Drept sa va spun ...eu vad lucrurile asa :
- un receptor HD este destinat receptiei HD ! faptul ca exista deja furnizori de programe care
din motive de economie de banda transmit canale SD in DVB-S2 ... ma lasa rece ! si daca mai
si transmit cu SR-uri de 2000 ...
- eu fac teste pe un receptor nou luind intodeauna ca termen de comparatie un receptor
consacrat ca reputatie si performante ... in general DM800HD
- in general receptoarele gamei Optibox sau Opticum nu se adreseaza hobistilor , sint cu unele
exceptii , receptoare fiabile , cu un excelent suport , de performante usor peste medie si ...ieftine !
Iata de ce testele pe care le fac urmaresc aceste calitati medii care permit compararea receptoarelor
si mai putin performantele extreme ... blind scan este azi un lucru aproape banal ...drept care l-am
mentionat in trecere. Pe Opticum 403p ...chiar este banal ! semana ca doua picaturi de apa cu
scanarea automata ... doar ca in loc sa plece de la o lista predefinita de frecvente ...le descopera
si le scaneaza ! fiind o functie de tunner scanarea blind este la maximum de performanta ca viteza
si numarul canalelor descoperite este un bun indicator dar ... daca este vb de canale "exotice" care
nu mi se adreseaza ca interes ... ma lasa rece ! conteza in schimb stabilitatea receptiei de exemplu ...
pe vreme rea ... sau la limita footprint ! Un receptor ieftin se face cu un tunner ieftin ...cine crede altfel
... se inseala !

Reply With Quote