Prea multa "liniste" pe forum?
Nu stiu daca sint subiectiv,dar constat ca "viata" acestui forum pare ca treneaza.La sectiunile principale,cele ce acopera domeniul receptiei prin satelit,cu tot ce include,tot mai putini useri sint interesati sa-si spuna parerea despre ce-i intereseaza sau sa ne ofere informatii utile si de ultima ora.Topicurile par "batute" in cuie cu saptaminile de parca nu-s noutati sau schimbari in activitatea fiecarui membru,care ar putea interesa pe cit mai multi vizitatori.Din acest motiv si pentru a atrage cit mai multi useri,m-am gindit ca cei care administreaza forumul sa ofere un stimulent,si anume sa aiba o sectiune separata pentru membrii cei mai activi ai forumului care pot beneficia de acces,de pilda,la programe de software{cele mai cautate},filme de ultima ora,jocuri,muzica,si alte programe interesante,care nu se pot obtine decit contra cost.Adica cei care au un anumit punctaj acumulat,sa poata descarca ce doreste din sectiunea speciala,altfel interzisa vizitatorilor ocazionali sau membrilori care nu sint prea activi.
Nu stiu daca idee mea e fezabila pentru un forum care nu are interese comerciale.Dar daca totusi se doreste ca el sa existe ca o alternativa viabila fata de alte forumuri de profil,n-ar fi rau sa se incerce o schimbare de strategie pentru atragerea cit mai multor useri.Merita incercat,cel putin asa cred.Ce spuneti?
Re: Prea multa "liniste" pe forum?
Interesanta idee,demn de luat in seama!!
traficu e mare doar cand se schimba imputita aia de cheie de la digi,atunci vin toti buluc o iau si nici macar un multam in urma lor,pffff
Lasa ca e mai bine asa.Scurt,la obiect si strict pe domeniul receptie sat.Daca nu sunt noutati nu are rost sa se posteze doar de dragul de a posta.Vreti activitate?Este loc destul la offtopic pentru orice.Cu descarcarea de filme,muzica,etc e mai greu,daca vrei asa ceva gasesti din plin pe torrente fara sa platesti ceva.Cat despre numarul de useri nu cred ca asta e o problema,din contra.Formatul din acest moment e destul de atragator pentru cei cu adevarat pasionati,care pot gasi usor informatii fara a fi nevoiti sa rasfoiasca prin zeci de pagini.
Activitate gasesti in zilele cand se schimba cheia 1W si la sectiunile Dreambox,Echolite,Globo.Asta are lumea,despre asta vorbeste.
Uitati-va si pe alte forumuri romanesti sau straine ...cat nu se schimba nimic....e o liniste MORMANTALA.
EU pot spune ca e chiar plictisitor cand nimeni nu schimba nimic....:D
Am postat aici ceva ce va starni interesul multora,sper...
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Dintr-un buzunar poti sa cheltuiesti daca mai intai ai pus acolo ceva gologani!
Asa este si cu forumul. Pentru a lua informatii trebuie sa mai si aducem! Unii dintre noi am incercat sa aducem, dar nu putem aduce suficient pentru toti consumatorii!
Sunt useri care zi de zi isi aduc contributia! Unii au fost promovati la statusul de moderatori pe anumite sectiuni. Eu le multumesc la toti cei ce contribuie!
Mai sunt o categorie de useri care viziteaza doar ca si cititori acest forum! Doar iau si nu pun nimic! Eu ii respect si pe ei! Poate ca ei considera ca nu au calitatea sau competenta de ai "invata" pe altii.
Din punctul de vedere al administratorului de forum as vrea ca toti cei ce se inregistreaza sa viziteze zilnic si sa posteze zilnic!
Forumul la acest moment are peste 3.000 de membrii inregistrati, 1.200 activi, 2.000 de subiecte deschise si vreo 23.200 de posturi! Totul intr-un an!
Sper sa crestem in continuare si asta se poate numai cu ajutorul vostru, al tuturor membrilor, daca va implicati!
sti ca eu sant de acord cu tine dar mai vi si iei ceva macar acel banal multumesc atata doar sa lasi in urma ta,pe mine ma sacaie rau de tot treaba asta si de aceia sant si rautacios si arogant cu uni ptr ca din acesti 3.000 de useri ai stiu pe toti pe dinafara care au trafic,fiind ca la 5-10 posturi sa vi tu sa dai cu pumnu in masa,hmmm,macar atat bun simt sa avem si sa respectam timpul unora petrecut pe acest forum,eu imi fac treaba mea ca simplu user in continuare si postez ce am si ce gasesc chiar daca intereseaza sau nu:)
Quote:
sti ca eu sant de acord cu tine dar mai vi si iei ceva macar acel banal multumesc atata doar sa lasi in urma ta,pe mine ma sacaie rau de tot treaba asta si de aceia sant si rautacios si arogant cu uni ptr ca din acesti 3.000 de useri ai stiu pe toti pe dinafara care au trafic,fiind ca la 5-10 posturi sa vi tu sa dai cu pumnu in masa,hmmm,macar atat bun simt sa avem si sa respectam timpul unora petrecut pe acest forum,eu imi fac treaba mea ca simplu user in continuare si postez ce am si ce gasesc chiar daca intereseaza sau nu:)
Man,relax,unii nici macar sensul cuvantului 'multumesc' nu-l cunosc asa ca ce pretentii sa ai la ei?:) :cheers:
Quote:
Originally Posted by zmeura
Lasa ca e mai bine asa.Scurt,la obiect si strict pe domeniul receptie sat.Daca nu sunt noutati nu are rost sa se posteze doar de dragul de a posta.Vreti activitate?Este loc destul la offtopic pentru orice.Cu descarcarea de filme,muzica,etc e mai greu,daca vrei asa ceva gasesti din plin pe torrente fara sa platesti ceva.Cat despre numarul de useri nu cred ca asta e o problema,din contra.Formatul din acest moment e destul de atragator pentru cei cu adevarat pasionati,care pot gasi usor informatii fara a fi nevoiti sa rasfoiasca prin zeci de pagini.
Activitate gasesti in zilele cand se schimba cheia 1W si la sectiunile Dreambox,Echolite,Globo.Asta are lumea,despre asta vorbeste.
Pina la un anumit punct,adica pentru ce s-a dorit la inceput,forumul sateliti.org si-a atins scopul,si anume sa atraga cit mai multi useri,in special noi veniti,cu toate ca el s-a nascut drept urmare a unor useri nemultumiti de politica rdi-ului{nu intru in amanunte} si totodata ca alternativa pentru cei care vor sa abordeze aceleasi probleme din domeniul receptiei si tot ce-i legat de ea,dar liberi,fara constringeri,sa discute si sa dezbata probleme ce-i intereseaza.Statistica data de Einstein arata doar traiectoria unui drum,cu plusurile cistigate pe parcurs,dar,precum stim,una e statistica,care e de fapt partea rece a unei activitati umane,si alta este viata forumului,care ne da pulsul real al acestei activitati.Ori ce constatam,de unde si propunerea mea,ca in partea centrala,cea care constituie miezul acestui forum,nu-s decit citiva useri care activeaza si intretine cit de cit interesul pentru topicurile deschise.Asta se vede cu ochilul liber,fara masuratori statistice.Ceea ce spune ceva despre interesul nostru despre temele puse in discutie,adica prea putin.Ori in domeniul nostru de interes,unde nu-i zi sa nu apara schimbari,unele spectaculoase,informatiile si punctele de vedere care sa cuprinda aceasta dinamica sint cam anemice.Dar daca despre informatii si partea tehnica/teoretica nu toti sint pregatiti sa le explice,cel putin multi,daca nu majoritatea vor sa compare si sa invete din experienta altora.N-am sa intru in amanunte,ar lua prea mult spatiu.Dar daca ne gindim ce inseamna un forum in zilele noastre,experienta altora ne spune un lucru intristator:indiferent ca un forum are sau nu interese comerciale,adica are .com sau .org,toate sint doritoare sa atraga citi mai multi useri.Cu cit sint mai multi cu atit si viata acelui forum pare mai vie si interesanta indiferent in ce directie se misca sau ce interese apara.Important e faptul ca el trebuie sa existe prin activitatea,daca nu prin fiecare membru,cel putin prin citi mai multi.De aceea fiecare forum aplica o strategie care sa atraga citi mai multi useri activi.Daca s-ar viza doar partea de oftopic,cum sugerezi,atunci forumul respectiv si-ar pierde identitatea si prin urmare ar disparea cu timpul odata ce useri vor constata ca au intrat pe o usa laterala si nu pe ce-a principala,metaforic vorbind.In plus temele de interes trebuie sa fie cit mai diverse pe masura schimbarilor ce au loc in domeniul tehnicii de receptie si domeniilor conexe!De crezi ca,de pilda,toata lumea e interesata de receptoarele Globo,Echolite,etc,te inseli amarnic.Chiar daca interesul multora se indreapta spre receptoarele pomenite,sint atitea,cu mult mai interesante ce pot trezi interesul celor care nici nu stiu de existenta lor.Dar nu-i vorba aci numai de receptoare,ci de multe altele.Cit priveste formatul,nu l-am avut in vedere cind am deschis topicul.Si de fapt,el poate ramine asa cum e.De fapt el se adreseaza unui public tinta,adica e un site de nisa,dar asta nu exclude forme de atragere a cit mai multi useri.Experienta altor forumuri,de aci sau de aiurea,ne demostreaza ca acolo unde doar doi/trei sint activi,acel forum n-are sanse de supravetuire daca nu e subventionat de catre cineva.Nu are rost sa intram,acum, in dezbatere despre acest aspect dealtminteri foarte important pentru viata oricarui site indiferent de profil!Deocamdata atit.Pot sa spun ca nu tin sa se si aplice idea propusa daca se considera ca e destul cit se face acum pe forum!
mama costica da tia luat ceva timp sa scri nu gluma:dance: ca sa mai glumim putin:clap:
referitor la ce am scris eu scuze ptr greseli dar am scris repede si cam suparat,spun asta preventiv nu pe urma sa ma trezesc ca i sa sculat la vreunu de gramatica:)
Eu cred ca titlul spune tot,iar mie imi place linistea.Am vrut sa spun ca nu imi doresc "zgomot" pentru ca "linistea" e mai placuta.Forumuri de sateliti care se ocupa si de altceva mai sunt,forumuri pe care nu se vorbea despre sateliti dar acum se vorbeste sunt.Poate sateliti.org e mai bine sa ramana un forum despre sateliti pe care sa se vorbeasca,in principal,despre receptia satelit.
Mai multe informatii despre sateliti,programe,receptoare noi?Vor apare odata cu inmultirea userilor care viziteaza constant acest forum,tocmai pentru ca aici pot gasi informatia nealterata si pot publica informatii convinsi ca nu va fi alterata.Pentru a avea aceasta convingere trebuie sa treaca ceva timp,trebuie ca userul sa se convinga ca nu a nimerit pe inca un forum unde este sfatuit sa fie de partea unei tabere,ca poate afla aproape orice si poate spune tot ce stie fara sa fie atacat,banuit de partizanat sau mai stiu eu ce.Nu bat apropo la un alt forum,ci la toate celelalte forumuri romanesti de acest gen,care au cam urmat aceeasi reteta.
Normal crearea unor sectiuni cu discutii legate de alte domenii vine odata cu interesul userilor pentru acestea si nu invers.Parerea mea.:gathering:
Ziceai ca e liniste,nu?:)
m-am gandit sa fac eu putina galagie ... :band: :clap:
vorbind serios acum, nu cred ca e chiar asa de rau ca nu e ca la piata pe forum, adica sa se vorbeasaca cu rost da mai ales fara rost toata ziua...
cred ca e mai cinstit asa cum procedez eu "rasfoiesc" din cand in cand forumu si vad ce mai e nou, decat sa scriu posturi care nu aduc un plus de informatie specifica...
si mai sunt si alte cauze pentru care cred ca e mai liniste in ultimu timp, au fost sarbatorile, vremea nu e tocmai potrivita pentru echilibristica pe balcon sau acoperis unde majoritatea dintre noi avem prinse antenele etc
si de ce ne-am agita prea mult, atata timp cat se vede brumierele... :tv:
:)
sa auzim de semnal,
On/Off
Quote:
Cred ca este inutil ca acest forum sa devina un chat dar si acolo sant mai multe persoane care discuta.Vad ca incepe sa lipseasca teme de discuti si chiar dezbateri pe acest forum .Ce se intimpla oare?Acest forum nu cred ca are vacanta functioneaza 24/24 dar lumea intra doar la ciugulit si sa mai vada ce a scris unul si altul.:oops: :oops: :oops: :oops:
Ce te retine? Vino cu idei cu noutati cu intrebari:D !!!!!!