Buna observatie , habar n aveam ce model de lnb este acesta...inseamna ca ar fi sanse sa scot ceva randament superior cu un lnb modern
Printable View
Buna observatie , habar n aveam ce model de lnb este acesta...inseamna ca ar fi sanse sa scot ceva randament superior cu un lnb modern
deci pe o antena offset folosind acest lnb circular aveti semnal pe "toata plaja" de frecvente 10700-12750 ?
---------- Post added at 15:25 ---------- Previous post was at 15:06 ----------
va dau ca exemplu Astra 19E verificati prima frecventa 10744 H 22000 si sa zicem frecventa 12692 H 22000 sa vedem daca acopera plaja de frecvente 10700-12750.
Mitru încearcă să faci niște măsurători ale adâncimii antenei și suprafaței active a antenei și poți calcula exact focarul unde trebuie pus un lnb pentru antenă circulară.
Posibil tijele (brațele ) pentru susținerea LNB-ului să nu fie chiar originale.
Din cele povestite de tine din teste ești undeva pe focare secundare și nu cel principal și de aici faptul că nu recepționezi anumite frecvențe.
După ce faci măsurători poți afla exact unde este problema.
@[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] are dreptate ,folositi acest site [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Atata timp cat orificiul lnb ului nu tine fix lnb m am jucat cu pozitia lnb de pe antena offset pe intreaga suprafata a antenei...din pacate n am reusit performante mai bune decat offsetul...am ajuns pe amos 4w cu semnal maxim pe transponderii puternici , dar nici urma de semnal pe cele 2 frecvente israeliene...pe care offsetul le mai inchide uneori...sau pe 1w pe nordici 10778 pe offset ajung la 83% pe circulara n am urcat mai sus de 80%...nu stiu daca un lnb pt.circulara ar putea sa ridice semnalul peste semnalul offsetului...pe de alta parte , lnb ul cel vechi scaneaza si frecvente mai joase intr un fel propriu...pe 28,2est pe frecventa 10847v 23000 a scanat 11686...
Încearcă să construiești artizanal din tablă cu șuruburi un suport fix pentru lnb
Altfel impresiile despre antena sunt greșite.
Faptul că prinzi focare secundare te fac să crezi că antena nu e de calitate.
Acel joc pe toată suprafața antenei este egal cu recepția unor antene mai mici offset.
O antenă offset nu este altceva decât o bucățică dintr-o antena circulară.
Offsetul fiind ca o umbră pe o antenă mare circulară.
Uite exemplificat poziția a doua ce este un offset
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...][Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Universal single flange LNB 0,2 dB Inverto BLACK PRO cred ca este singurul disponibil pe elstar...ar fi ok ?
* se vinde fara ghid de unda! adica fara feedhorn
E ok acel lnb. Dar nu bate un lnb inverto black ultra de offset taiat gatul si modificat pentru parabola. Dar ce zic eu e pt reglaje foarte fine. Pentru receptie normala acel lnb e foarte bun.
Am avut si eu o antena de 1.8m parabolica si desi nu parea sa aibe deformari pe suprafata ei m-am chinuit mult si bine sa gasesc focarul principal. Am bajbait si eu cu calcule si cu tot felul de masuratori ca sa descopar ca desi era invizibila pentru mine, pentru un ochi format antena era totusi deformata si avea focare secundare. N-am reusit sa fac nimic cu acea antena pentru ca avea performantele echivalente unei antene parabolice de 1.4m. Destul de slaba.
Pozitia lnb-ului mi se pare mai importanta la antenele parabolice decat la offset. Orice mica abatere se simte mai mult pentru ca de multe ori si unghiul de deschidere e mai mic. Cu offsetul observ probleme pe sateliti puternici alaturati cand unele frecvente se bruiaza cu altele ( 5west cu 4west ). Pozitia lnb-ului din primele poze pare horror , fiind pozitionat cam ca la o antena offset. E indreptat clar spre un focar secundar. Succes in reglarea ei ! Ar trebui sa iasa ceva bun.
Poate ești mai aproape de Cluj.Quote:
Originally Posted by mitru [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Tot așa este și la Cluj-Napoca la digital satelit: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Acum intreb si eu in necunostinta de cauza...ghidul de unda care nu este inclus...si nici nu prea stiu de unde sa l iau e important ?...
Daca nu e cel care trebuie adica fix pentru marimea antenei
ori vede o parte mai mica a antenei deci nu pe toata...
ori capteaza zgomot si din afara ei si iar nu e bine..
cam asta e cu feed ul trebuie " sa vada " toata antena
@[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
lnbul din poza daca e foarte vechi e un grundig de 0,7-0,6 daca e doar vechi poate fi un maximum, mti de 0,4-0,3 . Ghidul de unda care-l ai la lnb ,este un model bun ,git scurt ,te ajuta la semnale slabute, este modelul de ghid de unda cu care a venit antena. Ca sa pui lnb de offset trebui sa-l tai si sa-ti faca cineva o adaptare ,lucru putin probabil pentru ca nu gasesti un strungar priceput si cu scula de mare precizie. Asa ca ai grija de ghidul de unda ca odata pierdut ,nu ai de unde sa cumperi altul. Prinderea lnbului de la antena nu prea te ajuta ,e o tabla cu o gaura circulara pe care sa intre ghidul de unda si in parte de jos are o piulita sudata de ea si cu surubul care trece prin piulita fixezi lnbul. La modelul acesta de prindere reglajul focarului se face doar din bete , capatul betelor care sint prinse pe marginea antenei.
Daca dvs. veti cumpara acel LNB (flansa) de la Elstar veti primi doar o parte din LNB (cea selectata cu rosu) fara ghid de unda si va fi greu sa o montati pe antena .
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
ia priveste aceste poze si confectioneaza-l din tabla ca monstra si vezi cum se potriveste la antena ta
a doua piesa se va prinde de aceea tabla cu ajutorul a doua suruburi +piulite
Am concluzionat ca intr adevar acest lnb e model vechi...scanarea blind pe thor incepe cu 11700 , iar fiecarei frecvente gasite i se atribuie un plus 10 ca maxim semnal...11747 e scanat la 11757...deci , acest lnb nu e de viitor...ramane in suspans intrebarea daca ghidul de unda al acestuia poate fi atasat unui alt lnb.In alta ordine de idei , azi am comparat diferite lnb uri pe circulara si pe offset si parca ar fi un surplus de semnal pe circulara , ramane ca in zilele urmatoare sa incerc sa o reinstalez pe suportul offsetului pt confirmarea acestei sperante...o sa folosesc insa lnb uri universale ...
ghidul de unda de la lnbul vechi merge pe orice lnb flansa , ghidurile de unda se dau cu antenele , nu cu lnburile.
o alta varianta de prindere a ghidului de unda de suportul lnb-ului (triunghi)
cu ajutorul unui inel care vine montat in fata/spatele dupa caz de acel suport al lnb (triunghi)
uite aici cateva poze pentru a intelege mai bine despre ce este vorba
succes