Results 46 to 49 of 49

Thread: A venit vremea rece

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Exclamation A venit vremea rece

Odata cu venirea vremii reci apar inevitabil probleme de receptie.

Infiderent ce antena se foloseste pierderile de semnal pe ploaie si mai incolo pe ninsoare sunt inevitabile!Dar pt a reduce pierderile de semnal cat mai mult posibil recurgem la protejarea lnb-lui dar si a antenei pe cat este posibil.

In cazul unui sistem fix se poate recurge si la protejarea antenei ca atare (pozele mici , apartin unui pasionat ucrainian).La antenele mobile recomand ca lnb-ul sa fie protejat de o flacon pet transparent.Tot ansamblul trebuie sa fie realizat ca nu cumva sa tina apa in interior sau sa apare cumva condens!

Eu am luat azi un flacon pet de 2l si l-am taiat la ambele capete, practic am scos doar mijlocul.O reteta egzakta nu pot spune ca doar avem in cele mai multe cazuri antene diferite.In cazul meu , cu antena mobila de 125cm si 3 braturi de sustinere a lnb-ului a fost relativ usor sa fixez in 3 parti "casca de protectie"!

Rezultatele le-am vazut automat ducand antena pe Nilesat la 7w unde pe ploaie vedeam sacadat sau deloc emisiunile preferate!Acum merg fara probleme chiar daca unele la limita dar semnalul e cat se poate de stabil

Incercati si voi si postati rezultatele!

Last edited by doktorofsat; 15-10-09 at 19:49.