Results 1 to 7 of 7

Thread: Intrebari despre Elevatie si Declinatie

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Antena este de 1m. Vecinu de la 3 blocuri are antena de 85cm si are semnal cacalau pe vest. eu am semnal pe 1 grad vest foarte slab pe rcs. si mai incolo pe 5w si restul nu am deloc.

Intrebarile raman aceleasi:

La ce gradatie trebuie sa pun motorul? tinand cont ca pe satlex imi zice unghiul de elevatie 39.60 si din formula rezulta 46.25
    La ce gradatie trebuie sa pun antena? tinand cont de ce gradatii am eu pe acel suport.

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by cronaldo View Post
    Antena este de 1m. Vecinu de la 3 blocuri are antena de 85cm si are semnal cacalau pe vest. eu am semnal pe 1 grad vest foarte slab pe rcs. si mai incolo pe 5w si restul nu am deloc.

Intrebarile raman aceleasi:

La ce gradatie trebuie sa pun motorul? tinand cont ca pe satlex imi zice unghiul de elevatie 39.60 si din formula rezulta 46.25
    La ce gradatie trebuie sa pun antena? tinand cont de ce gradatii am eu pe acel suport.
    nu te poti lua dupa satlex cand e vorba de o antena cu un motor H-H , daca era doar antena simpla era ok dupa datele de acolo

Ti-am explicat si eu si Sorin ce trebuie sa faci , insa nu stiu exact daca tu prinzi satelitul de la 25.5 est pentru ca nu ai specificat , daca nu prinzi acest satelit se complica putin problema dar se poate rezolva pana la urma .
    Cauta eventual o busola sa vezi exact unde este sudul si acolo in zona aia cauta sa prinzi satelitul de la 25,5 est si daca prinzi semnal reglezi acolo sa prinzi semnal maxim si calitatea cea mai buna.
    Dupa ce ai prins semnal maxim acolo trebuie dat un reset la motorul H-H .

Am impresia ca tu vrei sa reglezi antena doar pe 1 west si nu pentru toti sateliti
    Motorul h- h este facut sa prina toata plaja de sateliti la care ai vedere daca este reglat la "punctul zero"(cel mai sudic punct=longitudinea locatiei tale) dupa care motorul va urma curba satelitilor stanga dreapta(est-vest) fara nici o problema , trebuie facuta setarea in receptor ===> go to X sau USALS
    La acest punct zero LNB-ul trebuie sa fie exact la mijloc--->(vezi ca exista si o gradatie pe el ) sau perpendicular pe sol daca este sub forma de L

Succes.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Am reusit. Era din cauza LNB ului nu era orientat bine si am mai bibilit la montura de la antena sus jos si am reusit. Va multumesc!