bine,daca nu cumva iti va explica maine @xwanish mai in clar.iti doresc si eu noapte buna
Printable View
bine,daca nu cumva iti va explica maine @xwanish mai in clar.iti doresc si eu noapte buna
Din cate imi dau eu seama problema sta in felul urmator:
Pe prima partitie ai instalat sistemul de operare si aplicatiile (Program Files). Acum problema se pune in felul urmator: ai incercat sa muti pe alta partitie (al doilea hard) documente de sine statatoare (gen documente word, filme, muzica, etc) sau ai incercat sa muti aplicatiile deja instalate cum ar fi cele din Program Files sau Windows...
Daca incerci sa muti un document de sine statator si da eroare atunci ori e ceva cu respectivul(ele) fisiere ori primul sau al doilea hard e cu probleme (nu e formatat corespunzator, are bad-uri, nu mai ai spatiu nici pe al doilea, etc).
In ceea ce privesc aplicatiile, jocurile, etc nu ai cum sa le copiezi pt ca alea tin cont de locul unde sunt instalate, nu vor functiona corespunzator dupa mutare sau chiar deloc, plus ca pe majoritatea nu te lasa sa le copiezi - ca o protectie...
Solutii ar fi:
- In cazul in care ai mutat toate documentele pe celalalt hard si ti-au ramas doar aplicatiile care le folosesti si tot nu ai spatiu atunci iti recomand sa reinstalezi, pe curat, sistemul de operare dar pe al doilea hard. Faci pe ala 2 partitii, una de vreo 15 giga si una restul).
- Din cate vad eu ai zis ca ai un hard de 10 Gb si unul de 65 Gb... probabil tu ai un singur hard de 80 Gb respectiv util vreo 75 GB si iti este partitionat in 2: 10 giga si 65 giga. In cazul asta iti recuperezi documentele si ce vrei sa ramana (le pui pe un alt hard separat) si razi jos totul de pe hardul de 80 Gb si faci pe el 2 partitii 15 si 60... astfel pe cea de 15 giga ai spatiu suficient pt windows si aplicatii iar pe cea de 60 iti pui documentele, filmele, muzica, etc...
Sper ca am inteles bine care e problema ta si te ajuta postul meu... daca nu atunci mai da-mi detalii si rezolvam...
Succes!
@dic_star79: Noh ce ti-ai luat pana la urma?
@fane0b: Te-ai descurcat?
@XVanish ...Stiai ca placile de baza Asrock sunt facute de Asus????
Au tehnologie Asus dar nu integral... iar ce gasesti la noi tot in taiwan sunt asamblate... oricum, eu am prins ura pe Asrock de multa vreme... prea multe probleme in timp... asta e...
Eu as face in felul urmator.La 10Gb primul hard care il ai tu asta find C: full as dezinstala ceea ce nu folosesc,supa care folosesc Unyblue Registry Booster ca sa imi curete registrul de tot ce am dezinstalat.Chiar daca imi spune ca au fost eliminat un numar de file,asta e il fac de 2 sau 3 ori pina imi spune ca nu a gasit nici o problema.Dupa care mai fac inca odata cu CCCLEANER o scanare.Iar acuma nu imi ramine decat sa fac o defragmentare la hardul C: Iar acuma cand instalez ceva ;un program sau ce este el acolo ai dau ca director de instalare in al 2 lea hard D sau ce litera are el.Si in C imi ramine doar Sistemul Windows instalat.Quote:
Originally Posted by fane0b [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
E o solutie si asta plus multe altele... dar... pentru conditii de functionare optime este recomandat ca aplicatiile sa fie instalate pe aceeasi partitie cu sistemul de operare... nu degeaba Program Files il genereaza automat pe aceeasi partitie cu Windows-ul. Indexarea, cautarea, accesarea si utilizarea fisierelor auxiliare se face mult mai repede in aceste conditii...Quote:
Originally Posted by Turku [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Pe langa toate astea e bine sa fie si ordine... nu tot de-o aplicatie pe nush cate partitii... cel putin eu asa vad lucrurile ca optime si asa le si recomand...
Sa ne dea raspuns fane0b sa vedem ce a mai mesterit intre timp...
Inca nu l am luat ,am fost foarte ocupat saptamana aceasta,dar o sa iau in plus o placa video mai buna si un AMD +3800 si nu 3200,ma duce pe la 1150 RON.
E ok! Succes!Quote:
Originally Posted by dic_star79 [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Cred ca greseala este a lui de exprimare.:oops: 1 hard disk de 10Gb NU AM MAI AUZIT.Daca ar fi fost nu cred ca iar fi convenit sa il aibe .Deoarece daca instalezi Windows xp sa zicem iar mai ramine cam vreo 7 Gb asta depinde de cat ai ocupa sistemul.Si cu programele care le are instalate +filme si muzica nu cred ca iar fi fost de ajuns pe acel hard de numai 5,6,7 sau cat iar ramine dupa instalarea windows curat.
:oops: Iar problema 2 este acelasi lucru de unde a cumparat hardul ala de 65Gb?Sau sa ne dea si noua un link sa vedem cum arata un hard de 65Gb.De 80Gb as mai zice dar si dupa instalarea lui in pc nu ramine nu 65Gb.Sistemul operativ nu are cum sa iti ia 15 Gb. Putea sa specifice de la bun inceput ca are un singur hard si nu 2,care este inpartin in 2 partiti.Si este normal ca la partitia 1 care o are de 10 Gb peste nu il lasa si ai da mesajul ala.Asa cel mai bine este sa formateze hardul de 80 Gb in NTFS caci el il are FAT32 si sa instaleze windosul CURAT.fara 2 partiti.si dupa aia programele care le avea si nu mai are probleme.
Eu acum miam dat seama cand am citit ce ai scris tu Xvanish altfel nu imi dadeam seama ca el are 2 partiti pe un hard de 80Gb,
Asta ziceam si eu :D La un HDD de 80GB are utili 76 Gb... deci 2 partitii: una de 10 Gb si una de 65 Gb :D Recomandarea mea ramane aceeasi: sa faci 15 Gb si 60 Gb. Si am uitat sa mentionez: partitiile le faci NTFS 3.1... in nici un caz FAT32...Quote:
Originally Posted by Turku [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Succes!