Sincer nu inteleg de ce atata dificultate!
Pentru inceput am vazut ca ai acuatorul fixat aproape de capatul de deschidere(desfasurare spre inainte) si asa se explica "neputinta" de reglaj dorit.
Spui ca ai semnal slab pentru 28E-3E? Normal , fiindca nu ai antena reglata corect.
Pentru ca ai acuatorul pe dreapta (cum se vede din poza) trebuie sa faci urmatorii pasi:
1. Sa fixezi stalpul la 90grade.
2.Aparatul (pentru inceput) seteaza-l pentru Telstar12 15W , pe frecventa 12608H - Gunaz tv .
3.Desfaci capatul de deschidere al acuatorului(din surub) si misti incet antena de la dreapta spre stanga pana apare semnal si calitate.
Atentie! Trebuie sa fixezi acuatorul de stalp cam la cca. 10-15cm de la capatul de deschidere in jos la cele doua suruburi.(nu ma refer la tija care iese!)
Daca nu apare trebuie sa desurubezi toate suruburile cate putin pentru at-i permite o rotire pe stalp si faci simultan acelasi procedeu atat pe stalp cat si din cupa. Procedeul il poti face si cufixarea pe care o ai la acuator.
4. La obtinerea semnalului strangi suruburile pe stalp si prinzi surubul din cap acuator la loc.
5. Executi miscari spate-fata a cupei pentru a verifica maximul de calitate al frecventei.
6. Cu aparatul cauti progresiv satelitii de la vest la est ( folosesti frecv: 11591V- france pentru 5W ; 11389H - enter film pentru 4W ; 123456V- romania tv pentru 1W ; 11766H- 2+2 pentru 4,8E etc. .... pana la Turksat 40E)
Nota: pentru Nilesat si Eutelsat 28E nu vei avea calitati mari decat pentru cateva frecvente.
Stiu ca e o munca titanica dar vei reusi cu pasii dati, deoarece eu am reglat montura cu acuatorul pe stanga la o cupa de 1,20.
Daca nu vei obtine satelitii de la est la vest in ordinea normala si cu calitati maxime( min.80%) sugerez sa fixezi un cornier lung de cca.40-50cm pe care-l prinzi de suportul de sustinere al cupei- cel rotund, de bara din dreapta si la capat fixezi surubul de la bratul de deschidere acuator( cca.5-10cm de la suportul rotund)
Mult succes!

Reply With Quote
. Am incercat azi toata ziua sa o reglez dar nu am reusit. Am urmarit intocmai pasii de reglaj: am prins satelitul de la 28.2 est (unde conform locatiei mele ar fi la sudul geografic). Am miscat antena astfel incat sa fie la 90% unghiul, asa cum mi-a sugerat @marcghi, pe 28.2est, cu semnal la maxim. Odata gasit acest satelit, am prins motorul, si am incercat sa misc antena catre est sau vest, cate putin. Vreau sa precizez ca bratul motorului (dimensiunea motorulu) permite sa misc antena intre 42est si aprox 1 vest. Ideea e ca odata ajuns la extremitati semnalul este slab, atta la est cat si la vest (chiar daca pe 28 est e full). Am incercat sa umblu la elevatia, ca doar acest reglaj il pot face, insa daca la extremitati umblu la elevatia...semnalul creste simtitor..insa pierd semnalul pe 28 est si la satelitii de langa.