-
Member
Beginner
Re: Receptii extreme- DX
Cum am promis revin cu amanunte.
Antena are un singur focar asa ca a trebuit sa cumpar un convertor C&Ku si sa-l prind in interiorul feed hornului de 23cm dar pentru ca fac si emisie nu poate sa stea permanenet acolo. Acest lucru imi pune cea mai mare problema de rezolvat pina acum. Imi mai trebuie un fel de schela pe care sa ma urc si sa pun convertorul de satelit atunci cind fac receptie sat. Nu am inca aceasta schela. Am intimpinat mari dificultati pe elevatie. A trebuit adaugate contragreutati in plus si schimbat actuatorul de 24" subtire cu HV 24" gros.
Am observat ca pozitia cu parabola in sus (la 90 grade) este foarte avantajoasa cind bate vintul si invers in pozitia zero grade elevatie este bine sa stea cind ninge. Am mai observat ca pilonul are tendinta sa se torsioneze la virf in sensul de a se rasuci atunci cind bate vintul si parabola e in pozitie de ninsoare. Am facut rost de 4 ancore + paftale + intinzatoare pt. a scapa de momentul de torsiune dar zapada din curte si pamintul inghetat nu imi permit montarea lor. Mai am de pozat toate cablurile pina in laborator. In concluzie lucrurile bune se obtin greu cu multa munca.
Daca nu ne mai auzim pe anul acesta va doresc la toti SARBATORI FERICITE !!! si LA MULTI ANI !!!