ne certam pe aici.
    Prin mainele mele au trecut peste 300 de dreambox, inetbox,unixbox,tbox si as putea termina maine lista.
    LAN defect-nicidecum pentru ca e clona dar daca tu sustii ca e defect ca e clona eu pot spune ca de la tine am auzit cea mai mare prostie spusa vreodata.LAN defect de la instalatie electrica proasta, socuri de curent, cuplarea decuplarea cablului de retea sub tensiune, descarcari electrostatice.
    La 300 buc am avut cam 5 cu probleme LAN-am inlocuit procesorul ASIX, am inlocuit vreo 2 condensatoare si cam atat.
    Flash-RAM-crapa mai greu-in general cand faci flash cu o imagine pentru alt box(cred ca a pus de 500+) sau cand faci cateva sute de flash-uri.Mai rar alte cazuri.De flash ram doa 1.
    Cateva cu sursa zob si vo 10 cu tuner defect.
    la originale din vreo 60 an avut 15 cu tuner defect.
    In rest daca esti de meserie nu vorbi prostii.
    Stii si tu ca sunt fiabile si nu se defecteaza din cauza asta.
    Ca au fost 15 cu tuner defect la originale prin 2006 e alta manarie de-a lor ca dupa aceea nu au mai fost probleme.
    Nu dau 500 RON pe un produs cu titlul de original cand am la 375RON acelasi produs.
    Nu ma intereseaza ca nu merge gemini.Oricum e cea mai slaba imagine.