@COMO,
Intre harta ta si cea data de mine e o diferenta de receptie enorma,dupa cum poti constata singur.Despre Astra 2D e vorba pe acest topic si nu ce prindem de pe Astra 2A,2B si Eurobird 1,aflati tot la 28E. Astra 2D are acoperire doar pentru Anglia,si in partea de vest a continentului!Pentru receptie iti trebuie o farfurie de cel putin 1.8m ca sa vezi daca ai semna cit de cit,si eventual imagini la limita.Cei din vestul tarii sint favorizati daca au antena mare,chiar si de una de 1.5m,cum ne-a demonstrat cineva de la Timisoara,sau kope cu alt tip de antena,dar la Oradea.Semnalul care mi-a intrat,ca majoritatea celor care au si prins programele de pe acest satelit,e de fapt fluctuant in functie de conditiile meteorologice sau tehnice de la satelit{un lob secundar}.Cu antena de 1.5m am semnal in jur de 20% Q si mai sus,cu lnb Invacom cu flansa si receptor Strong4500.Iti trebuie rabdare si o monitorizare permanenta a semnalului la diferite ore si perioade ca sa ajungi sa obti ce vezi in poza pe care am postat-o mai sus,si fireste o reglare la singe a antenei.
costel1

Reply With Quote
.
.......pacat ca nu am avut cu ce sa decodez semnalul ca ar fi fost super. Iaca si un screenshoot :