NU mai scrieti zeci de randuri, fiti concreti ca nu e comentariu la romana.
Astept concluziile :) .
Printable View
NU mai scrieti zeci de randuri, fiti concreti ca nu e comentariu la romana.
Astept concluziile :) .
Am mai scris dar se pare ca tu citesti doar ce iti convine sau iti pica la indemana,contorul de la electrica citeste mai mult decat este consumul,am trimis la verificare si sa intors ca este bun,am mai platit si 500 ron verificarea,daca era defect nu plateam nimic,am pus contor in paralel si am aratat ca este o diferenta de 150-200KWh lunar,nici asa nu au vrut sa ia in considerare pe motiv ca nu are nu stiu ce omologare contorul de test,in cele din urma satul de aburelile lor am decis sa trec pe fotovoltaice,marea ta greseala pe care o faci si nu numai tu,dar o fac si altii este faptul ca, ganditi costurile la pret final adica 168 milioane,nici daca dansam samba in centrul Bucurestiului nu aveam banii astia,dar eu de 2 ani de zile am pus bani de o parte,am cumparat pe bucati iar intr-un final am construit intregul,mie mi-au trebuit 2 ani sa fac ceea ce am astazi.Quote:
Originally Posted by mondo [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:37 ----------
Quote:
Originally Posted by zildan [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Sistemul este functional azi i-am dat drumul,sunt multumit de rezultatele obtinute,astept sa vad luna viitoare cat imi scade factura,sunt convins ca nu va fi o scadere waw in aceasta perioada,azi sistemul a inchis la ora 17/02 min si a trecut de pe fotovoltaice automat pe reteaua casei,dar incepand cu luna martie alta va fi situatia,ziua mai lunga,soare mai mult etc.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Nu trimiti la nici o verificare. Faci cerere si il schimbi. Simplu!Quote:
Originally Posted by Alin99 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Zau @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...],tu ori esti Fanel electricianul,ori Dorel de pe santier,ori Gica contra sau toti 3 la un loc,pai tu cum crezi ca ajunge un contoar la verificare? FACI O CERERE la distribuitorul tau si le ceri sa iti schimbe contoarul pe motiv ca este DEFECT,ei spun NU!!! mai intai il TRIMITEM la VERIFICARE daca trece TESTUL platesti demontarea contoarului,montarea unui contoar provizoriu,deplasarea si verificarea contoarului in cauza si montarea la loc a contoarului vechi daca trece testul....daca nu trece testul atunci schimbarea este GRATUITA!!!!!! eu ti-am mai spus de N ori ca tu citesti ori pe sarite ori doar ce iti convine si intelegi total aiurea lucrurile,este usor sa spui SIMPLU dar sa vezi ce greu devine cand faci CERERE si ce surprize te asteapta dupa aceea,tu ai impresia ca mi sa sculat mie parul in cap sa imi bag fotovoltaice asa tam-nesam? nu baiatule,am avut zeci de discutii,de cereri cu furnizorul in ultimii 2 ani si vazand ca nu ajung la nici un consens am ales aceasta varianta!
Societățile de electricitate pot ridica și trimite la verificare contoarele in caz de suspiciuni de furt de electricitate. In caz că se constată că au fost "descântate" se aplică manopera pt. demontare, verificare și echivalentul în bani a multor kilowați.
La orice operator de distributie la prima cerere se face verificarea si/sau schimbarea contorului pe cheltuiala lor. Nu conteaza daca trece sau nu testul. Ca te-a ars aia pe tine e altceva! Asa e cind nu esti pregatit. Oameni incearca! Variante mai sunt dar nu stau sa-ti explic, ca nu are rost. Baga banii in panouri care oricum nu te scapa de retea!Quote:
Originally Posted by Alin99 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Iar vorbesti fara sa fi in cunostiinta de cauza...la ora asta 9/36 toata casa este sustinuta din energia provenita de la panouri,vorba lui @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...],daca,taceai flozof ramaneai!Quote:
Originally Posted by mondo [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
---------- Post added at 09:41 ---------- Previous post was at 09:37 ----------
Quote:
Originally Posted by val [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Se ridica si se trimit la verificare si urma unei plangeri scrise adresate operatorului prin care sustii ca, contoarul incarca mai mult decat consumi,in acest caz se deplaseaza o echipa la tine iti demonteaza contoarul,pune altul temporar si il trimite la verificat pe cel pentru care sa facut plangerea ca,incarca mai mult,cititi si voi ce am scris si nu mai dati reply dupa ceea ce cititi pe net sau ati auzit la vecini,la mine este demers OFICIAL facut cu sesizare scrisa.
@[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Bine, bine, ti-au luat contorul cu pricina si ti-au lasat altu in loc. Cel de-al doilea cum a avut citirea in comparatie cu contorul tau de verificare ?
Altfel felicitari pentru sistem. Investitia se recupereaza in timp, nu imediat sau in primii 5-7 ani. Trebuie sa iei in calcul acumulatorii. Eu i-am schimbat pe ai mei la 7-8 ani. Am trecut acum pe Lithium Ion Lifepo4. Lucrul bun in toata treaba asta este pretul, acesta scazand in fiecare an.
@[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] in 10 zile parca a sosit inapoi si l-au montat,dar monitorizarea se face pe o perioada de 30 zile chiar nu ma gandeam la vremea aceea sa fac comparatie,eram ferm convins ca il vor schimba,super baterii ai facut o alegere buna ai sa vezi diferenta si eu voi cumpara un banc de 6KW Pylontech Lithium Solar Battery dar mai la vara sa strang bani.
---------- Post added at 12:09 ---------- Previous post was at 12:04 ----------
Si un mic video pentru sceptici cu o mentiune...in momentul in care am facut videoclipul desi era inorat afara dar panourile produceau energie urmatorii consumatori erau functionali: 2 tv-uri,1 lada frigorifica,o combina frigorifica,un PC si un laptop.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
He he! Nu e frumos ce faci! Vezi ca se vede umbra pe panouri!Quote:
@[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...],era umbra mea,iar esti carcotas!
Deci, era bine sa ne spui adevarul, ca ce produc panourile este intr-o zi cu soare, adica maxim. Sper ca o sa faci un videoclip real si cu ce produc cind este nor, ca sa inteleaga toti cei care ti-au dat like despre ce e vorba. Restul e (reclama ieftina) can can!
Vorbeste vulpea cand nu ajunge la struguri...cand am facut clipul era inorat daca te uiti atent la clip vei vedea in partea de sus norii,erau doar cateva raze de soare care imi reflectau umbra si atata tot,si nu vad ce explicatii sa mai ofer,voi reveni in aprilie cu factura de curent si diferentele intre facturile precedente,subiectul se inchide momentan aici,ceea ce am vrut sa arat sa postat,eu unul sunt multumit de rezultat,ieri panourile au produs 8KWh iar eu am avut un consum de doar 2,2KWh,nefiind prosumator diferenta se pierde,dar pentru mine lucrul cel mai important este ca imi sustine toti consumatorii fara probleme.
Asa e. Sunt baiat sarac! Nu-mi permit sa arunc 25.000 de ron ! Eu m-am lamurit. Imi pare bine sa aud ca esti multumit, nici nu avea cum sa fie altfel! Eram curios cum stai astazi cu productia dar...
Nu conteaza ca este innourat, panourile fie ele mono sau poli cristaline aduc curent in controler !! Evident ca mai putin dar....aduc. Iar controlerul mppt stie cum sa-l gestioneze. Ideea ca daca ai ceva nori esti mort este gresita. Panourile nu produc nici un fel de curent noaptea, doar noaptea. De asta sunt acumulatorii, ptr a gestiona consumul nocturn si a ajuta sistemul in perioadele innourate cand productia este mai mica decat consumul. @[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] te bazaie amical ! :D