la o antena fe ofset de 1.5 m daca pun suport cu mai multe lnb-uri de la 1west la 28 est cu focarul la 16 est am semnal bun pe toti satelitii? in zona Bucurestului.
la o antena fe ofset de 1.5 m daca pun suport cu mai multe lnb-uri de la 1west la 28 est cu focarul la 16 est am semnal bun pe toti satelitii? in zona Bucurestului.
Semnal bun pe toti sateliti nu o sa ai, intodeauna la o antena ofset transformarea ei in multifeed duce la scaderea calitati semnalului receptionat pe sateliti secundari focarului. Vei avea probleme cu receptia pe sateliti care nu au spot puternic pe Romania( Astra 2A/2B, 28Est, Astra 4A spot nordic, Thor 1w spot nordic), in rest sunt receptionabile daca ai indemanare la confectionarea multifeedului.
am gasit pe youtube un clip interesant
amindoua transponderele sint pe banda de jos si polaritate verticala ,la un receptor normal nu ar trebui sa faca asemenea probleme; intrebarea e daca ai testat cu un alt receptor,nu amiko poate humaxul ala daca il mai ai, prin diseq sa vezi daca merg transponderele respective? Sa nu fie o problema de la tensiune ,sa nu furnizeze tensiune/amperaj suficiente tunerul receptorului.
pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm
am incercat cu un diseq 2/1 si mergea humaxul nu are diseq 1.1,dar nu am incercat cu diseq 8/1 care e protocol diseq1.1
Salut, sa nu cumva sa fie alterat softul receptorului,si o trebui resoftat....am patit si eu treaba asta cu receptorul meu G.M. Spark Reloaded .
Am diseq 4/1, si la un momendat ave-am semnal slab,banuiam diseq-ul dar nu era din el ca probasem cu altul si facea la fel.
nu are cum toate receptoarele sunt cumparate saptamana aceasta si daca era softu nu mergea nici cu cablu lung nici cu cablu de maxim 3m, am mentionat mai sus ca merge cu cablu de maxim 3m lungime unde nu am probleme in receptia acelor transordere!
salut,o intrebare va rog,am o parabola primfocar de 1,8m,se poate face din ea un multifeed?
@lucian
de la brico depot sau de la leroy merlin ,zona nord Nisa , am luat bigbisat cu 150 sau 155euro in conditiile in care wavefrontierul T90 era 200euro iar antena multifocus de la triax de 1,25m era undeva la 300euro. In Romania o antena de 80cm se vinde cu 40-50ron, in Franta cu 40euro. Amicul care locuia in Nisa ca sa iasa mai ieftin a comandat in Germania 20 bucati wavefrontier si chiar daca au fost ambalate individual si puse pe paleti tot a avut antene indoite de la transport asa ca nu prea a facut mare economie cu trimisul inapoi a celor indoite si cu o noua comanda . Vezi ce gasesti si la ce preturi si vorbim. Daca gasesti antena care te intereseaza si nu cunosti brandul ,fa-i poza si discutam.
Multumesc de sfaturi. Am gasit Maximus T-85 la 70 euro, WF T90 la 110 euro. De asta zic ca Cahors mi s-a parut scump. Pana la urma nu m-ar deranja sa dau si 180 pe Cahors daca stiu ca are o durata de viata mai mare. Eu locuiesc in Bearn spre sud-vest-ul Frantei unde ploua cam 170 zile pe an. Cum antenele Cahors sunt din fibra nu am nici cea mai mica idee cat de bine se tin in timp.
@lucian
la ce semnal au satelitii pe care i-ai enumerat in zona mentionata ,merge cam oricare dintre antene . Poti sa adaugi si modelul bigbisat de la Cahors (fostul visiosat) . Alegerea e si in functie de preturile la care gasesti antenele . In perioada 2012-2014 am montat dar mai mult am reglat/corectat antene wavefrontier instalate ,de la Monte-Carlo pina la Marsilia , cam toate cu pretentie sa receptioneze de la 28est la 5west si nu prea am fost incintat de ce semnal obtineam ,in special pe satelitii de la extremitati. Mai bun semnal aveam la extremitati cu antena bigbisat care e mai mica , mai usoara si pentru mine mai "sincera" la semnalul receptionat.
Initial era si Cahors pe lista dar dupa ce am vazut ce pret are am renuntat. 160-180 Euro nu este chiar putin dar o sa mai studiez problema.