Results 1 to 12 of 12

Thread: Redare canale TV pe Plasma NTSC

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Default Redare canale TV pe Plasma NTSC

Caut solutia optima pentru a reda semnal analogic (coaxial) pe o plasma full HD adusa din SUA care nu stie decat NTSC.

Amicul asta al meu are deja abonament la TV prin cablu coaxial, analogic. Plasma, un VIZIO VOJ320F1A, fiind NTSC e normal sa nu mearga canalele (care in Europa sunt in format PAL) pe ea, deci intrarea normala de TV nu se poate folosi. In consecinta ma pot folosi de intrarile HDMI, component, AV (tot pe RCA-uri), insa nu si euroscart pentru ca nu are.

Solutiile care le vad eu ar fi urmatoarele:
    - un abonament la TV via satelit, cu receptor care stie NTSC sau iesire pe HDMI, component, etc
    - doar un receptor cu intrare coaxiala pe PAL si iesire pe HDMI, component care stie si NTSC
    - un tv tuner extern (PAL) cu iesire component sau HDMI
    Si solutia care as fi preferat sa o foloseasca:
    - un DVD Player care sa aibe si tuner incorporat (sau ceva de genul), intrare coaxiala analogica si sa poata reda semnalul pe HDMI sau component. Nu vrea un DVD Recorder, care are tuner pentru inregistrare de pe analogic, pentru ca e prea scump.

In aceasta ordine de idei am apelat la cei de pe emag.ro si mi-au recomandat doua DVD Player-le care se incadrau in cerintele mele insa dupa ce am comandat Philips-ul am ajuns sa constat ca nu il pot folosi decat pe post de DVD Player. Are intr-adevar progressive scan insa plasma nu are. Nu vreau sa ma leg acum de cunostintele tehnice a celor de la emag pentru ca nu este cazul, insa ori sunt pe spate si habar nu au ce vand si ce recomanda clientilor ori sunt dezinteresati total.

Cele doua dvd playere recomandate de ei sunt: Philips si Sony (nu mai stiu modelul exact).

Asadar am nevoie de o solutie cat mai ieftina pentru a putea reda canalele TV (de pe cablul local de televiziune) pe intrarea HDMI sau component a plasmei NTSC, scula sa fie si DVD Player in acelasi timp.

Idei, recomandari, solutii?

Multumesc!
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Golden Member vladcarama's Avatar
    Mentioned
    11 Post(s)

Un receptor DVB-C cu ieshire HDMI, component etc., eventual DVB-C/S.
    Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!

Standard RSP member amorak's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

DVB-C stie doar frecventele digitale, nu si cele analogice. pe cand asta il intereseaza din cate am inteles eu.
    dm800hd, T90 39E-28E-23E-19E-16E-13E-9E-5E-1W , 37LH4000, Logitech Z-5500 Digital

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

din cate stiu eu, canalul e canal si pe frecventa fixa,
    digital si analog e doar continutul.....

Mentioned
    10 Post(s)

Pai dupa logica mea eu stiu ca am nevoie de un tuner care sa transforme din analog in digital... ca sa transforme de pe coaxial (analog) pe HDMI (digital) sau nu zic bine? Tv tuner-ele externe nu la fel fac? Deci practic ar avea nevoie de un dvd-player cu tv-tuner incorporat...

/le: cum sunt dvd-recorderele insa alea sunt tare scumpe...

Ce solutii ar mai avea?

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

In primul rand ca orice dvd cu tuner incorporat , automat are posibilitatea de a inregistra semnalul analogic ( fiindca cu tunere dvb-t inca nu am vazut/gasit pe la noi ) pe dvd blank direct sau hdd incorporat
    Ar exista si varainta dvd-playerelor portabile cu tuner analog sau hybrid ( analog + dvb-t ) , dar ca pret cred ca pleaca de la 350-400 roni si nu stiu sigur cum sau de ce iesirii video dispune ( numai zic ca cele cu tuner hybrid incep de la 500roni in sus )

Dupa mine solutia pt. prb. ta , ar fii tot un tuner extern gen :

- Tuner extren hybrid ( analog + dvb-t , pt. viitor mai putin prg. HD )http://www.avermedia.com/avertv/Prod...ail.aspx?Id=13 si preturi : http://www.price.ro/preturi_avermedi...80i_140219.htm sau

- Tuner extern doar analog pt. inca 2-3 ani cat va mai fii emisia tv analogica : http://www.avermedia.com/avertv/Prod...il.aspx?Id=439 , bine inteles la un pret mai mic

Ti-am scris cele 2 modele , fiindca deocamdata aceasta firma este singura ( dupa cunostiintele mele ) , care dispune de in/out dvi ( eventual cu un cablu adaptor dvi-hdmi ) si o rezolutie HD , necesare plasmei HD

Mentioned
    10 Post(s)

Un DVD Recorder e mai mult de 500 roni... cel putin din ce am vazut eu prin oras pe la mine numai modele de 7-8 milioane. Daca ar fii la 3-4 mil cum zici as fi luat din start un dvd recorder.

Stii tu un model de dvd player cu tunner incorportat care sa redea analogicul pe DVI/HDMI sau componet?

Varianta cu tv-tunerele externe este ultima pe lista, nu prea vrea omul sa-si umple casa de scule... sper sa gasesc o solutie all in one rezonabila si la pret.

Merci pt recomandari!

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Pai de aceea ti-am si recomandat o "varianta" de compromis
    Dvd-urile portabile cu tuner incorporat : http://www.evomag.ro/MULTIMEDIA-DVD-...98T-46175.html , nu au din pacate mufa dvi/hdmi si sa fie ca pret sub 500roni , iar dvd recorderele cum ai scris si tu sant destul de scumpe
    Nu-ti mai ramane decat varianta tunerelor externe , care au un pret modic si se apropie si de cerintele tale ( mufe/calitate semnal )
    Alegerea iti apartine , oricum ieftin si cu cerintele tale fff. greu o sa gasesti ( cel putin in comertul nostru )

Mentioned
    10 Post(s)

Mda... iti dai seama ca m-am uitat si eu sa vad ce este si ce ar fi mai rentabil ca si all in one insa doar variantele enumerate le-am gasit. De aceea am zis ca hai sa apelez si la cunostintele voastre ca poate exista vreun receiver care face treaba asta sau un dvd player care nu are neaparat si recording si care probabil sunt mai ieftine... deci sa inteleg ca nu am alte solutii decat cele de care stiam deja?

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca reusesti sa intri in service meniu ,poate poti activa palu urmareste si firul acesta dar ai grija daca intri sa stii ce faci ca poti ramine cu el negru, http://www.highdefforum.com/flat-pan...menu-code.html asta ar fii un exemplu
    DM800HD,2XDM500,TRIAX 11O fer,H-H DM2800,un ceaun de focus
    Multumesc RSP,si cit mai multe discutii

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Solutii in general sant mai multe , dar in detrimentul "buzunarului"
    Daca tii cont "la buzunar" , atunci solutiile se cam limiteaza ( invers proportional )

Mentioned
    10 Post(s)

@radutyu: la asta nici nu m-am gandit... nu stiam ca se poate sa stie si PAL doar ca nu e activat... o sa ma documentez si pe partea asta. Ma descurc in meniul de service, nu ar fi primul "operat"

@mario: asa e... insa n-ai ce face.. asa e in sangele romanului, ieftin si sa stie sa faca de mancare