Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 49

Thread: A venit vremea rece

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Exclamation A venit vremea rece

Odata cu venirea vremii reci apar inevitabil probleme de receptie.

Infiderent ce antena se foloseste pierderile de semnal pe ploaie si mai incolo pe ninsoare sunt inevitabile!Dar pt a reduce pierderile de semnal cat mai mult posibil recurgem la protejarea lnb-lui dar si a antenei pe cat este posibil.

In cazul unui sistem fix se poate recurge si la protejarea antenei ca atare (pozele mici , apartin unui pasionat ucrainian).La antenele mobile recomand ca lnb-ul sa fie protejat de o flacon pet transparent.Tot ansamblul trebuie sa fie realizat ca nu cumva sa tina apa in interior sau sa apare cumva condens!

Eu am luat azi un flacon pet de 2l si l-am taiat la ambele capete, practic am scos doar mijlocul.O reteta egzakta nu pot spune ca doar avem in cele mai multe cazuri antene diferite.In cazul meu , cu antena mobila de 125cm si 3 braturi de sustinere a lnb-ului a fost relativ usor sa fixez in 3 parti "casca de protectie"!

Rezultatele le-am vazut automat ducand antena pe Nilesat la 7w unde pe ploaie vedeam sacadat sau deloc emisiunile preferate!Acum merg fara probleme chiar daca unele la limita dar semnalul e cat se poate de stabil

Incercati si voi si postati rezultatele!

Last edited by doktorofsat; 15-10-09 at 19:49.

Standard RSP member gelu_dh's Avatar
    Mentioned
    9 Post(s)

Default Re: A venit vremea rece

Mai mult de 3,4 ninsori nu prea vezi pe iarna si mai bine prefer sa matur zapada cu maturita decat sa fac alte improvizatii.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Gelu nu se stie niciodata !Zapada ca zapada , dar zapada cea umeda e mai periculoasa pt semnal Din cate imi amintesc tu ai toroidala dar daca e cat de cat sub acopris "te-ai scos" cum s-ar zice

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

termina frate cu pet-urile

e o prostie mare de tot sa pui peturi cum pun oamenii de pe la tara

te rog sa imi explici la ce ajuta petul pe LNB....

aspect inestetic plus ca nici nu e nevoie de asa ceva

Asa ca sa fiu offtopic eu zic mai bine sa o pui in casa sa inchizi geamul si sa stea la caldura
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

e o prostie mare de tot sa pui peturi cum pun oamenii de pe la tara

fie ca sunt om de la tara dar Horatyu sa stii ca oamenii de la oras nu totdeauna echivaleaza cu inteligenta!Peste tot se gasesc oameni desptepti si prosti , fie tara, oras, Mangalia , desertul sahara , volga sau amazon

te rog sa imi explici la ce ajuta petul pe LNB....

Ajuta la receptia unor sateliti cu semnal sclab cum ar fi cei de la 7w!Acestia pe vreme buna intra dar numa cele pe polarizare V !Pe ploaie insa semnalul dispare subit sau scade in asa hal ca nu mai este imajine deloc sau sacadeaza puternic! Dar cu acestea "casca" , care nu seamana deloc cu cele puse "la tara", salvez procente scumpe la Q (calitate semnal) si am semnal stabil chiar daca e la limita!Mai pe romaneste lnb-u nu se uda

In plus , uite Horatyu atasez in special pt tine o poza recenta a unui satelitar care foloseste ceva similar pe multifocus!

Mentioned
    67 Post(s)

cand ploua ma uit la sateliti cu semnal puternic ...nu caut DX-uri pe ploaie , deci nu caut receptii extreme pe ploaie ...mai bine numar bani sau ...

noi sa fim sanatosi

faza cu oameni de la tara... am spus-o pt ca acolo am intalnit asemena improvizatii care mai mult incurca decat ajuta ... condens si rugina destul de repede la mufe

Pet-ul nu ajuta LNB-ul si protejeaza poate putin cand ploua dar iarna exista riscul sa se faca un turture acolo si atunci chiar incomodeaza
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Petul este inestetic si total inutil la anumite antenne.
    Totusi poate sa fie foarte util la antenele offset cind sunt pozitionate in asa fel incit capatul lnb -ului sta un pic in sus.
    Eu am patit anul trecut cind a nins abundent , iar zapada era foarte umed si tot se lipea de lnb ,practic acoperind calea semnalului.Era foarte enervant sa tot il curati la fiecare 10 minute, asa ca am pus un pet deasupra lnb ului ,iar zapada nu mai avea cum sa se lipeasca de capacul de la ghidul de unde.
    Cum a trecut iarna lam si scos , dar daca va fi nevoie o sa pun caciula la lnb si iarna asta .
    1.40 prim fokus.68 E - 30 W, ss2 + 90 digi + DM500s

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Da este foarte util folosirea petu-lui pe timp de iarna ajuta mult la mentinerea semnalului acolo afecteaza zapada cel mai mult semnalul la lnb.

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In cazul meu pana acuma nu am avut nevoie de pet-uri nici in timisoara dar nici la parinti ai mei in serbia (mai ales ca acolo bate puternic vantul KOSAVA).
    E posibil sa fie util in anumite cazuri.

Standard RSP member cristianio's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Cred ca solutia este in alta parte:
    -caliatea vopselei pe suparafata de reflexie, preferabil lacuita pentru scurgere rapida a zapezii.
    -la lnb-uri nu am avut probleme nici cind foloseam invacom care e mare si retine zapada pe el.
    -dar la mufe e dezastru, chiar ma gindesc sa cumpar un cleste de sertizare prin compresie, dar am inteles ca e cam scump.Am incercat tot felul de protectii la mufe si in afara de banda din aia argintie care tine 2-3 ani fata de restul care nu tin un an.
    antena triax td110 pe
    16 E +19 E

Standard RSP member techcenter's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

vis-a-vis de mufe, iata solutia pe care o folosesc cu succes (si coafura rezista! ):

sper sa va fie de folos.

respecte!

Standard RSP member GEXE's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In poza pare cablu RG6 nu RG11

Eu folosesc acest model de conectori si nu am nevoie de banda

Standard RSP member cristianio's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

poti sa-mi dai un pret la acel cleste de compresie si la conectori, eventual o sursa -magazin
    antena triax td110 pe
    16 E +19 E

Standard RSP member techcenter's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

@gexe: cablul este, de fapt H125Cu de la Belden si ceea ce vezi acoperind mufele nu este banda 9in nici un caz izolatoare). este varnis termocontractabil. un material bun izolator care, in prezenta unei surse de cadura se contracta. astfel, etanseizand mufa. .

@cristianio: iti trimit in Pm. in felul asta n-o sa fiu acuzat de publicitate

respecte!

Mentioned
    67 Post(s)

http://catec.ro/products/connectors.php

aici gasiti conectori de calitate si chiar si cleste
    "SGU Stargate Universe"

Page 1 of 4 1234 LastLast