interesnta descoperire,
insa spre Turda, Medias, Targu Mures, Sighisoara incolo se prind oare posturile astea?
Dislikes: 0
interesnta descoperire,
insa spre Turda, Medias, Targu Mures, Sighisoara incolo se prind oare posturile astea?
Merg daca esti pozitionat favorabil.Sa nu ai obturata vederea catre Paltinis si sa fi cat mai sus fata de cladirile din jur.
:
Poti verifica pe site-ul asta:http://www.mapavysilacu.cz/mapdistancepair.html
Iti alegi exact locatia unde vrei sa faci receptia,inaltimea antenei, locatia releului din Paltinis cu click stanga pe punctul de receptie dai pe Terrain profile si poti vedea exact daca sunt sau nu sint obstacole terestre intre cele doua puncte. Daca nu sunt obstacole terestre +cladiri inalte intre cele 2 puncte, sigur merge.
Putin ajutor va rog nu reusescsa prind semnal de la Platinis ch 47 si ch 54 care este mai puternic la semnal?
La receiverul meu nu are romania acolo cand aleg tara eu am pus pe germania.
Antena cum trebuie pusa orizontal sau vertical?
Cu antena asta am incercat http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...b2f370513172cb
Ai deschidere catre Paltinis ? Ambele frecvente au aceasi putere. Incearca intai sa receptionezi un canal analogic din Paltinis,daca il receptionezi poti sa treci sa receptionezi si digitalu.
Am dealuri inspre emitator. Trebuie sa urc pe deal intrun punct cel mai inalt sa fac acolo un test.
Locatia este abrud jud ALBA sunt ceva obstacole dar sus pe deal poate am sanse sa prind ceva.
Antena trebuie pe orizontal sau vertical . Cu ce polarizare emite ?
Propagarea e mai buna pe canal 54.Legat de polarizare nu stiu exact,mie mi-a mers mai bine pe verticala cu toate ca teoretic ar trebui sa foloseasca acelasi sistem radiant cu polarizare orizontala de pe analogic.Eventual daca intreb maine pe la prieteni sa nu fie sistem radiant separat pentru digital,dar nu cred ca aveau loc pe pilon.
:
in alba intra bine cu antena dinaia de la rusi tip gratar(desi stau la casa inconjurat de blocuri). la mine semnalul e mai puternic pe 47.
IpBox 91HD, Ferguson Ariva 120, freesat, offset Al 0,9m+motor h-h, dvbt2