Results 1 to 15 of 41

Thread: sat finder

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Cat de mult masoara satfinderele astea sub nivelul unui receptor ? De exemplu daca vreau sa vad ce semnal am cu o antena de 90cm pe un spot care necesita antena de 2,5 metri ( exemplu spot MENA Nilesat ) imi va arata nivelul de semnal receptionat cu antena aceea de 90cm ?

Standard RSP member iosif's Avatar
    Mentioned
    20 Post(s)

Cat de mult masoara satfinderele astea sub nivelul unui receptor ?

Asta nu am probat. Dar o sa testez.

In specificatii spune ca poate : Satellite, Terrestrial (T & T2) & Cable Signal Measurement.
    DM 920 UHD, Emme Esse 1,25, TBS 5520, 5590, 5927.

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Quote Originally Posted by clau View Post
    Cat de mult masoara satfinderele astea sub nivelul unui receptor ? De exemplu daca vreau sa vad ce semnal am cu o antena de 90cm pe un spot care necesita antena de 2,5 metri ( exemplu spot MENA Nilesat ) imi va arata nivelul de semnal receptionat cu antena aceea de 90cm ?

Tunerul de la x-finder 1 este sub nivelul unui tuner Si2166 sau 2169 ori al unei placi TBS. Multe transpondere cu semnal sub 4-5 dB nu sunt vazute de x-finder
    De aceea am intrebat daca x-finder 3 este mai sensibil si procesorul mai rapid.

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Nu stiu cum sa interpretez valorile campului electromagnetic la cele doua aparate de la #31
    Unul are exprimata sensibilitatea : - Input level range: 30 ~ 90 dBµV, celalalt: -65 to -25dBm.
    Unitati diferite, valori diferite.
    Intreb care dintre ele reflecta o sensibilitate mai mare?

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Nu sunt sigur ca dau raspunsul corect dar am gasit pe internet un convertor intre cele 2 unitati de masura.
    Ar zice acolo, considerand impedanta cablului 75 ohmi ca 90 dBµV=-18,75dbm iar 30dBµV ar fi -78.75 dbm. Asta ar insemna ca este mai sensibil este cel cu -65 to -25dbm. Singura chestie de care ma indoiesc e doar ca ceea ce afirma producatorul sa fie si real sa fie capabil de acea sensibilitate. Pe receptoare pe majoritatea scrie aceleasi valori dar tunerele au diferente la sensibilitate.

https://www.rfmentor.com/content/dbm...uv-calculators
    http://www.cantwellengineering.com/c...r/convert/dbuv