Abia acum am vazut topicul.
Am o plasma Panasonic TH 42 PV 60. Sunt foarte multumit de ea. Reglajele stau acum la 1/2 si pe contrast, luminozitate, culoare, iar imaginea este excelenta, atat pe cablu (mai slaba calitativ) cat mai ales pe satelit (am dreambox 500). Dintre DTH-urile noastre parerea mea este ca Digi are cea mai buna calitate, apoi cam tot pe acolo este Focus (un pic mai impastata imaginea), apoi Boom, si ultimul calitativ MAX. Despre Dolce nu pot spune nimic, nu pot vedea satelitul. Pe DVD imaginea este exceptionala, mai ales pe intrarea component. Din pacate nu am nici o sursa HD in casa pentru comparatie. Intrarea PC se comporta onorabil, desi cred ca mai poate fi reglata imaginea din PC-ul meu. Pe satelit cea mai buna imagine am remarcat-o pe Premiere si csat, avand si avantajul de a fi 16:9.
Spre comparatie, la servici am un LCD Philips diagonala 82 (nu stiu exact modelul) iar imaginea dupa parerea mea este mult mai slaba. Imaginea pe LCD are o luminozitate muuuuult mai mare, contrastul reglat asemanator este mai mare, dar si foarte obositor pentru ochi.
Ideea este (si nu-i a mea - va recomand sa cititi si pe www.avforums.com) ca in magazine iluminarea de fond este mult mai mare decat lumina din din casa, si ceea ce pare foarte bun din punct de vedere al contrastului si luminozitatii in magazin, acasa este prea "tare".
In plus LCD-ul este mult mai pretentios la calitatea semnalului mai ales la cea care vine pe cablu (intrarea de tuner), acasa am cablul direct din amplificator, se vede clestar pe CRT, pe plasma foarte bine, probabil datorita dimensiunii mai mari a plasmei imi da usor senzatia de imagine mai flue, iar pe LCD se vede.......cu purici!!. Poate si LCD-ul pe care am testat semnalul nu e de cea mai buna calitate (Schneider), dar ar fi trebuit sa se vada bine.