Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 15 of 44

Thread: Instalarea unei monturi H-H cu USALS

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member lukas75's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default usals cu ipbox

eu am asa ipbox 91hd cu opticum 3800
    cand am instalat ansamblul format din antena 0.9 de boom + opticum 3800 pe o bara perfect verticala sudata in coltul terasei am folosit diseq pt a scana si a memora satelitii de la astra 19.2 la thor/amos /...........

toate bune si frumoase imi intra astra , hotbird eutelsat ala cu tvr hd si pt scurt timp intra f bine si sirius 4.8 grade .............

insa cum treceam dincolo spre intelsta/thor sau amos mortus patrius ............. inteleg ca e ceva gresit si nu face curba corect dar totusi daca prinde sateliti destul de departati 19.2 - 13 - 7 - 4.8 de ce cand ajunge la ai vestici moare de tot ............
    ma gandesc ca e aceeasi pb cu punctul 0, din cauza vizibilitatii din balcon nu pot prinde decat maxim 19.2 astra ... nu si punctul 0 pt locatia mea care e 26.0 ........... cum sa fac sa o duc la 0 asa cum ar trebui si de acolo sa se duca ea pe astra 19.2 ..........?

am incercat si cu usals dar mi am prins un pic urechile .......i-am bagat latitudinea si longitudinea mea si tot asa moare la satelitii de la 1 grad west incolo. pot sa il lasa sa scaneze automat el toti satelitii aici sau cum .........?

Standard RSP member dorinelu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Incearca sa reglezi pe 26 EAST

Mai mult ca sigur nu se suprapune elipsa descrisa de motorul tau cu elipsa satelitilor

O varianta a erorii ar fi:

cu negru e elipsa ideala, cu portocaliu elipsapresupusa de mine a motorului tau, ...si tie iti intra satelitii delimitati de liniile verzi
    Sugerez sa folosesti USALS

Daca totusi nu vezi 26 east, incerca sa reglezi concomitent doi sateliti aflati la extremitatea vizibilitatii tale: 19 east, si 4 w de exemplu
    pana ai semnal optim pe ambele, atunci ai toate shansele sa te suprapui pe elipsa ideala
    Never settle for less than perfection. Never!

Standard RSP member
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Se poate si fara vizibilitate catre Sud

Sanatate!
    Quote Originally Posted by lukas75 View Post
    ...nu pot prinde decat maxim 19.2 astra ... nu si punctul 0 pt locatia mea care e 26.0 ........... cum sa fac sa o duc la 0 asa cum ar trebui si de acolo sa se duca ea pe astra 19.2 ..........?
    O solutie exista. Daca rotesti "la rece" motorasul (folosind butoanele din dotare) cu unghiul corespunzator deplasarii de la pozitia 0 (26E0) pana la pozitia dorita (19E2) si apoi reglezi ansamblul motor/antena sa prinda max de semnal pe Astra, esti pe curba ca si in cazul in care ai avea vizibilitate catre S si ai face reglajul la pozitia 0.
    Eu asa am reglat antena mea pe HH si am avut semnal util de la 30W la 39E (si mai departe).
    Succes!

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@mateda,
    eu as propune urmatoarea solutie. sa intrebuinteaza functia usual din receptor, pune coordonatele, alegi satelitul respectiv si motorul ti se va roti exact unde trebuie la micrometru
    Asa elimini posibilitatea greselii umane.

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by lukas75 View Post
    .... punctul 0 pt locatia mea care e 26.0 .........?
    23,5E (Astra 3A ) ; transponder 10862 / H / 22000 FEC 5/6
    uita de USALS
    cauta sa ajungi pe Astra3 si apoi aduci motorul pe O ( ca sa vezi deviatia axei fata de Nord<->Sud )
    rotesti HH pe pilon pina prinzi iarasi ( cu motorul pr O ) Astra 3A
    din receiver dai motor spre Est pina dispare semnalul si apoi rotesti pina prinzi iarasi Astra 3A
    Fixezi motorul HH pe pilon , este bine aliniat Nord<->Sud

Acum te joci pe Astra 3A modificind simultan elevatia si declinatia ( tot timpul sa ai semnal maxim pe Astra 3A ) si vei gasi combinatia sa te duci pina in 30W

Cauta pe http://www.lyngsat.com/ pentru toti satelitii cite un transponder puternic ( transponderii default in IpBox sint dupa cum le-a traznit koreenilor de nord prin cap )

Daca nu reusesti sa gasesti Astra 3A
    USALS activat ( vezi exact coordonatele 22,6/44,6 ) , move pe Astra 1A( 19,2E) si rotesti HH pe pilon pina prinzi Astra 1A .
    Last edited by pacala68; 10-12-09 at 14:30.

Super Moderator tutri's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Salutari,

vreau maine sa imi cumpar un motor pentru antena. Vreau sa stiu care dintre cele doua motoare le recomandati.
    1 acesta stie DiSEqC 1.2
    2 acesta stie Diseqc 1.2 cu USALS

Am un receptor Golden Media 990 cu E2 RSP. In meniul E2 vad ca pot sa ii adaug la setari coordonatele la Diseq, deci trebuie sa stie USALS.