Redare canale TV pe Plasma NTSC
Caut solutia optima pentru a reda semnal analogic (coaxial) pe o plasma full HD adusa din SUA care nu stie decat NTSC.
Amicul asta al meu are deja abonament la TV prin cablu coaxial, analogic. Plasma, un VIZIO VOJ320F1A, fiind NTSC e normal sa nu mearga canalele (care in Europa sunt in format PAL) pe ea, deci intrarea normala de TV nu se poate folosi. In consecinta ma pot folosi de intrarile HDMI, component, AV (tot pe RCA-uri), insa nu si euroscart pentru ca nu are.
Solutiile care le vad eu ar fi urmatoarele:
- un abonament la TV via satelit, cu receptor care stie NTSC sau iesire pe HDMI, component, etc
- doar un receptor cu intrare coaxiala pe PAL si iesire pe HDMI, component care stie si NTSC
- un tv tuner extern (PAL) cu iesire component sau HDMI
Si solutia care as fi preferat sa o foloseasca:
- un DVD Player care sa aibe si tuner incorporat (sau ceva de genul), intrare coaxiala analogica si sa poata reda semnalul pe HDMI sau component. Nu vrea un DVD Recorder, care are tuner pentru inregistrare de pe analogic, pentru ca e prea scump.
In aceasta ordine de idei am apelat la cei de pe emag.ro si mi-au recomandat doua DVD Player-le care se incadrau in cerintele mele insa dupa ce am comandat Philips-ul am ajuns sa constat ca nu il pot folosi decat pe post de DVD Player. Are intr-adevar progressive scan insa plasma nu are. Nu vreau sa ma leg acum de cunostintele tehnice a celor de la emag pentru ca nu este cazul, insa ori sunt pe spate si habar nu au ce vand si ce recomanda clientilor ori sunt dezinteresati total.
Cele doua dvd playere recomandate de ei sunt: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] si Sony (nu mai stiu modelul exact).
Asadar am nevoie de o solutie cat mai ieftina pentru a putea reda canalele TV (de pe cablul local de televiziune) pe intrarea HDMI sau component a plasmei NTSC, scula sa fie si DVD Player in acelasi timp.
Idei, recomandari, solutii?
Multumesc!