Log in

View Full Version : EOLIANU' la bula(ngi)u!

Pages : [1] 2

Einstein
09-09-10, 17:03
SOV (Sorin Ovidiu Vantu) a fost retinut pentru sponsorizarea lui Nicolae Popa (director la FNI).
Se scot dosarele pentru ca trebuie liniste in tara! Cine urmeaza?
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7773714-nicolae-popa-legaturile-lui-sorin-ovidiu-vantu.htm

Stirea era anticipata de Dan Andronic din 07 septembrie:
http://www.danandronic.ro/monserica-am-o-veste-proasta-pentru-tine-vine-nicolae-popa.html

zmeura
09-09-10, 17:21
Ce as vrea sa il vad pe asta la puscarie ... dar parca vad ca in 2-3 luni iar se uita de el si e eliberat iar dosarul lui nu ajunge veci in justitie.Hai poate daca ajunge peste 1 an il tot amana 4-5 ani si cred ca ajunge de moare Vantu de batranete.Parca a mai fost plimbat odata cu catuse la maini acum cativa ani si ... nimic.

delta2k2
09-09-10, 17:27
Praf in ochii lumii
Oricum nu se va rezolva nimic

.

franta
09-09-10, 19:11
Pe el nu au reusit sa il lege de afacerea FMI, il acuza doar ca trimitea niste bani unui urmarit cea ce il face complice la fuga lui,
dar despre acuzatiile serioase nici nu se aduce vorba,

Deci intradevar , praf in ochi...

horatyu
09-09-10, 23:01
"Dormiti linistiti FNI si Basescu lucreaza pentru voi " :haha1:

ne arunca tot felul de gogosi sa le inghitim si tara se scufunda in rahat

Poate o rezolvare simpla este sa se dea la o parte acest marinar cu sleahta lui cu tot

dic_star79
09-09-10, 23:08
I mai baga pe astia .....la zdup...o mana spala pe alta, asta e principiul la nenorociti care ne conduc catre un dezastru economic!

Einstein
09-09-10, 23:38
Cum poti sa scoti tara din rahatul in care au bagat-o altii prin jaf si acum ai ramas cu buzunarele goale?
Suntem in situatia unei şatre de "romi expulzati" ce si facut un palat de 1 mil de euroi cersiti, (nu aveau dupa ce bea apa...) care are 100 de camere nemobilate, ne conectat la electricitate, apa, canal. Ei locuiesc intr-un bordei din spatele palatului, iar in palat si-au "parcat" catarii si vor sa arate la tot catunul cat de avuti sunt.
Tara asta a fost dusa la stadiul de vasala altora. Altii fac profit din avutia noastra, il scot legal din tara pentru ca sediile companiilor lor sunt in Austria, Franta si alte imperii, iar noi le suntem sclavi, fiind platiti cu salarii de 200 - 300 euroi. La ei aceeasi munca e platita de 10 ori mai mult!
Nu iau partea actualilor conducatori prosti si incompetenti, dar nu le putem pune lor in spate chiar totul, ca sa fim corecti! Raspunderea apartine tuturor fostilor si actualilor! Ei au vandut, negociat si amanetat acesta tara! TOTI SUNT VINOVATI IN ACEEASI MASURA!!! Unii incearca sa ne convinga cu ajutorul tembeliziunilor si tabloidelor ca ceilalti sunt vinovati (doar le patroneaza, nu?), ei sunt doar niste prunci imaculati!
Eu zic sa gandim cu capul nostru, sa nu ii lasam pe altii sa ne sadeasca in el ce vor!

zmeura
10-09-10, 00:15
Normal ar fi fost de spus:

Nu iau partea fostilor conducatori prosti si incompetenti, dar nu le putem pune lor in spate chiar totul, ca sa fim corecti! Raspunderea apartine mai ales actualilor! Ei au vandut (in trecut fiind la guvernare ani de zile), negociat si amanetat (ohoho) acesta tara!Eu chiar nu credeam ca se pot aduna atatia incompetenti la un loc vreodata!
Vantu nu pateste nimic,mai vorbim noi.Baietii aia incompetenti de mai sus se pricep la un singur lucru:regia.Va fac o lista extrem de lunga cu baieti plimbati cu catuse la maini in ultimii doi ani de ziceti ca nu e adevarat.Condamnati zero iar dosare ajunse macar in instanta nici pe jumatate.De fapt se vede "increderea" in actiunile astea si din ce au postat userii de aici.Zerooo.:)

radumx
10-09-10, 11:18
Praf in ochi nostri!, ca de, prea mult erau pe marinar toate televiziunile, l-au arestat pe sov si hopa toti discuta nebuneste de acest subiect, uitand de base pentru moment, la fel a fost si becali si celalalt miliardar(imi scapa numele) de care nu se mai aude nimic, la fel riti cu compania(EBA :)), din pacate presa nu da dovada de profesionalism, daca tot s-au apucat de criticat guvernul boc si dezastrul din tara, trebuia sa dea stirea cu arestarea si gata nu sa faca pe toate canalele de presa disponibile(tv, radio,bloguri etc) o stire exploziva!
cand se va termina tam tamul cu sov va veni o alta arestare senzationala(cine stie poate M Basescu :)) si uita asa ne vom incalzii la iarna!
cele bune

zmeura
10-09-10, 11:41
Chiar ca astia sunt disperati,de parca lumea se invarte in jurul lui Vantu.Bine,asa au facut si cu stirea legata de copii arsi la maternitatea din Giulesti,3 zile nu am vazut altceva la stiri decat acelasi lucru.Asteptam o noua nenorocire sau o alta aberatie debitata de cineva de la putere ca sa schimbe astia subiectul.:)
Stirea simpla era:Vantu a fost arestat,bineinteles ca nu va pati nimic pentru ca in Romania nu e condamnat niciodata un mare mafiot.Acum despre vreme ... :)

outcast
10-09-10, 13:18
intradevar stirea trebuia sa fie simpla...vintul arestat.....si atit...dar nu e..nu pot ignora desfasurarea de forte a iluminatilor neamului(a se citi mincatorii de cacat in solda lui sov)
gasca de limbrici porecliti ziaristi,ciuvica fara frica marele investigator politic,patriciu(care e si el vizat),marele mosier poet dinescu care miroase a petrom si fni de la distanta,marea pnlista norica,marii prmisti..........etc.
manipularea continua la nivel maxim....vintul e alba ca zapada,e nevinovat....ca si patriciu dealtfel....
pe toti acestia ii intereseaza banii si nu cum traieste romanul de rind.

in fine asta e romania,astia sunt romanii....

tjd1971
10-09-10, 13:31
daca era un om simplu eu cred ca deja judecat,dar el e VIP are cu ce nu .C:red ca doamna justitie nu e oarba de tot.:dance:

pacala68
10-09-10, 14:45
...ciuvica ....patriciu....dinescu...norica....
pe toti acestia ii intereseaza banii si nu cum traieste romanul de rind.
sa-ti dau o stire trista , pe boc_basescu il intereseaza cum traiesti .... trebuie sa te jupoaie , intii la figurat .....

....... Altii fac profit din avutia noastra, il scot legal din tara pentru ca sediile companiilor lor sunt in Austria, Franta si alte imperii,
- platesc taxe/impozit
- asigura salarizare

iar noi le suntem sclavi, fiind platiti cu salarii de 200 - 300 euroi. La ei aceeasi munca e platita de 10 ori mai mult!.....
la boc e platita de 3/4 ori mai prost , iar 1/4 din bugetari scapa de umilinta aceasta

outcast
10-09-10, 14:57
vestea ta da-o la realitatea......aia cumpara asa ceva...eu nu....
basescu e miliardar..nu vintu nu patriciu nu voiculescu.nu-i asa?:D

dan2000
10-09-10, 15:00
va agitati aiurea, cati mafioti de calibrul aistuia aiti vazut in puscarie? in cateva zile se uita tot cum sa mai intamplat de zeci de ori.

ma gandesc eu ca ar fi bun regele dar cu e prea batran sa-l punem pe ddtv, pe beeecali prim ministru si pe wc tudor ministru de interne...asa facem un sac de bani cu turizmul, vom deveni oficial circul europei!

pacala68
10-09-10, 15:10
alte vesti
- nu am tangenta cu patriciu - benzina pot cumpara de la 3 firme diferite de rompetrol
- nu sint obligat sa platesc abonament la produsele mogulului vintu / voiculescu

boc imi baga mina in buzunar ( taxe si impozite ) ca sa :
- aiba udrea frunza
- aiba finantare europeana videanu ( asta daca stii mcanismul )
- aiba buzata mica un loc de munca
- etc

daca era un om simplu ..... are cu ce .....
pai sti ce ... daca cu unul destept si cu posibilitatea de a-si asigura asistenta supercalificata isi permit sa faca asa .... cu unu simplu il jupoaie si ii spun ca ii fac o mare favoare

apropo
cine a platit reparatia centurii surpata la o saptamina de la inaugurare , cumva vre'un oficial ?!
cit costa Km de autobanda clujeana ?!

MihaiP
10-09-10, 15:14
Cum ajunge un mafiot la parnaie ...precis are Basescu un interes ! Io zic
sa-l lasam si pe Vantu in pace !!! ce sa ne mai deranjeze cu tambalaul in
jurul lui ... si ce daca a furat de la 300.000 de "investitori" ( ce-i drept
eu as numi-o taxa pe prostie ! ) ... ce daca ! veniti sa ne dati noua prafuri
in ochi ... cand dormeam asa de bine ...asa de linistiti ! Pai asta-i ca la
cura de slabire ... incepe de luni !
ce dracu' v-a gasit s-o incepeti de joi ? ... desteptilor !

pacala68
10-09-10, 15:26
Cum ajunge un mafiot la parnaie ...precis are Basescu un interes !
vorbesti de funie in casa spinzuratului ..... crezi ca n-ar pune botu' la o noua combinatie cu o cumparare ieftina urmata de o vinzare scumpa ?!( casuneanu ) poate nu iarasi el , da fetita cu penthouse .... sau mircica .... ei ce zici ?!
( cinstitu' ciuhab Mohamad Yassin ..... hmmmm , pesin vine din araba ?! )

.....veniti sa ne dati noua prafuri
in ochi ... cand dormeam asa de bine ...asa de linistiti ......
sti ... ma gindesc ca daca se mai imprumuta la FMI sau aiurea statul reformat , peste vreo 3 ani o sa las statului cam 50% din remuneratia data de patron ( fata de cam 28% acum ) .
scuza-ma ca te-am deranjat din somn .... da taman amu planuiesc noii Lutheri sa-ti ciunteasca penzia .... asa , pentru un viitor portocaliu

MihaiP
10-09-10, 15:43
mda ... asa este ! tot la Realitatea si Antena ni se spune ... adevarul !

pacala68
10-09-10, 16:04
si ce sa facem ..... sa-l ignoram pe prezident cind spune ca am depasit criza , da' trebe sa mai concedim ceva neproducatori de chelneri/tinichigii

sau sa mai solidarizam un an , noi cei care putem cumpara din ce in ce mai putine cu remuneratia ( dupa buget :agresiv: ) cu cei pastoriti pina mai deunazi de vide_anu ( cei gratulati de mucenica varvara cu un salar minim pe economia_nebugetara )

( daca in BOB se divulga secretu' de vietuire hibernala cu venit familial de 1500 ron / 2 adulti + 1 student ..... faci un howto :p ?! )

outcast
10-09-10, 16:14
nu-l ignora pe prezident.......ignora hotii care au jefuit tara....sigur o vei duce mai bine:D.....

pacala68
10-09-10, 16:26
pai n-au mai apucat sa jefuiasca :dance: .
posta e la locu ei , sarea de asemenea ...

ca tot veni vorba , ai prin vestea la Realitatea cu zaharul vamuit ca sare si concedierea functionarului care a raportat matrapazlicul ? ! n-a fot demult , pe vremea railor lu' tariceanu :p

outcast
10-09-10, 16:38
ai dreptate....TOTUL e la locul lui.......si romtelecomul,si rafinariile,si zacamintele de titei,si platfrma marina recent cistigata......TOTUL.....

poti sa-i dai cv-ul tau lui sov....te angajeaza garantat cind iese...asa nu vei mai fi afectat de masurile luate de marinar...:D....si nu vei avea nevoie de un how to..:)

pacala68
10-09-10, 16:42
naaa .... nici gind , ma duc in port si ma imbarc pe ..... :lol:
( nu-s eu cel cu venitu' de 1500 ron , e un nene aparut la Antena3 :p )

outcast
10-09-10, 17:20
daca ai bani de croaziere:D inseamna ca ne vinzi gogosi ca te afecteaza masurile marinarului.....

ps.daca flota ar fi fost vinduta de marinar,pai il haleau astia cu tot cu pene....
dar stai linistit,vintu va iesi......justitia din romania are cei mai multi infractori.....am mai postat: intr-un stat cu justitie oameni ca patriciu,vintu,voiculescu,videanu,nastase dr popescu,si multi altii erau la pandaimos din secunda unu.si nu se ajugea aici.....

JBTC
10-09-10, 18:37
adica l-au arestat pe vantu ca a favorizat un infractor? sau ca sa previna ceva (masura se vrea una preventiva...) pai daca popa era condamnat nu prea mai are calitatea de infractor (stadiul procesului penal e deja in faza de punere in executare a pedepsei) activ... atunci despre ce infractiune vorbim? faptul ca-i dadea bani aluia (fost subordonat si amic) demonstreaza ca-l favoriza sa se sustraga pedepsei? si ce vor sa previna procurorii? sau e vantu un pericol social? interceptarile inteleg ca s-au facut in baza unui mandat pe siguranta nationala... pai cf legilor in vigoare aceste interceptari sunt documente clasificate strict secret si sunt furnizate sub forma de informari organelor de cercetare penala numai cf principiului "need to know" (nevoia de a cunoaste), adica nu pot fi utilizate si nici constitui probe in instanta... in plus aceste interceptari (care nu pot fi probe in instanta deloc: vantu poate sustine f usor ca vorbea la misto cu popa stiind ca-i interceptat! daca n-au extrase de cont care sa confirme tranzactiile bancare... n-au nimic!) s-au facut acum un an... de ce nu l-au arestat atunci? cum au ajuns stenogramele in presa? cam ce ar trebui sa se intample cu cel care face publice niste documente clasificate strict secret (atat cu cel care le-a furnizat cat si cu cel care le-a publicat)?
daca asta e justitie... mai bine emigram toti...

p.s. pt bizonii pagubiti de FNI (prostiti de FNI): pai daca voi credeati ca depunand 5 lei veti avea dobanzi de 100% pe luna si stand cu degetu-n cur va veti trezi miliardari... meritati ce vi s-a intamplat! vantu sa raspunda pt faptele lui (si patriciu si iliescu si nastase si voiculescu si care o mai fi...) dar voi bizonilor tot ati meritat teapa! sa nu uit: dreptate nu-i totuna cu justitie in RO... in plus mi se falfaie ca l-au arestat: voi fi multumit doar daca va fi condamnat! daca nu... vorbim de aceeasi justitie televizata basescianista si atat!

outcast
11-09-10, 23:09
............:
http://www.gandul.info/puterea-gandului/toti-golanasii-mici-ai-lui-vantu-7180976

pacala68
11-09-10, 23:51
una_alta , tot basescu a iesit sifonat
( vintu a ciordit de la FMI tot asa cum a ciordit basescu flota )

Uite , incerc de o ora sa-mi aduc aminte cum il cheama pe parlamentarul PD-L ( evreu de origine , autor dramatic ) pe care l-a refuzat SOV la o sponsorizare ..... pe A. paunescu o sa mi-l amintesc si peste 20 de ani .... pentru poeziile publicate cu sponsorizare de la SOV .

outcast
11-09-10, 23:57
pacala tata nu pot sa iti dau nici o replica:D...
nu ca nu as avea.....:D:D

huoooooo basescu!:clap:

pacala68
12-09-10, 00:12
pssst , nu in public ca este molipsitor ( asteapta pina iese lumea'n strada :agresiv: - si sa nu fi recunoscut :D )

MihaiP
12-09-10, 08:45
Tnks moderatorii ! bine ca ati curatat un pic topicul ...pacat ca discutiile
degenereaza ... exprimarea civilizata si argumentele inving hormonii !
Apropo de argumente ... argumentele "juridice" mi se par de-a dreptul
hilare !!! ce bine ca din ura fata de Basescu ... aparam un sterpelitor
notoriu ... un recidivist calificat ... puscarias pe vremea impuscatului si ...
de drept si la ultima sa condamnare ... si pe Al Capone l-au infundat pentru
neplata taxelor ...eu zic ca pe unul ca Vantu ...cel mai nociv produs al
tranzitiei ar trebui sa-l infunde si daca ar parca ilegal !!!
Dupa acelasi model ... securistul notoriu a ajuns vicepresedinte al Senatului ...
si evident proprietar de imperiu media ! Hotul cu staif ... "arhitect" de
masinatiuni financiare ... sparlitor petrolier ... a ajuns si el ... patron media !
Daca toata cultura noastra politica se rezuma la dezinformarea deliberata
practicata ca principiu de Realitaea , Antena si Adevarul ... ne asteapta zile
grele ...mai grele decat cele de acum ...

JBTC
12-09-10, 10:38
... argumentele "juridice" mi se par de-a dreptul
hilare !!!

ti se par hilare degeaba: astea-s codurile in vigoare...

ce bine ca din ura fata de Basescu ... aparam un sterpelitor
notoriu ... un recidivist calificat ... puscarias pe vremea impuscatului si ...
de drept si la ultima sa condamnare ...

nu e vb de ura fata de basescu... doar ca, intr-un stat de drept, cine nu e dovedit... e nevinovat! in plus, nu poti condamna pe nimeni pt o fapta (deocamdata presupusa - juridic, chiar daca noi stim ce si cum, n-avem probe) actuala pe baza istoricului sau...

e vorba doar de procedura si de a analiza corect evenimentele. ca-mi place sau nu vantu si/sau basescu... e irelevant! dpdv juridic ceea ce s-a intamplat e o mare pacaleala sa nu-i spun spectacol...

p.s.
raspunde la intrebarile pe care le-am pus si tragi singur concluzia.
inca o data pt toata lumea: masura arestarii preventive exte o masura exceptionala care se cere doar in cazul in care o persoana, despre care sunt suspiciuni ca ar fi faptuit o fapta penala, poate prezenta pericol social si/sau ii poate influenta pe martori, procurori, judecatori si/sau poate invalida probe (sub orice forma).
daca procurorii au deja probe solide (beton) interesul ar fi ca ele sa fie administrate in instanta pe fond, intr-un proces penal cu rezultatul - o sentinta definitiva si irevocabila.
faptul ca l-au arestat, fara sa se fi impus aceasta MASURA (arestarea nu e pedeapsa!)... nu-mi spune decat ca procurorii nu prea au probe...
asa ca daca-l vreti pe eolian la bulau (definitiv si irevocabil)... nu prea vad de ce va bucurati pt arestare... pt ca va scapa!

pacala68
12-09-10, 10:52
ce bine ca din ura fata de Basescu ... aparam un sterpelitor
notoriu ... un recidivist calificat ...
priveste cu barbatie adevarul , (re)sentimentele nu trebuie sa conteze iar permiterea unui abuz astazi pe considerentul ca nu-mi place mutra unui insemna ca imi tirasc viitorul in Kk ( miine altuia nu o sa-i placa de mine si ..... am dat de draqu cu asemenea societate civila / mod de a rationa )

in plus , mie imi este permis sa am opinii ; unui functionar al statului in timpul executarii mandatului nu - acesta este unul din motivele pentru care basescu ar trebui sa se duca in ale lui .

zile grele ne asteapta din cauza priceperii noiilor corifei ai reformei .... dar de la un profesoras doctorand in neconstitutionalitate orizontul de asteptare ramine tot la pascutul bobocilor pe tapseanul rachitatean .

vezi tu , un manglitor sau altul nu pot ingenunchia o societate ; injustitia , justitia facuta dupa bunul plac al unui/altuia si proasta guvernare pot face chiar si pe scandinavi sa-si ia lumea'n cap - dupa indemnul basebocului .

uimitor cum unii deontologi din departamentele de suflat praf in ochi au primit drafturi ale rechizitoriului ; l-au primit pe 9.IX documentul avind data 10.IX

esti dragut sa faci o paralela SOV vs Ritzi ?!

JBTC
12-09-10, 12:08
...vezi tu , un manglitor sau altul nu pot ingenunchia o societate ; injustitia , justitia facuta dupa bunul plac al unui/altuia si proasta guvernare pot face chiar si pe scandinavi sa-si ia lumea'n cap - dupa indemnul basebocului .

uimitor cum unii deontologi din departamentele de suflat praf in ochi au primit drafturi ale rechizitoriului ; l-au primit pe 9.IX documentul avind data 10.IX

mai am ceva speranta vazand ca mai sunt si romani cu neuroni care mai si functioneaza. multumesc pt ca existati!
exact: nu e vb de resentimente ci doar de logica bunului simt si a normalitatii!

pt bizoni: DA, vreau sa-l vad pe eolian infundand puscaria! chiar imi doresc asta! dar cu respectarea legii si condamnat DEFINITIV SI IREVOCABIL! arestat 6 luni si apoi liber din cauza de lipsa de probe... nu ma multumeste!
in plus, ma gandesc eu asa cu mintea mea proasta: daca au inceput sa aresteze pe langa coduri... o fi bine? o fi rau? o fi justitie? daca maine iti face unu o plangere penala aiurea si astia considera ca esti pericol social... ca asa vor ei... o fi bine? o fi justitie?

MihaiP
12-09-10, 12:14
Dragilor ... dupa logica asta ... 11 septembrie trebuie sa se repete anual !
la propriu si la figurat ! pai voi nu faceti altceva decat aparati drepturile
teroristului ! nu realizati ca democratia are limitele ei ? limite pe care cel
rau le manipuleaza la adapostul drepturilor democratice !
Sa luam cazul lui Vantu ... a reusit ca in timp de 4 ani sa fie adus doar de
doua ori la audiere ...pana cand ? pana la prescrierea faptei ! Cazul Nastase
7 case este identic ...a manipulat legea astfel incat nici macar nu a ajuns in
fata ei ! Alt caz notoriu ... Patriciu care n-a putut fi judecat nu pentru ca
avea dreptate ...ci pentru ca avocatii au jonglat cu viciile de procedura !
Dan Voiculescu ...dupa lege dovedit turnator si securist ... dar democratia i-a
dat si dreptul cel mai important ...dreptul de a ne rade in nas !
Deci sa reluam ... dreptul raufacatorului , puterea lui juridica bazata pe bani
multi si avocati de clasa ... ne-a incalecat pe toti ...ne-a pus grumazul la
pamint ...dar deh ...trebuie respectati ...vezi doamne pentru simplul motiv
ca sint adversarii politici ai lui Basescu !
Gogoritza asta cu frica de "dictatura" nu are nimic in clin si in maneca cu noi
oamenii de rand ! nici unul din noi nu avem un conflict real cu legea ... iar cei
care fac din sportul pacalirii legii un principiu de viata ... manipuleaza fraierii
care le iau partea in numele democratiei !

pacala68
12-09-10, 13:02
.... daca maine iti face unu o plangere penala aiurea si astia considera ca esti pericol social... ca asa vor ei... o fi bine? o fi justitie?
pai daca ai bani si nu ai decartat sigur ca esti pericol social si o sa stai in arest preventiv pina ..... maninca si gura lor ceva

*discutie sef ANI cu un ziarist despre un fruntas pdlist :
- ba da ala ?
- ala e porc frate , maninca singur
eh - simpla vorba de claca intre un fost procuror si un ziarist fara amanta autodenumit pielea putzii

*2003-2004 ; un anume consilier prezidential pe teme de securitate nationala , ( bun shogor cu basescu dar numai dupa 2005 )
- exista un patron care a convertit datorii ale statului la stat in actiuni rascumparabile la termen , toate dune si frumoase dar rafinaria din Onesti ( pastorita de cei care mincau cu respectivul personaj ) ajunge in faliment ; ideea : il fortam pe primul sa se asocieze cu Onestiul
- evident pe linga ban pe baseboc il intereseaza si echilibru politic asa ca .... sa-ti fie rusine Dinule

*eeee , amu vine vremea ca cineva sa cumpere Onestiu' da unu gras nu_si_nu ; ia si tu preventiv sa vedem , semnezi au ba

1) frate , in 2008 cu aceiasi borfasi liberi cu cit munceam intr-o luna cumparam cu 33% mai multe decit pot acum cu borfasii arestati
deci daca trebuie sa mor de foame ca basebocul sa faca circ justitiar nu sint de acord
2) frate , daca legile sint prost facute atunci schimb legile ( un lucru imposibil pentru baseboc atita timp cit toata filozofia reformei este limitata dute tu sa vina al meu )
3) frate , se identifica dusmanul cel rau vinovat de foametea din tara , se incendiaza parlamentul si .... restul citim in istoria germaniei
4) frate , inlocuieste pe cei nominalizati cu Rtzi , Udrea , Videanu , Berceanu si ultimul cu voia dumneata Basescu ; vezi ce iese

( a dracului fatalitate , cei numiti toti au fost/sint in functii publice ; percepeti diferenta ? )

Tender , bun prieten cu un fost prim director SIE isi face grup energetic si inghite Nuclearmontaj ( antreprenorul la UN1;UN2 Cernavoda ) ; vine vremea sa decarteze noului prietan al lui SIE si .... preventivul frate )

Eh memoria ...
prin '89/'99 arestabilul de serviciu era Temesan , fostul director Bancorex .... va mai amintiti

JBTC
12-09-10, 13:04
oamenii de rand ! nici unul din noi nu avem un conflict real cu legea ... iar cei
care fac din sportul pacalirii legii un principiu de viata ... manipuleaza fraierii

ai inteles gresit!
nu luam apararea raufacatorilor!
incercam doar sa evidentiem cat de slabe si influentate sunt institutiile statului (ca sa nu spunem corupte/aservite puterii - indiferent care ar fi puterea)...
evident ca trebuie pedepsiti! noi doar intrebam de ce nu se intampla si cautam sa gasim explicatii... pai nu se intampla pt ca nu prea se reuseste sa se probeze faptele in instanta... asta e tot ce evidentiem: ca totu-i o mare facatura!
dreptatea/justitia se realizeaza prin CONDAMNARI! nu prin ARESTARI! arestarea e doar o masura in cadrul procesului penal... ea nu reprezinta o pedeapsa! asta e ceea ce voi nu intelegeti sau va faceti ca nu intelegeti.
nu logica noastra e stramba ci activitatea institutiilor puse sa faca dreptatae si justitie!

in afara de Vlas, Popa si primarul liberal de la Oradea imi mai poti da un exemplu de condamnari definitive si irevocabile? ca arestari am avut destule dar... degeaba!

spui ca avocatii sunt naspa... pai e jobul lor sa-si apere clientii... nu avocatii sunt naspa ci procurorii sunt incompetenti! din lipsa de probe se apeleaza la arestari sa se dea senzatia de justitie... patriciu n-a facut altceva decat sa se apere (pe legile in vigoare - legi pe care acum base and co le poate schimba dupa bunul plac... de ce n-o face? pai intreaba-l!)... procurorii au fost atat de slabi incat n-au putut sa-i demonstreze vinovatia... da, toti stim ca patriciu, sov, iliescu, nastase, mitrea, berceanu, videanu, basescu etc sunt vinovati de mari furaciuni!!! de ce nu sunt demonstrate? poate pt ca procurorii sunt extrem de slabi sau corupti?... nu stiu... intreb si eu!

principiul prezumtiei de nevinovatie are o logica f precisa: decat un condamnat pe nedrept mai bine liberi 10 vinovati! pt ca este dramatic sa trimiti un nevinovat in puscarie si oamenii nevinovati trebuie aparati! luati de cititi un pic de drept roman si un pic de dogme grecesti si mai vorbim dupa...

diferenta intre noi e ca: tu vrei justitie CU ORIXCE PRET! noi vrem justitie IN BAZA LEGII! pt ca daca legea nu mai e respectata nu mai putem vb de un stat de drept, de democratie! vrei justitie cu orice pret? nimic mai simplu go to CHINA, RUSSIA! eu vreau modelul american sau francez sau german...

outcast
12-09-10, 13:15
priveste cu barbatie adevarul , (re)sentimentele nu trebuie sa conteze iar permiterea unui abuz astazi pe considerentul ca nu-mi place mutra unui insemna ca imi tirasc viitorul in Kk ( miine altuia nu o sa-i placa de mine si ..... am dat de draqu cu asemenea societate civila / mod de a rationa )

in plus , mie imi este permis sa am opinii ; unui functionar al statului in timpul executarii mandatului nu - acesta este unul din motivele pentru care basescu ar trebui sa se duca in ale lui .

zile grele ne asteapta din cauza priceperii noiilor corifei ai reformei .... dar de la un profesoras doctorand in neconstitutionalitate orizontul de asteptare ramine tot la pascutul bobocilor pe tapseanul rachitatean .

vezi tu , un manglitor sau altul nu pot ingenunchia o societate ; injustitia , justitia facuta dupa bunul plac al unui/altuia si proasta guvernare pot face chiar si pe scandinavi sa-si ia lumea'n cap - dupa indemnul basebocului .

paralelea intre sov si ritzi???...muahhhhhhhhhhhhhhhh......o fi si ritzi vreun mogul si lumea nu stie......de ce compari mere cu pere??

tu poti avea o parere???.da..poate.....dar nu toti pot avea.....:D..sau ma rog...pot avea atita vreme cit pupa in kur pe patriciu si patricieni....era bine daca se acceptau pareri si contra:D:D:D......

eu nu inteleg un lucru,daca vintu a comis o infractiune,oricare ar fi ea, NU??trebuie pedepsit conform legii???
..se pare ca nu.....pentru ca e anti basescu..si poate sa faca orice:D....e permis:D:D:D

huooooo basescu:clap:

JBTC
12-09-10, 13:23
...
eu nu inteleg un lucru,daca vintu a comis o infractiune,oricare ar fi ea, NU??trebuie pedepsit conform legii???
...

ba da! trebuie pedepsit! doar ca pedeapsa se realizeaza prin CONDAMNARE! arestarea e doar o masura preventiva (pt a preveni ceva) exceptionala (adica este exceptie de la regula) in cadrul procesului penal... e chiar atat de greu de inteles? daca iti faci iluzia ca s-a facut dreptate... mai vb dupa 6 luni (cand nu va mai putea fi arestat - masura arestarii se poate prelungi pana la un termen de 6 luni maxim)... daca au probe beton de ce nu-l trimit in judecata pe fond?
ia un pic codurile si documenteaza-ta!
asta-i prosteala nu justitie!

outcast
12-09-10, 13:25

cum spuneam,romania este o tara cu justitia corupta.....de aici pleaca totul...cine are bani o cumpara.....
si cine are bani in romania??????

huooooo basescu:clap:( a nins in bucegi ....si tot din vina ta bah marinarule)
muaaaahhh:D

JBTC
12-09-10, 13:27
cum spuneam,romania este o tara cu justitia corupta.....de aici pleaca totul...cine are bani o cumpara.....
si cine are bani in romania??????

bravos! in sfarsit ai gasit raspunsul!

p.s.
ca mi-am adus aminte: pai daca sov transfera bani prin off-shore-urile lui liviu luca catre popa... de ce nu l-au arestat si pe luca? oare pentru ca, pe langa NAC INDUSTRII (trafic cu produse petroliere by NARCIS BARBOSU - interlop de renume in PH), luca a fost principalul sponsor al PDL in PH?

pacala68
12-09-10, 14:56
paralelea intre sov si ritzi???...muahhhhhhhhhhhhhhhh......o fi si ritzi vreun mogul si lumea nu stie......de ce compari mere cu pere??

tu poti avea o parere???.da..poate.....dar nu toti pot avea.....:D..sau ma rog...pot avea atita vreme cit pupa in kur pe patriciu si patricieni....era bine daca se acceptau pareri si contra:D:D:D......

simplu cetatean = SOV = Patriciu = DDD = orice borfas manglitor
ministru = Ritzi = Udrea = Berceanu = Videanu = si alti pdlisti , inclusiv Basescu cu flota

pai eu nu-mi pun problema de ce tu vrei sa fie SOV in preventiv , problema mea este de ce nu vrei sa fie coleg de celula cu Ritzi condamnati daca judecatorii vor fi convinsi ca au ciordit .

o ultima observatie , basescu prezideaza sedintele CSM si numeste sau nu : ministrii , judecatori , procurori
pina acum acest tiriie briu a frecat menta prestind oral pe la televiziunile care l-au dat pe sticla

JBTC
12-09-10, 15:13
te lupti cu morile de vant... creierul spalat nu-si mai revine. hai sa ne vedem de ale noastre... n-ai cum sa explici jurisprudenta si cum functioneaza un stat de drept unuia care n-a pus in viata lui mana pe-o carte de drept... culmea e ca-si mai dau si cu parerea... asa e romanul: se pricepe la toate dar nu face nimic cum trebuie...

e ca si cum ai explica unui habotnic despre contradictiile biblice: te va acuza ca esti ateu pt ca el e credincios... chiar daca n-a citit in viata lui biblia... astia se numesc fanatici si-si vor proslavi liderii indiferent cate argumente le vei aduce ca-s in eroare... samanta extremismului in astfel de creiere rodeste...

outcast
12-09-10, 15:24
bah eu n-am zis ca nu vreau sa intre ritzi la bulau....dimpotriva,daca era dupa mine era demult la rahova....

daca patriciu si sov sunt SIMPLI cetateni chiar nu avem ce discuta...(apropo iesi la gratar cu ei???asa ca intre simpli cetateni:D ce sunteti)

eu nu vreau ca sov sa fie in preveniv pt ca sufera saracutul...nu are spa,si uite un copy paste de la bardul de la birca:

Inchin aceasta oda unui prieten bun
Care-i inchis acuma, oh, viata, esti nedreapta!
Dormi linistit, Sorine, as vrea sa-ti spun acum
Dar imediat ma-ngrijoreaz-o fapta.

Acolo-i doar veceu turcesc, se stie,
Iar Vantu e olog, saracul, nu poate sta pe vine
Va-nchipuiti ce mare tragedie,
Caci, practic, el se caka drept pe sine.

As vrea acum sa-l ajut chiar cu fapta
Sa-l ling la propriu-n cvr, preponderent,
Caci si el mi-a salvat, candva, consoarta
Cand trei olteni murira prostii-n accident.

Veti spune iar ca sunt un porc de casa
Ca Vantu a furat sute de milioane, o mie
Eu va raspund: da, sunt porc, dar de rasa
Dar Vantu n-a furat el, Popa stie.

Banii furati de Popa sunt acuma
La Nuş in cont, dar Vantu nu-i de vina
El, ca si mine-n vers traieste numa
Si a crezut c-a fost platit cu-a providentei mană.

Nu-l arestati, prieteni, e schiop de un picor
Nu poate nici sa fuga, ce rau mai poate face?
Si nici macar nu urla, doar sasaie usor
Nu e pericol public, vrea doar ca sa se kace.

(asta ca apropo de cei care toarna cacat in ventilator la irealitatea:D)

din aliniatul cu ministrii pdl nu pot sa nu vad impartialitatea ta.....sunt singurii ministri de dupa 89 care merita sa intre la bulau:D:D:D

huooo basescu:clap:(nemernicu draq....ai vindut romtelecomul si zacamintele tarii la niste simpli cetateni)

MihaiP
12-09-10, 15:27
Corect ! Justitia este corupta ...bolnava de la radacini ! ceva trebuie
schimbat ... oricum daca justitia ingroapa cauzele mafiotilor ... macar
procurorii sa-i tina nitzel la bulau ...ca altii pentru bani si influenta vor avea
grija sa-i scoata ! Eu zic ca in tara asta exista unii , evident foarte bogati,
care ar vrea ca tranzitia sa fie ... vesnica ! ei sint profitorii tranzitiei ! pe
ei ii pericliteaza Basescu ... iata de ce ura lor se revarsa pe toate canalele
media ... de ce credeti ca ei nu si-au dorit o lege a presei ! simplu ... pentru
a putea manipula publicul fara nici cel mai mic risc ... ceea ce se si intampla !
Minciuna odioasa , minciuna prin omisiune, citarea "selectiva" ... iata un
arsenal care le este familiar ...
Nu sint un fan al partidelor ! ele sint un rau necesar ... azi PDL pornit de la
stanga ... a virat intens la dreapta ! PNL pornit de la dreapta a ajuns la
centru-stanga ... o remorca a PSD care se trage din comunisti ...dar nu s-a
tras de tot ! Presedintele nu poate face nimic fara un partid ca instrument !
Basescu a ales PDL ca scula ... si incearca sa scurteze tranzitia atita cat
Constitutia i-o permite ...cat interesele gastii din PDL o permit ... pentru asta
merita macar respectul nostru ... ca de ura mogulilor ...slava Domnului are parte destul !

outcast
12-09-10, 15:30
te lupti cu morile de vant... creierul spalat nu-si mai revine. hai sa ne vedem de ale noastre... n-ai cum sa explici jurisprudenta si cum functioneaza un stat de drept unuia care n-a pus in viata lui mana pe-o carte de drept... culmea e ca-si mai dau si cu parerea... asa e romanul: se pricepe la toate dar nu face nimic cum trebuie...

e ca si cum ai explica unui habotnic despre contradictiile biblice: te va acuza ca esti ateu pt ca el e credincios... chiar daca n-a citit in viata lui biblia... astia se numesc fanatici si-si vor proslavi liderii indiferent cate argumente le vei aduce ca-s in eroare... samanta extremismului in astfel de creiere rodeste...

vezi ca incepi cu injurii...si insulte....si am si eu limite....:D
nu ti-am zis nimic....ai putea sa ma ignori si sa ma lasi in pace cu creierul spalat ??nu de alta da pot sa insult si eu...

stargate
12-09-10, 15:34
va rog sa pastrati o discutie decenta si civilizata fara jigniri .

JBTC
12-09-10, 15:49
Corect ! Justitia este corupta ...bolnava de la radacini ! ceva trebuie
schimbat ... oricum daca justitia ingroapa cauzele mafiotilor ... macar
procurorii sa-i tina nitzel la bulau ...ca altii pentru bani si influenta vor avea
grija sa-i scoata ! Eu zic ca in tara asta exista unii , evident foarte bogati,
care ar vrea ca tranzitia sa fie ... vesnica ! ei sint profitorii tranzitiei ! pe
ei ii pericliteaza Basescu ... iata de ce ura lor se revarsa pe toate canalele
media ... de ce credeti ca ei nu si-au dorit o lege a presei ! simplu ... pentru
a putea manipula publicul fara nici cel mai mic risc ... ceea ce se si intampla !
Minciuna odioasa , minciuna prin omisiune, citarea "selectiva" ... iata un
arsenal care le este familiar ...
Nu sint un fan al partidelor ! ele sint un rau necesar ... azi PDL pornit de la
stanga ... a virat intens la dreapta ! PNL pornit de la dreapta a ajuns la
centru-stanga ... o remorca a PSD care se trage din comunisti ...dar nu s-a
tras de tot ! Presedintele nu poate face nimic fara un partid ca instrument !
Basescu a ales PDL ca scula ... si incearca sa scurteze tranzitia atita cat
Constitutia i-o permite ...cat interesele gastii din PDL o permit ... pentru asta
merita macar respectul nostru ... ca de ura mogulilor ...slava Domnului are parte destul !

hai sa facem un exercitiu:

eu spun ca psd (nastase etc), pdl (basescu etc - sa nu-mi zici ca basescu nu e pdl ca nu mai are sens sa dialogam...), pnl (patriciu etc) - taoate sunt gasti de mafioti si toti cei enumerati, daca justitia si-ar face treaba, ar trebui sa fie in puscarie!
eu spun ca: nastase, patriciu, vantu dar si basescu nu-si pot justifica averile in conditiile unui stat de drept functional!
tu ce zici?
se lupta basescu cu coruptii? pai el nu e parte a lor?
cum se lupta? de ce nu reuseste (are toate instrumentele la indemana)? cine nu-l lasa? de ce nu-i arunca-n puscarie pe opozantii corupti? de ce? de ce doar vorbe si fapte zero?
tu vrei sa ma faci pe mine sa cred ca asta ne vrea binele? imi trebuie mai mult decat arestari ca sa cred asta!

sunt prea batran si am vazut prea multe in viata sa mai cred in facerea de bine a unui astfel de individ. am depasit stadiul de naivitate de multa vreme...
am crezut sincer in el in 2004 dar m-am vindecat in 2007 (n-are sens sa dau detalii - "observatorii" abia asteapta). ca mine au fost multi si masa celor ca mine se ingroasa pe zi ce trece! n-as vota in 100 de ani PSD (nu pot sa uit crimele iliesciene) dar in aceeasi masura n-as vota 500 de ani PDL (pt ca nu pot inghiti faptul ca-n 2 ani au furat cat ceilalti in 18 si ne-au dus cu 10 ani in urma! dar si pt ca am crezut in 2004 in ei si m-au dezamagit cel mai crunt!).

vreti o lege a presei (in care tara democratica mai exista asa ceva?)... posibil sa vina. oare cu ce pret? cumva cu pretul libertatii de exprimare? aveti grija ce va doriti ca s-ar putea sa se intample!

bucurati-va ca inca putem polemiza! credeti ca ar fi mai bine daca toti am gandi la fel (eu am trait perioada in care toti eram obligati sa gandim in acelasi sens si... era cumplit!) sau am gandi diferit dar am exprima aceleasi idei impuse sau favorabile celui mai puternic?

puneti in balanta, analizati toate elementele din puzzle si nu mai inghititi orice rahat pe nerasuflate!

---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

vezi ca incepi cu injurii...si insulte....si am si eu limite....:D
nu ti-am zis nimic....ai putea sa ma ignori si sa ma lasi in pace cu creierul spalat ??nu de alta da pot sa insult si eu...

in paragraful repeciv nu e nicio referire la tine (vezi pe undeva numele tau?). daca simti ca esti in acea categorie... problema ta. in caz ca n-ai observat postarea in cauza nu e replica la ce afirmati dvs p-aici... ci extrem de generala (se refera la marea masa a celor care venereaza varii persoane fara vreo logica anume). faptul ca va simtiti lezat... e strict pb dvs! aveti limite? se vede ca aveti limite...

in alta ordine de idei: ma amenintati??? daca Da, va rog sa puneti in practica.
faptul ca nu puteti dialoga argumentat nu e vina mea ci doar a dvs!
daca va simtiti lezat sunteti liber sa ma dati in judecata!

stiti, d-le! eu am pus extrem de multe intrebari, ferindu-ma sa mai afirm... tocmai pt a primi raspunsuri din partea celor care gandesc diferit de persoana mea... d-voastra doar tipati, fara a raspunde cu argumente la vreuna din acele intrebari... si ma acuzati pe mine ca sunt nu stiu cum... daca aveti vreo argumentatie si raspunsuri la intrebarile pe care le-am pus... sunt bucuros sa le aflu! daca nu ignorati-ma! maniera dvs de abordare (ba, p-a ma-tii!) se purta in neanderthal... stiti, am mai evoluat de-atunci...

outcast
12-09-10, 15:59
chiar nu poti accepta ca nu toti au parerile tale??si ca in statul ala de drept sunt permise diferentele de opinii?

chiar nu poti sa ma ignori???...nu ti-am adresat NICI un comentariu.

JBTC
12-09-10, 16:03
eu pot accepta... tocmai ca accept. de aceea intreb si nu airm cu faceti dvs... cititi mai cu atentie: sunt sustinator al diversitatii de opinii... se pare ca dvs nu puteti accepta ca unii pur si simplu nu cred in bunele intentii ale lui TB...
daca nu mi-ati adresat niciun comentariu... la nr 46 ce-ati facut?
daca vreti sa va ignor o voi face (ma supun dorintei dvs) dar am sesizat ca dvs v-ati simtit lezat de o postare a mea care era destul de generalista... cine pe cine nu lasa sa traiasca?

outcast
12-09-10, 16:07
si marmota invelea ciocolata..............

JBTC
12-09-10, 16:10
inca o data ati dat dovada de o argumentatie fara cusur... totusi, ceva mai argumentat se poate?
am terminat aici cu dvs. fara suparare dar dvs nu sunteti capabil de o discutie logica si argumentata. evident ca asta e opinia mea si pot sa gresesc dar... asa cred eu...
toate cele bune!

ca sa rezum ceea ce gandesc:
preiau spusele unui utilizator de pe un alt forum, postare la care achiesez intru-totul.
cu ghilimelele de rigoare si scuze ca dau copy/paste fara acordul autorului:
"a) patriotismul nu inseamna neaparat suferinta din cauza saraciei sau a foamei, in tara. Poate sa insemna si preocuparea - fie ea si din afara - pentru problemele tarii, pentru sustinerea acesteia, etc. Daca numai foamea in comun ar fi radacina patriotismului, toti transfugii regimului ceausist care nu si-au uitat nici limba, nici obiceiurile, si care au resimtit mereu dorul de casa (o Lovinescu, un Goma, un Dumitriu, etc), dar care n-au stat in tara, n-ar fi patrioti ci un fel de cabotini de opereta.

b) sint de acord ca Vintu trebuia arestat de mult de catre guvernarea PSD si anchetat pentru afacerea FNI/Gelsor. Dar si tu trebuie sa fii de acord ca guvernarea tarii n-a mai fost PSD-ista din 2004. Ca atare, presedintele-justitiar Traian Basescu avea tot timpul sa ii deposedeze pe asa-zisii moguli de firme, averi, tranzactii. Nu s-a intimplat asa, ba dimpotriva: moguliada a inceput dupa 2007, care a insemnat despartirea lui Basescu de Vintu si, ulterior, de Dinu Patriciu. Stii bine ca pina in 2007 postul Realitatea a fost pro-Basescu - si in orice caz pina cel putin anul trecut a pastrat si moderatori si autori de emisiuni pro-Basescu.
Cind zic eu ca Base s-a despartit de Vintu, inteleg ca la un moment dat si presedintele a acceptat sa inchida ochii vizavi de manevrele aluia. Ori daca a inchis odata, de doua ori ochii, asa-zisa lui justitie de acum are exact aerul a ceea ce este: o mascarada si un teatru penibil. Ori faci justitie din start, ori te pisi pe ea (scuzati licentza).

c) Spectacolul mediatic nu e opera presei, ci hrana acesteia. Presa romaneasca, atit cea de opozitie cit si cea a puterii, traieste pe subiecte de can-can: fiecare arestare, perchezitie, punere sub urmarire penala a unei personalitati publice a fost insotita de tot atitea dezbateri. OTV-izarea presei este vointa celei mai mari parti a publicului romanesc. Can-canul scoate bani.

In opinia mea, nu presa de opozitie este vinovata ca i se ofera subiecte pe tava. Ea e la fel ca orice alta presa si din subiectele astea traieste. Cit despre povestile de morala, sa fim seriosi - daca opozitia ar fi fost la putere si daca arestat ar fi fost, de pilda, Adrian Videanu iar presa favorabila acestuia ar fi facut lobby in jurul vreunei perchezitii abuzive ori a impuscarii ciinelui sau, cu siguranta ai fi fost de acord cu toate acestea. N-ar mai fi fost "intoxicari", "manipullari", etc.

E chestie clasica de care parte a baricadei te afli. Pentru ca totul e subiectiv.

P.S Cind ma intrebi de ce sint antibasescian, iti voi repeta ca n-are legatura cu flota, nici cu bisnita. Are legatura cu faptul ca e chiar un presedinte de doi lei. Are cultura lui Ceausescu, eleganta lui Hrusciov, idealurile lui Castro si practica lui Chavez. Un dobitoc, ce mai incolo-incoace."

sunt intru totul in asentimentul autorului!

pacala68
12-09-10, 17:09
uite un copy paste de la bardul de la birca:

uite si o creatie populara ( interpretata de Axinte de la Vacanta Mare )
Cand eram tanar fecior
Frecam puntea pe vapor
Si stateam cu pleata’n vant
Si cu Udrea’n gand

Cand a frunza codrului
Luam cizmele din cui
Si porneam prin buruieni
La Maracineni

Pusca si chelia lata
Ce om beat eram o data
Colindam prin muntii mari
Dupa gaozari

Fie toamna fie iarna
Luam tigancile la goanna
Le spargeam toti fetzele
... si telefoanele

Batranetea’i boala grea
Ma tot uit la pusca mea <^>
Ca nu mai merge deloc
Deci i’o dau lu’ Boc

Pusca si chelia lata
Ce om beat eram o data
Colindam prin muntii mari
Dupa gaozari

@mihaip , cum imparti 300 la 41+1 ; ca parca in noiembrie i s-a dat mandat sa reduca la 300
cind zici de vesnicia bulibaselii iei in calcul si pe mirciulica ( cel care se asociase cu o firma de tepuiala cu armament ) ?! sau pe un puiu care a construit un penthouse
daca atit poate ( sa faca zavera ) mai bine merge'n ale lui .

outcast
12-09-10, 17:41
nu sunt fan vacanta mare:D:D....si nici basescu:D...

huooooo basescu:clap:(prigonesti oameni de maaaare caracter,care vor binele natiunii...patriciu,vintu....)

JBTC
12-09-10, 17:48
MAE stia unde e Popa din 2001 cf EVZ

http://www.evz.ro/detalii/stiri/mae-stia-inca-din-2001-unde-se-ascunde-nicolae-popa-905684.html

admitem ca geoana e mana-n mana cu sov si l-a protejat pana in 2004 (sunt convins ca geoana stia de popa cum sunt convins ca daca geoana iesea president aveam o alta gasca de mafioti praduitori in frunte cu voicu - aceeasi marie cu alta palarie). dar din 2004 presedinte e TB... de ce nu l-au adus pana acum (sunt 6 ani) pe popa? sa zicem ca n-a vrut pnl... pai din dec 2008 pdl e la guvernare... sa zicem ca a guvernat cu psd si n-a vrut geoana... dar din dec 2009 pdl conduce singur... de ce nu l-au adus pana acum? plus ca-n 2005 pdl+pnl=love...

voi mai credeti in mos craciun?

zildan
12-09-10, 18:48
Clar nu era corect ca SOV sa ramana nepedepsit pentru faza cu FNI.
Daca nu il agatzau cu favorizarea infractorului, mai avea cateva luni si faptele se prescriau.
Nu tin cu Basescu da nu ii plang de mila lui SOV.

JBTC
12-09-10, 18:59
care fapte ca a fost declarat nevinovat in dosarul FNI...
si cu ce a fost pedepsit? ca deocamdata e doar in stare de arest preventiv... n-a primit pana acum nici o pedeapsa... sau a fost condamnat si noi n-am aflat?

outcast
12-09-10, 19:20
s-a pus sechestru asigurator pe rompetrol:D.....pentru datoria de 500 milioane de acum 7 ani cind marele om de stat nastase la pasuit de taxe si impozite pe binevoitorul natiunii costache patriciu.....

apele se tulbura....de undeva trebuia inceput...

JBTC
12-09-10, 19:40
f bine! doar ca anaf reactioneaza cam tarziu... TB anunta sechestru pe bunurile rompetrol din 05.08.2010 dupa vizita in kazahstan... se misca incetisor anaf...
btw rompetrol are 9000 de angajati si kaz munai ameninta cu inchiderea daca nu vor fi acceptate plati esalonate (au dat deja 80 mil si mai dadeau 100mil pana in nov.)... dar trebuie sa aratam poporului ca-i executam pe hoti! cu toate ca astia de la kaz munai au jucat corect si chiar au platit cat nu facea...
de ce nu au executat silit rompetrol cand inca era a lui patriciu? aaa pai erau buni banii de campanie atunci...

btw iata ce se mai discuta pe la PE:

http://www.economistul.ro/romania-pusa-la-colt-pe-tema-libertatii-presei-a2982/

despre libertatea presei in ro (si nu numai)...

pacala68
12-09-10, 19:45
am spus mai'nainte cum sta treaba
si da Patriciu este inteligent , a vindut petrolaria cind pretul era pe virf sa ca acum basebocul s-a cam faultat singur ( proprietarii de amu cred ca fac matanii de multumire lu' allah ca le-a dat asa prosti ca parteneri de afaceri cum este basebocu )
asa ca , in judetu constanta o sa mai rasara o liota de someri .....

basebocule .... vine craciunu' , tot tirgoviste ?!

zmeura
12-09-10, 19:57
Arestati preventiv au fost:Remes, Muresan, Becali, Patriciu,Dan Diaconescu , parca si Vantu inca odata,etc plus circul televizat de la perchezitia lui Nastase.Condamnari zero.Asa va si ramane pentru ca nu are nici o treaba cu justitia.
Daca cei de mai sus ar fi fost judecati si condamnati pe corecte eram departe,asa ne mai uitam cum il plimba pe cate unul cu catuse la maine cateva zile si apoi totul se uita,e randul altuia.
Dar daca spui asta iti sar unii in cap ca ii aperi,nu ca de fapt deja stii scenariul regizat de cineva constant in ultimii ani si ca te-ai plictisit de acelasi circ ieftin cat timp de fapt nu se face nimic in tara asta.Ni se tot arata niste rai care sunt scosi ca vinovati pentru toate relele,dar nu sunt nici macar trimisi in judecata pentru raul pentru care ar trebui sa raspunda.Praf in ochi intr-o tara comparata cu Rusia cand vine vorba despre "democratie".De fapt suntem mai rau.

outcast
12-09-10, 20:00
@pacala68
nimeni nu a negat intelijenta lui costache cind e vorba de averea lui....da nu pricep ..au o datorie de 500 milioane,decretul de scutire a expirat,trebuie executati daca nu platesc.ca e kazmunai sau shell sau costache.

au beneficiat de 500 de milioane timp de 7 ani fara nici o dobinda....tu poti sa faci asta:D????

si vrajelile cu somerii nu prea tin....vei vedea:D

huuuuuuuuuuuo basescu:clap:(nesimtitu draq cere banii de la kazmunai)

JBTC
12-09-10, 20:06
n-au beneficiat deloc de 500 mil timp de 7 ani fara dobanda. suma de 570 mil (mai exact) include penalitati!... nu spune nimeni ca nu trebuie recuperata suma dar trebuie luate in calcul mai multe elemente. viata nu-i facuta din alb si negru ci din nuante de gri. nu poti sa dai cu barda in astfel de cazuri. trebuie sa iei in calcul si ca cei 9000 angajati raman pe drumuri si ca vei avea costuri sociale cu ei si ca nu vei mai incasa vreo 75 mil eur tva si impozite in vreo 4 ani de la ei... daca o solutie ar fi re-esalonarea cu transe de cate 100 mil pe an (asa cum au cerut kazahii) eu cred ca-i de preferat... asta daca ne gandim si la oameni si la capitalul strain care se plimba p-aici... daca nu... da-i in ma-sa sa-si ia catrafusele, sa ne dea cei 500 mil (pe care ii tocam in 6 luni) si mai vedem noi... de ce sa tinem noi cont de faptul ca aceste 570 mil sunt datorii de dinainte de privatizare (privatizarea Petromidia din 2001- ca asta are datorii - rompetrol a fost privatizata in 98 prin cumpararea pachetului majoritar de catre un grup de actionari straini avandu-l pe patriciu in centru) - asta pt sarmanii care cred ca-s datorii facute de patriciu - sunt datorii preluate pt care patriciu a cerut scutire dar statul roman nu i-a dat (asa cum a procedat cu alte companii straine)? adica facute tot de statul roman... executam silit ce mama ma-sii!

pacala68
12-09-10, 20:09
mei ,
cum draqu beneficiezi de niste bani
pe care nu-i ai
si
care sint creanta fiscala !!

ai baga mina'n foc cu somerii ?! ..... incep sa se fereasca sa mearga pe strada besescienii

outcast
12-09-10, 20:18
banii astia trebuiau platiti acum 7 ani...au existat dar s-a preferat sa nu fie platiti.....s-au facut investitii de ei.....pina nu de mult rulau reclamele rompetrol pe irealitatea...ca ce tari sunt ei.....nu au bani?:D

reesalonare pe 5 ani? scumpesc benzina cu citiva centi si vor plati datoria....dar o vor plati EI???????:D:D

nu concediaza rompetrol 9000 de angajati ca nu au cum..e aberatie.....

aaaa ca vor reduce salariile,si altele..e posibil.pentru ei nu e criza?

adica astia ii executa pe bugetari cu 25% si ii iarta pe astia cu petromul??????e aberant :D

huooooooooooooo basescu

MihaiP
12-09-10, 20:19
Afacerea cu cele 600 de milioane sta cam asa ... cand a luat Patriciu
Petromidia ... ea era inglodata in datorii ... a luat-o cu 50 de milioane si
obligatia de a plati cu un termen de gratie datoria ... cand a expirat
termenul de gratie Patriciu a vandut Kazahilor Petromidia cu tot cu datorie ...
deci ... statul l-a creditat cu 600 de milioane ... asa cat sa devina si el miliardar ...
si cand sa-si plateasca si el obolul ... ce sa vezi pasam datoria altora !
Nu-i reprosez c-ar fi facut zob Petromidia ! dimpotriva ! a dat de lucru la oameni
...bravo lui ! da tot gangster ramine ... care cum necum ...a reusit
... cu toata jurisprudenta de care vb aici un prieten ... sa nu fie judecat !
nu sa arate ca nu-i vinovat ...ci sa nu fie judecat !

JBTC
12-09-10, 20:23
banii astia n-au existat niciodata! bani astia reprezinta datoria petromidia catre statul roman in conditiile in care petromidia era a statului roman... rompetrol a preluat de voie de nevoi aceasta datorie. adica nevasta imi datora niste bani si dupa ce am divortat am pretentia sa mi-i dea noul sot... asta tot urla patriciu de ani de zile (merita executat pt ca a preluat si a semnat sa preia datoriile - adica pt tampenie - dar a rezolvat pb intre timp)... mai documentati-va inainte de a acuza in stanga si dreapta doar pt ca asa ati citit in nu stiu ce ziar...

culmea: toti investitorii straini au beneficiat de stergerea datoriilor numai un roman nu!... culmea: hotul ala de patriciu a facut ditamai compania petroliera din rompetrol... da e naspa ca s-a imbogatit si a cladit un holding profitabil... e naspa ca n-a avut afaceri cu statul... e naspa ca a dat de lucru si ca ofera nenumarate burse de studii... sunt buni asfaltangii ca ne clatim ochii la masinile lor...

pacala68
12-09-10, 20:29
cand a luat Patriciu
Petromidia ... ea era inglodata in datorii ...
a preluat-o Dinu dupa ce-a preluat-o statul dupa ce-a preluat-o de la stat niste investitori turci etc

eu zic ca mai bine evoluam , eu zic ca in urma reformei statului sa-i impuste direct pe strada ..... cum pe cine - n'are importanta

outcast
12-09-10, 20:32
m-am documentat un pic.....
io cred ca statul roman ii datoreaza lui costache p vreun miliard.......a dracu stat roman.....vine acum cu elucubratiile astea precum ca rompetrol trebuie sa plateasca 500 milioane.......NU credeti asta ..e doar propaganda....:D

la fel de nesimtiti sunt si astia de lau saltat pe vintu...si el a facut doar bine romaniei si romanilor......

acu ma duc sa fac un gratar ca se intuneca....:D
@pacala,revin dupa miezul noptii.

huuuuuuuuuuuuuuuuuooo basescu:clap:(nemernic de doi bani,indrazneste sa acuze neprihaniti precum costache p si vintu-curata nesimtire:D)

JBTC
12-09-10, 20:34
initial au luat-o turcii si au facut-o praf, apoi a luat-o din nou statul si au nenorocit-o cu firmele capusa dupa care a luat-o rompetrol si a facut-o una din cele mai profitabile rafinarii... in loc sa puna mana dracului sa lucreze asfaltangii cu bitumul polimerizat facut acolo (singurul conform cu standardul european) asfaltangii ne pacalesc cu rahatul asta de asfalt negru care se curata la prima ploaie... plm vorbim din auzite ca asa citim prin ziare... ne dam cu parerea crezand ca stim, cand de fapt nu stim nimic! da' asa-i place romanului sa se dea el stiutor in toate cele... outcast esti intr-o mare eroare in subiectul rompetrol... stai flexat. - uite ca acum te-am bagat in seama direct. iti dau voie sa ma-njuri dar esti varza prietene - 1. habar n-ai de nimic 2. crezi ca le stii pe toate! 3. daca as fi atat de dezinformat ca tine... as baga capul in nisip! chiar m-am enervat. la revedere, drum bun!

pacala68
12-09-10, 20:50
acu ma duc sa fac un gratar ca se intuneca....:D
@pacala,revin dupa miezul noptii.

Autodafé :ha:
si apoi vi sa ne bintui ? :lol:

( cind o sa scada presiunea GN la iarna sti cine o sa fie umflat preventiv cu mascati ? )

startrek1
12-09-10, 20:57
... si uite asa in plina criza financiara si economica avem CIRCU :)... ca sa uitam de paine !!!
Multumesc lu' Base ;lu' guvern mai ales lui mama-lui guvern ;si mama lu' parlamentar pt dragostea lor fata de noi !!! Si cred ca si noi si ei avem acelasi sentimente reciproce!!!
Cred ca arestarea lui SOV sa facut pt a mai urca oleca in sondaje ca prea a dat populatia cu ei de pamant ...
De cand a picat FNI si a fugit Nicolae Popa au avut tot timpu la dispozitie sa ii asculte telefoanele si sa ii faca dosar . (nu arestarea e ciudata ci perioada cand e facuta ):)
Apropo exista vreo lista si cu cei care au beneficiat de bani FNI-lui ma refer la cei cu retrageri masive... sau a avut grija ;)SRI si M.I etc sa o treca la secret de serviciu

stargate
12-09-10, 21:21
nu conteaza ce faci pentru tara , nu conteaza daca faci reforme ori ba , nu conteaza daca esti pe crestere economica ori nu ... la alegeri va conta cine da mai mult :lol: asa ca cine va da mai mult la viitoarele alegeri acela va castiga .

cu vantu ... uitati-va la privirile pierdute ale analistilor onesti plangand ca a disparut mana ce o pupau in fiecare zi pur si simplu imi este sila , nu m-am uitat la stiri in ultimile 3 zile sunt ridicoli in ce hal au adus meseria de jurnalist . basescu sigur este in spatele arestari dar sa fim seriosi vorbim totusi de un talhar care si-a cladit imperiul ( ce a mai ramas din el ) pe inselaciune .

cu respect

zmeura
12-09-10, 21:39
-Datornicii sa isi plateasca datoriile!
-Hotii sa raspunda in fata legii!
-Pe mincinosi si hoti sa nu ii mai aleaga lumea!
Dar nimic din astea nu se vor intampla in tara noastra atat de balcanica.

wilee
12-09-10, 21:46
Si 5 ani de puscarie daca nu indeplinesti 50% din ce ai promis in campania electorala in primii 2 ani de mandat, asta pentru primari ,prefecti, deputati, senatori si mai ales presedinte.
Sa vezi atunci ordine si curatenie .:agresiv:

stargate
12-09-10, 21:49
ar fi trebuit sa fie un punct de inceput cu tot ce ai zis mai sus @zmeura si am sperat ca basescu sa aibe puterea pe mandatul final sa taie in carne vie dar m-am inselat nu a avut puterea sa se debaraseze de capusele partidului acum este prea tarziu sa-si spele pacatele a permis prea multa furaciune din partea propriilor oameni . in tara asta s-a furat se fura si se va mai fura la greu ... se ne uitam in oglinda fiecare si vom vedea ca fiecare furam atat cat ne pricepem fiecare la nivelul la care lucram :lol: dar astia parca sunt fara mila :lol:

JBTC
12-09-10, 21:54
asta e... vb presedintelui: fiecare sa-si ia "soarta" in propriile maini!
din cand in cand mai scapa cate un adevar... statul roman e incapabil sa ofere propriilor cetateni minimul de decenta (scoli, drumuri, sanatate etc)...
in plus va fi din ce in ce mai subtirel. jefrey franks implementeaza in ro ce-a implementat si-n paraguay: un stat in care bugetl va avea o pondere de 10-12% din PIB (in restul tarilor eu dezvoltate e undeva la 45-50%)... o fi bine? o fi rau? nu stiu... vom vedea!

laleauaneagra
12-09-10, 23:28
mai @outcast tu parca ai fi la miting,dupa fiecare cuvantare,huuuuoooooo:)

outcast
12-09-10, 23:53
@laleauaneagra,intre noi fie vorba ,mie personal mi se rupe de base si acolitii lui....asta e pentru astia superdotati care daca nu esti contra base ai creierul spalat...:D,da tu stii asta.

huooooooooo base:clap:(traiasca binevoitorii neamului roman,costache si sorin.....si restul...treaca de la mine de data asta:D)

JBTC
13-09-10, 00:33
d-le outcast, ia de la basescu:

""Grupul Rompetrol a luat act cu surprindere, in data de 10 septembrie, de decizia emisă de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) prin care s-a instituit sechestru asigurator asupra unor terenuri şi instalaţii ale Rompetrol Rafinare precum şi asupra participaţiilor in filialele sale", se arată in comunicat.

"Rompetrol nu intenţionează bineinţeles să instrăineze aceste active: in perioada 2007-2010, programul de investiţii in Grupul Rompetrol se ridică la peste 1 miliard de dolari, pe baza finanţării a nu mai puţin de 1,8 miliarde dolari acordate in aceeaşi perioadă de acţionarul majoritar KazMunayGas. Acţiunea ANAF nu afectează operaţiunile Rompetrol Rafinare dar creează un important prejudiciu de imagine pentru Rompetrol Rafinare şi Grupul Rompetrol", mai spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, decizia ANAF ignoră prevederi legale şi contractuale ai căror termeni sunt extrem de clari, fiind cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni ale unor autorităţi publice avand ca subiect obligaţiunile emise de Rompetrol Rafinare. Prin decizie sunt indisponibilizate active, pentru o sumă de bani pe care Rompetrol Rafinare nu o datorează şi nici nu o va datora vreodata bugetului de stat, contrar celor pretinse de ANAF, se mai arată in comunicatul companiei petroliere.

"Rompetrol Rafinare a emis obligaţiuni care au fost achiziţionate de statul roman in contul unor datorii şi dobanzi acumulate de societate in procent semnificativ inainte de privatizare. Potrivit O.U.G. 118/2003 şi Convenţiei de Emisiune, la opţiunea Rompetrol Rafinare, obligaţiunile rămase nerăscumpărate sunt convertibile in acţiuni la data de 30 septembrie 2010. Această operaţiune a fost aprobată de Parlament prin Legea 89/2005 şi validată de Consiliul Concurentei, fiind ulterior promulgată de Preşedintele Romaniei.

Rompetrol Rafinare s-a conformat prevederilor actului normativ menţionat şi ale convenţiei de emisiune şi a convocat adunarea generală extraordinară a acţionarilor pentru a aproba conversia in acţiuni a tuturor obligaţiunilor rămase nerăscumpărate. De asemenea, Rompetrol Rafinare a transmis din timp Ministerului Finantelor Publice toate informaţiile relevante referitoare la conversia in acţiuni a obligaţiunilor.

Plăţile efectuate de Rompetrol Rafinare către Ministerul Finanţelor Publice in baza Convenţiei de Emisiune vor atinge la 30 septembrie peste 310 milioane de dolari. Precizăm ca aproape 40% din valoarea totală a obligaţiunilor o reprezintă dobanzi şi penalităţi calculate in 2003, compania plătind astfel pe parcursul celor 7 ani dobandă la dobandă.

Prin urmare, acţiunea ANAF, exercitată pentru o datorie comercială nescadentă şi pentru stingerea căreia la scadenţă Ministerul Finantelor va primi in mod cert acţiuni, astfel cum a fost aprobat prin lege de către Parlamentul Romaniei, reprezintă o măsură in afara competenţelor legale conferite ANAF, nejustificată şi abuzivă, contrară atat principiilor de transparenţă şi bună credinţă cat şi obligaţiilor asumate de statul roman la nivel internaţional pentru asigurarea unui tratament just şi echitabil investiţiilor străine in Romania", mai spun reprezentanţii Rompetrol in comunicat."

horatyu
13-09-10, 00:41
cand mai votati sa va uitazti in trecutul omului sa vedeti ce a facut

O completare: "base" cred ca vine de la "basina" ca a inceput sa imputa Romania cu monumentalele lui idei de aruncat la lada de gunoi a istoriei.... impozitarea pensilor sa pui impozit pe un drept castigat de om in 30-40 de ani de munca si reducerea salarilor )

Asta pe unde a fost numai scandal a facut(deci numai gura mare are) ca nu a facut nimic concret...doar ca Petre Roman si Victor Ciorbea a fost dat jos de el ...dar cu Tariceanu i s-a infundat ca nu l-a putut birui, in rest a facut praf FLOTA ROMANIEI si chiar si CFR-ul l-a impartit in 5 ca sa ofere mai multor sefi sa fure

delta2k2
13-09-10, 01:15
JBTC - este clar că dacă-l provoci pe outcast se ajunge la situaţia de faţă. Chiar nu-l poţi ignora ?

outcast - este necesar să ai un limbaj atat de colorat ? Chiar nu te poţi abţine de la atacuri la persoană ?

Omiteţi un lucru important cred eu. Va certaţi degeaba şi faceţi politică in felul vostru, dar politicienii fac ce ştiu ei mai bine.

Nu vă pot cere să vă inţelegeţi ca oamenii, dar incercaţi să vă ignoraţi reciproc dacă altfel nu se poate.

.

outcast
13-09-10, 01:25
daca observi dialogul meu cu @pacala86...nu e colorat.....
pe jbtc l-am RUGAT sa ma lase in pace....

.nu poti OBLIGA pe cineva sa aiba aceeasi opinie cu tine...e off topic,fiecare isi spune parerea fara injurii,fara ca celalat sa aiba creierul spalat etc.

LE.din punctul meu de vedere chiar ne certam degeaba...si guvernantii si opozitiia isi sporesc averile chiar cind noi ne certam...asa ca..........
dar suntem romani si asta spune tot.

Snow
13-09-10, 01:44
Atentie la limbaj! E un ultim avertisment. Daca nu reusiti sa purtati o discutie civilizata evitati sa mai postati in topicul asta deoarece veti suporta consecintele.

outcast
13-09-10, 01:56
mda. si acum ontopic:

deci romania se imprumuta pe pietele interne si externe cu dobinzi mari,si datoria rompetrol trebuie reesalonata.....e de risul curcilor......:D
unde esti @pacala ?

pacala68
13-09-10, 06:38
in fata monitorului , cu degetele pe key(board) , si ui' folosesc un limbaj colorat :p

Compara 20.000.000.000 Eur cu 650.000 Eur
Primul numar reprezinta realegerea lui basescu
Cel de-al doi-lea este rezultatul managementului romanesc

pai si cea mai tembela conducere de banca evalueaza situatia economica a debitorului prin prisma cistigului bancii , basebocu' are ca unic criteriu cum aburim populatia ca acum e rau din cauza altora

outcast
13-09-10, 07:13
20 de miliarde e cam mult...nu crezi?:0):....
oricum altceva voiam sa punctez.....

................,tu nu ai bani,dar cineva iti datoreaza o suma frumusica...ce faci mergi la banca sau ceri restituirea datoriei???

stiu ca pentru boc si ai luii 500 milioane is de seminte....dar asa ca principiu?

suma asta reprezinta tva si alte dari neplatite statului plus dobinzi si penalitati din anii cind proprietar era costache(m-am documentat)... deci costache baga in buzunar 2 miliarde si statul ramine sa recupereze datoria......sau sa o stearga:D..cum dorea costache sa se intimple daca iesea prostanacul....
tu crezi ca kazmunay gas astia si-au angajat degeaba 3 case de avocatura????

stargate
13-09-10, 08:40
impozitarea pensilor sa pui impozit pe un drept castigat de om in 30-40 de ani de munca si reducerea salarilor )

impozitarea pensiilor se face si in alte tari http://www.ziuaveche.ro/economic/impozitarea-pensiilor-in-tarile-ue deci nu este o inventie romaneasca ... asta este o problema grava in romania ca s-au gasit tertipuri sa nu se plateasca impozite la venituri , orice venit ar trebui impozitat . si sa fim seriosi fiecare stim cum se muncea inainte de 90 ... unu cu sapa si 3 cu mapa . in instalatia unde lucrez acum acum 15 ani erau 27 de oameni pe schimb acum am ajuns 5 si omv tot mai vrea sa dea afara ... muncim din greau si fara sa avem retehnologizare . sa fim seriosi greu a fost tot timpul in tara asta diferenta a fost facuta in ani trecuti de disponibilitatea bancilor de a acorda credite fara masura nu ca am fi facut profit mai mare si ca economia "duduia" asa cum ne mintea tariceanu .

---------- Post added at 07:40 ---------- Previous post was at 07:04 ----------

O completare: "base" cred ca vine de la "basina"

o poza din tineretea lui basescu

http://www.pozehaioase.ro/albums/diverse/028.jpg

JBTC
13-09-10, 09:24
unii nici acum n-au inteles ca:
1. datoriile petromidia sunt facute de statul roman
2. cu 570 milioane eur nu rezolvi datoria de aprox 80 mld eur facuta in ultimii 2 ani (da, stiu decat 20mld au luat de la fmi... adevarul e un pic mai complicat - pe langa fmi, statul roman a luat multe mld de la banci cu scadenta la 6-12-24 luni)...
3. deficitele de la fondul de pensii si somaj sunt pipi pe langa fondurile aruncate pe achizitii... daca ar fura cu 25% mai putin am putea vb si de relansare economica...
4. justitia nu se realizeaza prin arestari (sau nu numai, arestarea fiind doar o masura in cadrul procesului penal): arestare nu inseamna pedeapsa! condamnari in mandatul lui TB - ZERO!
5. rusine, dinu patriciu!

---------- Post added at 05:24 ---------- Previous post was at 05:20 ----------

JBTC - este clar că dacă-l provoci pe outcast se ajunge la situaţia de faţă. Chiar nu-l poţi ignora ?

outcast - este necesar să ai un limbaj atat de colorat ? Chiar nu te poţi abţine de la atacuri la persoană ?

Omiteţi un lucru important cred eu. Va certaţi degeaba şi faceţi politică in felul vostru, dar politicienii fac ce ştiu ei mai bine.

Nu vă pot cere să vă inţelegeţi ca oamenii, dar incercaţi să vă ignoraţi reciproc dacă altfel nu se poate.

.

la fel de clar e ca... raspunde la provocari... asta spune totul (si mai ales modalitatea de a raspunde la provocari...).
nu ne certam si nu facem politica. doar polemizam... unii mai bine, altii mai putin bine...
nu poti ignora oamenii... ar insemna ca nu-ti pasa. cand crezi ca un om greseste (indiferent din ce motiv/cauza) incerci sa-l faci sa vada unde greseste. poti reusi sau nu...

zmeura
13-09-10, 09:35
Voi ati pornit de la Vantu si acum discutati despre Patriciu,care de fapt nu mai detine Rompetrol si nu mai are legatura cu datoria respectiva.Dar e ca si in tara: tara arde si noi ne uitam cum il plimba pe Vantu cu catuse.

Tic
13-09-10, 10:11
De obicei nu tai gaina care face oua ! Deoarece Vintu e plimbat cu bratari, e clar ca nu mai are ....oua !

outcast
13-09-10, 10:14
intrebare:

la finalul procesului se va duce sov la racoare sau se termina in coada de peste ca ceilalti.....?????

de avut in vedere:

voicu este inca in arest!!!:D

stargate
13-09-10, 10:26
@JBTC hai sa fim seriosi ... banii au fost imprumutati sa sustina un aparat bugetar imens un sistem de pensii falimentar a fost finantat BNR -ul s-a si furat la greu dar s-au si platit datorii facute cu ani in urma ... nu am luat-o de la zero in urma cu 2 ani si au facut 80 miliarde datorii acum , hai sa nu ridcam in slavi guvernarile trecute ca toti sunt o apa si un pamant . psd-ul a vandul pe bani putini si comisioane grase tot ce ramasese profitabil din industria romaneasca , pnl a dat bani cu nemiluita la bugetari si la pensii fara o sustinere economica reala iar pdl-ul s-a imprumutat la greu sa sustina pensiile si salariile plus sa astupe gaura facuta la alegeri adica au inchis ochii la furaciunea generala .

exista o vorba ... dai omului putere si bani si vei vedea ce fel de caracter este .

zmeura
13-09-10, 12:16
Nu a ridicat in slavi nicio guvernare,a spus doar ca astia au imprumutat miliarde si nu se vede nimic.Plus ca mai urmeaza un imprumut.Datorii ramase de la un guvern la altul au fost intotdeauna,dupa 2 ani nu mai functioneaza scuza.
De fapt se vede ceva:taieri de salarii si TVA marit.Nu ar fi nici astea un capat de lume daca s-ar vedea ca incearca sa ia masuri reale,sa nu isi dea cu stangul in dreptul mai mult incurcand prin legile si ordonantele lor.
Vantu normal ca nu pateste nimic,va fi plimbat putin si daca trustul lui moare sau il cumpara cine trebuie scapa fara probleme.Dosarul lui ajunge langa al lui Nastase,Remes,Ridzi,DD,etc.Normal ar fi fost ca sa avem mai putini arestati PREVENTIV si mai multi condamnati si arestati in urma condamnarii.De asta se revolta unii,se intreaba "bine,iar ii plimbati cu catuse si apoi le dati drumul si nici macar nu ajunge dosarul la judecata?".
E ca la alba-neagra,ti se invart in fata ochilor diverse in timp ce tu le dai banii chiar bucuros fara sa intelegi ca de fapt e teapa.Mai grav e cand nici macar nu vrei sa participi la jocul asta dar ti se iau banii din buzunar cu forta.

PS: Bugetul de pensii nu a fost imens,se stie ca de fapt pensiile militarilor (si a celor cu ochi albastri?) erau platite de la buget,respectivi nu au contribuit la pensii.Acum au fost mutati la bugetul asigurarilor sociale si normal ca nu mai ajung banii,din bugetul de stat se fac achizitii si altele necesare unora ca cei care ne conduc.Nu e vina pensionarilor militari (cu toate ca ei neplatind la pensii aveau si salarii bunicele,dar pentru ei era bine atunci),dar nici a celor care au contribuit si acum li se spune ca nu sunt bani pentru ca trebuie sa le dea si astora pensii deloc mici.Alba-neagra si voua vi s-a spus ca e din cauza celor de dinaintea lor.

stargate
13-09-10, 12:37
stim toti sau asa cred cum este cu bugetul de pensii cati contribuie cu bani si cati beneficieaza de pensii , probleme sunt in toata europa cu begetele de pensii uitati-va ce proteste sunt in franta pe tema asta . am fost mintiti toti la nivel global cu crestere economica dar totul a fost un balon de sapun care s-a spart la prima adiere problema mare pentru noi a fost ca statul nu a avut resursele financiare ale altor tari sa sprijine economia iar din imprumuturi s-au platit pomenile electorale ( pensii , salarii fara acoperire , imprumuturi scadente , furaciuni la greu ) . este usor sa judeci partinitor toti sunt vinovati si aici ma refer la politicieni care nu au fost in stare si nu au dorit sa separe politicul de economic asa ca oricare ar veni la putere mergem pe vechea zicala ''' pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii ''' si noi ramanem si ne certam aiurea care hoti sunt mai buni ai lor sau ai nostri :lol:

me1960
13-09-10, 12:38
SOV si junimistii

de Cristian Sima
Luni, 13 septembrie 2010

'' "Ipocrizia e omagiul pe care viciul il aduce virtutii" - Francois de la Rochefoucauld. Fascinatia romanilor pentru epopeea maleficului magazioner din Roman ar putea parea la o prima analiza similara cu cea a americanilor pentru Bernard Madoff, cu cea a italienilor pentru Raul Gardini sau, poate cel mai mult, cu cea a indienilor pentru Ketan Parekh.

Cu aceste trei nume s-ar putea pune bazele unui dictionar contemporan al infamiei. Iata cum ar suna articolele dedicate lor intr-un astfel de dictionar:
Bernard Madoff - Fost presedinte al NASDAQ, intemeietorul unui fond de investitii bazat pe schema Ponzi care a ajuns in faliment in 2009 si a prejudiciat clientii cu 65 mld dolari (considerand si profiturile generate). Condamnat la 150 de ani de inchisoare.
Raul Gardini - Finantist italian, autorul ascensiunii si falimentului colosului energetic Enimont, rezultat din fuziunea ENI-Montedison, acuzat de coruptie in perioada Mani Pulite. S-a sinucis in 1993 in momentul in care a primit avizul de incepere a urmaririi penale din partea procurorului Antonio di Pietro. Presa italiana a epocii l-a atacat puternic pe Di Pietro si grupul de procurori Mani Pulite si a incercat sa-l martirizeze pe Gardini.
Ketan Parekh - Broker indian, scolit in America, autorul celebrei Ketan Parekh Scam, o actiune de manipulare a Bursei din Mumbay constand in prabusirea indicelui Sensex cu 176 de puncte pe 1 martie 2001, urmata de o crestere cu 177 de puncte. Opt persoane s-au sinucis din cauza pierderilor suferite, in timp ce alte cateva sute au dat faliment, la fel ca si cateva banci mici. Condamnat de justitia indiana, a reusit sa iasa dupa doar doi ani si actualmente este consilierul personal al guvernatorului bancii centrale a Indiei.

Alaturandu-si numele celor de mai sus, Sorin Ovidiu Vantu s-ar afla intr-o selecta companie. Deosebirea radicala dintre autointitulatul speculator si ceilalti trei este scoala. La ei, pana si escrocii sunt foarte bine instruiti. Contrar anumitor zvonuri, Vantu nu a cumparat niciodata vreo actiune cotata pe vreo piata reglementata din Romania sau din alta parte. A vandut in schimb aproape totul pe piete reglementate.

A cumparat la kilogram cupoanele PPM (Programul de Privatizare in Masa, creatia lui Vacaroiu) si a adunat actiuni Petrom de la ignorantii sindicalisti ai lui Luca; le-a vandut apoi pe piata reglementata de la BVB si tot cumparand ieftin cand pretul in piata era de minim 5-10 ori mai mare a descoperit ca are nas de speculator.

In anii '90 a inteles ca, daca discrepantele dintre el si intelectualitate sunt si vor ramane ireconciliabile, exista totusi inca cel putin 1 milion de romani mai prosti, mai lacomi si mai creduli decat el. Acestora le-a servit pe tava FNI-ul, garantat de CEC. Purtati pe aripile Vantului de dulcele miraj al imbogatirii rapide, 300.000 de romani si-au varsat economiile la picioarele Stimabilului Domn (apelativ de maxima curtoazie folosit de SOV cu obstinatie, pana la caducizare). Pana aici nimic deosebit fata de epopeea Madoff cu a lui schema Ponzi sau fata de miracolul Enimont. In toate cazurile, oameni extrem de lacomi, mai mult sau mai putin instruiti (patroana companiei L'Oreal, Lilianne Betancourt, a pierdut la Madoff circa 2 mld de dolari) au fost fermecati de povestea micului Fat-Frumos care crestea intr-o zi cat alti copii in 10 ani, ignorand partea in care, dupa o saptamana, eroul implineste 70 de ani si moare. Basmele cu Fat-Frumos, susurate precum picatura chinezeasca de povestitori talentati si bine platiti, vor exercita aceeasi fascinatie si in viitor, pentru ca memoria e scurta iar aviditatea mare.

Povestea lui Gardini s-a incheiat cu un glont izbavitor, a lui Madoff si Parekh cu inchisoarea, dar epopeea lui SOV continua, apropiindu-se mai degraba de epopeea lui Ghilgames decat de cea a lui Al Capone (lupta lui Ghilgames, regele Urukului, impotriva lui Enkidu, uriasul salbatic trimis de zei sa salveze fiicele nepastuite ale cetatii, nu s-a terminat cu victoria nici unuia si astfel cei doi au devenit prieteni nedespartiti).

Dupa episodul FNI, Vantu avea urgent nevoie de un facelift si, mai ales, de o armata de PR cu varfuri de lance redutabile. Micile sicane din timpul anchetei FNI l-au convins ca numai stapanind un imperiu media poti sa lupti cu sanse egale in astfel de vremuri de restriste. Cum Nasii celebri au nevoie de Voci celebre, in lipsa unui Frank Sinatra, nas' Vantu si-a gasit vocea prin metamorfozarea celui mai cunoscut poet roman in cel mai promitator jurnalist roman, Mircea Dinescu. Acesta ii va ramane loial Nasului doar atata timp cat, sub aspect financiar, nu va gasi ceva mai lucrativ si, inainte de toate, mai sigur, pentru a-si putea continua linistit la Cetate viata de mosier scapatat, dar filantrop.

Batranul de acum poet si tanarul mosier ne spunea zilele trecute ca si-a lasat la SOV acasa ultimul volum de versuri in manuscris. Cred ca asteapta cu nerabdare recenzia pe care SOV i-o va face in urmatoarele 29 de zile. "Cand are timp liber, SOV se joaca de-a Titu Maiorescu", declama poetul. Oare de-a Maiorescu criticul sau de-a Maiorescu prim-ministrul se joaca SOV? Nu e oare Vantu adeptul teoriei sociologice a formelor fara fond, baza a Junimismului politic?

De fapt, SOV are multe asemanari cu marele om de cultura, mai putin cultura, desigur. Doar el a pus bazele Convorbirilor Literare postdecembriste cand i-a dat lui Dinescu un milion de dolari pentru a intemeia ziarul Gandul. A luat astfel nastere Junimea soviana, in frunte cu CrucisaTorulPotemkin al presei romanesti. "Oamenii cu multi bani colectioneaza timbre sau tablouri celebre, eu colectionez oameni celebri. Voi ramane in Romania pana cand si cel din urma cetatean al acestei tari va fi mandru ca a fost contemporan cu mine", declara la acel moment noul Robert Maxwell al presei romanesti.

(n.a.) Robert Maxwell: evreu de origine cehoslovaca, intemeietor al unui imperiu mediatic britanic, finantator al Mossad-ului. Aflat in pragul falimentului la data mortii sale, se pare ca a fost lichidat de Mossad ca urmare a santajului exercitat asupra serviciului secret israelit. Varianta oficiala este cea a mortii prin inec.

Momentul nasterii ziarului Gandul este un mic episod din povestea Junimii SOViane, dar este unul de rascruce in evolutia presei romanesti postdecembriste.

Crucisatorul crease la Adevarul o scoala de jurnalisti smecheri si descurcareti, care s-au dezlantuit odata cu mutarea la Gandul. Spre deosebire de vechiul patron Taher, care le cerea si performanta economica, adica profit, noul stapan le lasa libertati financiare inimaginabile, astfel incat ocupatia lor mai veche - santaj pentru publicitate - s-a transformat rapid in santaj pentru avantaje personale; marii jurnalisti au devenit repede micii oameni de afaceri, mai ales de afaceri cu statul si cu multinationalele (vezi 112, Motorola STS etc).

Cum insa milionul de dolari de la SOV s-a evaporat foarte repede, ziarul cu crucisator cu tot a ajuns in mana lui A.Sarbu. Ceilalti junimisti au fost insa repede recuperati la RTV. Asa a ajuns la RTV Bogdan Chirieac, analist de renume mondial in politica externa si ghid ONT al campaniilor electorale; tot asa si "micul comunist", cum ii placea domnului Patriciu s-o alinte pe Corina Dragotescu, cea care si-a desavarsit pregatirea economica sorbindu-i cuvintele marelui petrolist care ne-a invatat pe toti cum poti sa faci la o companie pierderi din ce in ce mai mari din 2005 pana cand un stat strain ti-o cumpara cu miliarde (Dinu Patriciu a invatat-o pe Corina Dragotescu cum statul roman e un prost administrator al rafinariei de pe malul marii dar statul kazah nu e).

Lor li s-a alaturat A. Ursu, un alt admirator al solutiilor economice propuse de cel care a creat bestiarul Romaniei postdecembriste: rechinul, balena si caracatita; echipa a fost completata de mai tanarul junimist Val Valcu, spaima multinationalelor farmaceutice. Toti au fost formati la scoala si in spiritul Adevarului.

(n.a.) Am fost martor la nasterea afacerii Gandul, aflandu-ma la SOV acasa, la Otopeni. Ma luase cu el Mircea Dinescu si a fost singura data cand am vorbit cateva ore cu SOV. Mi-a propus sa colaboram la crearea si gestionarea unui fond de investitii cu emisiune continua, care sa cumpere cu banii acumulati certificate la Fondul Proprietatea. Eu as fi fost la carma, el omul din umbra. I-am spus ca ma voi gandi si de atunci ma tot gandesc. In acelasi an am intrat actionar la Hotnews si primul articol publicat pe acest site a fost Gone with the Wind – o poveste romaneasca. Daca mi-am inceput activitatea de jurnalist amator cu Vantu, sper sa nu mi-o termin tot cu el.

Marea coruptie multinationale-partide politice avea nevoie la inceputul mileniului trei de carausi in afara oricaror banuieli. Jurnalistii realizau sinapsa ideala intre economic si politic. In campania din 2000 acesti vajnici aghiotanti si-au facut cu virf si indesat datoria, impartind tainul primit tot arcului politic, cate ceva la fiecare, dar proportional cu sondajele. Fostul ghid ONT a fost doar deschizator de partie.

Modestii jurnalisti creati in laboratorul Crucisatorului s-au implinit financiar foarte repede dupa 2000, au inlocuit valizele cu conturi cifrate si swifturi inteligente si implicit le-au crescut pretentiile. Cei mai lacomi au fost dati peste bord si compromisi in fata opiniei publice. Atunci cand Crucisatorul si alti redactori cinstiti i-au trecut pe linie moarta, SOV i-a primit, ramanandu-le loial pentru toate serviciile aduse "cresterii economice spectaculoase a Romaniei deceniului I".

Mircea Dinescu, tot in campania de mitizare a lui SOV, il acuza pe Traian Basescu ca nu a fost loial cu cei care l-au propulsat in campania din 2004, spre deosebire de SOV care, in plina criza economica, dupa ce pierderile imperiului media au atins cote ingrijoratoare, a continuat sa-si manifeste loialitatea platindu-si obligatiile financiare catre toti junimistii. Mircea, ai perfecta dreptate, perdantii raman mereu loiali, castigatorii niciodata. In lumea asta pe care ati creat-o loialitatea si ipocrizia merg de mult la brat, iar "ipocrizia e omagiul pe care viciul il aduce virtutii". E cinic din partea sotului adulter sa-i spuna sotiei "te iubesc", dar e o dovada de precautie.

Cum presa scrisa nu mai facea profit nici macar cu santaj, televiziunile de stiri ramaneau singurul refugiu al junimistilor. Talk show-urile s-au inmultit ca ciupercile. Moderatori tineri, in permanent razboi cu limba romana, au realizat ca poti sa faci cariera in televiziune fara sa citesti nimic altceva decat cateva ziare si pagini web. Era nevoie doar de mult tupeu. Majoritatea invitatilor lor ori nu citisera nici ei nimic, ori erau deja batrani junimisti care nu si-ar fi dat foc singuri la valiza pentru un pleonasm sau un anacolut al colegilor mai tineri. La urma urmei erau platiti toti de acelasi patron, care le cerea doar tupeu si perseverenta. Si erau atat de bine platiti incat nimeni nu se amesteca in politica editoriala; stiau singuri ce au de facut.

De curand i-am replicat unui moderator de la RTV: "Nu intelegeti pentru ca nu ati citit nicio carte de macroeconomie". A ramas siderat ca cineva ar putea sa discute si pe seama unei carti si a recunoscut cu nonsalanta ca nu citise niciuna, dar exprima opinii si mai ales certitudini. Pentru ca o alta tara a noilor moderatori e ca au doar certitudini si niciun dubiu, iar fara dubiu nu poate demara nicio investigatie spectaculoasa.

La B1 TV, de asta data, am fost intrebat de un moderator de 19 ani ce-i recomand sa faca cu 100.000 de euro si cum sa-i investeasca; i-am recomandat sa se duca la scoala si sa-i cheltuie pe toti pentru a se instrui. Intr-o alta emisiune, Robert Turcescu ii explica patronului media Dan Voiculescu ca nu pot exista doua alternative. Cum Voiculescu a prezentat o teza de doctorat fara bibliografie, Turcescu ar fi trebuit sa inteleaga ca nu exista nicio alternativa la lecturile scolare obligatorii.

In cei 5 ani de cand Mircea Dinescu m-a adus in platourile talk show-urilor televizate am ramas o singura data placut impresionat, cand, asteptand sa intru in emisie, am remarcat-o pe Melania Medeleanu citind Imparatul mustelor, romanul laureatului Nobel pentru literatura W. Golding. O fi fost exceptia care confirma regula. Mai sunt cativa moderatori care recomanda carti la televizor in ultimele secunde ale emisiunii. Sper ca le-or fi si citit.

CrucisaTorulPotemkin face foarte bine cand demonstreaza public incultura clasei politice si, mai ales, a actualilor guvernanti, dar ar face la fel de bine daca i-ar pune si pe ciracii lui sa citeasca. Investigarea afacerii Watergate nu ar fi dus la demisia unui presedinte american daca Bernstein si Woodward ar fi fost tupeisti, dar inculti, iar la noi nu se va putea face jurnalism de investigatie de calitate decat dupa ce toti ziaristii nostri vechi sau noi vor fi citit "Toti oamenii presedintelui" si multe alte carti din lista de lecturi obligatorii.

Nota autorului: Nu am avut nicio relatie contractuala cu Realitatea TV, am raspuns invitatiilor de a participa la emisiunile acestui post la fel cum am raspuns si in cazul altor televiziuni . ''

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7783840-sov-junimistii.htm

ps : interesante si comentariile cititorilor acestui articol pe hotnews.ro

zmeura
13-09-10, 12:48
stim toti sau asa cred cum este cu bugetul de pensii cati contribuie cu bani si cati beneficieaza de pensii , probleme sunt in toata europa cu begetele de pensii uitati-va ce proteste sunt in franta pe tema asta . am fost mintiti toti la nivel global cu crestere economica dar totul a fost un balon de sapun care s-a spart la prima adiere problema mare pentru noi a fost ca statul nu a avut resursele financiare ale altor tari sa sprijine economia iar din imprumuturi s-au platit pomenile electorale ( pensii , salarii fara acoperire , imprumuturi scadente , furaciuni la greu ) . este usor sa judeci partinitor toti sunt vinovati si aici ma refer la politicieni care nu au fost in stare si nu au dorit sa separe politicul de economic asa ca oricare ar veni la putere mergem pe vechea zicala ''' pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii ''' si noi ramanem si ne certam aiurea care hoti sunt mai buni ai lor sau ai nostri :lol:
Pai de ce judec partinitor daca spun ca guvernul actual e incapabil si mai mult incurca decat ajuta?Ce legatura are afirmatia asta cu ceilalti?Actualii sunt "solutia cea mai buna","cei care vor sa faca treaba",etc?Pana la urma daca vrei sa faci comparatii poti sa il asculti pe cel care conduce de fapt guvernul si care spunea ca cel mai bun guvern a fost cel al lui Nastase sau ca si-ar dori un ministru de finante ca Remes,nici nu trebuie sa spun eu asa ceva.Nu a fost nici un guvern atat de dezastruos in ultimii 20 de ani ca asta,daca nu vreti altul macar sa scapam de ei si sa lasam direct FMI sa ne guverneze.Am zis acum 1 an ca ori cu Boc ori cu Simona Senzual ca prim ministru e tot una.A fost tot circ cu ministri ca Seitan si Vladescu,acum schimbati cu altii si mai habarnisti care se uita unul la altul cand ii intreaba cineva ceva concret.Nu stiu pe ce lume sunt si ce cauta ei acolo.:clap:

stargate
13-09-10, 12:53
ai dreptate acest guvern este un dezastru ... doar ca nu demonizam pe uni uitand ce au facut altii si vremea va arata cat de rai au fost astia in comparatie cu altii . problema este ca niciun partid nu doreste sa-si asume guvernarea pentru ca oricat dau din gura la teve nu au solutii sa scoata tara din rahatul in care ne-au adus politicienii .

zmeura
13-09-10, 13:02
Nu vrea nimeni sa guverneze?Vom vedea cand pica actualii,ar fi culmea sa ramana scaunele de la guvern goale,dar mi-ar place dupa cum am spus si mai sus.Doar nu crezi ce zice marinelul,e trucaj frate! :)
Ca si ceilalti au furat,etc am spus-o demult,nu vad de ce trebuie sa fie o scuza chiar si cand stranuta piticul Boc.:D

stargate
13-09-10, 13:05
bine ar fi sa fie adevarat ... in aceasta tara mai este mult de furat inca nu s-a terminat sacul , problema este ca nu mai sunt bani lichizi pentru contracte adevarate si fmi-ul este cu ochiul pe noi . sa dea Domnul sa fie bine cu alti dar tare imi este teama ca tot prost o vom duce .

cu respect

zmeura
13-09-10, 13:15
Eu vreau doar sa nu fie si mai rau,mai bine e putin cam greu la datoriile care le avem si situatia economica grava.Atat,sa nu mai merge la vale.In rest visele alea cu justitia,etc pentru care am votat si eu in 2004 si mi-am luata teapa in Piata Victoriei.:clap:

MihaiP
13-09-10, 13:20
Hai sa fim seriosi ! chiar crezi ca panglicile scoase pe gura la chermezele liberale sau pesediste referitor la dorinta lor apriga de a guverna au vreo
acoperire ? NU ... nimeni nu vrea puterea ACUM ! toti vor sa ramina in carti pentru momentul cind va trece criza ! asta este adevarul ... acum nu poti
acumula decat oprobiul popular si zoaiele "jurnalistilor" ... ehei ...dar ce grozavi vom fi dupa ce-au scos altii castanele ...

zmeura
13-09-10, 14:35
Ok,voi o tineti pe a voastra.Nu vrea nimeni la putere,nici macar pedeleii,dar probabil ii forteaza cineva de stau acolo.:clap:
De furat se gaseste intotdeuna ceva,chiar si pe datorie de la FMI.In rest poporul roman are memoria scurta,uita si o palma data unui copil.

stargate
13-09-10, 14:55
o motiune de cenzura bine facuta reteaza elanul pedeleilor dar a facut opozitia ceva concret in acest sens , motiuni aruncate doar asa la vrajeala sa vada poporul ca nu dorm au fost cu gramada ... ceva beton sa curme elanul basescienilor si gata va fi lapte si miere in tara asta . hmmm dar cine vrea sa vina la putere si sa aplice masuri nepopulare chiar daca vor pune tara pe drumul cel bun , alegatorul voteaza cu burta plina si nu cu indici macro economici , il doare pe nea vasile de la tara daca suntem pe crestere economica daca burta este goala si nu are bani sa lucreze ogorul . ce este asa de greu sa se uneasca toti si dea cu guvernarea de pamant , in 2 ani pun tara pe picioare va curge lapte miere iar aia buni de la psd si pnl vor guverna pana la adanci batraneti ( sau pana se va plictisi costache si va finanta alt partid ) si gata cu polemica si cu contrazicerile ... pdl-ul va avea soarta pnt-cd-ului iar in politica va fi numai intelegere si voie buna .

ce frumos suna , nu ?

zmeura
13-09-10, 15:11
Stii bine ca opozitia nu are majoritate si nici bani sau functii sa isi cumpere inapoi tradatorii.:clap:
Iar cu laptele i mierea ti-am spus ca nu o sa fie prea curand in tara asta,dar macar sa nu ne mai incurce lipitorii astia de afise care nu stiu nici sa raspunda la intrebari simple.

stargate
13-09-10, 15:20
Stii bine ca opozitia nu are majoritate si nici bani sau functii sa isi cumpere inapoi tradatorii.:clap:

o motiune bine facuta si argumentata corect ar castiga adepti si din tabara puterii dar se stie ca la schimbare vor pleca prostii nostru sa vina prostii lor ... cat despre tradatori astai sunt masa de manevra despre care doar se vorbeste dar niciun partid nu doreste sa scoata un act normativ prin care sa elimine traseismul politic deoarece si ei vor avea nevoie de curve la randul lor .

MihaiP
13-09-10, 16:16
Stiti ce gandeste gaina ..."oare nu fug prea repede ? " ...cam asa arata
toate manifestarile de "opozitie" parlamentara ... vezi sa nu rasturnati
guvernul ca ne trezim la putere si acu zau ca nu este cazul ! Au zbierat in cor
"jos imprumutul FMI" ... si au votat in corpore legea ANI fara de care FMI zicea
pas ! o adunatura de lichele care una spun si alta maninca ! ce dracu este asa
de greu de inteles ...politica este captiva crizei ! oricine ar guverna tot asta
trebuie sa faca ca altfel se stinge lumina si scrie pe cer ...SFARSIT ...ca la cinema !

Einstein
13-09-10, 18:04
Pana la urma, acest topic a dus iarasi la cearta! :(
Cine a zis ca politica e cea mai mare curva nu s-a inselat!

stargate
13-09-10, 18:53
nu ne certam ... doar incercam fiecare printr-un ton mai calm sau mai ridicat sa demonstram ca hotii nostri sunt mai cu "suflet" decat hotii lor iar alesii nostri ne mint cu muuuult mai frumos decat mint alesii lor :lol:

outcast
13-09-10, 19:08
daca ar fi doar atit ar fi bine:D

JBTC
13-09-10, 20:59
Nu a ridicat in slavi nicio guvernare,a spus doar ca astia au imprumutat miliarde si nu se vede nimic.Plus ca mai urmeaza un imprumut.Datorii ramase de la un guvern la altul au fost intotdeauna,dupa 2 ani nu mai functioneaza scuza.
De fapt se vede ceva:taieri de salarii si TVA marit.Nu ar fi nici astea un capat de lume daca s-ar vedea ca incearca sa ia masuri reale,sa nu isi dea cu stangul in dreptul mai mult incurcand prin legile si ordonantele lor.
Vantu normal ca nu pateste nimic,va fi plimbat putin si daca trustul lui moare sau il cumpara cine trebuie scapa fara probleme.Dosarul lui ajunge langa al lui Nastase,Remes,Ridzi,DD,etc.Normal ar fi fost ca sa avem mai putini arestati PREVENTIV si mai multi condamnati si arestati in urma condamnarii.De asta se revolta unii,se intreaba "bine,iar ii plimbati cu catuse si apoi le dati drumul si nici macar nu ajunge dosarul la judecata?".
E ca la alba-neagra,ti se invart in fata ochilor diverse in timp ce tu le dai banii chiar bucuros fara sa intelegi ca de fapt e teapa.Mai grav e cand nici macar nu vrei sa participi la jocul asta dar ti se iau banii din buzunar cu forta.

PS: Bugetul de pensii nu a fost imens,se stie ca de fapt pensiile militarilor (si a celor cu ochi albastri?) erau platite de la buget,respectivi nu au contribuit la pensii.Acum au fost mutati la bugetul asigurarilor sociale si normal ca nu mai ajung banii,din bugetul de stat se fac achizitii si altele necesare unora ca cei care ne conduc.Nu e vina pensionarilor militari (cu toate ca ei neplatind la pensii aveau si salarii bunicele,dar pentru ei era bine atunci),dar nici a celor care au contribuit si acum li se spune ca nu sunt bani pentru ca trebuie sa le dea si astora pensii deloc mici.Alba-neagra si voua vi s-a spus ca e din cauza celor de dinaintea lor.

in 2009 s-a intrat cu 18 mld datorii externe scadente in 2014... so...
pensiile militarilor si ale celor cu ochi albastri sunt nesemnificative ca pondere in buget - respectivii au beneficiat de legi speciale care exista in toate statele nato, respectivii au parte de multe privatiuni...
fondul de pensii avea deficit f mic la sf lui 2008 (datorita indexarilor din campania electorala, bugetul pensiilor fiind pana atunci pe excedent)
n-ar fi un capat de tara sa se taie 25% daca am intrezari o speranta de mai bine... daca statul s-ar fi imprumutat la populatie prin titluri de stat (in contul celor 25%) cu scadenta la 10 ani (indexat cu rata inflatiei) nu cred ca lumea n-ar fi inteles ( e ca si cand ar fi economisit - statul s-ar fi folosit de bani 10 ani fara dobanzi)... dar asa se numeste talharie!
daca in loc de arestati am avea condamnati... as spune: jos palaria!
pana una alta toate se intampla invers...

ps.
vad ca multi dintre voi ziua posteaza... eu ajung acasa mai tarziu...

---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:54 ----------

Stiti ce gandeste gaina ..."oare nu fug prea repede ? " ...cam asa arata
toate manifestarile de "opozitie" parlamentara ... vezi sa nu rasturnati
guvernul ca ne trezim la putere si acu zau ca nu este cazul ! Au zbierat in cor
"jos imprumutul FMI" ... si au votat in corpore legea ANI fara de care FMI zicea
pas ! o adunatura de lichele care una spun si alta maninca ! ce dracu este asa
de greu de inteles ...politica este captiva crizei ! oricine ar guverna tot asta
trebuie sa faca ca altfel se stinge lumina si scrie pe cer ...SFARSIT ...ca la cinema !

iti spun din surse sigure ca atat pnl cat si psd vor cu disperare la putere. chiar in conditiile astea. de ce? simplu: pt ca a mai ramas f putin de furat si, in plus, pot da vina pe situattia grea inca vreo 2 ani fara sa se erodeze prea tare...
evident ca nu vor reveni salariile, evident ca nu va fi mai bine... doar ceva mai multa democratie si 2 gasti la putere una cu ochii pe cealalta (de ce credeti voi ca ponta vrea singur la putere?...).

outcast
13-09-10, 21:54
ca la noi la nimeni:D:

hotnews,

Judecatoarea Viorica Costiniu, sotia fostului magistrat Florin Costiniu, inculpat intr-un proces pentru fapte de coruptie alaturi de senatorul PSD Catalin Voicu, in completul care va judeca recursul lui Sorin Ovidiu Vintu (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7786013-judecatoarea-viorica-costiniu-sotia-fostului-magistrat-florin-costiniu-inculpat-intr-proces-pentru-fapte-coruptie-alaturi-senatorul-psd-catalin-voicu-completul-care-judeca-recursul-lui-sorin-ovidiu-vi.htm)

chiar e oarba justitia:D

JBTC
13-09-10, 22:00
misterioase sunt caile Domnului :) hehe eu cand va spun ca mos Craciun nu exista... si ca nimic nu e intamplator...
outcast, acum esti suparat pe mine dar peste ani poate vom bea un suc impreuna si f probabil vom avea cam aceleasi opinii...
va doresc o viata frumoasa (tuturor).

ps.
totusi... am asa o premonitie ca sov va ramane in arest... dar va trebui sa punem reflectoarele simultan si pe cazul voicu...

ps2.
da' p-aia cu lista celor ce urmau sa fie eliminati de sov ati auzit-o? dragut c harnagea asta... fost sef de serviciu de informatii... si iata ce declara... f tare... m-am amuzat azi f tare (impreuna cu colegii).

outcast
13-09-10, 22:12
spuneam eu ceva aici.....http://sateliti.info/showpost.php?p=140743&postcount=92

JBTC
13-09-10, 22:29
uite ca avem si opinii care coincid. sa-ti mai zic una de pe HN: interceptarile au fost facute intr-un alt dosar pe mandat (vedeti si data - e important) de Siguranta Nationala. si inca una: intrebati juristii in ce conditii interceptarile pe mandate de SN pot constitui probe (in f putine situatii... si asta de fata nu prea e una din ele)...
mai vedem...

stargate
13-09-10, 23:52
in 2009 s-a intrat cu 18 mld datorii externe scadente in 2014... so...

@JBTC daca este sa o dam in copy-paste sa o dam dar sa nu mintim poporul cu televizorul

La sfarsitul lui 2007, datoria externa pe termen mediu si lung era de 38,526 miliarde euro, potrivit datelor revizuite de banca centrala in urcare fata de luna trecuta, cand estimase datoria de la finalul anului 2007 la 38,47 miliarde euro.

Datoria externa negarantata public, care provine in proportie covarsitoare din sectorul privat, insuma 33,651 miliarde euro la 31 decembrie 2008, fiind mai mare cu 34% (peste 8,5 miliarde euro) fata de sfarsitul anului 2007.
Romania inregistra la finalul lunii iulie a acestui an o datorie externă totală de 87,542 miliarde euro, in creştere cu 9,01% faţă de finalul lui 2009, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a Romaniei (BNR). La sfarşitul anului trecut, Romania avea o datorie externă totală de 80,3 miliarde euro, potrivit datelor revizuite ale băncii centrale. Datoria pe termen mediu şi lung reprezenta 80,5% din totalul datoriei externe a Romaniei la 31 iulie 2010, potrivit datelor BNR, in creştere cu 7,3% faţă de finalul lui 2009. La randul său, ponderea datoriei pe termen scurt a sporit uşor, la 19,5%.
Astfel, la finalul lunii iulie, datoria externă pe termen mediu şi lung a Romaniei insuma 70,49 miliarde euro, faţă de 65,7 miliarde euro la 31 decembrie 2009, iar datoria pe termen scurt se cifra la 17,04 miliarde euro, cu 16,8% peste nivelul de la finalul lui decembrie, de 14,59 miliarde euro. Datoria publică directă, ce include imprumuturi externe contractate direct de Ministerul de Finanţe şi autorităţile locale, a crescut cu 2,59 miliarde euro in primele şapte luni, pană la 14,57 miliarde euro, in timp ce datoria externă garantată public a crescut cu 18,5%, la 1,79 miliarde euro. In schimb, datoria externă negarantată public a scăzut cu 699 milioane euro in primele şapte luni, la 38,57 miliarde euro.

datele sunt preluate de pe site-ul www.wall-street.ro

JBTC
13-09-10, 23:56
Datoria externa negarantata public, care provine in proportie covarsitoare din sectorul privat, insuma 33,651 miliarde euro la 31 decembrie 2008

deci cine minte?... nu citi printre randuri. vorbim de datoria externa a statului, cea garantata, pe care o platim toti. aia negarantata e pb mediului privat

chiar si asa: de la 33,6 mld (in 18 ani) la 80mld in 2 ani... cam mare diferenta... oricum ai da-o cifrele tot aia spun: guvernare dezastruoasa!

tine cont ca-n 2008 s-au platit rate scadente din aia 38,47 miliarde euro...
chiar daca ar fi fost 38,47 miliarde euro... pana la 80 mld... e diferenta uriasa!

stargate
14-09-10, 00:03
oricum o dam nu iesim nicaieri ... rezolvarea este la politicieni si momentan nu avem o clasa politica capabila de reforma , toti sunt profitori fura cat pot de mult fara rusine si sub acoperirea legilor .

JBTC
14-09-10, 00:05
subscriu! am mai spus-o: chiar daca vin ceilalti la guvernare, nu ne va fi mai bine! garantat! va fi doar senzatia de democratie si 2 gasti una cu ochii pe cealalta.
nu sunt de partea nimanui de pe esicherul politic. toti au dezamagit crunt! dar nu pot sa inchid ochii la ce se intampla acum! cum n-o voi face nici atunci cand vor fi psd si/sau pnl la putere...
asa-s eu... mai critic...
problema noastra e ca guvern dupa guvern sunt din ce in ce mai slabe si mai corupte... pastrand traditia... urmatorul va fi mai slab.

stargate
14-09-10, 00:13
am si zis un pic mai sus

incercam fiecare printr-un ton mai calm sau mai ridicat sa demonstram ca hotii nostri sunt mai cu "suflet" decat hotii lor iar alesii nostri ne mint cu muuuult mai frumos decat mint alesii lor

aceasta guvernare este jalnica si nu a adus niciun progres economic doar s-au imprumutat sa dea salarii , pensii si contracte grase sponsorilor di campaniile electorale .

zmeura
14-09-10, 00:21
Mda,surprinzatoare stirea de mai sus.Diferenta de la 33 de miliarde la 80 e maaaare,parca nici nu cred ca am intrat in cacao asa rau.Se simte deja dar posibil sa nu simtim inca in totalitate gravitatea datoriilor.
Vad ca facem pana la urma al doilea imprumut de la femei.Si mai naspa,cred ca o sa ajung sa platesc datoriile astea la pensie.Trebuie sa emigrez ca nu se mai poate.

stargate
14-09-10, 00:43
o sa ne caute cu lumanarea sa platim datoriile :lol:

zmeura
14-09-10, 00:51
Ontopic.
Nu pot sa cred!!Asta nu a ajuns ambasador,nici consilier sau purtator de cuvant.Doar s-a mutat laBeunu dupa ce Vantu nu a mai avut bani sa il plateasca ca sa il laude pe cel care il ura cel mai mult.
Daca multi "jurnalisti" il apara pe Vantu pentru ca isi iau banii de la el,ei bine ca deontologul asta mai rar.A supt pana in ultima secunda si acum se da virgin:
http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-7784528-turcescu-face-emisiunea-100-b1-voi-avea-libertate-totala-ceea-priveste-invitatii-temele-maniera-realizare-emisiunii.htm
Era vorba ca ajunge la Vox dar cica postul ala a dat chix.Paunestii nu vor sa bage banii in ceva nerentabil.Mogulii buni.
PS;Voi aveti B1 pe undeva prin meniu la receptor? :)

stargate
14-09-10, 00:59
faptul ca nu l-a injurat constant pe baselu precum deontologi asta nu inseamna ca a fost catelu lu' baselu , dupa umila mea parere este unul dintre putini ziaristi echidistanti :tv:

zmeura
14-09-10, 01:03
Daca zici tu ....
De ce toata lumea il dadea in tabara Paunestilor inca de acum 8 luni?Daca el e echidistant atunci toti ziaristii platiti de Vantu sunt la fel,doar a fost si derector pe RealitateaFm,om de incredere.Hehehe.
Sau la el nu se pune?E ca si in cazul mogulilor,unii e de bine altii e de rau.Depinde cum ne convine.

outcast
14-09-10, 01:05
@stargate

e periculos sa exprimi asa ceva aici..chiar daca e parerea ta si chiar daca poate fi adevarat.:D

le. vezi? nici nu am terminat postarea..................

stargate
14-09-10, 01:08
@zmeura sincer tie iti place ce se intampla zilele astea la realitatea si la antena3 ? numesti asta deontologie , pe langa greata produsa sincer imi este mila de ei ...

pacala68
14-09-10, 02:58
las c-o sa aduca si pe Pora :p

outcast
14-09-10, 03:08
pacala, ora de foc s-a terminat de mult......cum de mai esti pe aici?:D

pacala68
14-09-10, 04:26
pai ..... vrei sa fi singur si sa promovezi pe base ? :lol:

( credeam ca de la madam P**a va displace RTV/A3 )

news nou , cica megaziaristul se alatura nasului labe_unu ( o sa lucreze @satenicu la B2 !? :p )

zmeura
14-09-10, 10:29
@zmeura sincer tie iti place ce se intampla zilele astea la realitatea si la antena3 ? numesti asta deontologie , pe langa greata produsa sincer imi este mila de ei ...
Deontologie?Ce e asta?Tine de domeniul stomatologic?:clap:
Am zis ca se vede cum juralistii incearca sa il spele pe Vantu,probabil multi au mancat o paine de la mafiot,dar nu are nici o legatura cu parerea mea despre Turcescu.Tuciuriul a devenit plictisitor de vre-o 2 ani de cand nu se mai atinge cu intrebari deranjante de putere,audienta zero.Mai mult ma deranjau la el aerele,se crede atat de "entelegent" si "deontolog","jurnalist","formator de opinie",etc cand de fapt nu e.A stat in barca lui Vantu pana in ultimul moment,nici nu mai avea emisiune la Realitatea TV dar atarna in continuare pe partea de radio si ca invitat la emisiuni.Nu a avut coloana vertebrala ca sa plece de acolo cand a cotit si catre Base,statea sa primeasca bani de la acest om rau,el fiind un deontolog.:)

---------- Post added at 09:29 ---------- Previous post was at 08:15 ----------

CTP:

....
Ce făcea insă dl. Băsescu in 2007, chiar inaintea referendumului privind suspendarea sa? Intr-o emisiune la Realitatea TV, pe atunci post pro-Băsescu pană in albastrul infinit al ochilor d-nei Melania Medeleanu, dl. preşedinte a susţinut o adevărată trantă verbală in direct, cu subsemnatul, pe tema clasificării d-lui Vantu printre oligarhi, preluand cuvantul din propaganda rusească. Pe atunci, dl. Băsescu nu folosea incă moguli. La intrebările mele repetate, de ce nu il pune şi pe Vantu alături de Patriciu şi Voiculescu ca oligarh, dl. Băsescu a răspuns, n-o să vă vină să credeţi, dar luaţi inregistrarea, "pentru că Vantu nu este implicat in politică, domnule Popescu, spre deosebire de Patriciu şi Voiculescu care vor să aibă, in afară de putere financiară, şi acces la parghiile politice ale statului in interes personal". Minute in şir, acelaşi domn Băsescu care de doi ani incoace vorbeşte de complotul antistatal al mogulului Vantu, cumpărător de oameni politici şi formatori de opinie, l-a apărat pe S.O. Vantu. Atunci, Vantu era mogulul bun, aşa cum este astăzi patronul B1TV, clanul Păunescu. Finalmente, dl. Băsescu mi-a făcut un hatar: "Domnule Popescu, pentru dumneavoastră, numai pentru dumneavoastră, accept să fie numit domnul Vantu oligarh financiar." Astăzi, astfel de replici pot părea suprarealiste, dar memoria ecranului le consemnează la virgulă.
http://core.ad20.net/x0.gif?sdtrnd=0.005958681320637593&&snocache=1284444752627_86880267073448590&spgid=9670279648772728&sck=y&sfver=10&__x1ts=8dd31d21&pub=62&site=3224&section=135&zone=84&size=0x0&xcrid=170017&xgeo=RO%7C27%7C0%7CTargu-mures%7C%7C0%7C&x1guid=780450625205262105&x1ctxkw=__context&x1c3=2GMhl3Ju90elkewIOw3gSA== Ceea ce am incercat să spun in aceste zile pe posturile tv şi in ziarul Gandul este că in confruntarea Băsescu - Vantu nu există personaje pozitive. Este o luptă intre doi foşti golani de cartier, specializaţi in "perverse" cu sau fără dosul palmei, care, pană intr-un anumit moment s-au inţeles de minune. Apoi, ceva s-a intamplat, o treabă atat de puturoasă incat niciunul dintre cei doi nu o face publică, oricat de mult s-ar ascuţi ostilităţile.... http://www.gandul.info/puterea-gandului/basescu-avocatul-lui-vantu-7206396

stargate
14-09-10, 10:55
ia uite deontologie la irealitatea media :lol:

http://hultan.files.wordpress.com/2009/08/vantu-pimp.jpg

MihaiP
14-09-10, 11:21
Chiar daca ar fi un lup convertit in oaie ... si oaia asta ( Base ) ar reusi sa
muste vreo doi trei lupi ( Vantu, Patriciu ) ... tot m-as bucura ! m-as bucura
pentru ca scopul , curatirea societatii de mafioti, ar avea un inceput ... li
s-ar clatina piedestalul intangibilitatii ... ar fi un precedent si cine stie ...
candva s-ar putea sa iesim din mocirla morala a tranzitiei ! Stiu ca
prietenul nostru @JTBC ma va trage de urechi pentru incalcarea "principiilor
jurisprudentei" ... dar vreau sa vad si eu un lup muscat de oaie !!! macar
unul ! ... iar cu jurisprudenta "mon cul" ... a fost inventata de patura cea mai
corupta din romania , juristii , cu scopul de a-si putea justifica ticalosia !
Jurisprudenta se aplica doar ...vip-urilor si mafiotilor ! nu cumva sa "gresim"
fata de ele ... in rest "ocnasii" fac puscarie pentru furtul unei paini !

mondo
14-09-10, 11:59
Pana la urma mie unu nu-mi pare rau ce am votat.Si sunt bucuros ca poporul a gandit atunci si din cele doua variante a ales-o pe cea mai buna.

zmeura
14-09-10, 12:01
Daca reusesc sa condamne unul din marii mafioti eu votez PDL,din nou!Dar dupa 6 ani nu mai cred in Alba ca Zapada cu chelie.De fapt nu am mai crezut dupa primul an,cand uitase de tepe si altele.Sa nu mai zic ca dupa ce a infierat "comunistii" (PSD) a facut guvern cu ei,deci cam atat despre cat pot astia sa se tina de o treaba.
Stargate e tare poza,vezi ca cea mai urata de acolo e fana Base,trebuie stearsa ca strica toata poza.E urata cu spume.In rest vezi ca e mai bine decat sa te uiti la Nasu?Sau la latraii de pe Antena3?Ai vazut ce mogul de treaba e Vantu?:clap:

horatyu
14-09-10, 12:09
o poza din tineretea lui basescu

http://www.pozehaioase.ro/albums/diverse/028.jpg

cred ca Base a fost interesat de arestarea lui Vantu ca ii facea concurenta "neloiala" : vanturi=băşini(beşini) :haha1:

Eu asa mult tin la Basescu ca vreau sa stea inca doua mandate de 5 ani ...dar la puscarie pt dispariatia in neant a flotei romanesti , impreuna cu cei care au contribuit la impartirea banilor din flota ca nu e singur acolo

MihaiP
14-09-10, 17:06
Si ca sa nu mai auzim povesti cu pesti ! despre maestrul combinatiilor
bursiere ... Costache ... caietul de sarcini de la cumpararea Petromidia
specifica ... cumparatorul plateste pretul ( 50 miloane ) si preia sarcina
datoriei ( 107 milioane la acel moment ) ...sarcina datoriei insemnind datoria
firmei plus majorarile care deriva din neplata ei ... la finalizarea cumpararii
datoria Petromidia urcase deja la 280 de milioane , fapt consemnat prin
controlul fiscal ... ulterior prin refuzul de plata , desi plata datoriei i-a fost
esalonata ...aceasta a ajuns la 570 milioane !
Nu are nici o importanta fata de cine era aceasta datorie ! fata de stat sau
fata de o banca ! ... ai cumparat Petromidia cu datorie cu tot ...platesti !
Si ca sa nu se creeze impresia ca Patriciu a fost cel pacalit ... evaluarea
pretului de piata al Petromidia , facuta de catre FPS , era de 6-700 de
milioane ...asa ca Patriciu a beneficiat de cele mai bune auspicii pentru ca
dupa cumparare Petromidia sa devina un succes ...fapt care s-a si intamplat !
bravo lui ! De aici si pana la a fura la revanzare ... cele 600 de milione datorie
este o mare distanta ! intai si intai ca datoria fata de stat nu este o creanta
negociabila ... transmisibila ! asta s-a intamplat doar cu acordul tacit ... si
chiar explicit al guvernului Tariceanu ! Insasi vanzarea este ilegala ! ilegala
atit timp cat Rompetrol nu este stapinul absolut al petromidia ...putea fi ! nu
trebuia decat sa-si plateasca restantele ... ilegala pentru ca prin conversia
datoriei in actiuni statul este majoritar la Rompetrol deci ...el poate vinde si
in nici un caz Costache ... dar Costache a luat banii ...si s-a facut
ca ploua ...acum pozeaza chiar in victima ...ce l-a mai pacalit pe el statul
Roman ! ... l-a facut miliardar si acum ii aduce aminte ca este un hot !

zmeura
14-09-10, 19:38
El a "vandut" datoria odata cu afacerea.Altfel daca mergem pe aceasta logica putem spune ca si statul daca i-a vandul Rompetrol a ramas de fapt cu datoriile,ca alea raman la cine le avea inainte.In rest corect,a fost jmecher si a fost favorizat.Cica ar trebui sa functioneze justitia in cazuri dinastea si cercetati si cei care l-au favorizat,nu arestarile preventive care deja nu mai sperie multa lume.Ba chiar da bine la CV,te dai lovit de putere.

outcast
14-09-10, 20:45
zau??..pai tziganu costache spunea aseara ca nu ezista datorie...nicidecum ca a vindut-o odata cu afacerea:D

eu ma intreb , de ce se baga costache in seama cind kazmunai sunt sefii????oare il sting de koaie rusii?:D

zmeura
14-09-10, 20:52
Eu explicam ca teoria conform careia el trebuie sa plateasca o datorie preluata de la stat nu prea sta in picioare daca a vandut afacerea cu tot cu datorie.Daca si cu parca si ne pierdem in presupuneri care nu au valoare.Deocamdata kazmunai nu a zis nimic ca nu ar trebui sa plateasca ei,ba chiar era postat o stire ca au platit o parte si discutau de reesalonari.Ce vorbeste Patriciu e egal cu zero,din vorbele lui nu scoate nimeni datoria,daca aia ne intereseaza.

pacala68
15-09-10, 01:24
Si ca sa nu mai auzim povesti
...caietul de sarcini de la cumpararea .....
pai nu s-a cumparat cu caiet de sarcini , s-a cumparat cu un contract :D

...asta s-a intamplat doar cu acordul tacit ... si
chiar explicit al guvernului Tariceanu ....
Adi Nastase ; si da , o HG confirmata de o lege poate constitui exceptie de la o lege in vigoare

uita-te cu atentie la pretul barilului si o sa ai o revelatie cu privire la acceptarea propunerii de conversie a creantei in titluri de stat rascumparabile la scadenta cu actiuni/euroi

mei , in dreptul datoriei sta debitor un agent economic ; trensferul dreptului de proprietate asupra actiunilor se face independent de creditor atita timp cit nu s-a obtinut o hotatire judecatoreasca

MihaiP
15-09-10, 08:08
1) caietul de sarcini este un act premergator contractului, el este obligatoriu
prin lege la orice licitatie/cerere de oferta si reprezinta enuntul cerintelor
pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantul ... acceptarea sa are ca
efect includerea acestor cerinte in contract ! chiar si la negociere directa
selectarea ofertantului se face tot plecand de la caietul de sarcini

2) operatia nu are legatura cu pretul barilului ! ci cu valoarea firmei ...
conversia datoriei in actiuni este un fel de gaj asigurator pentru cazul in care
datornicul nu-si onoreaza sarcina ... asa ca daca nu platesti nu poti vinde gajul !
nu poti vinde ceva care nu-ti apartine ...care este gajat ! faptul ca valoarea
actiunilor gajate a depasit datoria ... ghinion ! sa fi platit la timp ...
Smecheria este ca ei ( KMG ) vor sa aleaga ...ce sa plateasca ...datoria daca ea
este mai mica decat actiunile sau actiunile daca ele sint in declin ... acum au
ales datoria si chipurile au platit 10% ca semn de buna credinta ...fals ! la termen
datoria trebuia sa fie integral platita ...asta este sensul moratoriului ... nu atunci
incepi sa platesti ! si platesti cat vrei tu in cat timp iti convine !

3) mitul marelui platitor de taxe este alta minciuna ! nu a platit taxe ci a restituit
acciza ! acciza care nu le apartine si pe care au incasat-o de la clienti !!! cu
profitul au smecherit-o ca orice firma proprietatea unui offshore asa ca ... hotie
curata cu final fericit ...miliardarul Costache !

zmeura
15-09-10, 12:44
Dar eu tot nu inteleg cum se pot soate banii de la el,legal.El s-a acoperit in toate actiunile,a facut bani,il doare undeva iar noi cascam gura la unii care ne spun povesti.Daca vor sa recupereze o datorie sa o faca,altfel daca e doar inca un razboi de imagine ..., si este.Acum e episodul: Lupta cu mogulii.Doar ca e trucaj,nu vor pati nimic si de fapt pentru mine e fix zero daca patesc sau nu pentru ca deja povesteile se repeta la infinit si nu are rost sa imi mai ocup timpul cu asa ceva.
Singurul lucru care m-a deranjat a fost lipsa logicii,cum naiba sa recupereze banii de la Patriciu daca el nu mai detine Rompetrol?Bineinteles,fara presupuneri.Ca a zis Basescu ca sa vina Patriciu cu banii de acasa?Binee,imediat.Mai ales ca nu trebuie sa ii plateasca el. :clap:
Chiar,Basescu cand vine cu bani de acasa sa plateasca pentru flota? :D

MihaiP
15-09-10, 16:45
Pai singura problema este ca amicul Tariceanu l-a lasat sa vanda Rompetrol
la KMG desi Rompetrol era inca proprietatea statului Roman !!! este ca la
leasing ...pana n-ai platit ultima rata ... nu-i al tau ! Cat despre flota ...hai
sa fim seriosi ! daca Adi Nastase ar fi avut , si ar fi putut sa aiba toate
atuurile, ar fi avut ce-l mai mic act doveditor ...l-ar fi ingropat la 10m sub
pamint pe Basecu ! totul este doar o gogoasa ...o facatura marca PSD ... si
fraierii :) ...:sorry: musca !

JBTC
15-09-10, 18:24
n-o fi distrus TB folta... putem accepta asta. dar atunci cine? pt ca aveam a 4-a flota comerciala a lumii... si acum avem... nimic. o explicatie? (asa cum sov n-a semnat nimic... extrapoleaza la TB... mecanismul a fost asemanator. sau in cazul comandantului nu functioneaza?)

patriciu n-a vandut rompetrol ci participatia in rompetrol, compania fiind societate pe actiuni. cum adica rompetrol era de stat cand a vandut costache pachetul sau de actiuni celor de la kmg? era statul actionar majoritar? nu e ca la leasing absolut deloc...

ps. ati observat ca azi am ajuns mai devreme acasa? zi de salar'... off... nevasta-mea face misto de mine...

zmeura
16-09-10, 00:39
la KMG desi Rompetrol era inca proprietatea statului Roman !!! este ca la
leasing ...pana n-ai platit ultima rata ... nu-i al tau !
Despre prima parte nu zic decat atat: Rompetrol a fost privatizat in leasing?Acum serios,ne pierdem timpul cu glume?Doar asa ca sa stiu.:)

Cat despre flota ...hai
sa fim seriosi ! daca Adi Nastase ar fi avut , si ar fi putut sa aiba toate
pamint pe Basecu ! totul este doar o gogoasa ...o facatura marca PSD ... si
fraierii :) ...:sorry: musca !Pai asta se poate spune si asa:

Cat despre FNI ...hai
sa fim seriosi ! daca Basescu ar fi avut , si ar fi putut sa aiba toate
pamint pe Vantu (Patricu,Felkix,cine vrei) ! totul este doar o gogoasa ...o facatura marca PDL ... si
fraierii :) ...:sorry: musca !Si culmea ca eu sunt de acord cu ambele variante in sensul ca nu au dovezi nu ca sunt gogosi,doar ca in lipsa de dovezi sunt vandute ca si gogosi.Cel putin sunt realist,stiu ca au furat toti dar mai stiu si ca hot la hot nu isi scoate ochii.

outcast
16-09-10, 01:15
asta cu hot la hot nu scoate ochii e perfect adevarata.....desi... justitia ar trebui sa existe.

pacala68
16-09-10, 06:21
nooo , stabilesc modernizarea tarii in noua puncte .

la KMG desi Rompetrol era inca proprietatea statului Roman !!!
Comisia Europeana a avizat luni, 19 noiembrie, tranzactia dintre Rompetrol Group NV si compania de stat din Kazahstan ... (http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/kazmunaigaz-da-banii-pe-rompetrol-si-incepe-expansiunea-in-europa-7855)

este ca la leasing ...pana n-ai platit ultima rata ... nu-i al tau !
am vazut ca multe obiecte au niste dungi pe ele ( unii le zic ,, muncitorii somalezi " ) da eu cred ca e semu' fiarei , cel din Apocalipsa lui Ioan ( nu ma las io prostit asa lesne :p)

Cat despre flota ...hai sa fim seriosi !
Iozefini

... musca !
stima noastra si mindria
traian boc si Romania (http://www.youtube.com/watch?v=924nfz7E-Tc)

zmeura
16-09-10, 13:36
După ce a afirmat, in faţa completului care judeca recursul său faţă de decizia de arestare preventivă, că, in 2007, la referendum, Traian Băsescu i-a cerut sprijinul, iar el a acceptat, Vintu a continuat declaraţia, arătand că, “după aceea”, mai mulţi “emisari” ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustul de presă “Realitatea“. “După aceea, emisari ai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident că am refuzat. Incep ameninţările, eu refuz in continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat… Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca in final totul să culmineze cu arestarea mea”, a spus Vintu in sala de judecată.Nuuuu.Nu cred dom'le asa ceva!Nici nu il sustineau astia de la Realitatea pe Base,nu e adevarat ca latra Turcescu,Traian Radu Ungureanu (care a recunosc ca primea bani direct de la PDL ca sa scrie de bine,acum europarlamentar PDL),Sever Voinescu (alt "jurnalist" care a sarit pe listele PDL,acum cred ca e consilier a lui Base),Ioan T Morar (acum numit consul la Marsilia),Pora,etc de dimineata pana seara.Nici nu se vedea,eu zic ca minte Vantu.La fel si controlul la Realitatea,dar si la Razvan Dumitrescu (cel care i-a pus caseta cu palma lui Basescu).Pe cei de mai sus nu i-a deranjat nimeni cu vre-un control (de exemplu Turcescu a primit peste 1 milion de euro cat a fos la mogul,dar nimeni nu l-a luat la purechat).
Nu e adevarat ca in aceeasi perioada Base refuza sa il "puna pe lista" de oligarhi pe Vantu,alaturi de celelalte doua obsesii ale lui.Nu batea la ochi deloc ca era prieten cu Vantu atunci si acesta il sustinea prin trustul lui (Catavencu,Cotidianul,etc).
Vantu a fost tare,a bagat-o si pe aia cu punctele pentru modernizarea tarii.A invatat ceva de la Basescu,sa te faci ca lucrezi pentru popor si pentru binele lui.Inca nu au zis de fapt de ce s-a sucit Base imediat dupa referendum si l-a bagat si pe Vantu pe lista de moguli rai?Oare atunci i-a cerut prima data sa predea cheile de la Realitatea Tv?
A mai povestit cineva cum in acelasi stil mafiot guvernul Nastase l-a fortat pe Prigoana sa vanda Realitatea Tv,deci istoria se repeta cu fratele PDL nascut din aceeasi mama cu PSD.Aaaa,sau stai ca astia sunt de dreapta,nu are cum.Da,da.

---------- Post added at 12:36 ---------- Previous post was at 12:29 ----------

Uite aici dovada de prostie la un pupinbasist platit de Vantu ani de zile:

Informaţia a făcut deja turul tuturor redacţiilor: multi excursionistul pro-cotrocenist şi multi-lăudătorul proiectului Roşia Montană al canadienilor de la Gold Corporation, I.T. Morar urmează să plece consul la Marsilia. Pană aici nimic deosebit: o sinecură ca multe altele. Acum trei ani insă, o astfel de sinecură era infierată cu manie proletară. Unde? In “Cotidianul”. De cine? De I.T. Morar, in editorialul “Jurnaliştii lui Tăriceanu”. Redăm integral partea a doua a editorialului, care are legătură cu…Consulatul de la Marsilia. Atragem atenţia că orice similitudine dintre personajul descris in respectivul editorial şi I.T. Morar nu reprezintă o ficţiune.

“… Şi acum, de dragul simetriei, să trecem şi la studiul de caz. Ar fi multe exemple, m-am oprit la unul care a ieşit la suprafaţă in zilele din urmă. Auzisem şi eu zvonul şi am sunat la cineva de la MAE pentru a intreba dacă era adevărat. Cunoştinţa mea de acolo era la post in străinătate, aşa că mi-a răspuns un coleg de-al său: nu, domnul Gabriel G. Stănescu nu este consul general la Marsilia.
A doua zi, evz.ro publica articolul despre numirea in calitate de consul a respectivului.
Acest aşa-zis ziarist, un submediocru, a incercat să intre la «Academia Caţavencu» acum caţiva ani. Şi-a găsit un post bun, era ciuca bătăilor. Luat peste picior, Gabriel G. Stănescu inghiţea totul cu seninătate.
Şi linguşea pe toată lumea. Singurul lui talent real.
Pe de altă parte, cred că nici nu se prindea la toate ironiile.
Ne povestea de unchiul său, ţărănistul Gabriel Ţepelea. Colporta informaţii nesemnificative din zona puterii ţărăniste de atunci. Cu chiu, cu vai i-au intrat nişte articole rescrise in redacţie. La un bal, am impresia că s-a strecurat şi in «poza de familie» a redacţiei. Voia să ajungă director la TVR. Şi a ajuns, la Sport, un loc cu călătorii dese pe ban public. Apoi a plecat la «Gardianul», unde a intrat in slujba senatorului-slănină, patronul pesedist al foii respective. Am aflat că, paralel, preda, culmea, deontologie la Jurnalism! A mai injurat, din inerţie, de pe baricada PSD şi după venirea la putere a Alianţei. Apoi a virat brusc. Acum e bun de consul "pe probleme culturale" la Marsilia.
Un lucru e bun in numirea asta. Nu ne va face ţara de ras, pentru că va trece total neobservat şi nu va obosi autorităţile marsiliene cu iniţiativele sale de promovare culturală”. (Orice comentariu este de prisos - n.a.)
A uitat ce a scris in editorial
Agenţia HotNews i-a luat un interviu lui I.T. Morar privind desemnarea sa in funcţia de consul la Marsilia. Aflăm aici, printre altele, ce il califică pentru acest post: “Sunt un om serios, cred in valorile de dreapta”. Considerandu-se o victimă a presei, I.T. Morar este lovit şi de o uşoară amnezie in timpul interviului, neaducandu-şi aminte să fi făcut cineva “tam-tam” cand şi alţi ziarişti au fost numiţi in posturi similare. După ce i se prezintă un citat din propriul editorial din 2007, in primă instanţă, I.T. Morar nu-şi aduce aminte de el.

Jurnalisti,deontologi,formatori de opinie,pupinbasisti,turcesti.Ha,ha,ha.

outcast
16-09-10, 13:59
tu zici ca minte vintu.eu nu cred ca minte.....un om cu asemenea valori morale nu minte niciodata..un adevarat filantrop..ca si tiganul costache dealtfel.......
oameni adevarati,nu sefi de stat sau alti cacati de genul asta....
eu propun ca vintul si costache sa fie trecuti in manualul de istorie ca savatorii neamului.:D

pacala68
16-09-10, 16:05
recunoaste sincer - crezi ca e o justitie de cako daca il elibereaza ?

zmeura
16-09-10, 16:28
Acum ca minte Vantu sau nu e greu de spus,eu nu il cunosc,zic doar ce am vazut si ca imi da de gandit cand treaba e atat de evidenta.Realitatea il sustinea iar in 2004 Base se pupa si cu Patriciu si apoi umbla "cu caciula in mana" pe la Grivco.Acum cei trei sunt rai,inainte erau buni.Culmea ca la toti trei a incercat sa le-o traga,nu ii iese si face prostii.

outcast
16-09-10, 16:37
recunoaste sincer - crezi ca e o justitie de cako daca il elibereaza ?

Da..am afirmat de multe ori ca de aici ni se trage....de la justitie.

daca exista nu se ajungea aici.....daca vintu va fi condamnat si redeschis dosarul fni,romania mai are sanse:D

zmeura
16-09-10, 17:17
Gata,s-a facut justitie si in cazul asta,pun pariu ca nu se mai aude nimic despre povestea asta pana catre alegeri.
Pana la sfarsitul anului vom auzi ca Realitatea are alt patron.

JBTC
16-09-10, 17:59
justitie pe dracu... numai la noi deciziile in justitie se iau cu votul majoritar... in mod normal ar fi trebuit sa stea sa delibereze pana ajungeau la consesns toti trei judecatorii. in orice sistem normal la cap deciziile in justitie se iau in unanimitate. de ce? pt ca daca exista o farama de indoiala exista posibilitatea ca decizia sa fie gresita! la fel cum arestarea a fost un rahat si eliberarea un alt rahat... vom vedea zilele astea care-i spilu'. daca sov incepe sa vorbeasca e clar ca intre el si TB e o ruptura si incepe un razboi (implicit decizia de azi, cumva a fost influentata). daca nu va vorbi... e clar ca-i tot pe mana cu marinarul si sceneta e mult mai larga tinta nefiind inca descoperita...
vom vedea.
asta-i tara!

ps.
azi am fost la banci sa iau aditionalele conforme cu oug50... mii de draci si extrem de multa prosteala din partea bancherilor. pe unul din ei era sa-l invinetesc la ochi... tara de dobitoci...

zmeura
16-09-10, 18:35
Pai nu asta e justitia?Il plimbi cu catuse la maini (arestat doar preventiv,nu mai mult) ca sa apara pe Tv si gata,apoi se uita tot.:clap:

MihaiP
16-09-10, 19:12
Pai eu zic ca actul de justitie era complet numai asa ...sa-l elibereze pe
Vantu si sa-i bage la bulau pe toti cei 300.000 !!! da pe toti ..sa se invete
draq minte sa carcotesca cum ca au fost pungasiti de ocnasul securist !

mondo
16-09-10, 20:29
SOV eliberat.Ce spectacol frumos oferit de justitia romana.

dic_star79
16-09-10, 20:48
O justitie de rahat...asta e tara, infractorii sunt eliberati...

Diablo1
16-09-10, 21:00
Va merge pobabil sa bea o cafea la Haisam :) cu primul vapor !!!!

outcast
16-09-10, 21:08
cool:clap:..haisam.................:clap::clap:.

zmeura
16-09-10, 21:15
Nu va inteleg dezamagirea.Doar am fost cativa care v-am spus ca va scapa si ca arestarile astea preventive sunt doar asa ca sa mai distreze poporul cu televizorul.Hai poate si cu niste parti din inregistrarile convorbirilor telefonice "scapate" pe surse.Vezi si cazurile Remes,Hayssam,Voicu,etc.
Voi v-ati facut sperante chiar asa mari intr-o amarata de arestare preventiva facuta intr-un caz aproape banal de favorizare a infractorului,in care si daca ar fi condamnat scapa cu o amenda penala?
Adevarul e ca si eu ma mir ca le-a scapat asa repede mogulul din gheare.Dar cam atat e justitia reformata basesciana.Circ si nimic concret.Asa va si ramane.
Si nu va mai puneti sperante atat de mari in ce va promite actuala putere!Ce naiba,nu v-ati invatat inca? :clap:

PS: Sunt curios daca va mai fi adus in tara si ala pe care il tinea pe bani,vreodata.Sau ala vine tot odata cu Hayssam inapoi?

mondo
16-09-10, 21:38
@zmeura puterea nu este justitie.Sunt doua institutii separate.Ar trebui sa vorbim despre judecatorii care l-au eliberat.

startrek1
16-09-10, 22:31
Va merge pobabil sa bea o cafea la Haisam :) cu primul vapor !!!!

Ala ramas nevandut din flota!!!:D
Ce am inteles - justitia nu serveste puterea!
Santem datori-vanduti FNI-ului ,guvernu ia imprumutu n de la ei; sindicatele se pregatesc de greva generala ; politia refuza sa isi mai faca datoria (25% din salariu );doctori si infirmierele fug din spitalele romanesti ca dracu de tamaie ;vin alte biruri si impozite... vine iarna cu intretinerea si noi ce facem... dicutam daca cercetarea in libertate a lu' Vantu e sau nu corecta...
Arestari de vineri seara si eliberari de joi dupa-amiaza ca sa distreze poporu ...
INTREBARE ONTOPIC:
Cat mai e un bilet dus pana in Canada sau Australia!? :sorry:

mondo
16-09-10, 22:42
Ce am inteles - justitia nu serveste puterea!

Fiecare intelege ce vrea.
Restul se discuta in alt topic.

zmeura
16-09-10, 22:48
Eu stiu ca si sefii din justitie au fost numiti pe mana lui Base.
Justitia poate ca nu serveste puterea,dar parchetele da,prin incercarile astea de arest preventiv de fatada in loc sa trimita in judecata mafiotii si sa aduca dovezi ca sa fie condamnati.Nu se face oare DNA TV ca sa nu ne mai uitam la moguli ci direct la sursa? :)

PS: Stenogramele rasufla tot de la ei,nu de la judecatori.

mondo
16-09-10, 23:16
Iar eu cred ca daca era asa cum spui,SOV era la bulau acum pentru cel putin 15 ani.Nu uita ca el a finantat campania lu`Geoana pentru presedintie si Base stie asta.Vintu nu este singurul caz de favorizarea infractorului facut de justitia romana.Judecatorii au eliberat foarte usor si violatori,talhari etc,etc.Tot puterea este de vina?
Imi pare rau de cei 300.000 de romani care poate chiar daca niciodata nu-si mai vor recupera banii de la FNI "dormeau linistiti ca justitia lucra pentru ei".

outcast
16-09-10, 23:29
stai linistit....sunt destui care au avut orgasm cind a iesit vintu astazi......degeaba explici tu de campanii finantate de vintu...
e nevinovat,,si costache la fel....nevinovat....

daca a iesit vintu e vinovat base ca e justitia pusa de el..
daca vintu era retinut mai departe base era de vina ca justitia e politizata...

cum o dai tot acolo iesi.....si daca ma gindesc bine criza mondiala e tot din vina lui base.......la fel si incalzirea globala....

...dar ..vom iesi din criza cind va bate vintu prin rompetrol..:D

.

pacala68
17-09-10, 01:16
Pai ati pierdut esenta :
- neste flacai subordonati ministerului justitiei sustineu ca SOV poate fi anchetat doar incarcerat
- o fatuca inamovibila a fost de acord ca da
- trei inamovibili au spus ca nu ( atentie , nu doi - hotarirea este a completului )

amu , neste flacai subordonati ministerului justitiei pot sa il ancheteze in continuare pe SOV

( acum ,, cinstitul doctor Yassin " poate sa-l faca la avere iar generalul Degeratu -consilierul lui Basescu - sa tina legatura intre cei doi titani ai modernizarii Romaniei )

outcast
17-09-10, 02:09
m-ai spart cu cei doi titani:D:D:D

ps. io am inteles ca 2..nu 3.

pacala68
17-09-10, 08:36
despre cei doi titani ai modernizarii statului s-a spus doar pe A3 si RTV :lol:
Titan 1 = SOV
titan 2 = basescu
s-au inteles in 2007 :D

referirea cu generalisul degeratu o sti ?!

suporter
17-09-10, 10:07
Nu inteleg de ce ii luati apararea unui "hot" - Vantu? Doar pentru ca va este antipatic Basescu? Chiar credeti ca Basescu e implicat in acest dosar?
Treaba e foarte simpla: Vantu era "ascultat" in dosarul Catalin Voicu si SRI-ul a aflat ca il ajuta pe Popa in Indonezia. SRI-ul a facut o nota catre procurori si acestia au declansat cercetarea.
E normal ca Vantu si trompera (trustul) sa-l acuze pe Basescu, doar sunt in campanie anti de 2 ani. M-a distrat cum au sarit unii ziaristi in apararea "titanului"... Rosca Stanescu, Nistorescu, Bogdan Chiriac si cum au tacut malc Ponta si Antonescu! :oops: Normal ca stiu cat e mocirla de densa si cred ca nu se vor manji in ea? Sunt bagati toti pana peste cap. :horse:

zmeura
17-09-10, 11:19
Pai nu il apara nimeni,doar ca suntem unii care nu mai muscam scenariul arestarilor preventive.
De cand a ajuns Base la putere s-a facut "justitie" la TV.A inceput cu Nastase,cand ii numaru tablourile si au stat televiziunile 2 saptamani in fata casei lui (bineinteles ca acum se gaseste careva sa imi spuna ca tin cu Nastase,nu ca de fapt ala era circ ieftin si probabil Nastase are multe alte bube mai mari decat termopanele).Rezultat zero,a fost doar circ mediatic menit sa il ingroape politic pe Nastase.
Apoi reteta a mers mai departe cu Remes,dar acum au inceput sa rasufle si stenograme in presa.Bineinteles ca flagrant nu s-a facut,ei ii urmareau pe ministrii PNL doar ca sa le-o dea la gioale nu sa ii prinda.Inregistrarile au fost folosite cand a simtit conducatorul suprem ca e momentul.Ala plimbat cu catuse la tv si .....
Hayssam idem.Pe asta l-au scapat printre berbecuti si pa.:clap:
Voicu la fel.(Vi se pare ca ma repet?)
Vantu ... mai trebuie sa mai zic?
Au mai fost aceleasi arestari preventive la Becali si DD,pe Ridzi fiind de a lor au lasat-o asa,asta a fost prinsa cu chilotii in vine de altcineva nu de ei.Nici un condamnat definitiv.Daca nu ati inteles inca faptul ca nu asta cauta parchetele din Romania (condamnari) ci doar circ televizat pentru a pune presiune pe cineva sau ai termina imaginea publica inseamna ca v-ati chinuit degeaba 5 ani sub maretul conducator.

Am scris si mai la inceputul topicului dar degeaba,mai scriu odata (probabil tot degeaba): pe Vantu as vrea sa il vad CONDAMNAT pentru multele pe care le-a facut,dar asta cu arestarile preventive la TV se termina intotdeuna la fel cum s-au terminat pana acum,adica cu rezultat zero.Si uite asa eu nu sunt deloc dezamagit de justitie,nu imi pun sperante prostesti in ceva ce e doar de ochii lumii.

PS:Inca odata: EU NU IL APAR PE VANTU,STIAM DINAINTE CA VANTU NU VA PATI NIMIC PENTRU CA ERA INCA O ARESTARE DOAR PEREVENTIVA DE OCHII LUMII,INTR-O CAUZA DE CACAO.ASTEPT CONDAMNARI DEFINITIVE NU CIRC TELEVIZAT.Poate asa inteleg si basistii.Si da,Base e in spate.Ca doar nu degeaba a numit el sefii DNA,ministrul justitiei,membri in CSM,sefii serviciilor secrete (ca doar ascultarile de telefoane nu le face mama),etc,etc.

stargate
17-09-10, 11:38
un cetatean normal crezi ca ar fi fost eliberat la cate dovezi sunt impotriva eolianului ?

va inchipuiti ce pelerinaj a fost la casa naşului sa-i pupe inelul maro si sa-i jure credinta vesnica ( bineinteles cat mai are bani sa-i plateasca ) suntem barbaţi in toata firea nu copii si putem realiza ca pe orice parte am intoarce povestea totul este un putregai si cine are bani si relatii in tara asta are parte de "respect" din partea justitiei si "mila" .

zmeura
17-09-10, 11:41
Un cetatean normal nu ar fi trebuit arestat preventiv intr-un asemenea caz.Asta nu e cetatean normal,e dusmanul de suflet al celui de la butoane,asa ca s-a rezolvat cumva sa stea cateva zile la racoare.Mai departe nu se va mai intampla nimic.
Arestarea preventiva nu e dupa dovezi,dupa persoana sau alte motive.Daca in cauza asta el poate scapa la condamnare cu amenda penala de ce trebuie arestat cand e cercetat?Aaa,asa la misto.Corect.

stargate
17-09-10, 12:03
un cetatea normal nu are puterea financiara sa influenteze un proces sau o ancheata dar acest speculator da :comp:

zmeura
17-09-10, 12:11
...dar acest speculator da :comp:
Zici de Basescu,nu? :clap:
Eu zic sa il aresteze pe Vantu pentru ca trece strada,oricum e vinovat,nu?Ce mai conteaza,arestat si gata.Lasa aia cu judecata,procesul,etc.Ia de la Basescu mai bine.:)

stargate
17-09-10, 12:18
fotografie facuta aseara la bojdeuca lu' tatucu vantu

http://4.bp.blogspot.com/_hE8Z8rPP5mc/TJJIftyV1-I/AAAAAAAAApw/HyrYewZ_JIM/s640/vantu+si+realitatea.jpg

daca se ducea eolianul la fund ( nu se dadea la fund ) de unde m-ai mancau si ei o paine cinstita :lol:

zmeura
17-09-10, 12:23
Cine e acolo in poza?Un fost prieten de al lui Base care atunci cand eu votam pentru suspendarea lui el il sustinea prin trustul lui de presa sponsorizat din banii de la FNI si Petrom?Nu cred frate,e trucaj.:clap:
Huhu-rezeanu parca era basist cat cuprinde,acum e pe lista neagra?Sa-l aresteze preventiv ca sa il invete minte pe nesimtit.:)

JBTC
17-09-10, 12:24
...
Treaba e foarte simpla: Vantu era "ascultat" in dosarul Catalin Voicu si SRI-ul a aflat ca il ajuta pe Popa in Indonezia. SRI-ul a facut o nota catre procurori si acestia au declansat cercetarea...

de unde stii tu ce e in dosarul lu CV si ce e la SRI? de unde stii tu ca SRI a facut o nota catre procurori (SRI nu face note catre procurori - se numesc altfel)? din auzite? din ziare? nu va mai dati cu parerea pe chestiuni despre care n-aveti habar. ai idee cum pot deveni probe niste interceptari luate in baza unui mandat pe SN? vorbeste gura fara voi...
spre informarea ta: la dosarul cauzei lipsea avizul (avizul, nu mandatul) de interceptare... de ce? simplu: pt ca nu exista aviz de interceptare, exista mandat de interceptare pe SN, care nu poate fi adaugat intr-un dosar penal cu referire la fapte penale de drept comun... pricepusi nuanta? citim povesti prin ziare (fie pro fie contra puterii) si ne dam cu parerea... vai de noi!

ne bagam in partizanate aiurea, bazat pe simpatii... va dau o veste: justitia e oarba si rece, se bazeaza pe probe nu pe simpatii/antipatii... si pana la urma e razboiul lor (politic sau nu)! drama e ca invinsii suntem noi (oricare din ei ar castiga)...

stargate
17-09-10, 12:31
Cine e acolo in poza?

baieti si fete din popor , ziaristi cu constiinta , formatori de opinie , embleme ale ziaristici etc

trebe sa manance si ei o pane ... pe praful asta si de mama lor zic ca este o curva daca curge banul gros

dar urmeaza planul B si in curand

http://3.bp.blogspot.com/_smSLhS19Hbg/TFP-b84OI9I/AAAAAAAABtc/T_PahqTDBew/s1600/vantu,+voiculescu,+patriciu.jpg

zmeura
17-09-10, 12:39
Eu zic sa fie arestati toti,dar numai 2-3 zile asa preventiv,ca vin alegerile si trebuie sa ii ajute cineva si pe pedelei in campaniile electorale.Apoi iau totul de la capat,azi ajuta partidul conducatorului sa ajunga la putere si maine se joaca de-a hotii si vardistii.Prostimea de pe margine aplauda frenetic cu matele chioraind.:clap:

outcast
17-09-10, 13:27
despre cei doi titani ai modernizarii statului s-a spus doar pe A3 si RTV :lol:
Titan 1 = SOV
titan 2 = basescu
s-au inteles in 2007 :D

referirea cu generalisul degeratu o sti ?!

ma refeream la judecatori.....doi nu 3.

pacala68
17-09-10, 14:14
cel de-al trei_lea este complice :p

e ciudat ca basescienii nu reusesc sa exploateze mediatc .... pina si basescu arata la aeroport ca un conlocuitor tocmai expulzat de sarkozy

JBTC
17-09-10, 14:16
pai si aia doi sunt "judecatori" (sau jucatori?...): unu din ei ne judecat pe toti (pensionari, profesori, militari, medici etc), celalalt judeca statul roman (care e slab si trebuie intarit)...

stargate
17-09-10, 15:21
asa va trebuie daca v-a tremurat mana la vot , daca votati pe cine trebuie

http://hultan.files.wordpress.com/2009/08/geoana-gata-de-campanie.jpg

ehe eram departe acum pe culmile progresului socialist :lol: iar eolianul si costache erau cei mai de seama boieri ai noi oranduiri :oops:

zmeura
17-09-10, 15:27
Ai dreptate,uite asa sunt condamnati si in puscarie.Ha,ha,ha.
Mai,v-am spus ca nu se intampla nimic ca doar il plimba cu catuse la maini (ma rog,avand handicap nici dinalea nu a purtat) si apoi iese si nu se va mai auzi nimic despre cauza asta?Pana la urma de la asta s-a pornit,ce v-am zis s-a intamplat.Voi continuati sa credeti in Mos Craciun si ca ati salvat Posta,sarea si ati scapat de comunisti.:)

outcast
17-09-10, 15:31
:clap::clap::clap:....exista speranta pt romania:D

---------- Post added at 13:31 ---------- Previous post was at 13:28 ----------

Ai dreptate,uite asa sunt condamnati si in puscarie.Ha,ha,ha.
Mai,v-am spus ca nu se intampla nimic ca doar il plimba cu catuse la maini (ma rog,avand handicap nici dinalea nu a purtat) si apoi iese si nu se va mai auzi nimic despre cauza asta?Pana la urma de la asta s-a pornit,ce v-am zis s-a intamplat.Voi continuati sa credeti in Mos Craciun si ca ati salvat Posta,sarea si ati scapat de comunisti.:)

si daca va fi bagat la zdup pe ani grei va fi din cauza lui base ca a politizat justitia...nu ca vintu ar fi vinovat.....

:D:D

zmeura
17-09-10, 15:32
Tot nu ai inteles.Nu va fi bagat niciodata,ca nu asta e interesul.
Posta si sarea sunt salvate?Bun.Nici comunistii nu ne conduc,e bine,toata lumea e fericita.

outcast
17-09-10, 15:37
intr-o tara normala si vintu si costache intra la zdup.pe ani grei...
intrebare:
este/se vrea romania a fi o tara normala?

zmeura
17-09-10, 15:55
Pai tu vezi cumva ca se indreapta catre normalitate?In orice domeniu.
Eu doar v-am spus scenariul,dinainte.Voi v-ati suparat pe mine nu pe regizor.:)

outcast
17-09-10, 15:58
o singura problema....nu ne spui cine-i regizorul adevarat...incerci cu totul altceva....desi stii regizorii.....

zmeura
17-09-10, 16:01
Adica vrei sa spui ca se aresteaza mogulii intre ei? :clap:
De ce dati cu pietre in cel care prezinta vremea daca va spune ca maine va ploua?Nu e el de vina.O fi Zeus sau mai stiu eu ce divinitate.:)

pacala68
17-09-10, 16:06
intr-o tara normala .....
parerea mea ca se autoaresteaza singuri de plictiseala .... ce ti-e si cu mogulii astia , nu stiu cum sa-si mai creasca audienta vectorilor media :lol:

zmeura
20-09-10, 13:09
-a ajuns cumva dosarul in instanta?
-se mai aude ceva de Voicu ala?Il mai aduce cineva in tara?:clap:

Asta e nimic,mai nou cica iar e trucaj la faza din Camera Deputatilor unde Roberta Anastase (nu e adevarat ca si pipita asta e pusa acolo de Base,e pusa de partid pe baza de competenta) numara cate voturi vrea ea.
A inceput sa imi para rau ca nu am votat cu Geoana.Nici pe vremea "comunistului" Iliescu si a lui Nastase nu se facea asa ceva.Erau respectate regulile democratice,au fost alternante la putere,in parlament in nici un caz nu se faceau manareli atat de mari si pe fata,legile erau respectate si nu se bateau cap in cap intre ele si cu OG-uri,etc.
E jenant si gretos sa mai vezi inca pedelei cum o dau la scaldat,mai nou ca imaginile nu sunt din timpul votului,ca a trecut o saptamana (deci nu se mai pune,nu?),ca nu a reactionat opozitia (de parca aia nu au behait in stanga si in dreapta) ,ca era nu stiu care in sala,ca nu era nu stiu care in sala si alte magarii si prostii debitate de oameni maturi cu mintea unor copii de gradinita!
Nu se mai vindeca tara asta veci.Cred sa suntem in cel mai de jos punct al tiganiei din ultimii 20 de ani.Sigur,se poate si mai rau si cred ca va fi si mai rau.

PS: Stiiiiiu,tin cu Vantu,Voiculescu ,Patriciu, comunistii si ca sunt fraier ca vor unii sa fure Posta si sarea.Si daca inainte se spunea ca "aia au mai fost,ai vazut ce au facut,numai astia vor sa faca treaba" acum e "opozitia nu vrea de fapt la putere,deci ramane Boc ca nu are cine altcineva".Sunt propozitiile lui Basescu,le stiu,pe langa faptul ca sunt niste prostii nu au legatura cu subiectul,deci nu vreau sa le mai aud la infinit.
PPS:La ora 13 la prefecturi.Mama lor inca.:D

stargate
20-09-10, 13:17
care trucaje omule .... totul este natural

http://4.bp.blogspot.com/_aN18aWqa3tQ/SwQuKWGAfrI/AAAAAAAAAMk/OFzSPxLo4jg/s1600/fetele_marinarului_basescu.jpg

zmeura
20-09-10, 13:46
Si inca ceva: ii vor face unii plangere penala pentru fals si uz de fals.Oare nu o aresteaza pe pipita?Asa o arestare preventiva ca sa nu influenteze martorii cu care asa se poate intalni in parlament si mai e si sefa lor.

stargate
20-09-10, 13:58
camera este pregatita ... roberta este asteptata

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/200902/w460/image_123366195412156300_1.jpg

cica sunt locuri pentru toate trei

http://www.ciutacu.ro/wp-content/uploads/2010/02/baselele.jpg

zmeura
20-09-10, 14:02
Iti dai seama ca astea sunt vise,tipa din stanga nu a patit nimic cu toate ca au recunoscut si ai ei ca a umblat "la borcanul cu miere".Cea din mijloc nici nu mai zic,e de fapt sefa guvernului,sub Basescu.Ma rog,"sub" intelegeti voi cum vreti.:clap:

stargate
20-09-10, 14:07
...Cea din mijloc nici nu mai zic,e de fapt sefa guvernului,sub Basescu...

adica ce vrei sa spui cu o asemenea insinuare :spam:

http://www.lp.ro/wp-content/uploads/2010/03/Adam-si-Eva-2010-www.Lp_.ro_.jpg

zmeura
20-09-10, 14:39
Ca sa nu mai deschid alt topic (poate ar trebui sa il transformam pe acesta in unul pe teme politice) iata si "eliminarea" taxei auto in varianta Boc (adica Basescu).

De anul viitor, mai mulţi posesori de maşini vor plăti taxa auto, aceasta urmand să fie majorată semnificativ, cu cateva sute pană la cateva mii de euro, pentru autoturismele second-hand.
Noutatea este că, din 2011, vor intra la impunere şi modelele Euro 5 care au scăpat pană acum de această taxă, potrivit ştirileprotv.ro. De la inceputul anului viitor, conform legislaţiei europene, toate maşinile noi trebuie să fie echipate cu motoare Euro 5, iar Ministerul Mediului pregăteşte măsuri drastice pentru a reduce poluarea din marile oraşe. In caz contrar, Romania riscă să plătească amenzi chiar şi de 100.000 euro pe zi....
... Cel mai mult ar putea creşte taxa auto la maşinile Euro 4, care au patru-şase ani vechime, variantele de lucru de la ministerul menţionat pornind de la o taxă de 933 euro pentru cea mai mică cilindree, de 1.400 cmc, şi ajungand la aproape 8.000 de euro pentru automobilele de 3.000 cmc. In cazul motorizărilor Euro 3, pentru automobile cu vechime de 8-10 ani, taxa auto ar urma să crească şi mai mult. De exemplu, taxa va fi de 5.600 de euro pentru o maşină cu o cilindree de 1.600 cmc şi de 21.000 de euro pentru maşinile cu 3.000 cmc. In ianuarie acest an, de exemplu, taxa de poluare pentru o maşină Euro 3, veche de trei - patru ani, cu capacitate cilindrică de 1.500 cmc, era de 8.580 lei.....

http://www.gandul.info/news/din-2011-posesorii-de-masini-second-hand-vor-plati-taxe-auto-mai-mari-7313594
Ciocu' mic,acum noi suntem la putere.Ha,ha,ha.

stargate
20-09-10, 15:49
uite si reactia populara la adresa guvernantilor

http://www.agentia.org/files/miu%20basescu.jpg

JBTC
20-09-10, 19:58
sunteti rautaciosi... deputatii "invizibili" au votat prin fie prin mandatari fie prin SMS... cred... oamenii aveau probleme urgente (treaba mare, treaba mica...) dar erau la munca... unii erau pe sub birouri tocmai sa le joace o festa televiziunilor si liderilor opozitiei... n-ati inteles nimic. totul a fost cat se poate de corect si democratic! plus ca ce au aratat televiziunile nu sunt decat niste trucaje ordinare! se vede pixelul albastru si din avion! RUSINE, Dinu Patriciu!

pacala68
20-09-10, 20:26
uite si reactia populara ....
deocamdata
desi au cam inceput s-o faca neorganizat si sa-i ia in catare pe pdleii locali

Sa-ti fie rusine , Dinu Patriciu :!:

zmeura
20-09-10, 20:38
"Daca pretul pe care trebuie sa-l plateasca Camera Deputatilor in ansamblul ei pentru ca dl Ponta sa se decida sa vina in Parlament si sa nu mai chiuleasca este de a relua votul, atunci eu personal sunt decisa sa reluam votul", a spus ea.Deci Roberta Anastase a numarat dublu numai ca sa il determine pe Ponta sa vina in parlament,ba da ce prosti sunteti toti.
Nu e ilegalitate,cica se reia votul si gata,e rezolvata.Opozitia asta nenorocita e de vina ca a iesit din sala si asa a putut vedea lumea mult mai usor ca Robertuta numara cum vrea ea voturile.Si numara demult asa,au tot zbierat unii si altii dar degeaba ca fatuca a facut cum a vrut ea.De data asta pixelul albastru da pe afara,s-a facut urat de tot de cacao si a aratat inca odata cat de "competenta" e gasca basesciana,ca doar acolo mai era si Sever Voinescu.Ala de la PNL nici nu mai zicea nimic,s-a saturat sa tot zica ca Robertuta numara din burta si ea nu patea nimic.
Mai frate,sa ajunga intr-o tara sa treaca o pipita ca asta niste legi pe banda rulanta,cu voturi inexistente ..... e ..... nu mai zic nimic ca suntem de rasul curcilor.Tiganie totala,ne mai miram ca ne trateaza altii cum ne trateaza.Reforma statului pe stil basescian ne-a adus aici si ne va duce si mai adanc in rahat.

JBTC
20-09-10, 21:25
eu v-am zis ca roberta a numarat la misto. deci asta urmarea: sa-l aduca pe ponta in sala... i-a iesit. bravo, roberta! acu' poate sa ia o pauza... pe la puscarie, zic io...

stargate
20-09-10, 21:41
blasfemie.... roberta a numarat bine dar a folosit un algoritm diferit si a iesit numaratoarea inversa ... de aici si rezultatul diferit

http://www.hotnews.md/upload/articles/2010-09/4609-12837-21134-17.JPG

JBTC
20-09-10, 22:12
in concluzie... e bine!
cat de actuale sunt legile lui murphy...
zambeste! maine va fi mai rau...

stargate
20-09-10, 22:20
asta face haz de necaz sau rade prosteste ?

http://www.301.ro/system/files/images/basescu-live.jpg

JBTC
20-09-10, 23:16
se bucura ca am iesit din criza...
sau
rade de boc...
sau
isi pune mainile in cap ca n-a reusit sa-l tina pe SOV in arest...
totusi...
cred ca se bucura c-am iesit din criza...

---------- Post added at 19:16 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

blasfemie.... roberta a numarat bine dar a folosit un algoritm diferit si a iesit numaratoarea inversa ... de aici si rezultatul diferit

http://www.hotnews.md/upload/articles/2010-09/4609-12837-21134-17.JPG

m-am prins cum a fost cu votu' din 15: roberta era sub influenta alcoolului si... vedea dublu... asa ca 80x2=160 (plus/minus 10... care nu se pun)
sau sever voinescu... in fine... cine numara.

zmeura
21-09-10, 00:32
Mie mi-a placut ca ea vedea cum "voteaza" 160-162 de parlamentari.Deoarece legea era una organica la sfarsit cand s-a cerut vot pe ea brusc au votat "pentru" 170.Erau nevoie de fapt de 168.Ce frumoooosss.
Eu as propune un nou referendum si sa se reduca parlamentul la o singura camera cu un singur membru: Robertuta Anastase.Ea sa propune legile venite direct de la Base,sa "vada" ea asa cum voteaza de fapt sute de parlamentari acele legi si gata frate cu "reforma statului".Si uite asa scapa poporul de parlamentarii hoti si mafioti care mai si lipsesc de la sedinte,mai ales cei din opozitie (scarbiti ca merg degeaba pe acolo cat timp ei si cand votau 100 contra 50 iesea tot invers,hihihi).

Si totusi poporul merita din plin mizeria asta.Daca nu mergeau la vot din cauza ca nu aveau ce alege intelegeam,dar asa lasa frate sa aiba ce a votat ca erau buluc la vot,sa ajunga jos de tot la limita subsistentei in timp ce o sa vada cat de hoti, prosti, aroganti, misei,etc (pot continua pe inca 2 pagini) sunt acesti "mesia" pentru care acum cateva luni mi-as fi luat bataia daca spuneam ceva rau de ei.
Adevarul e ca ma si agit degeaba,eu unul nu sunt nici macar bugetar.Dar ma doare cand vad totusi ca prostia astora afecteaza pe toata lumea,preturile au cam crescut oricat incearca sa nege puterea.In plus se vede ca a scazut mult consumul si am multi prieteni care cu -25% (ei,nevestele,sora,etc) le cam vine sa planga.Si la privat scad salariile pe ideea "uite ca si la aia au taiat" sau pentru motive foarte pertinente: scaderea consumului si cresterea TVA si a altor taxe prostesti.

PS: Sever Voinescu a zis ca a numarat gresit din cauza oboselii.Asa a numarat el 170 de maini ridicate cand de fapt erau maxim 80.Cata aroganta mai are si asta sa minta chiar asa pe fata!Dar ma rog,nici Base nu a palmuit un copil,nu?Ce mizerieee.

startrek1
21-09-10, 15:11
asta face haz de necaz sau rade prosteste ?

Rade da nu e rasu' lui... e bucuria lu' Crin Antonescu (http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Traian-Basescu-depasit-sondaje-inamicii_0_338966784.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=1163398%)
http://www.301.ro/system/files/images/basescu-live.jpg

delta2k2
21-09-10, 15:25
Camera Deputaţilor a respins marţi propunerea Biroului Permanent de reluare a votului final la Legea privind sistemul unitar de pensii publice. Deputaţii au votat electronic, imediat după reluarea şedinţei Camerei.
Conform anunţului făcut de Roberta Anastase, s-au inregistrat 33 de voturi "pentru", 158 de voturi "impotrivă" şi 8 abţineri.

Ce-ar mai fi de spus ...

.

zmeura
21-09-10, 15:39
Nimic,e corect asa.Nu se poate sa revoteze o lege,daca iese altfel dupa o saptamana o revoteaza iar?Sa pice unde trebuie,la Curtea Constitutionala.S-au incalcat cateva din regulamentele camerei deci eu zic ca sunt sanse mari sa pice.Iar pipita normal ar trebui sa raspunda penal,doar ca din ce se vede parchetele sunt la mana lui Base.

zmeura
21-09-10, 17:19
Gata mo,le-a dat Base lumina.Le-a trasat sarcini la toti,le-a mai povestit cum cei de dinainte au cheltuit fara seaman si bineinteles de ca asta nu sunt bani acum.
Bineinteles ca iar a venit el cu reforme si alte prostii,nimic despre magaria facuta de pipita lui.Sa o "reformeze" pe proasta aia si apoi mai poate vorbi,altfel sarcini date de conducatorul suprem nu folosesc la nimic,cat timp nimic din ce a zis el pana acum nu s-a respectat veci de catre ai lui.Gargara de doi lei.

PS:Tot nu am inteles de cand hotareste presedintele tarii de unul singur ca trebuie sa mai luam un imprumut de la FMI.Asta e dus rau,ne baga in datorii de o sa platim inca 20 ani de acum incolo.

JBTC
21-09-10, 21:16
pa mine ma amuza faza cu lista primariilor si emailu de la (cica) psd...
paradoxal, analizand lista, cele mai multe primarii (de pe lista) sunt ale pd-l... adica psd a santajat pd-l ca sa dea bani la... pd-l... doh! misto, nu?
apoi: din cate stiu eu partidele au si ele niste domenii si servere email... vad ca astia folosesc gmail (nu mai punem la socoteala ca forma si fondul emailului nu corespund nicidecum unui inbox gmail - au pus un logo gmail si au printat o foaie pt ca prosteala tine la necunoscatori)...
ciudata coincidenta si hg referitoare la sumele scoase din rezerva bugetara si alocarea catre unele primarii pt continuarea unor lucrari...

sa analizam suma: 127 miliarde... ron sau rol?
a) daca e vb de ron... inseamna vreo 30 mld eur... wow! de unde mama dracu' are guvernul 30 mld eur? comentariile sunt de prisos... tragem concluzia ca e vb de rol...
b) e rol ca n-avea cum ron. pai adica vreo 12,7 mil ron adica 3 mil eur... pt vreo 152 primarii (cf listei) adica vreo 20000 eur de colegiu... RIDICOL!

oricum ai da-o... alta manipulare marca inregistrata pd-l

vad ca acum mircea toader sustine pe tv ca nu mai stie cu cine a negociat... wow...

sa analizam si varianta ca santajul ar fi pe bune... deci pd-l avea interesul sa treaca legea... adica avea nevoie de cvorum... pai fara opozitie nexam cvorum! adica au negociat ca opozitia sa iasa din sala sa ... nu treaca legea? nu mai inteleg nimic...

ce zicea TB ca el nu poate interveni in disputele din parlament? pai a facut-o de atatea ori... ba a dat si termene... oricum putea cel putin sa retrimita legea inapoi pt re-examinare... dar... n-o face... din contra: o va promulga...

in ce tara traim???

oricat de portocaliu ai fi, in sinea ta,... parca-ti vine sa intri in pamant de rusine daca mai ai dram de bun-simt...

mondo
21-09-10, 21:26
@JBTC esti politician?...daca da,unde ai facut scoala sau de unde te inspiri?Tot ce ai spus sunt niste presupuneri ale tale sau e adevarat?

daradici
21-09-10, 21:33
no coment !

http://www.youtube.com/watch?v=AsS1Mj99qZM&feature=related

JBTC
21-09-10, 21:34
n-am fost suficient de clar? e o analiza. personala... poate gresesc dar... asta-i logica mea. spre informarea unora care mai cred in mos craciun: grupurile parlamentare comunica prin email-urile oficiale pe adresele grupurilor parlamentare.

nu-s politician dar printre multe lucruri pe care le fac zi de zi efectuez si analize si prognoze, am tangente si cu ITandC (it's a must! la noi), verific si dpdv juridic multe documente... in general servesc (si o fac din convingere) patria romana de vreo 10 ani... si ma mandresc cu asta!

ps. nu servesc persoane si interese de grup! chiar daca in mare parte munca mea e deturnata... si am opinii politice doar aici, in familie si din 4 in 4 ani...

LE.
senderu' email-ului este aceasta doamna:

Parlamentul Romaniei
Departamentul de studii parlamentare şi drept comunitar
Şef departament - Adriana Costescu
Adresa poştală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti
Telefoane: 021/4141800, 021/414.1801
Fax: 021/4141812
E-mail: dspdc@cdep.ro

apropo... e plecata din PSD de vreo 18 luni... a fost consiliera lui Zgonea pana sa plece din PSD...
si are adeziune la... va las pe voi sa ghiciti!

am un mare defect (printre putine calitati) - imi place sa ma informez - din mai multe surse - niciodata nu halesc la prima mana ce spune unul sau altul...

zmeura
21-09-10, 21:51
Nu stiu ce a zis pipita despre bani,santaj,bla,bla,bla.Eu unul nu mai aud ce zice respectiva si nici nu imi pierd timpul cu prostiile ei.Proastele nu trebuie bagate in seama prea mult.

JBTC
21-09-10, 21:54
Atribuţii, structură

Departamentul de studii parlamentare şi drept comunitar (de la Camera Deputatilor) are următoarele atribuţii principale:

elaborează materiale de documentare necesare realizării funcţiilor, obiectivelor, programelor şi acţiunilor Camerei Deputaţilor, inclusiv cele legate de participarea la procesul de adoptare a deciziilor la nivelul Uniunii Europene;
urmăreşte evoluţiile politice, strategice, operaţionale din sfera sa de activitate, informează structurile de autoritate relevante din Camera Deputaţilor şi propune măsuri pentru realizarea obiectivelor acesteia;
elaborează studii şi cercetări destinate activităţilor parlamentare, interne, la nivel european şi internaţional;
asigură documentarea structurilor parlamentare şi consultanţă de specialitate pentru cei in drept;
colaborează cu structuri similare, la nivel naţional şi internaţional, realizand un schimb de informaţii şi bune practici destinat sporirii expertizei proprii şi a calităţii studiilor elaborate.

Departamentul de studii parlamentare şi drept comunitar are in componenţa sa următoarele direcţii:

Direcţia studii şi documentare legislativă;
Direcţia de drept comunitar.

datele sunt oficiale, de pe site-ul oficial al... Camerei Deputatilor

pacala68
22-09-10, 00:00
....
in ce tara traim???

oricat de portocaliu ai fi, in sinea ta,... parca-ti vine sa intri in pamant de rusine daca mai ai dram de bun-simt...
pai cu bunul simt nu te-ai lamurit de la propulasarea ebei in europarlament ?

fascistoizi ( la romani numai secta misa a mai dus infaibilitatea si omniscienta gurului la acest nivel )

PS vorba lu' Ciutacu : astia te scuipa si-ti spun ca ploua

JBTC
22-09-10, 12:06
ma tem ca toata mascarada asta cu austeritatea, imprumuturi la fmi etc... acopera altceva, cu mult mai rau (e greu de crezut ca puteau fura 20mld de la fmi - alte mld de la banci in doar 2 ani - e enorm chiar si pt ei)...
ieri s-au facut exercitii de alarmare a populatiei prin marile municipii... rezervistii sunt chemati la centrele militare (si nu pt recalculare pensii ci pt refacerea evidentelor)...
la nivel de prefecturi sunt produse cartele de rationalizare a hranei...
la nivel de structuri de forta sunt sedinte peste sedinte (la varf...)...
ma uit la ce achizitii face MApN...
toate par a fi pregatiri... pt cand?... cine stie? 1 an, 2... 3...
poate par paranoic dar... in romania e bine sa deschizi ochii cat mai larg...

pacala68
22-09-10, 12:34
eu vad doua posibilitati
- este programat un conflict extern in care s-a decis si angrenarea romaniei , implicit o conducere apvista
- este ,,pe vine" un conflict intern ( o rascoala ) si se doreste adoptarea unei solutii de tip turcia cu o conducere apvista

zmeura
22-09-10, 12:39
Mooo,mergeti la guvern sa dasati "Boc,Boc".:clap:
Iar se plimba lumea si cica e "miting".Sa puna si ei de un gratar si sa desfaca o bere.Daca nu iese cu circ mare nu-l sperie nici macar pe piticul Boc.

outcast
22-09-10, 13:32
Nu stiu ce a zis pipita despre bani,santaj,bla,bla,bla.Eu unul nu mai aud ce zice respectiva si nici nu imi pierd timpul cu prostiile ei.Proastele nu trebuie bagate in seama prea mult.

interesant de stiut cine si cum decide cine sunt proastele/prostii..dupa ce criteriu sau regula??
sunt doar de la guvernare?? sunt cumva si din opozitie?:D

zmeura
22-09-10, 14:40
Sunt si in opozitie,normal.Dar tot nu e o scuza pentru respectiva pipita,tot o proasta ramane.:D

JBTC
22-09-10, 17:21
interesant de stiut cine si cum decide cine sunt proastele/prostii..dupa ce criteriu sau regula??
sunt doar de la guvernare?? sunt cumva si din opozitie?:D

nu vreau sa te supar/irit dar...
am fost coleg de liceu cu d-ra RA 4 ani (LMV Ploiesti). clasa langa clasa: ea A2 eu A1 (profil mate-fizica). crede-ma: e o pipita, sa nu spun CURVA! ai curiozitatea sa vezi cine e? vino in orasul lui Caragiale si intreaba in liceu de familia Anastase (si aventurile d-rei cu gasca lui Zgraonu - D-zeu sa-l ierte!) sau prin piata de legaturile tatalui si ale fiicei cu clanurile interlope (vezi NAC Industrii - Narcis barbosu aka Narcis pocaitu - cetatean rrom, bussinesman axat pe trafic cu produse petroliere)
pot sa afirm fara putere de tagada: Roberta Anastase e o mahalagioaica, o curva, o pipita! PUNCT!

zmeura
22-09-10, 20:33
Ma rog,nici nu trebuie sa ne spuna cineva care o cunoaste cine e,cred ca in 2 ani de aparatii publice s-a lamurit toata lumea.Chiar nu are ce sa caute in postura de al treilea om in stat.
E pe stilul: da ce,aia din opozitie sunt mai buni?In general e drept ca nu,dar pana acum nu a ajuns nici o pipita ca asta intr-o functie atat de mare doar pe baza de dat din fund,chiar si atunci cand cei din opozitie erau la putere.Ar trebui sa existe totusi o limita,dar ca la guvernarea asta nu a fost niciodata atata circ, nesimtire, amatorism, prostie, .... cred ca iar pot continua pe doua pagini si sigur nici nu ma repet si nici nu gresesc.

outcast
22-09-10, 22:13
nu vreau sa te supar/irit dar...
am fost coleg de liceu cu d-ra RA 4 ani (LMV Ploiesti). clasa langa clasa: ea A2 eu A1 (profil mate-fizica). crede-ma: e o pipita, sa nu spun CURVA! ai curiozitatea sa vezi cine e? vino in orasul lui Caragiale si intreaba in liceu de familia Anastase (si aventurile d-rei cu gasca lui Zgraonu - D-zeu sa-l ierte!) sau prin piata de legaturile tatalui si ale fiicei cu clanurile interlope (vezi NAC Industrii - Narcis barbosu aka Narcis pocaitu - cetatean rrom, bussinesman axat pe trafic cu produse petroliere)
pot sa afirm fara putere de tagada: Roberta Anastase e o mahalagioaica, o curva, o pipita! PUNCT!

eu m-am saturat de polemici cu tine....atat pot sa remarc,pipita e a-l treilea om in stat si "posteaza" in parlamentul romaniei ..tu....postezi pe un forum....cam mare diferenta,apropo de pozitii sociale...

concluziile le trage fiecare:D

zmeura
22-09-10, 23:21
Cea mai mare diferenta e ca el nu are ce trebuie intre picioare ca sa "cumpere" o asa pozitie sociala.:clap:

outcast
22-09-10, 23:25
sa inteleg ca ,crin antonescu si acolitii au??

oricum e tare concluzia ta.:D

zmeura
22-09-10, 23:32
Aia "e jmecheri".Trebuie sa stii sa minti,sa hahai,sa fi nesimtit,etc ca sa ajungi in asemenea pozitii.Roberta stia probabil multe pozitii de a ajuns la a treia in stat.:clap:

outcast
22-09-10, 23:38
inseamna ca are valoare....:D

stargate
22-09-10, 23:51
daca ar fi destept ministrul de finante si ar mai baga o taxa speciala ar scoate tara din criza si am fi si pe crestere economica

http://www.facebou.ro/wp-content/uploads/2010/07/taxa-pentru-prostie.png

pacala68
23-09-10, 09:59
vorbesti de funie in casa spinzuratului :p

besescieni (http://www.cotidianul.ro/124959-CT_Popescu_Scrisoare_deschisa_catre_presedintele_Traian_Basescu) , nu ratati

zmeura
23-09-10, 12:04
A scris perfect tipul,exact ce era de spus.E scris sub numele de CTP,fake,dar muuult mai bine chiar decat CTP original.Nu am nimic de adaugat,e scris totul acolo.

JBTC
23-09-10, 13:42
corect! diferenta de pozitie sociala... ce pot sa spun? cam asa se promoveaza in romania: cine pupa mai bine si face sluj... departe ajunge! cine fura mai mult... departe ajunge... nu intram in polemici cu nimeni... am reliefat doar ceea ce cunosc f bine. vad ca argumentatia unora este doar de tipul: "astia e buni si drepti ca-s ai mei! voi sunteti prosti si incompetenti ca nu ma pupati pe mine-n cur!" la asa logica... nu mai am replici. sa te speli cu ei pe cap, outcast! sa fie sa-ti decida astia viata de acum pana la sfarsitul zilelor tale!

ii inteleg p-aia care-i pupa-n cur pe bani dar pe voi, cei care il ridicati in slavi gratuit... d-zeu sa va inteleaga.

ps.
"e a-l treilea" - tu crezi ca polemizezi cu mine? esti hilar...

acum: uite pe cine venerezi (materialul clientului - cf www.pd-l.ro):

"Profilul si istoricul Partidului Democrat Liberal - Un nou partid pentru o noua Romanie

Istoric:

Partidul Democrat este succesorul Frontului Salvarii Nationale, al Partidului Democrat, al Partidului Democrat al Muncii, al Partidului Unitatii Social Democrate ,al Frontului Democrat Roman, al Partidului Alianta Nationala Romana, al Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale si al Partidului Liberal Democrat, partide cu care P.D.L. a fuzionat prin absorbtie.
Aparut ca o larga miscare de masa in timpul Revolutiei din decembrie 1989, F.S.N. isi incepe existenta documentara la 23 decembrie 1989 prin declaratia program redactata de Consiliul F.S.N. Ca organ provizoriu al puterii de stat, F.S.N. a format Guvernul provizoriu condus de Petre Roman.

La 17 iunie 1990 a fost investit primul guvern legitim postdecembrist, format in majoritate din membri ai F.S.N. Prim Ministru al Guvernului a fost numit Petre Roman, lider national al F.S.N. In august 1991 s-a efectuat o remaniere a Guvernului prin cooptarea unui ministru liberal.

Divergentele din interiorul F.S.N. privind ritmul si caracterul reformei au dus la conturarea treptata a doua grupari: gruparea Roman si gruparea Iliescu. Guvernul Roman se afla intr-o opozitie din ce in ce mai accentuata cu majoritatea parlamentara.
Fara o motivatie intemeiata, la 24 septembrie 1991 minerii din Valea Jiului sunt adusi in capitala pentru a rasturna Guvernul. Dezordinea provocata de acestia a durat pana la 27 septembrie 1991 cand Petre Roman isi depune mandatul, gest interpretat de catre presedintele tarii, Ion Iliescu, drept demisie. Fara a emite un document prin care sa legifereze inlaturarea Guvernului Roman, Parlamentul investeste un nou Guvern: Guvernul Stolojan.

Prima Conventie Nationala a F.S.N. are loc la 27-29 martie 1992 in Bucuresti. Delegatii la Conventie urmau sa voteze una din cele 3 motiuni sustinute de gruparile din partid. Motiunea “Viitorul azi”, sustinuta de gruparea Roman cumuleaza cele mai multe voturi si devine programul politic al F.S.N.. Totodata, conform Statutului, Petre Roman, sustinatorul motiunii adoptate, devine Presedinte F.S.N. Situatia nu este acceptata de gruparea Ion Iliescu care se desprinde din F.S.N. constituindu-se intr-o noua formatiune politica: P.D.S.R.

Alegerile generale din acelasi an aduc pentru F.S.N. 11% din sufragii. Respingand conditiile impuse de P.D.S.R. pentru participarea la guvernare, F.S.N. trece in opozitie alaturi de PNTCD, PNL si UDMR.
La 11 mai 1993, F.S.N. fuzioneaza prin absortie cu Partidul Democrat, schimbandu-si denumirea in Partidul Democrat, inregistrat ca persoana juridica prin decizia nr. 13 din 23 mai 1993 a Tribunalului Municipiului Bucuresti.

In urma alegerilor parlamentare din anul 1996, P.D. intra la guvernare alaturi de C.D.R., U.D.M.R. si P.S.D.R., detinand, proportional cu scorul electoral, 6 portofolii ministeriale.
Remanierea Guvernului Ciorbea operata in decembrie 1997 a constituit o dezamagire pentru Partidul Democrat care astepta o remaniere de fond, asumarea esecurilor din 1997 si un program clar de actiune pentru 1998. Criza politica se declansaza prin demisia din Guvern a Ministrului Transporturilor – Traian Basescu.
La 28 ianuarie 1998, Presedintele Romaniei, Emil Constantinescu, anunta demisia tuturor ministrilor P.D.
In fata atitudinii categorice a conducerii C.D.R. in a-l mentine pe Victor Ciorbea in fruntea Guvernului, Biroul Pemanent National al P.D. primeste la 27 martie 1998 mandatul C.N.C. (pe atunci - C.C.N.) de a actiona pentru o noua coalitie de guvernare. La 29 martie 1998, P.D. initiaza o motiune de cenzura care, mai inainte de a fi depusa, determina demisia lui Victor Ciorbea din functia de prim-ministru. Desi nu era implicita, Victor Ciorbea depune si demisia din functia de Primar General al Capitalei.

Partidul Democrat reintra in Guvern la 17 aprilie 1998, alaturi de C.D.R., U.D.M.R. si P.S.D.R. dupa semnarea unui protocol de guvernare care prevede explicit sarcinile fiecarui ministru. Aceasta revenire in Guvern, cu aceiasi ministri si alaturi de aceiasi aliati, aduce Partidului Democrat o scadere semnificativa de credibilitate. In consecinta, candidatul P.D. la functia de Primar general al Capitalei, Alexandru Sassu, obtine penibilul scor electoral de 3%.
Inlocuirea Prim Ministrului Radu Vasile cu Mugur Isarescu, petrecuta la 21 decembrie 1999, nu aduce nici o modificare in echipa P.D. trimisa in Guvern, cu exceptia lui Petre Roman care accepta numirea sa in fruntea Externelor, renuntand la a doua functie in stat, aceea de Presedinte al Senatului.

Alegerile locale si generale din anul 2000 gasesc Partidul Democrat in cea mai mare pierdere de imagine. Uzura datorata guvernarii este cu atat mai adanca cu cat toti membrii Consiliului Politic au ocupat posturi de ministri. Daca partidul reuseste un 7% in alegerile parlamentare, Petre Roman abia aduna 3% din voturile exprimate pentru presedintie. Partidul Democrat trece in opozitie.

Initiativa lui Traian Basescu de a candida pentru presedintia P.D. a fost singura modalitate de a relansa partidul. Victoria in alegerile pentru primaria Capitalei din anul 2000 il legitimeaza pe Traian Basescu drept cea mai populara si mai credibila personalitate a Partidului Democrat.

In Colegiul Director din ianuarie 2001, intrunit pentru a initia convocarea unei Conventii Nationale Extraordinare, s-a pus problema modificarii Statutului mai inainte de Conventia Nationala pentru a permite, in termeni reali, prezentarea mai multor motiuni in Conventia Nationala (O motiune avea nevoie de sustinerea a peste jumatate dintre organizatiile judetene pentru a fi adusa in Conventie, ceea ce elimina din start ce-a de-a doua motiune.). Aproape se ajunsese la votul pentru convocarea Conventiei dupa modificarea Statutului, cand Traian Basescu a intervenit: “Acesta e Statutul dupa care noi am ales presedintele. Si nu doar o data. Statutul acesta are girul anterioarei Conventii Nationale. El este in vigoare. Chiar daca Statutul ma dezavantajeaza, vreau sa candidez in conformitate cu acest Statut. Nu trebuie sa modificam Statutul ca sa se aleaga o anumita persoana.”

In aceeasi sedinta, Petre Roman a incercat sa stabileasca conditiile pe care P.D. le va pune P.D.S.R. pentru a semna protocolul de colaborare, protocol pe care celelalte partide din opozitie deja il semnasera. Traian Basescu a intervenit abia in final: “Suntem in opozitie. Nu sustinem in nici un fel partidul aflat la putere. Il criticam la fiecare greseala. Chiar daca face bine, noi tot il criticam. Asta e sansa noastra. Nu semnam nici un protocol! Noi vom creste numai daca facem o opozitie ferma.“

Conventia Nationala extraordinara a Partidului Democrat a avut loc la 18-19 mai 2001 in Palatul Parlamentului. A fost adoptata motiunea “Romania puternica – Romania
Social Democrata” sustinuta de grupul de promovare al lui Traian Basescu. Totodata, C.N.E. a adoptat si modificarea Statutului.
Alegerile pentru conducerile locale si judetene au avut loc in intervalul iulie – octombrie 2001. Prin Hotarare C.N.C., la aceste alegeri candidaturile pentru ocuparea oricarei functii in partid nu au fost conditionate de vechimea in partid. Este evidenta intentia lui Traian Basescu de a schimba cat mai multi din vechii lideri locali.

Conducerea partidului a hotarat, in septembrie 2003, realizarea aliantei politice intre Partidul Democrat si Partidul National Liberal condus de Theodor Stolojan, care purta numele de Alianta D.A., “Dreptate si Adevar PNL –PD”. Candidatul aliantei D.A. la functia de Presedinte al Romaniei a fost desemnat presedintele PNL, Theodor Stolojan.
Alianta politico-electorala dintre PD si PNL s-a creat din obligativitatea de a oferi cetatenilor o alternativa solida la guvernarea socialista a PSD, partid care timp de peste 10 ani, cat a condus tara, a blocat reformarea Romaniei.

In alegerile locale din iunie 2004, Partidul Democrat obtine 15,4 % pe vot politic (pentru Consiliile Judetene). Traian Basescu este reales Primar General al Capitalei iar Emil Boc este ales Primar al Municipiului Cluj-Napoca. In 13 municipii resedinta de judet sunt alesi primari PD.
Constatand orientarea explicita a Internationalei Socialiste catre P.S.D. si sprijinul direct al acesteia acordat P.S.D. in campaniile electorale, impotriva Partidului Democrat, Biroul Permanent National il mandateaza pe Sorin Frunzaverde, Vicepresedinte pentru relatiile internationale, sa intreprinda demersurile necesare pentru afilierea Partidului Democrat la Partidul Popular European, familie politica europeana de centru-dreapta.

Pentru a sustine schimbarea clasei politice, conducerea PD adopta cele 8 criterii promovate de Coalitia pentru un Parlament Curat in Romania, prin proiectul „Voteaza cu ochii deschisi”, in completarea criteriilor stabilite pentru accederea pe listele de candidati la alegerile generale din noiembrie 2004. Traian Basescu si Vasile Blaga au operat fara mila in listele de candidati pentru a trimite in Parlament tineri si femei.

Pe 4 octombrie 2004, datorita deteriorarii starii de sanatate a presedintelui PNL, Theodor Stolojan, Traian Basescu preia, in ultimul moment, campania pentru prezidentiale, devenind candidatul Aliantei PD-PNL la cea mai inalta functie in stat.

Alianta “Dreptate si Adevar PNL –PD”. obtine 31,33 % din voturile exprimate in alegerile legislative din noiembrie 2004. Partidului Democrat ii revin 20 de mandate de senator si 48 de mandate de deputat. Traian Basescu, il infrange in turul doi, la 12 decembrie 2004, pe reprezentantul P.S.D., Adrian Nastase, devenind Presedintele Romaniei.

Conferinta Nationala Anuala a Partidului Democrat, intrunita pe 18 decembrie 2004, luind act de alegerea lui Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei in alegerile prezidentiale din 12 decembrie 2004, hotaraste retragerea lui Traian Basescu din functia de Presedinte al Partidului Democrat si numirea lui Emil Boc in functia de Presedinte interimar al Partidului Democrat.

Interimatul la functia de Primar General al Capitalei detinuta de Traian Basescu a fost asigurat de Viceprimarul P.D. Razvan Murgeanu, pana la alegerile din 3 aprilie 2005 care l-au desemnat pe Adriean Videanu, Primar General al Capitalei.
La sfarsitul lui decembrie 2004, Partidul Democrat intra la guvernare alaturi de P.N.L., U.D.M.R. si P.U.R. (actual P.C.) avand in executiv 6 ministri.

Formarea Guvernului a fost posibila numai prin desprinderea Partidului Umanist din alianta electorala cu P.S.D. Chiar si asa, majoritatea pe care se sprijinea Guvernul in Parlament era destul de subtire. Acest echilibru subred a permis adesea micului Partid Umanist sa adopte pozitii de forta in Guvern. Presedintele Basescu a etichetat aceasta rezolvare ca fiind o solutie imorala. Este motivul pentru care el a insistat in numeroase randuri pe langa liderii P.N.L. sa se procedeze la alegeri anticipate care ar fi clarificat majoritatea parlamentara.

Cu toate ca acesta actiune fusese agreata de PNL inainte de formarea Guvernului, dupa ce Calin Popescu Tariceanu s-a vazut Prim Ministru, bizindu-se pe sprijinul P.S.D., a refuzat sa demisioneze. Cu aceeasi energie si bizuindu-se pe acelasi sprijin a respins propunerea de fuzionare a Partidului National Liberal cu Partidul Democrat.

25 mai 2005 este ziua in care Conventia Nationala Extraordinara a PD, intrunita la Sala Palatului, voteaza motiunea “Romania Prospera, Romania Democrata”, motiune populara. Emil Boc, promotorul motiunii este investit Presedinte al Partidului Democrat. Conform ultimei modificari a Statutului, primul din lista de sustinatori ai motiunii castigatoare, respectiv Adriean Videanu, este declarat Presedinte Executiv. Teza 100 a motiunii prevede ca Partidul Democrat va sustine candidatura lui Traian Basescu la prezidentialele din 2009. Incepand cu 25 mai 2005, Partidul Democrat este, in mod oficial, de orientare populara.

La sfarsitul anului 2006 se creeaza Partidul Liberal Democrat, desprins din Partidul National Liberal. PLD a cuprins cei mai importanti si credibili lideri liberali : Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Mona Musca, Gheorghe Flutur, Ionut Popescu, lor alaturandu-li-se peste 30 de parlamentari PNL si mii de membri ai partidului din tara. Desprinderea PLD din PNL a fost cauzata de distrugerea, de catre Partidul National Liberal, a proiectului comun PD-PNL de creare a unei forte politice de dreapta si de reformare a Romaniei. Din momentul aparitiei sale, Partidul Liberal Democrat devine partenerul PD, ambele formatiuni continuand proiectul construirii unei forte politice de dreapta.

La 1 ianuarie 2007, Romania este primita in Uniunea Europeana. Succesul este al intregii tari si al tuturor Guvernelor de dupa Revolutie. Trebuie amintit ca primele demersuri pentru aderarea Romaniei la UE au fost intreprinse in timpul Guvernului Roman.
Dupa depasirea momentului aderarii, pentru care tara trebuia sa prezinte un Guvern stabil, Calin Popescu Tariceanu si PNL au inceput actiunea de eliminare a P.D. de la guvernare.
La 26 martie 2007, Prim Ministrul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca va restructura Guvernul. In fapt, a procedat la reorganizarea Guvernului prin Ordonanta de Urgenta.

La 3 aprilie 2007, Parlamentul a investit Guvernul Tariceanu II format doar din P.N.L. si U.D.M.R. Investirea nu este legala deoarece Guvernul aplica Programul de Guvernare al Guvernului anterior dar pe o alta structura de ministere, care nu se regaseste in Programul de Guvernare. Schimbarea Programului de Guvernare ar fi presupus ca Presedintele Romaniei sa il investeasca pe Calin Popescu Tariceanu sau pe altcineva cu formarea noului Guvern cu un alt Program de Guvernare. Parlamentarii P.D. si P.L.D. au absentat la votul de investire a Guvenului, deoarece nu au vrut sa gireze un executiv ilegitim.

La 19 aprilie 2007, cu o majoritate de 322 de voturi impotriva a 108 voturi, Parlamentul Romaniei a decis suspendarea Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in pofida avizului negativ dat de Curtea Constitutionala.
Referendumul pentru demiterea Presedintelui Romaniei a avut loc la 19 mai 2007. Demiterea Presedintelui Traian Basescu a fost respinsa de 74,48 % din electoratul care s-a prezentat la urne.

Alegerile pentru Parlamentul European din toamna anului 2007 au fost castigate de PD cu un scor de 28,81 %, in timp ce PLD, aflat la prima sa confruntare electorala castiga, dupa doar noua luni de existenta, un procent de 8%.
La 5 decembrie 2007, Colegiul Director National al P.D. a aprobat propunerea de fuziune prin absorbtie a P.L.D. la P.D. Decizia a fost validata de Conventia Nationala Extraordinara din 15 decembrie 2007. Denumirea partidului a fost schimbata: Partidul Democrat Liberal. Prin fuziunea dintre PD si PLD s-a realizat proiectul politic inceput in anul 2003 de Traian Basescu si Theodor Stolojan, de creare a celui mai puternic partid de centru-dreapta din Romania.

Dupa multi ani de tergiversari in Parlament, la 13 martie 2008 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Legea votului uninominal pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului. Trasarea colegiilor de deputati si de senatori s-a savarsit de catre reprezentantii partidelor aflate la putere (P.N.L. si P.S.D.) in functie de fieful electoral al personalitatilor dansilor. Aceasta trasare a colegiilor cu forfecuta a permis celor doua partide obtinerea unui numar relativ mai mare de voturi dar, cum era de asteptat, castigarea unui numar mai mic de mandate ; pentru ca, oricate localitati se adauga la un colegiu, mandateaza tot un singur deputat. Desigur, amputarea fiefurilor P.D.L. a cauzat Partidului Democrat Liberal pierderea unui numar de mandate

Alegerile locale din 1 iunie 2008 au statuat Partidul Democrat Liberal drept cea mai puternica formatiune politica din Romania. PDL a obtinut cel mai mare numar de voturi, instaland 14 Presedinti de Consilii Judetene si 29 de Primari de municipii.

La Conferinta Anuala a Partidului Democrat Liberal din 12 septembrie 2008, Prim-Vicepresedintele Theodor Stolojan a prezentat proiectul de Program de Guvernare al Partidului Democrat Liberal.

Castigand alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, P.D.L. a trimis in legislativ 115 deputati si 51 de senatori, revenindu-i misiunea de a forma alianta de guvernare.
P.N.L. a conditionat participarea la guvernare de atribuirea functiei de Prim Ministru, pretentie neacceptata de P.D.L.
Pentru a participa la guvernare, P.S.D. a impus ansenta U.D.M.R. din Guvern. Protocolul aliantei de guvernare P.D.L. – P.S.D. « PARTENERIAT PENTRU ROMANIA, 2008 - 2012 » a fost semnat la 14 decembrie 2008. Guvernul Emil Boc a fost investit la 22 decembrie 2008. Functiile in Guvern au fost distribuite in mod egal intre cele doua partide. "

cine e urmasul FSN?

zmeura
23-09-10, 14:23
Nu te agita ca nu are rost.Toata lumea stie ce e partidul acesta.De fapt se si vede.:D
Asteapta ca poate ai ocazia sa scapi de Base,da Doamne.
Ieri la miting au facut ceva treaba baietii,astept continuare.Sper sa treaca de la oua la bucati din bordura,mai ales dupa ce se intoarce piticul in tara.:clap:

outcast
23-09-10, 15:06
sa dea Dmnezeu sa-l dea jos pe base.
cine nu vrea ca in romania sa curga lapte si miere?eu sunt convins ca daca base nu mai e, pensiile si salariile se vor tripla si justitia va fi corecta.costacke si ai lui vor saraci iar romanul de rind va geme de bunastare.cei 3.5 milioane de lucratori vor putea sustine in sfirsit economa puternica a romaniei .se va trai bine cu adevarat.

Doamne Ajuta:D

JBTC
23-09-10, 16:12
Nu te agita ca nu are rost.Toata lumea stie ce e partidul acesta.De fapt se si vede.:D
Asteapta ca poate ai ocazia sa scapi de Base,da Doamne.
Ieri la miting au facut ceva treaba baietii,astept continuare.Sper sa treaca de la oua la bucati din bordura,mai ales dupa ce se intoarce piticul in tara.:clap:

sanse sa dispara din peisajul (pana in 2012) puterii pdl si tb sunt aproape de ZERO! puterea nu mai sta in voturi ci in numaratoare!

mitingurile sunt o alta prosteala a liderilor de sindicat (conectati la resursele bugetare): hai sa ne facem ca facem sa-i prostim pe prosti! cand voi vedea o actiune comuna, de mare amploare, cu mai mult de 100,000 de participanti voi crede si-n liderii de sindicate. pana atunci... vrajeala (multi dintre ei semneaza si state de plata pe la servicii)!
opozitia e mult prea slaba si prea putin credibila sa-l poata darama pe TB!
pedelicii cad prea vertiginos ca sa mai spere in alt mandat la putere asa ca se agata cu disperare de putere pana in 2012 (acum ori niciodata) asa ca nu cred in dezartari de la pd-l...

zmeura
23-09-10, 23:15
Eu as fi chiar curios sa vad cum ar fi fara Base,cu el vad ca e pe stilul "Sa traiti bine!".Eu m-am saturat de atata bine,mai vreau si rau.:clap:
Bineinteles ca e vorba de Patriciu,Posta,sarea,comunistii,etc.Uraa.

outcast
23-09-10, 23:35
zmeura,in afara de gargara mai poti si altceva?:D

zmeura
23-09-10, 23:44
Dar tu inafara de atacuri prostesti altceva stii?Aaaa,da,stii: Patriciu,.....:clap:

outcast
23-09-10, 23:52
prostesti????........

e clar....pleaca base..viitorul suna bine....vanghelie,chiuariu si gasca....asta ai vrut sa spui nu?

daca spun ceva de patriciu e atac prostesc?ciudat de ce gindesti asa......:D

esti curios sa afli cum e fara base??iti amintesc eu.....va fi ca pe vremea cind costache si gasca au facut marile averi......funny nu?

chiar crezi ca cu vanghele&chiuariu&comp. va curge lapte si miere??
poate pentru tine da dar pentru cei de rind ma indoiesc...:D:D:D

MihaiP
24-09-10, 08:04
- cand auzi numai dinspre stanga ... esti surd de-o ureche !
- cand vorbesti doar spre stanga ... ai o problema de vocabular !!
- cand gandesti doar spre stanga ... jumate de creer iti someaza !!!

zmeura
24-09-10, 10:33
Da,asta cu auzul si vazul "e grele".Nu mai repet ce am vazut si auzit de la astia ca nu merita sa scriu de 50 de ori,stiu ca o ducem rau din cauza altora si ca trebuie impozitate pensiile ca alta solutie nu este.Astia de la putere detin "singurele solutii" si punct.Se pare ca eu aud doar dinspre dreapta,dar cred ca e dreapta lui Basescu si imi fluiera urechea un pic.:clap:
Singura masura economica buna e asta: facem imprumuturi peste imprumuturi.Sa vedeti cand v-a trebui sa platim rate la imprumuturi ce "Sa traiti bine!" o sa fie.Dar poate ca nu stiu eu bine si de fapt banii de la FMI sunt furati de Patriciu,Vantu ,de comunisti, de mineri, de Iliescu comunistul,de Ponta si de Antonescu,etc ca de vazut nu se vad nicaieri.
Daca inainte era textul ca "numai astia vor sa faca,ai vazut ca ceilalti au fost la putere si nu au facut nimic" s-a trecut la "opozitia nu vrea de fapt la putere" iar acum "astia sunt imaturi politic,daca pica nustiucare Romania va avea probleme".Texte repetate mecanic si fara rost.
"Sa traiti bine" e cam asa:
-undeva catre 40% impozitele pe salariu (angajat+angajator)
-din banii cu care ramai tot ce platesti la produse,servici,etc 24% TVA
-alte taxe si impozite
-la benzina adaugam accize plus inca o taxa de drum
-la bautura si tigari accize
Tragi linie si realizezi ca de fapt din castigurile tale peste 60% (am zis ca sa fiu indulgent,ca altfel iese la 70%) merg la stat.Ca sa te trezesti ca:
-daca ajungi prin spitale trebuie sa iti cumperi tu,medicamente,pansamente,etc.Doctorii si asistentele asteapta spaga si nici nu mai ai cum sa te revolti cand auzi ce salarii au.
-la scoala trebuie sa puna parintii mana sa cumpere creta,hartie imprimanta si sa repare dulapuri,etc.
-cei de la interne (politie,pompieri,etc) sunt scarbiti de salariile primite,deci serviciile lor sunt la fel,ce rost are sa iti risti viata pentru un salariu de nimic.
- minus 25% la salariile unora care imi sunt apropiati
- minus la salariu la mine,ca daca s-a taiat la aia sa se taie si la mine
- etc
Mie mi se spune ca cei 60% din banii MEI nu ajung din cauza lui Patriciu, blablabla.Aia au furat in alte vremuri,nici macar datorii mari nu avea tara asta,banii care mi i-au luat luna trecuta unde sunt?Dar cei de la FMI pe care tot eu va trebuie sa ii platesc?
Aaaa,probabil ca asta e "gargara" ca asa considera cineva care nici macar nu traiesti aici.Pai pe cel din semnatura,pe seful lui de la Cotroceni si pe toate lipitoarele lor ii platesc EU din banii MEI.Daca am ceva de spus despre ei si despre cum imi iau cu japca banii am tot dreptul.Sa mi se spuna povesti ca de fapt banii luati cu japca de la mine sunt la Alba ca Zapada e cam mult si normal ca ma revolt.Poate m-am saturat ca atunci cand vad cum un nenorocit palmuieste un copil,dar ajunge presedinte in tara mea sau cand o pipita trece o lege prin parlament de una singura,fara voturi practic,sa mi se povesteasca iar despre lupul rau care a mancat-o pe Scufita Rosie.Bine mo,sa fie pedespit lupul ca nu am zis nici o secunda sa nu fie pedepsit,dar intre timp ce fac unii cu banii MEI,luati de pe munca MEA?De ce cand intreb se gasesc 2-3 care sa repete prostelile repetate la infinit de consilierii presedintelui palmuitor doar ca sa nu se ajunga niciodata sa se discute direct despre o alta si alta mizerie facuta de puterea din ziua de azi?
Deci tot eu sunt "surd" si nu ascult "cealalta parte".Eu am vazut clar ce a facut de exemplu Remes,clar vinovat,sa fie condamnat.Am vazut ca Vantu a prostit multi oameni si le-aluat banii,sa fie condamnat,nu vad care e problema.Dar mai vad si altele (jefuirea statului,palme,voturi inexistente,etc),iar scuza astora nu e ca altii au furat mai mult sau mai putin decat fura ei acum.Daca inchidem ochii si ii acuzam doar pe cei care au furat acum 10-15 ani dar ne facem ca nu vedem cum isi bat joc de noi cei de acum nu ne vom vindeca veci.Peste 4-5 ani ii vom acuza doar pe cei de acum (bineinteles ca tardiv) si vom accepta sa ne fure altii pe fata cu aceeasi scuza: pai uite ca a furat Udrea,Videanu,etc.

E ca atunci cand esti cu copilul pe strada si el aude o prostie de la cineva.Ii spui ca ce om rau e acela si ca nu e frumos cum a facut.Cand din greseala tu spui tot o prostie si copilul te aude,iti atrage atentia si tu ce faci?Pai faci ca Basescu,schimbi repede subiectul,ii spui despre lupul rau din povestea cu Scufita Rosie.Asa e ca in 2 secunde copilul a uitat prostia facuta de tine?Acum serios,voi sunteti copii mici de reusesc astia sa va deturneze asa usor atentia de la prostiile facute de ei?Sau aveti interese? Ca deja nu mai intelegi,nu are logica sa nu te revolti la ce a facut Roberta Anastase si sa te faci ca nu vezi.
Nu astept raspuns,cine are interese nu va recunoaste oricum,cel mult va turna textele venite din laboratorul de propaganda.Si de scris despre hotii pe mana carorara ajung banii MEI voi scrie oricand,indiferent ca unora li se pare "gargara".

mondo
24-09-10, 11:03
Stai linistit!Putea fi si mai rau.

zmeura
24-09-10, 11:13
Hmmm,oare?Chiar se putea mai rau de atat?Dar daca era mai bine?Ramanem cu intrebarile,dar si cu certitudinea ca bine nu e in nici un caz.
Ca va fi si mai rau in 2011 deja ne atentioneaza BNR.

outcast
24-09-10, 11:37
@zmeura

nu-mi amintesc sa fi tzipat de banii TAI cind JEFUIAU psd-ul si pnl-ul.....nu tzipai pe aici de banii tai cind de exemplu in ultimele zile de guvernare ,tariceanu vindea pe nimic acele resurse din marea neagra care INCA nici nu erau ale romaniei..ciudat:D ..de ce nu tzipai atunci???

tzipi de banii tai acum cind in romania muncesc 3.5 milioane si asistati social sunt vreo 9......pai tipa la pnl ca ei au dublat numarul de asistati social pe care tu ii platesti si ii vei plati....
ca patriciu e baiat destept stim cu totii....a facut bani din nimic..aici te citez pe tine.....de ce tzipi aici de banii tai???tu nu esti baiat destept?nu poti face bani din nimic??:Deu asa stiam ..ca esti destept .(nu e ironie).

ai aflat cumva ca e criza in lume?ca se iau masuri nepopulare in majoitatea tarilor? ca majoritatea tarilor iau imprumuturi sa sustina cheltuiele aparatului de stat?
ce economie bengoasa are romania??ca sa nu imprumute?psd-ul a stiut sa jefuiasca statul.nu sa-l intareasca......au vindut totul ce putea aduce un leu sau 2 la buget...statul austriac, incaseaza bani de la poporul roman...ei au bani de medicamente:D

cum dracu in an de crestere de +8% economica ai deficit de -4,9??????????????????????????????????????????????????
.

si pot continua asa pina miine...