Results 1 to 8 of 8

Thread: diseq +H-H

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Default diseq +H-H

Configuratie
    Vu+duo
    Triax 110 + H-H = Tuner 1 - toti satelitii
    Toroidala + diseq = Tuner 2 - 8 sateliti

Situatie
    Daca comut pe un canal din cei 8 sateliti care sint pe toroidala va lua de pe ea (cred, ca e mai rapid)
    Dar daca dau pe un canal din cei 8 sateliti care nu are semnal suficient sa deschida?

Va pleca H-H in ajutor? Va trece pe celalalt tuner?

Astept niste sugestii, eventual niste configuratii "neortodoxe" sau mai putin obisnuite de la cei ce s-au lovit de problema asta sau ceva asemanator...
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

deci in primul rand lamureste putin: ai 3 tunere? (Vu+duo, tuner1, tuner2)

in al doilea rand, ce vrei tu acolo eu spun ca nu este posibil.. acea logica de comutare ar trebui sa o faca UN SINGUR tuner pentru ca nu ai cum sa faci sa comunice 2 tunere intre ele, legat de nivelul semnalului.. singura comunicatie poate sa se realizeze la nivelul interfetelor specifice (serial, LAN, WLAN)..

la un tuner trebuie sa stabilesti prin comenzi DiSEqC logica urmatoare: O POZITIE SATELITARA este deservita de UN SINGUR LNB (in cazul toroidalei), sau MAI MULTE POZITII SATELITARE deservite pe un singur LNB (cazul H-H).. exista si posibilitatea ca 2 sau mai multe pozitii satelitare sa fie deservite de un LNB, in cazul satelitilor apropiati pe toroidala, sau cand in comutatorul DiSEqC aduci si firul de la antena mobila, insa atunci nu stiu cum merge H-H, asta fiind util cand esti pe actuator si pozitioner simplu..

ce este cert e ca nu poti pune o setare DiSEqC prin care sa aloci O POZITIE de satelit la MAI MULTE LNB!..
    T85 (12.5W-5/4-1W-5E-13E-19E-23.5E); 1,2m Fe (actuator); DM500, TT3600; Focus

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Te rog nu mai posta daca nu te-ai intilnit cu o situatie asemanatoare. Daca nu stii nici macar ca vu+DUO are 2 tunere care lucreaza independent unul de celalalt....
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

am avut si eu o problema asemanatoare doar ca in mod invers : de pe lnb ul fix numi intra sky1 hd si ca sa pot vedea dau sa inregistrez ceva pe alt canal sky ca sa ocup un tuner si dupacare comut pe sky 1 hd - automat va comanda al 2 luner si va duce antena mobila pe 28 est si gata treaba e rezolvata. problema reapare daca skimbi canalu ...
    deci daca nai semnal pe un tuner nu intra automat al 2lea

---------- Post added at 10:55 ---------- Previous post was at 10:49 ----------

vad ca problema e aceiasi si la tine lnb-ul fix nu are semnal destul. oricum eu ca sa vad f1 transmis hd dau pe bbc hd care nu imi intra decat daca fac artificiu asta
    mai sus in loc de sky1 hd era vorba bbc hd

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by lao View Post
    Te rog nu mai posta daca nu te-ai intilnit cu o situatie asemanatoare. Daca nu stii nici macar ca vu+DUO are 2 tunere care lucreaza independent unul de celalalt....
    mda.. stiam ca are 2 tunere, dar nu stiu multe detalii si deci nici nu m-am prins cum era treaba.. in plus, nu am avut sau vazut acel Vu+duo si deci nu intelegeam cum puneai problema... scuze deci
    T85 (12.5W-5/4-1W-5E-13E-19E-23.5E); 1,2m Fe (actuator); DM500, TT3600; Focus

Mentioned
    3 Post(s)

nu cred ca e o mare problema , idea e ca atunci cand vii cu indicatii asupra unei probleme postate de cineva e bine sa stii despre ce e vorba
    bine ca ti-ai recunoscut greseala si acum ai sa stii ca vu + duo se cheama duo pt ca are doua tunere
    bafta mare

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Da, asta stiam cum sa-l "oblig", dar voiam sa faca el de bunavoie si nesilit de nimeni.... O sa vad ce-o iesi.
    Nu puteau si astia sa faca o toroidala de vreo 2m...

Mentioned
    3 Post(s)

cred ca asta s-ar putea face daca cei care fac imaginile pt acest receptor ar crea o optiune soft care permita sa decodeze de pe tuneru care are cel ma inalt nivel asta daca pe primul nu poate decoda datorita lipsei semnalului.
    cred ca asa ceva ar trebui sa apara prima data in imaginea oferita de producator si apoi integrata in imaginile vti BH etc.
    poti sa mai adaugi o antena ofset special pt satelitu de care ai nevoie, daca spatiu iti permite
    Last edited by franta; 06-08-11 at 16:25.