Nihil Sine Deo !
Credinta. Speranta si incredere.
Ubi bene ibi patria.
Este o informatie pe care am preluat-o si eu de pe alt forum. Am precizat ca este o simpla varianta ce poate fi incercata, nu ca ar fi 100% functionala. Deosebirea intre ce s-a mai postat este ca se da permisiunea 755 la fisierul init, iar dupa ce instructiunea fisierului a fost executata, acesta se sterge. Eu personal nu am verificat, dar daca merge ...ar fi ok si cred ca merita incercat.
nu merge, incercat de mine....
...........................
Eu din cate imi aduc aminte doar cu un fisier init care sa modifice MAC-ul nu se rezolva mare lucru.Daca interogai prin telnet cu ifconfig iti arata MAC-ul pus in init,dar cu Gemini 4.20 in Blue Panel aparea tot MAC-ul hardware.La Gemini 4.3 si 4.3.1 nu mai apare MAC-ul in Blue Panel dar sunt convins ca il citeste tot pe cel hardware si nu pe cel modificat soft.Cei care aveti 4.20 puteti testa sa vedeti daca in BP apare tot MAC-ul de clona,eu asa tin minte.
:
un router e cea mai buna si simpla solutie
Daca pui Gemini 4.3.1 pe o clona nu cred ca te ajuta cu ceva routerul.
Am uitat sa postez mai sus:vad ca mai sunt inca useri care nu stiu daca au clona.Deschideti si voi DCC si la Telnet tastati ifconfig urmat de un enter,va apare HWaddr si daca nu e de genul 00:09:34:xx:xx:xx atunci aveti clona.Bineinteles fara fisier init cu script de modificare a MAC-ului pus pe el.
PS:Modificarea MAC hardware se face prin rescrierea secventei de boot dupa indicatiile de aici http://sateliti.org/showthread.php?t=3262
:
Confirm ce spune @zmeura, am incercat cam toate variantele de schimbare a adresei MAC... dar singura care a dat rezultate a fost cea de rescriere a secventei de boot...
Respect
[QUOTE=zmeura;35213]Am uitat sa postez mai sus:vad ca mai sunt inca useri care nu stiu daca au clona.Deschideti si voi DCC si la Telnet tastati ifconfig urmat de un enter,va apare HWaddr si daca nu e de genul 00:09:34:xx:xx:xx atunci aveti clona.Bineinteles fara fisier init cu script de modificare a MAC-ului pus pe el.
Ciudat eu am o clona si am facut exact ce scrie aici si ma-cul incepe cu 00:09:34:xx:xx:xxOare pot sa pun faimoasa gemini 4.31