View Full Version : Reduceri cu 15, 25%
Deocamdata s-au comportat frumos,vad ca mogulii rai transmit in direct in timp ce mogulii buni dau emisiuni cu Nasu legat de ce rau e PSD si ce violente vor fi la miting,plus de cum sunt manipulati oamenii.Nimic despre supararea oamenilor si prostia+hotia puterii.
Nu am vazut pe nimeni sa faca bai de multime.Oare de ce?Parca era unul care zicea ca se intalneste cu oamenii in piata la fiecare 3 luni,apoi a zis ca el s-a dus dar nu au venit oamenii :clap: ,pai acum sunt si oamenii prezenti.
Bravo baieti!
---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 10:55 ----------
Hoara a plecat de acolo ajutat de jandarmi!Uraaaa!
Cat de prost e de s-a dus acolo azi?Sper ca toti politicienii care se afiseaza pe acolo sa fie scosi la fel,in suturi.:clap:
intradevar e bine ca sa dus lumea la miting,
la noi sau mai fcaut mitinguri si nu se ducea lumea, acum sa dus lumea ca le-a ajunc de atata trait bine
pana la urma cati uameni sant pe realitatea sant 30 mii pe ant3 sant 40 mii
cu siguranta nu sant 60 de mii da macar sant reprezentativi
Mai conteaza cati au fost?
Intr-o tara in care pensia minima e 350 ron (83 euro !!!) iar pretul benzinei,curentului si a gazului sunt la nivelul celorlaltor tari,dar aceasta pensie urmeaza a fi scazuta la 300 ron (71 euro) e imposibil sa nu iesi in strada.La fel legat de orice pensie mica.Tot astia batranii mor prin spitalele care stau sa cada pe ei si li se vor taia subventiile la caldura.
Asta a fost acum,inainte de taieri.Stau si ma intreb cum va fi dupa taierile respective,nu cred ca va mai canta cineva si banuiesc ca vom vedea si geamuri sparte la guvern.Asta e,poate vor intelege TOTI ca nu e de gluma.
dic_star79
19-05-10, 19:15
Sa vezi ce o sa fie daca pun in aplicare reducerea cu 25 pentru salariu si 15 pentru pensionari....sa vezi atunci...cred ca nu o sa mai ramana nici Basescu!
Pai alternativa e 1euro = 7 ron, acum ramane sa alegi.
costin1980
19-05-10, 20:34
Zildan,vad ca suni trambita PDL,ti-am tot citit postarile pe teme politice.Daca tot ii apreciezi atat ne spui si noua de 1 an si jumatate de cand este "propagata" criza asta ce masuri au luat PDL-ii?..Nu de alta dar sa bagi iar "fitile" de genul "demagogii de PSD" si "solutia 1 Euro=7lei,alegeti.."nu sunt solutii..Zi ceva cocret ce au facut astia,ca masurile astea cu scaderile de pensii si salarii sunt anti economice!
Nu e PDL-ist.Doar ca e de acord cu taierile astea spre deosebire de noi altii care am fi vrut sa nu fie afectati chiar toti.:)
Sunt 2 solutii cand ai vin putin si meseni multi:
1. diluarea vinului cu sifon (inflatia)
2 le pui mai putin in pahare ( micsorarea salariilor si pensiilor )
Alte solutii sunt demagogie sau sperante desarte!
Varianta a doua e buna,doar ca daca oricum la unii le puneai doar pe fundul paharului si altora le dadea paharul pe afara,stau si ma intreb atunci in care pahar trebuie sa pui mai putin si cu cat?Asa ajungi ca la unii sa fie pahar doar uns cu ceva urme de vin dar altii tot cu el plin.
Stiu un caz de pilot pensionat cu 17 000 ron pe luna.Pai da-o dracului,ala da spaga 100 ron la postas.Si daca il lasa cu jumatate o duce in tara asta muuult mai bine decat multi care au chiar o afacere bunicica.Si uite asa nu trebuia sa le reduca la 150 de pensionari amarata aia de pensie de la 350 ron la 300 ron.
Nu se poate ca intr-o tara asa saraca sa fie diferente atat de mari intre cele mai mici pensii si cele mai mari sau intre salariul minim pe economie si cel mai mare salariu de la stat sau firma de stat.Pai atunci de unde tai?
este si solutia sa reduca cheltuieli aiurea cu parlamentarii ===> vezi bulgarii : au vandut masinile de lux ale parlamentului si le-au spus parlamentarilor sa vina la lucru cu masina personala
tot la bulgari au fost angajati la vama americani ca sa combata evaziunea fiscala si alte lucruri care se fac prin vama si astfel au adus bani la buget
deci exista solutii chiar daca le copiem si nu suntem originali
astia o sa ramana in istorie ca cei care au reusit sa distruga ecomomia Romaniei de tot , sa faca o datorie externa fantastic de mare pe seama incompententei lor
asta se intampla cand conduce numai un cap si la plin de vin....scuze de whisky (http://www.google.ro/search?hl=ro&client=firefox-a&hs=cl8&rls=org.mozilla:en-US:official&ei=3yX0S5WbG4XG_gaskJGFDQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CB0QBSgA&q=whisky&spell=1) ( alias basescu traian omul bun la toate ...a mai fost unul si fara carte:cheers:
Respecte!
Pai indiferent cine venea la guvernare nu mai avea ca sa faca sa fie ceva fiabil.
Astea sunt promisiunile oferite de catre toti cei trecuti pela guvernarea Romaniei.
Marirea salariilor la profesori,marirea pensiilor,si cheltuieli nejustificate,facturi de lucrari umflate,si celelalte furturi facute tot de cei care conduc.
Spunea @zmeura ca stie piloti cu 17000 Ron pensie,da insa acel om si-a riscat viata,atat a lui cat si a celor care si-au increditat viata in mainile lui,ca pilot in aviatia civila.
Acel pilot care avea si un salar mare,a contribuit la fondurile de pensie procentual din salar,nu?!
Dar ce spui de magistrati,foste cadre din fosta militie,securitate,si armata,care de-a lungul carierei lor ca salariati,nu au contribuit cu nimic.Se stie ca ei erau "scutiti"de contributia la asigurarile sociale....astia sunt marea problema....iau pensii mari fara sa fi cotizat la ea in toata cariera lor!!!!!
Nu acei care desi au pensii mari,au contribuit la ea cu partre din salar,repet.
Cum sa fie economie in Romania,cand tot ce era pe productie nu mai exista?Totul se importa.Ce a mai ramas de exportat,sunt masinatiuni ale celor aflati in Guvernul Romaniei.
Cum sa fim rentabili cand la un ghiseu ca sa primesti o simpla semnatura sau stampila ne trimit in vreo 3,4 locuri,desi asta se poate face intr-un singur loc?!
Pana cand?
Recunosc,am votat ce e acum,insa eu unul nu puteam sa mai accept sa revina cineva care e vinovat(ma refer la partid,la cei care sunt in acel partid) de situatia de azi a Romaniei....din pacate si eu regret ca azi Romania e in situatia asta....insa au dreptate cei care azi fac greva,ne cer sa ne"sacrificam"...insa pana cand?!Ne cer sa platim din nou ptr incompetenta lor de a conduce....ne cer sa strangem cureaua din nou...insa daca o facem sa o facem,si acum....le acceptam greselile,greseli facute de ei,nu de noi,noi am gresit alegandu-i,insa ce sa aleg?!
Ne cer sa ne sacrificam noi...ei cand se vor sacrifica?!Ne cer sa "impartim"pierderea.....ei au impartit cu noi"castigul"?!
Nu cred ca o astfel de tara cu un astfel de popor,cei care merita,evident,sa meritam ce avem azi din cauza lor.....nu cred ca se cuvine sa mai acceptam,cineva spunea ca (citez din memorie)istoria se repeta,cine nu invata din ea,isi merita soarta.
Daca ar fi sa aleg ceva,din trecut,as alege anul 1995,cand eram in Franta,greseala e ca azi sunt aici.....
Eu va doresc si imi doresc sa se termine cu bine aceasta perioada,insa nu stium cum v-a fi,sicer.
Doamne ajuta!
Bafta!
Frate multi si-au riscat viata in tara asta dar nu primesc banii aia.Intr-o tara cu pensii de 80 de euro tu ii platesti pe unii la nivelul asta?E o prostie care s-a facut si inca se face,diferente extrem de mari.Legat de ceilalti care au pensii extrem de mari la fel.
Hoara a luat doar anul trecut peste 1 miliard de lei din "activitatile" lui in consilii de administratie.An de criza cand ni se spunea ca noi nu vom fi afectati,ca am scapat de criza,etc.Parca era vorbe de tepe,asa si e,am luat teapa.Cam acolo s-a dus cea mai mare parte din imprumutul la FMI.
Ce mai............. tura viitoare ...daca o mai apucam:D.....eu unul votez cu Vadim(nebun el de felul lui dar poate spune adevaru)..daca si asta e tot un demagog...asta E!
Inseamna ca m-am nascut in "tara gresita".
dic_star79
19-05-10, 23:21
Eu propun urmatoarea miscare! Au zis ca vor sa faca salarizarea unica si sa fie un raport intre salariul minim si maxim de 1/15, nu? Bun atunci sa fie de ce nu?
Deci cate este salariul minim? 600 de lei ori 15 = 9000 salariul maxim, deci salariul maxim sa fie 9000 de lei iar daca vor sa opreasca sa o fac invers de la cele mai mari la cele mai mici...
Pai asa a zis minunatul Boboc ca face,doua luni a latrat incontinuu in campania electorala.Rezultatul dupa o jumtatate de an?Nu l-au lasat comunistii,mineriadele,extraterestrii,etc.
@yky degeaba votezi acum cu oricare dintre ei ! masurile economice si sociale trebuiau luate dupa Revolutie , de catre "tatuca" ilici . astazi avem la un ghiseu 4-5 functionari dintre care 2-3 nu stiu de ce sunt pe acolo , la spitale 2-3 asistente sa-ti faca o programare , la primarii gasti intregi( cumnati,veri,nepoti) care nu au nici o treaba cu ce se intimpla in primarie . nu zic ca nu sunt unele domenii care au nevoie de oameni dar pe astia in "plus " cine ii tine in carca ?
si eu am cerut azi marire de leafa , la patron , unde sunt sclav de dimineata pina seara ! nu ca alti ajung la 7 deschid ghiseul la 9 , intre 12-13 pauza si la 15 acasa !
ce bine o fi !!!
succese !
doktorofsat
20-05-10, 00:01
Foarte realist ai formulat michael86!Felicitari!
A vorba spune:Cine se plange ca n-are , de la acela trebuie luat
Si se refera nu la omu sarac ci la cei din administratie, se refera la profesori , la doctori...
Pana la urma in acele cuvinte a spus toata realitatea despre acest miting.
Respecte ! :cheers:
Terminati,nu sunt multi,uite acum de cateva luni a redus Boc agentiile guvernamentale si e rezolvata treaba.
Ca nu mai sunt bani stiti foarte bine,Iliescu e de vina cu mineriadele.:)
..... astazi avem la un ghiseu 4-5 functionari dintre care 2-3 nu stiu de ce sunt pe acolo , la spitale 2-3 asistente sa-ti faca o programare , la primarii gasti intregi( cumnati,veri,nepoti) care nu au nici o treaba cu ce se intimpla in primarie . nu zic ca nu sunt unele domenii care au nevoie de oameni dar pe astia in "plus " cine ii tine in carca ?
si eu am cerut azi marire de leafa , la patron , unde sunt sclav de dimineata pina seara ! nu ca alti ajung la 7 deschid ghiseul la 9 , intre 12-13 pauza si la 15 acasa !
ce bine o fi !!!
succese !
Da foarte mare dreptate ai...si eu muncesc din 1990 asa ...de cand am iesit din sectorul de "stat":D...Mi-a fost foarte greu la inceput, fata de cum era la "stat" la noul loc de munca se MUNCEA nu gluma, pauza de masa era singura cand mergeam la toaleta ...si nu ca m-ar fi pazit cineva dar erau banii mei in joc.
"Ilici ....trebuia impuscat atunci, imediat dupa predecesorul sau. Acu e prea tarziu. Se pare ca Romanul nu poate fi "domesticit" decat cu forta.
Mda, oameni imbarcati de primarii psd-pnl in autobuze cu promisiunea ca vor primi ceva la intoarcere!
Astazi se vad rezultatele tuturor guvernelor de pana acum. PSD-ul a inventat hotia, cdr-ul a fost orb, pnl-ul a intretinut-o, si pdl-ul a crezut ca noi suntem orbi!
Toti sunt responsabili pentru sacul gol!
mai , nu e nici un sac gol , este cazul unui asmatic caruia in loc sa-i dai bronhodilatatoru' ii stringi bine cravata , ca atit te duce capu .
....
A vorba spune:...
de la acela trebuie luat.....se refera la profesori ...
heeheehhee
Este ora decontului ...mai oameni buni ... este momentul in care cel de la guvernare ,
indiferent cine este , trebuie sa ia masuri ...ori sa se scufunde
odata cu noi toti ! Daca pana acum masurile au tot fost ocolite se datoreaza
pe deoparte intereselor electorale pe de alta parte constantei presiuni
mediatice , sindicale ... si clientelare ! Iata asta ne-a ingropat ...vad ca mai
sint unii care cad victima unei manipulari vechi de 20 de ani ... saracul
bugetarul ! Am tot respectul pentru cel care presteaza onest ... dar sistemul
in sine este bolnav ! profund bolnav ...bolnav de nepotism , de clientelism
politic , de "multi si adesea prosti" ! Am condus 15 ani o firma privata ... cu
bune si rele , mi-am platit oamenii atit cat am putut ...au fost momente in
care mi-as fi dorit ca ziua de salar ... sa intarzie o saptamina .... dar cel mai
greu mi-a fost cand un tanar venit in firma de 3 luni a zis cu o jumate de
voce "mai bine ma angajam la stat ...munca jumate si plata dubla " ...
cind am inchis firma ... eram 8 oameni ... cam aceiasi de la inceputuri ... nici
mai bogati , nici mai saraci ... dar mai prieteni !
Iata de ce ma revolta "saracul bugetarul" ... daca noi in sectorul privat am
muncit pe branci ca sa traim ... cu teama zilei de maine ca amenintare
concreta si continua ... "ei" sub stindardul lui Ilici ... ctitorul "Republicii
sindicale " ..ne-au ingropat zi de zi ..cate putin ! Degeaba luam numai de la
sefi ..oricat de mare este vinovatia lor ... banii se afla la cei 10.000.000 de
asistati sociali ... am ajuns o natie de pomanagii ...
personal am refuzat sa merg la miting ( lucrez la petrom deci nu sunt bugetar ) deoarece in 10 ani din 27 de oameni pe tura am ramas 5 si nimeni nu s-a dat cu capul de pereti cum draq reusim sa tinem o instalatie chimica in functiune si in ce conditii ( oameni putini , multe utilaje de supravegheat , instalatii vechi , tineri ingineri foarte prost pregatiti etc ) in tot acest timp bugetari se lafaiau pe salarii mici ( sa scoata ochii lumii ) dar sporuri din cele mai hazlii care cresteau venitul net-ul de te uitai cu jind la fluturasul lor . caţi dintre voi nu v-ati simtit umiliti cand nu ati avut nevoie de vreun act sau cand ati avut contact cu vreun angajat al statului :lol: ... in doi ani de zile au plecat din sistemul privat sute de mii de angajati si nicio televiziune "obiectiva" de stiri nu a facut atata propaganda acum ca s-a pus problema reducerilor in sistemul bugetar toata lumea a luat foc :comp:
doktorofsat
20-05-10, 12:40
Toti sunt responsabili pentru sacul gol!
Care sunt eGZact acei toti?!
e reponsabil oare penzionarul care a cotizat zeci de ani la stat si acum i se taie din penzie?E responsabil nou nascutul de la care se iau bani sa nu mai poata ma-sa din ce sa-l creasca?
@stargate
ce draq te astepti de la televiziuni?televiziuni aservite intereselor politice si gruparilor oculte. televiziuni care educa la prost gust , incultura si te dezinformeaza non stop!
Nu a zis nimeni de saracul bugetar.De saracul pensionar da.
Sa nu iasa nimeni in strada sa le ceara astora socoteala ar fi aceeasi prostie care se continua de 10 ani de cand nu i-a mai intrebat nimeni nimic.Lasa ca vedeti voi cum vor iesi de foame si asta astept.Daca nu le da nimeni in cap politicienilor ei vor continua sa mentina aparatul asta bugetar umflat si isi vor pune beizadelele mai departe in functii de consilieri,etc indiferent de cat de rau o duc oamenii sau de cate imprumuturi de la FMI vor mai lua.E o prostie sa stai cu mainile in san sa zici "asta e,nu se poate face nimic" cand astia exact acum 2 saptamani cu FMI aici pe cap mai inventau o functie de director la o firma de stat pentru un lipitor de afise.Voi credeti ca Boc si ai lui au de gand sa reduca din numarul bugetarilor?Pai in 2012 cine ii mai voteaza?Vi s-a parut voua ca a redus agentiile alea despre care a mintit?
Faceti numai socoteala,a venit criza si anul trecut a cazut domeniul privat din cauza caderii pietelor externe.Aparatul bugetar a fost tinut pe un imprumut electoral de la FMI,dar acum s-au terminat si acei bani (despre asta am scris eu in campania din noiembrie,dar toata lumea era ocupata cu pixelul albastru).Ce urmeaza?O scadere a salariilor si pensiilor care va duce la scaderea consumului,deci o noua cadere a domeniului privat in lunile care urmeaza.Asta inseamna din nou mai multi someri si mai putine incasari la buget,deficitul va creste si va fi nevoie de o noua corectare.Daca guvernul nu ajuta incepand de acum firmele private prin diverse parghii va urma cresterea TVA.Si tot asa se va rostogoli aceasta criza in timp ce noi stam sa vorbim mai departe despre Iliescu,pixelul albastru si alte prostii.
Da,si altii au fost rai,si altii au furat,etc dar ACUM trebuie facut ceva.S-a pierdut 1 an si jumatate degeaba.Guvernul asta nu a fost in stare sa faca nimic si nici nu va face,daca mai ramane dupa ce semneaza acordul e clar ca am decorticat organul sexul.
In paralel cu "lupta impotriva coruptiei" (care nu inteleg de ce nu va e clar ca nu exista) mai fac si ceva in tara asta sau doar fura?Sa nu mai fure si o sa fie bine.Sa inceapa o curatenie de sus pana jos,marele carmaci are toate parghiile.Inclusiv sa il ia la intrebari pe Vantu,Patriciu,etc.
Apropo,de Ridzi ce mai stiti?Bineinteles ca astea sunt praf in ochi,dar voi tot nu va prindeti.Lasa ca il tinem pe Boc cu gasca lui,asa avem sanse 100% sa ajungem la cresterea de taxe,dar ne impacat cu ideea ca ei se lupta cu comunistii si mineriadele.
Astia trebuie speriati bine,guvern,parlament si presedentie altfel doar se vor face ca fac curat si atat.Eu de asta am vrut sa iasa lumea.
PS:Am scris si mai scriu:TVA va creste cel tarziu incepand cu 1 ianuarie 2011.Ramane scris sa am sa va dau link peste cel mult o jumatate de an.
eu cred ca mai bine ar lua tot salariu si pe noi sa ne dea niste carti sa citim sa invatam cum sa traim ca si ala care a trait 70 ani fara apa si mancare.asta e planu lor sigur.in 2 ani ne scoate la pascut :comp:
doktorofsat
20-05-10, 13:40
S-a pierdut 1 an si jumatate degeaba.
dijaba pt oameni si tara.conducatorii au avut timp a-si faca plinu in aceasta perioada:clap:
... TVA va creste cel tarziu incepand cu 1 ianuarie 2011
... ce optimist esti !:clap: Eu zic luna iulie 2010 !!! ... eu nu va voi da link... tot in topicul asta ne vom da cu secerea peste coaie ( vezi DEX ) !!!
.. cel tarziu ..
Nu sunt optimist.
.... exact acum 2 saptamani cu FMI aici pe cap .. parerea mea ca lucrii la moguli .... taman atunci dl profesor doctorand in stiinte juridice Emil Boc plecase in state sa fie facut doctor de o universitate
...clar ca am decorticat organul sexul. tehnic este ... decalotat
Apropo,de Ridzi ce mai stiti?
pai a decorticat si acum asteapta trusou pentru bebelus si postnatalu' , doar n-o sa mearga la ancheta
pai ce reduceri de cheltuieli sa faci cind ai bugetul prost construit ?? ( parca in ianuarie a fost un imperativ national adoptarea bugetului ) , este ca in bancu' cu bula si virtualele 200 euro in casa :p
08.08.2009
Stati ca inca nu s-a spart buboiul,baietii au reusit sa convinga FMI sa vireze banii din imprumut la bugetul de stat.Acum avand bani pentru salarii si pensii vor mima din nou reducerea cheltuielilor cu salariile bugetare,agentii,ministere,etc in timp ce economia scade incontinuu.Trec alegerile prezidentiale si cand se vor termina si acei bani ne vom trezi din nou ca nu sunt bani pentru plata salariilor si pensiilor dar vom avea si imprumutul de la FMI pe cap.
.......
.......ei doar s-au luptat pe impartirea posturilor bugetare schimband toate conducerile din intreprinderile de stat,din agentii,din CA-uri,etc si asa la anul vom trage de ne vor iesi ochii.Asta si pentru ca acum inainte de realegerea marinarului nu trebuie ca lumea sa simta criza,mergem pe imprumuturi.
Ca a fost,ca s-a facut,ca aia sunt de vina,etc a devenit deja plictisitor.Da,au facut,a fost,si eu am vrut si vreau sporuri,salariu mare ca asa e normal,ar fi anormal sa nu vreau.Problema e ca economia a cazut si astia se tot lauda ca vor reduce cheltuielile bugetare in timp ce de fapt ele au crescut.La noi nu se va schimba nimic decat atunci cand chiar nu vor mai fi bani deloc pentru salarii,pensii,sanatate,invatamant si altele.Doar ca atunci va fi prea tarziu......
......
Mai vorbim peste 1 an,cand sunt convins ca banii FMI vor fi deja "capusati" si va trebui sa platim rate si pe aia,pe langa dezastru din economie.Sa traiti bine si sa nu uitati sa votati.Bineinteles ca pe cine trebuie ca doar merge bine treaba.
http://sateliti.info/showpost.php?p=91967&postcount=3
Dar cred ca ce am scris acolo e trucaj,sa-i fie rusine lui Dinu Patriciu ca se vede pixelul albastru.
Care sunt eGZact acei toti?!
e reponsabil oare penzionarul care a cotizat zeci de ani la stat si acum i se taie din penzie?E responsabil nou nascutul de la care se iau bani sa nu mai poata ma-sa din ce sa-l creasca?
Pai sacul e gol ca au avut griza toti (fosti si actuali politicieni) sa isi alimenteze conturile din el.
Pensionarii au cotizat intr-o anumita masura la fondul de pensii. Nu toata pensia este acoperita din cotizatie! O parte vine din bugetul statului adica si din impozitul pe care eu il platesc pentru profitul firmei. In loc ca banii platiti de mine sa mearga in marea majoritate pentru investitii, ei se duc pe pensii si ajutoare sociale. Este nevoie si de plata a pensiilor si a unor ajutoare pentru cei ce au cu adevarat nevoie!
Problema cu pensionarii este ca pensia medie e mai mare decat salariul mediu.
Acum se taie din pensii si salarii pentru ca nu mai vin suficienti bani la buget! Va creste si TVA si cota de impozitare!
ATENTIE! In toamna vom avea parte de un nou val al crizei financiare in Europa.
Anul trecut a fost un reviriment al economiei europene bazat pe consum "sponsorizat" (vedeti programele rabla).
Problema e ca aceste programe nu rezolva cauza "bolii", trateaza simptomele doar.
Cred ca ce a fost nu va mai fi, economia mondiala va trece de voie sau fara de voie prin mari framantari.
Daca nu vom sti sa ne echilibram bugetele e posibil sa ne intoarcem aproape de perioada postbelica.
este si solutia sa reduca cheltuieli aiurea cu parlamentarii ===> vezi bulgarii : au vandut masinile de lux ale parlamentului si le-au spus parlamentarilor sa vina la lucru cu masina personala
tot la bulgari au fost angajati la vama americani ca sa combata evaziunea fiscala si alte lucruri care se fac prin vama si astfel au adus bani la buget
deci exista solutii chiar daca le copiem si nu suntem originali
astia o sa ramana in istorie ca cei care au reusit sa distruga ecomomia Romaniei de tot , sa faca o datorie externa fantastic de mare pe seama incompententei lor
asta se intampla cand conduce numai un cap si la plin de vin....scuze de whisky (http://www.google.ro/search?hl=ro&client=firefox-a&hs=cl8&rls=org.mozilla:en-US:official&ei=3yX0S5WbG4XG_gaskJGFDQ&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CB0QBSgA&q=whisky&spell=1) ( alias basescu traian omul bun la toate ...a mai fost unul si fara carte:cheers:
dar ti-ai pus problema ca toti consilierii si alti trepadusi de la palatul Cotroceni consuma (salarii + alte "beneficii") mai mult decat tot parlamentul (cu tot cu intretinere) ? dar multimea de neamuri si votanti de la palatul Victoria ? sau astia sunt intangibili pt.ca sunt "pretenii" celui mai corupt fiu al poporului ?
SENATUL EVZ: Rasul la mormant
Autor: Mircea Cărtărescu
Provin dintr-o familie săracă. Nu mă laud cu asta , dar nici nu pot s-o uit.
Una dintre cele mai persistente amintiri ale mele e despre părinţii mei care , seară de seară , timp de treizeci de ani , cat am locuit cu ei , făceau socoteala tuturor cheltuielilor de peste zi. Niciodată nu le ajungeau banii. In casă erau un singur salariu şi patru persoane.
Azi , părinţii mei trăiesc dintr-o singură pensie şi , credeţi-mă , nu dintre cele nesimţite. Eu insumi ştiu prea bine ce inseamnă sărăcia. Am cunoscut cozile şi frigul dinainte , am cunoscut inflaţia innebunitoare de după. Timp de douăzeci de ani nu am caştigat nimic din scrisul meu , am trăit din salariul de profesor şi am susţinut din el o familie.
Cunosc şi eu socotelile de fiecare seară şi trasul de bani pană la chenzină. E motivul pentru care n-am putut fi niciodată un om de dreapta sau , mai curand , am putut fi raţional , dar niciodată sufleteşte. Fără să fiu nici un om de stanga , ştiu de ce e nevoie de protecţie pentru cei slabi , cei fără noroc , fără şanse , pentru cei care nu fac faţă intr-o lume a performanţei. Sunt la mijloc intre cruzime şi populism , fără să ader nici la una , nici la alta. Nu pot aproba , deci , ingrozitorul sacrificiu care se cere astăzi compatrioţilor mei , chiar dacă mi se spune că e "răul cel mai mic".
Nu pot inţelege de ce oamenii cei mai amaraţi din Romania de azi , cei cu viaţa cea mai năpăstuită , cu veniturile cele mai mici trebuie să-şi ia ultima bucată de paine de la gură ca să salveze statul roman. Mi se spune că statul roman nu-i poate susţine , dar statul roman uită să-mi explice cum se face că a tolerat , odată cu creşterea sărăciei generale , o creştere nemaiauzită a bogăţiei speciale. Nu mi se explică in ce fel am ajuns , in doar douăzeci de ani , o ţară de tip sud-american , in care cateva sute de familii posedă o bogăţie egală cu a sute de mii de alte familii.
Niciodată nu mi s-a explicat cum , prin ce mecanisme legale , a putut fi posibil să creşti ca venituri , in caţiva ani , de la zero lei şi zero bani , la miliarde. Prin ce forme legale , prin ce privatizări legale , prin ce licitaţii legale , de douăzeci de ani incoace , sub toate guvernările , fără excepţie , Romania a fost impărţită in cateva sute de bucăţi care-au fost dăruite catorva sute de oameni?
Nu vreau să inţelegeţi că sunt adeptul "haiduciei" fiscale. Nu cer naţionalizări , confiscări şi deposedări de avere. Nu sunt anticapitalist şi ştiu că , in clasa de mijloc , există oameni care au caştigat cinstit , cu o risipă enormă de muncă şi inteligenţă , fiecare ban de care se bucură azi. Nu orice avere este insă sănătoasă , nu orice avere e sursă de bunăstare generală. Cele mai multe averi de la noi sunt obscene , maladive cumulări obţinute prin reţele subterane politico-economice. Ele nu imbogăţesc , ci sărăcesc , secătuiesc statul de puterile sale , ii distrug sistemul judiciar , il impotmolesc in corupţie.
Nu cer confiscarea , ci verificarea lor , elucidarea imprejurărilor in care cateva mii de oa meni au ajuns putred de bogaţi prin conspiraţie securistică , furt calificat şi trafic de influenţă. Clasa politică de la noi trebuie odată să inţeleagă că , sub oblăduirea ei , a apărut un stat al nedrep tăţii sociale , că impasul in care suntem azi i se datorează in intregime şi că e măcar in interesul ei , dacă nu al ţării , să schimbe starea de fapte. Căci un stat nedrept social şi fără respectul legilor va fi intotdeauna un stat instabil , primitiv , cu o clasă politică ameninţată. Un stat dispreţuit , pe drept cuvant , de lumea civilizată.
Am mai spus-o: in Romania nu există , ca pretutindeni , corupţi , ci un sistem al corupţiei. Este mecanismul care produce sărăcia , conspiraţia care subminează statul. De aceea este monstruos şi nedrept să-i pedepseşti a doua oară pe cei săraci şi să te prefaci mai departe că nu-i vezi pe cei vinovaţi de sărăcia lor.
Nu este cinstit să tai un sfert din salariul unui medic sau al unui profesor , să ştirbeşti venitul , oricum insuficient , al unui pensionar ca să scoţi ţara din groapa de acum. Nu este nici eficient. Poate vom ieşi basma curată de data asta , dar vom cădea imediat in groapa următoare , căci statul roman , aşa cum e el azi , nu poate să nu fie sărac.
Cu atat mai cinice , "ca rasul la mormant" ar fi spus Eminescu , sunt exerciţiile de demagogie de pe canalele mercenare de televiziune , unde vezi zilnic mogulii plangand cu lacrimi de crocodil soarta celor pe care ei inşişi i-au adus in sapă de lemn , prin subminarea continuă a statului de drept. Niciodată hoţii n-au strigat mai tare "prindeţi hoţii".
Mircea Cartarescu
doktorofsat
21-05-10, 21:32
Avem un guvern mincinos care ar trebui sa sa-si deye
DEMISIA
Şeful FMI: Noi am spus nu tăierii salariale cu 25%. Am propus impozitarea bogaţilor. Guvernul roman s-a opus.
Vlădescu: Au cerut şi tăieri de salarii şi creşterea TVA
Şeful FMI: Noi am spus nu tăierii salariale cu 25%. Am propus impozitarea bogaţilor. Guvernul roman s-a opus
Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, susţine că Fondul nu a fost de acord cu propunerea guvernului roman, de a reduce cu 25% salariile bugetarilor, şi că a propus oficialilor de la Bucureşti să crească taxele in special pentru cei "mai bogaţi".
"Guvernul roman ne-a spus: vom tăia 20 - 25% din salariile funcţionarilor. Noi am spus: nu, nu luaţi această măsură dacă vreţi să faceţi economii; măriţi impozitele şi mai ales impozitele pentru cei mai bogaţi. Guvernul a spus: nu, noi suntem cei care decidem. Şi acesta este adevărul: Guvernul decide intoteauna, nu FMI. Noi spunem doar care e situaţia şi care e drumul de urmat. Guvernul propune măsurile, guvernul roman le-a ales", a declarat Strauss-Kahn intr-o emisiune a postului France 2.
SURSA: http://www.gandul.info/news/seful-fmi-noi-am-spus-nu-taierii-salariale-cu-25-am-propus-impozitarea-bogatilor-guvernul-roman-s-a-opus-vladescu-au-cerut-si-taieri-de-salarii-si-cresterea-tva-6143294
SOLUTIA UNICA: iesiREA in strada pana la caderea Guvernului si suspendarea marimarului!
Dominique Strauss-Kahn a făcut o porcărie!
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/dominique-strauss-kahn-a-facut-o-porcarie-43367.html
...si tot in "Gandul":
FMI: Romania a scăpat de sub control salariile angajaţilor din primării, spitale şi universităţi. Dacă nu se taie din aceste cheltuieli, se va tăia de la investiţii
http://www.gandul.info/financiar/fmi-romania-a-scapat-de-sub-control-salariile-angajatilor-din-primarii-spitale-si-universitati-daca-nu-se-taie-din-aceste-cheltuieli-se-va-taia-de-la-investitii-4976099
Un socialist frantzuz care doreste sa candideze la presedentia Frantei face declaratii demagogice ca sa justifice actiunile fmi in tari ca Romania si Grecia.
Televiziunile mogulilor au exagerat imediat totul ca asta le este acum ordinul!
CINE MINTE?
Solutia unica: trantorii din sistemul bugetar sa fie dati afara!
Pot sa taie si sa nu dea oricat .Pot sa scada salariile si subventiile si pensiile si alocatiile cu 200%:clap:, sa impoziteze si pe cei foarte bogati si pe muritorii de foame cu 100%,atata timp cat idiotii astia nu au aflat ca progresul economic se bazeaza pe ceva numit profit(sau plusvaloare, ca sa vorbim in termenii lu nenea Ilici) ,singurii bani care vor veni vor fi cei cersiti de la FMI sau de aiurea.Da asta intr-o tara care a ramas cu trei fabrici si jumatate e ceva normal pentru nulitatile care o conduc .
Hai domle,cum iti permiti sa il faci nulitate pe cel mai tare premier al Romaniei din toate timpurile,numitul Traian Boc?Sau e Emil Basescu?
Ii meritam,eu am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa ramana astia inca cel putin 2 ani.Mi-ar place sa-i vad pe pensionari cum nu isi pot plati intretinerea dar cum sunt totusi multumiti cu astia care lupta cu comunistii http://www.cotidianul.ro/115097-Homostean_seful_Militiei_si_al_Securitatii_decorat_de_Presedintele_Romaniei .Si dai si lupta.Hahaha.
PS:Mai puneti si articole de la Pora,Rodica Culcer,Traian Radu Ungureanu (asta e lingaul lingailor,platit de PDL pe vremuri,dar si acum),etc cum isi doneaza parintii lor pensiile,ca eu ii si cred.
PPS:Voi numai acum v-ati prins ca au scapat controlul salariilor la stat?Dar anul trecut cand faceau imprumut tocmai ca sa plateasca electoral pensii si salarii unde erati?
Ce frumos ati impartit Romania in privati ... cei buni dar slabi... si bugetari ... cei rai si grasi ... ce gandire basasciana ... si ce rezolvare usoara ... la canal cu cei rai ... si se va asterne fericirea peste noi ... nu vom discuta aci de bugetari ... profesori( sa stiti de la mine ca cele mai multe meditatii le dau aia de sport ... ), politisti ( eu nu mias risca viata pentru un salariu de cacat...), militari (parca 12 deja sau jerfit in afganistan ... fara ca sa stie ca solda le va scadea cu 25% si bine ca au pierit si nu au ajuns raniti acasa ... ca alfel il tinea in carca ala bun si slab cu o pensie de rahat) ... pensionari ( care stiu dureros ce e 100 de lei...) ... nu vom discuta aci despre privati ... ca daca nu furati ... erati si voi in piata pe 19 mai ( sa va spun eu cum luati marfa de milioane si factura pe mii?...sa va spun eu de cheltuieli fictive ca sa fie cat mai mic TVA? ... sa va spun ca pe cartea de munca aveti salariul minim, iar real primiti mai mult ... ) ... si nu vom cauta uscaturile in ambele tabere ... care tabere?! ... e un INTREG ... sau voi credeti ca daca veti taia un picior - veti bate recordul la maraton ?
Divide et impera ... Bravo Base!!!
... dar ROMANIA cu ce a gresit?
"Batrane" ...in principiu ...ai dreptate ! nu trebuie sa impartim noi Romania in
doua ... in "bugetofagi" si "bugetofili" ... ii imparte realitatea ! oricine doreste
un post caldutz ... pe viatza ...fuga la "buget" ! si uite asa economia reala va
fi cocosata zi de zi de taxe aberante ... ca de undeva trebuie sustinut bugetul !
Ai dreptate in principiu relativ la frauda fiscala ... este o practica diurna si
vine de la ceea ce numeam "jaful ca stil de viata" ... unii aleg politica ca metoda
de jaf ... altii aleg o firma ... o firma care este la fel de curata cum
este Romania de zi cu zi ... dar mult mai grav mi se pare jaful bugetar ! pentru
ca este pe viata !!! Platim de zece ani ...la sute de mii de functionari ..."spor de
zambet" "spor de ochelari" "spor de calculator" .... un fel de taxa pe prostie !!! ...
sau taxa ticalosiei sindicale si cardasiei ei politice !!! asta ar trebui sa ne revolte
... tacerea complice , ca deh doar n-o sa-mi tai singur sporurile .... iata o parte
din ceea ce ne-a adus unde sintem ! Guvernul asta ... bun rau ...cum o fi ... face
acum ceea ce trebuia inceput acum 10 ani ... nu cred ca o face perfect ... nu
stiu daca va salva situatia ... dar statul in expectativa si huiduiala de pe margini
... n-am auzit sa fi rezolvat vreodata ceva ! politica "coiului" participa dar nu se
baga ... si in final ne spune ... "v-am spus eu !".
Sa nu intelegeti din asta ca eu consider bugetarul ca raul suprem ! nu ... el este
o necesitate ... medic,profesor sau simplu functionar ... dar hai sa punem lucrurile
in ordinea lor fireasca ... unii produc banii altii ii consuma ! nu pot trai unii fara
altii ... din care cauza ansamblul acesta trebuie sa fie unul echilibrat ... prin
decenta si corectitudinea ponderilor ! Premiaza-l pe emerit ! nu turma ...
Ai si tu dreptate ... dar ai uitat un maruntis ... e criza si o criza trebuie gestionata ... acest guvern nu stie ... nu poate ... nu vrea...
Eu nu zic ca sectorul bugetar nu trebuie reformat ... dar ... nu cred ca reducerea salariilor va relansa economia ... taiem dintro parte sa punem in alta parte ... Antereul lui Arvinte ... si rezultatul il cunoastem ... e vechi ca lumea:
...
Vreun lucru mare nu-i
Să-mi tai eu poalele de pe la antereu
Şi manecile să le pui
Mai lungi decat era".
Au zis şi au făcut.
Dar lumea se mira
Că antereul lui era acum prea scurt,
Şi nu asemăna nici cu un bun mintean.
...
... iar eu cand nu stiu sau nu pot ... fac loc la altul ... care stie ... care poate ... care are curajul ...
CRIZA ??? ce fel de criza ? aici suntem noi ! asta e nivelul , am consumat mai mult decat am produs ! restul de unde l-am luat ? IMPRUMUTURI !
fonduri nerambursabile de afara nu prea am stiut sa atragem , ce aveam de vandut s-a terminat . de afara "capsunarii" nu mai aduc miliarde de euri.
pe cand la noi desfat si huzur : masini de lux , case care mai de care sa nu zic palate si multe altele de care sunt sigur ca a-ti auzit si voi !
acum a venit adevaratul moment zero ! acum suntem la nivelul Poloniei sindicale , al Bulgariei fara paine etc. ...
nici nu vreau sa ma gindesc la IARNA care o sa vina ... ma trec fiori !
succese !
Nu spun ca e usor sa pierzi 25% la salariu, da pe mine cine ma ajuta ca am pierdut 85% si sunt in cadere libera.
Statul lua impozite se la mine si la impartea la bugetari sau la "abonatii bugetelor".
Ca mine sunt majoritatea micilor intreprinzatori.
Daca imi cresc taxele nu rezolva nimic, pentru ca nu mai am pe ce plati taxe, asa ca au recurs la solutia logica, opresc cheltuielile si ei (statul) cum le-am oprit si eu din primele momente ale crizei doar ca ei acum se targuiesc.
Cresterea TVA si a impozitelor nu va rezolva nimic, va micsora veniturile la buget, si va genera un nou val de someri, va "impozita" economiile tuturor.
Inflatia, calea "usoara" de care vorbeste BOC-ul, scade puterea de cumparare nu scade suma de pe fluturas.
Realitatea economica e dura, ne-am invatat sa traim pe datorie si acum cand am ajuns si la limita facem greve sa cerem continuarea indatorarii pe motiv ca nu avem chef sa devenim eficienti.
Sistemul de sanatate se plange ca e subfinantat, medicii ca au sarii mici, profesorii asemenea.
Reforma in cele 2 domenii ori lipseste ori a fost o catastrofa in cei 20 de ani.
Reforma sistemului bugetar trebuie sa inceapa cu Declaratia anuala de avere individuala, la toti cetatenii tarii.
Acum unii au venituri de 300 euro pe acte si isi permit masini de 100 mii de euro fara sa existe riscul ca ii poate intreba cineva de provenienta banilor.
Ar fi multe de spus si multe de facut.
Sa speram ca or sa aiba puterea sa ia masurile corecte.
PS:
Nu am votat nici cu PDL nici cu Basescu la ultimele alegeri!
Toti aveti dreptate intr-un fel sau altul.
Problema e ca orice masuri ar trebui luate , nu astia trebuie sa le ia, pentru ca s-a dovedit ca nu sunt in stare de nimic.
Daca azi taie 25%, maine vor taia iar, pentru ca nu e suficient sa tai, trebuie sa vezi si ce faci in continuare. Cand nu-ti ajung banii , nu e sanatos sa tai, e mai sanatos sa cauti sa faci cumva bani. Altfel ne ducem de rapa , si eu sincer cred ca ne ducem. Nu mai avem nici o sansa , pana nu se intampla ceva catastrofal si se ia totul de la inceput. Romania e prea corupta, ca niste masuri de genul asta, sa dea vreun rezultat. Rezultatul e de moment si va tine foarte putin.
Ieri am aflat de o persoana din min.sanatatii care a schimbat 7 ministri, si castiga 3000 euro pe saptamana (bugetara !!!) , doar ca sa dea niste certificari (sau cum se numesc) la medici cum ca sunt medici , ca sa plece din tara sa castige la adevarata lor valoare.
Deci sti ca esti medic, si dai bani la una ca sa iti dea o adeverinta ca esti.:comp:
Asta e un exemplu, si stiti si voi destule, dar pana nu dispar astia, in Romania pot sa taie de 4 ori 25% si tot nu va fi destul, pentru ca totul pleaca de la niste principii, si noi nu avem principii .
In '92 cand mi-am luat si eu o masinuta din germania, cand mi-a spus prietenul meu ca daca merge fara bilet pe metrou cancelarul Germaniei si e prins , se aplica legea, am fost convins ca aplicarea legii in Romania rezolva mai mult de 50% din probleme.
Daca ar umbla putin la veniturile ilicite, nu ar mai trebui sa taie nimic, dar cine sa faca asta ? Pai astia care trebui sa faca, sunt cei mai corupti.
Pe mine , personal nu mai ma prinde nimeni la vot (si nu ca as fi votat cu Base si m-a dezamagit, din contra pentru ca au votat atatia cu el), si nici politica nu mai ma intereseaza. Nu m-am putut abtine sa nu intervin si eu acum, dar de 5 luni, personal nu am mai vazut nici o emisiune pe romani, de politica ce sa mai vorbim. Poate nu e bine, dar incerc sa ma protejez. Nu merita astia sa ma imbolnavesc si ei sa-si bata joc de noi si de viitorul copiilor nostri.(viitor compromis deja pentru inca cel putin o generatie)
Si cu asta, gata cu interventiile mele pe asemenea teme.
Sa fim sanatosi .
doktorofsat
22-05-10, 13:15
nici nu vreau sa ma gindesc la IARNA care o sa vina
Si stii ca io ma gandesc.voi lua de tot felu sa am provizii. tre sa iau mancare si la animalele din batatura ca sa am ce taia la iarna
Platim de zece ani ...la sute de mii de functionari ..."spor de
zambet" "spor de ochelari" "spor de calculator" .... un fel de taxa pe prostie !!! ...
sau taxa ticalosiei sindicale si cardasiei ei politice !!! asta ar trebui sa ne revolte
... tacerea complice , ca deh doar n-o sa-mi tai singur sporurile .... iata o parte
din ceea ce ne-a adus unde sintem ! Guvernul asta ... bun rau ...cum o fi ... face
acum ceea ce trebuia inceput acum 10 ani ... nu cred ca o face perfect ... nu
stiu daca va salva situatia ... dar statul in expectativa si huiduiala de pe margin
ai mare dreptate!
ar trebui sa se mearga pana acolo de ex daca ai o nevasta care e in administratia publica sa-ti fie ciuda ca ea incaseaza tot felu de sporuri si tu care esti altundeva nu.Tot cum era si cu politaiul care si-a amendat nevasta ca a trecut pe rosu.si nu la patratelul rosu:clap:
deci iarna 2010-2011 va fi una cumplita , poate chiar la fel ca aya din 1989-1990
Se mai uita un lucru: bugetarii au fost tinuti pe salarii din imprumuturi (asta in ultimii 2 ani,inainte chiar a fost crestere economica,nu stiu din ce) iar acesti bani din imprumuturi au mers catre consum,adica spre firmele private care la randul lor au dus-o bine.Ca acum pica afacerile e si logic,cand vor urma taierile vor pica si mai mult.Asta ca sa incheiem cu aia "grasii" care le faceau vanzari alora "slabi".Vorba lui Ilie Serbanescu: la noi e plin de supermaketuri si de fapt nu avem intreprinderi,pai din ce consumam?
Base a reusit iar sa ne imparta,asa a facut si anul trecut.Voi stateati gura casca la "pixelul albastru" in timp ce ei isi imparteau posturi si jegmaneau statul plus ca ne afundam in criza economica.Datii inainte,luptati cu "grasii",comunistii,minerii,etc.Pe aia de la putere ii doare in cot,ei mancau seminte si jucau carti cand s-au trezit cu aia de la FMI pe cap.Brusc au vazut ca nu mai sunt bani de pensii si salarii.Aaaaa pai stai ca e de vina Iliescu,Tariceanu,comunistii,turcii,tatarii,etc.Si dai si lupta iar cu nenorocitii,dar pe la spate isi fac afacerile,isi numesc pilele si masuri anti criza zeroooo.O sa faca la fel cum au facut cu reducerile agentiilor,veti vedea peste 3-4 luni ca iar nu au redus nimic,ca la varf le-au redus alora salariile cu 25% dar aia si-au inventat un nou spor si castiga tot atat si alte minunatii.Asta in timp ce ii vor ingropa in datorii pe pensionari si amarati.
Sper din tot sufletul sa ajunga si TVA la 24%,pana nu ne ingroapa astia de tot nu ne trezim sa le spargem capul.La toti.Noi stam sa ne mancam intre noi ca ne baga Base texte inventate.
PS:Am vazut mai sus scris "hai sa punem lucrurile in ordine".Pai cine,eu?Nu voi ati zis ca Base o sa faca,o sa dreaga,ca e cel mai coios?A facut?"Ciocu' mic,acum ei sunt la putere".
Hmm ...deci " la placinte ...inainte, la razboi ... fara noi ! " ... cam asta ar fi solutia !
daca noi toti n-am fost in stare sa schimbam ceva in Romania ... nu ma refer la
nivelele de sus ...ca acolo noi n-am prea contat ! ci jos ..aici la talpa tzarii ... unde
fiecare poate face ceva , atit cat sa te culci seara impacat cu gandul ca azi... n-am
furat, n-am ucis, n-am mintit ,am facut tot ce tinea de mine sa fie bine .... daca noi
n-am facut toate astea ... poate o face guvernul asta ... nu-i nici mai bun nici mai
rau ca altele ! puterea si guvenarea mai ales ...ia manjit pe toti ! de la stanga la
dreapta ... nimeni ...absolut nimeni din viata politica romanesca n-a scapat ... de
ce as crede ca altii ... altii nu astia ... vor fi mai breji !!! In Romania de 20 de ani
Parlamentul si Guvernul si-au dat mana la jaf ! presedintii au fost decorativi ...
Iliescu prea sarac si cinstit , Constantinescu prea naiv si suficient ... Basescu ...
el parea ca ar putea fi altceva ... asa a promis ... a promis desi Constitutia nu-i
dadea dreptul sa faca cele promise ... a incercat sa-si tina promisunile si a fost
aproape rastignit ... de clica celor care-si vedeau periclitate interesele ... acum
are un instrument la indemina ... Guvernul ... bun rau ...il are la indemina la
un ceas cand greu poti reforma in liniste si lin ... situatii exceptionale cer
masuri exceptionale ! el a ales calea grea ... strangem cureaua si nu omoram
gaina care face ouale de aur ... pentru unii se pare ca daca tot mori macar
s-o faci in somn cu burta plina ! eu prefer sa lupt ... cu ochii deschisi !
P.S. Eu nu ma simt tradat de Basescu ! nu pentru ca am stiut inca de la vremea
discursurilor electorale ca jumate din ceea ce promitea ...nu va putea face ! nu
pentru ca n-ar vrea si crede cu adevarat in ceea ce spune ...ci pentru ca este
lider intr-o haita ! o haita are regulile ei , reguli dure ... te urmeaza cat esti puternic,
te sfasie la primul semn de slabiciune ! Eu nu mai pot fi naiv ... ii iau pe toti asa cum
sint si nu ma inregimentez politic ... simt doar ca acum nu prea-i momentul galcevilor
politicianiste ... este ceasul al 12-lea !
" Ferice de cei ce n-au văzut si au crezut ". ...
Dezamagitor sa vezi cum inca Base e idolul,cum toata lumea stie ca il doare in cot de Constitutie si e aproape dictator dar asta e luata drept bine,normal,natural dupa 20 de ani de la revolutie.Trist.
Eu sa strang cureaua pentru Base si gasca lui?:)
Nu are rost sa mai continuam discutia,e cum a zis cineva: eu o sa ranjesc cand o sa ii vad pe unii cum mor de foame,chiar daca o sa sufar si eu,doar pentru ca merita.Succesuri.
eu rinjesc deja...:)...deja vulturii dau tircoale....costache patriciu mai ieri spunea ca ar trebui sa se privatizeze tot ce a mai ramas pe 1 euro:band:........noroc ca base se tine tare:).......cind ma gindesc doar la ce ar fi fost daca cistiga crin sau prostanacu alegerile....brrrrr.....nu 25%.....te puneau sa aduci bani de acasa:):)...
Uaaa,ce frica imi era!!!Noroc cu Base,asa am scapat de moguli.E rezolvata treaba,bagata in gard.:dance:
Eu am vorbit cu maica-mea si am linistit-o.I-am explicat cum e cu mogulii,comunistii si rusii si a zis ca ea nu mai merge veci in fata unei primarii pedeliste sa protesteze ca a inteles cum e treaba.Oricum cred ca era manipulata prin telepatie de pesedistii rai.
A zis ca e corect sa-i taie 15% din aia 570 ron ca si asa e cam mult.Inainte avea sub 400 ron si nenorocitii de penelisti i-au marit pensia aiurea.Oricum ii ajungeau si de vancata in Grecia sau chiar in Brazilia doar ca nu vroia sa mearga ea,ii era rusine ca nu stie limbi straine.Nici nu a simtit cum a crescut pretul la gaze:
Preţul plătit de consumator:
2007: 315$ / mia de metri cubi[23] (http://sateliti.info/#cite_note-22)
2006: 300$ / mia de metri cubi
2005: 180$ / mia de metri cubi
2004: 140$ / mia de metri cubi
2002: 100$ / mia de metri cubi[24] (http://sateliti.info/#cite_note-23)
2001: 43-86$ / mia de metri cubi
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gazele_naturale_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia
de 3 ori in doar cativa ani.
La curent a iesit mai ieftin,s-a scumpit doar cu 50% pana in 2007,de atunci incoace nici nu mai tine minte ca ea plateste "fara numar"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Energia_electric%C4%83_%C3%AEn_Rom%C3%A2nia
iar la benzina s-a bucurat cel mai tare ca oricum nu are masina si nu a simtit decat in alimente,bunuri si servicii scumpirile.Oricum pretul doar s-a dublat din 2004,cand era 24 000 lei vechi,pana azi:
http://www.infonews.ro/article10981.html
Acum asteapta fericita cresterea TVA-ului si stie ca merita sa stranga cureaua cand il vede pe acest "Mesia" care se lupta cu oamenii rai,ii place sa il vada pe bogatul rozaliu Videanu cu palatul lui de clestar,parca ii trece foamea cand o vede pe Udrea calare pe un cal alb si cu o poseta de 15000 de euro pe umar.Stie ca e spre binele ei,ca sigur daca ajungea neamtul de la Sibiu prim-ministru ii reducea din pensie 50% (i-a spus mama Omida),ca cica era marioneta lui Patriciu,Vantu si Voiculescu.La noi asa e, prim-ministru trebuie sa fie marioneta cuiva,ca doar uite cum e si Boc.Oricum bine ca am scapat de coruptie,de hoti,de spagi,de numirile politice si de jefuirea statului.
A zis ca e fericita si doarme linistita,o sa mai renunte la mancare,caldura si curent.Stie ca am scapat de rusi,era sa vina peste noi anul trecut.A tras o sperietura .... La anul e dispusa sa mai renunte macar la 10% din pensie,stie ca se merita numai sa nu cumva sa vina comunistii iar.Dar nu isi face griji,a vazut ca Boc se ocupa de tot si sigur pana la anul ne creste cat mai multe taxe si pretul la gaze,curent,etc.Inca e surprinsa de cat de bine traieste,i-a promis asta cineva acum 6 ani asta.
A mai zis ca le multumeste celor plecati in strainatate cand ii explica "ce tare e Base",mai ales ca ei stiu foarte bine cum e sa traiesti cu 135 euro/luna intr-o tara in care preturile sunt ca cele din vest iar pensiile asa de mari.Chiar nesimtite.
A zis ca daca trebuie poate sa si moara,ca cica ea traieste pe spatele altora si e grasa.Asa i-a zis Mesia trimis pe pamant sa faca imprumuturi de la FMI doar ca sa ajunga presedinte.Bine ca nu i-a luat nimeni sarea si Posta (la astia e dispusa chiar ea sa le suporte din buzunar pierderile,ca sa aiba directorii de acolo salarii mari si prime din plin,saracii) ca era sa fie si astea furate.Asa sunt numai ale ei,doar ca nu le tine acasa la ea,le lasa pe mana baietilor lui Base ca sunt cinstiti,curati si nu fura,din contra fac afaceri extrem de profitabile ca sa ii ia si ei din pensie cand nu mai au bani de marit salarii nesimtite,de dat prime si de platit membrii din Consiliul de Administratie.Acum asteapta sa il vada pe Videanu fericit ca si-a implinit visul de a pune mana pe energia electrica din Romania,e trista ca nu merge treaba la Rosia Montana cu toate ca e in programul de guvernare si se bucura cand il vede pe Base cum hahaie catre o pasarica la televizor.Ii place tara asta si e mandra cand vede ca e condusa de un presedinte atat de cultivat,elegant si reprezentativ pentru popor,de care fug toti presedintii altor state.Nu e marioneta nimanui,e prost si nesimtit de unul singur,fara ajutorul altcuiva.Hai poate cu ajutorul Udresei si al unui Cocos,dar sa nu spuneti la nimeni.
E fericita si ii injura pe grasii ceilalti,mai ales pe profesori si doctori.E bucuroasa ca oricum nu avea ce face cu atatia bani si acum daca nu mai gaseste deloc medicamente compensate macar ii poate cheltui si ea cu folos.Priveste cu incredere in viitor si spera sa crape inainte sa mai vada urmatoarele alegeri unde romanii ajung iar sa aleaga intre doua rele pentru ca au fost mituiti cu galeti,faina,zahar sau au fost prostiti de un securist care plangea in direct la televizor.
Sa traiti bine!
zmeura ai perfecta dreptate...ce nu inteleg eu este de ce tot bati apa in piua cu gainarii de la pdl si nu spui de cei care au jefuit romania??las-o moale cu pdl si boc e de vina unde s-a ajuns....asta tine-o pt campania electorala a pnl....nu crede ca toti sunt prosti....cum o face jegul ala penal de vozganian de exemplu....sau nastase sau tariceanu----
pdl nu a furat nici macar 1% din cit au furat si jefuit psd si pnl......
las-o jos ca macane!!!!
ne aburea marele pnlist tariceanu ca romania are o crestere economica foarte sanatoasa.....ce dracu credeti ca toti sunt timpiti? ce cresterea lu dracu sa aiba romania??ce mare exportator e romania?ha??
de ce nu spune romanilor klar ca romania a avut o crestere economica bazata pe banii trimisi in romania de cei aflati in strainatate?????
marea guvernare pnl raporta in frunte cu vozganian cresteri ale economiei..cu ce????????????cu 3 srl uri care exporta confectii mobila si cherestea????asta e economia romaniei....e de rahat.
vina lui base e doar una. ca nu a taiat in carne vie....exemplu: ce se mai aude de sterling???stii ce e sterling nu??............
ps. romanii nu mai pot fi prostiti cu vrajeli.....au mers prin europa si s-au mai desteptat....
ai auzit de exportul de beneficii??ale bancilor ale marilor corporatii???ei bine asta e rezultatul guvernarilor psd si pnl....nu a lui pdl.....
toate marile jafuri nationale s-au petrecut cind guverna psd.
asa ca spune-i lui maica-ta adevarul de ce o duce rau.......
pt ca romania a fost guvernata de niste jeguri penale incepind din 1990 si pina azi.nici unul nu a dorit binele romaniei si a romanului ci doar bunastarea personala.......:cheers:
In primul rand titlul thread-ului e o tampenie !
Nici un miting nu poate fi frumos, pentru ca orice miting este generat de o nemultumire, este un protest, iar acestea nu pot fi frumoase !
...se pare ca unii traiesc cu impresia ca maine daca vom avea un alt presedinte o vom duce mai bine, vor creste salariile cu 25 % si pensiile cu 15 %.
Baieti, problema este economica si nu politica !!!! Atata vreme cat nu vom intelege ca ne-a ajuns cutitul la os si nu un anumit om scoate tara din criza si nici altul si aruncam totul in ograda politicului, o sa fie o balacareala continua in tara, ca de altfel ca si in acest topic, unde fiecare traieste cu impresia ca mult iubitul lui candidat stie sau ( ar fi stiut ) sa faca mai multe pentru popor. In loc sa ne punem problema ca e nasol, ne bucuram ca o sa avem un tva mai mare pentru ca voi l-ati ales...
Din pacate in romania de dupa revolutie nici o guvernare de pana acum nu a reusit sa ia masurile nepopulare de care era nevoie in momentele de criza din tara, asta multumita sindicatelor presei si noua....
As vrea sa sper, ca guvernul actual nu va fi asa de slab ca cel al lui Radu Vasile sau Victor Ciorbea, care desi aveau de gand sa faca reforma au cedat presiuniilor, dar avand experienta ultimelor 20 ani mi-e frica ca totusi speram degeaba....
Din pacate in loc sa incercam sa intelegem o situatie, avem "bunul" obicei sa cautam vinovatii si nu solutii !!!
Baieti !!! e nasoala !!!
Treziti-va ! Si nu sa ne scuipam unii pe altii...
si revin...daca justitia ar fi fost corecta nu aveam nici un voiculescu,taricean,patriciu,vintu,videan,nastase si altii....
sigur aveam autostrazi si sigur mama ta avea 400 sau 500 euro pensie.......au trecut totusi 20 de ani si romania totusi nu e o tara saraca.....
dar justitia romana e mai periculoasa decit infractorii....
nu ,nu traiesc in romania...
de ce nu spune romanilor klar ca romania a avut o crestere economica bazata pe banii trimisi in romania de cei aflati in strainatate?????
Asa si?E ceva rau sau ce?Anul trecut a avut o scadere bazata pe imprumuturi de la FMI.13 miliarde!! :clap:
...se pare ca unii traiesc cu impresia ca maine daca vom avea un alt presedinte o vom duce mai bine, vor creste salariile cu 25 % si pensiile cu 15 %.
Nu,dar sunt convins ca daca ramane in continuare Boc,Berceanu,Videanu,Udrea si peste ei Basescu garantat ajungem si cu TVA la 24%.Parca am pus pe cealalta pagina ce am scris eu in august 2009,vreau sa aud cu ce am gresit din ce am scris acolo?Asta in timp ce voi scriati de comunisti,rusi,mineriade si pixelul albastru.Ca si acum de fapt.
Nu vreau sa vina altii la putere,nu avem banii,timpul si rabdarea necesara pentru alte alegeri ca mi-e scarba de 2 ani de campanie electorala plina de minciuni si plansete.Sa puna naibii niste competenti in guvern si un prim ministru bun nu marioneta presedintelui,ca inca nu suntem chiar tara bananiera.Sau suntem?
Cum sa reduci pensiile cu 15% cand pensia MEDIE e 650 ron?Asta e 150 euro.As vrea sa traiti voi cu banii astia macar 4 luni si sa va spun eu povesti cu moguli in timp ce vars lacrimi de crocodil la tv.
Cica "astia nu au furat atat".Muahahaha,cum se vede ca nu traiesti in Romanica,nu stii ce e aici.De exemplu la mine langa prefectura inainte era parcat Tuaregul de la stat,acum e parcat Porche Carrera proprietate personala.Ala saracu traieste din salariul de bugetar.Si dai si lupta cu hotii,mafiotii si mogulii,dar sa le luam pensionarilor muritori de foame 15%.:clap:
E ca si cum merge unul cu o Dacie vai de ea si face accident din cauza ca dormea la volan.Bineinteles ca de vina e ala de dinainte,ca si el a adormit cateodata (chiar daca nu s-a lovit de zid),ca atunci cand a avut bani nu a schimbat bujiile,cauciucurile,etc.Corect,cel de dinainte trebuia sa investeasca in Dacia aia,nu numai sa traga de ea.Totusi proprietarul actual a dat-o in gard din vina lui,el zicea ca merge cu Audi si merge si singura,poti chiar sa ii furi si benzina din rezervor.:)
da! e rau cind nu spui adevarul..dar asta e ceva genetic la psd si liberali..
nici fmi nu traieste in romanica dar stiu economia romaniei mai bine decit ministrul vozganian....:)
eu nu cred ca se vor reduce pensiile...nu e corect. dar vom vedea...
da , romania e deja tara bananiera....o tara cind isi vinde tot inclusiv resursele naturale nu e mai presus de orice tara bananiera....trist dar adevarat.....
tuareg+carera x 1000 tot nu egaleaza doar cit a furat DOAR patriciu.....deci gainari.....care oricum au existat in orice guvernare.
:cheers:
ps.si ce vezi asa grav sa fie tva 24%???si cristos daca va fi premier tot va fi nevoit sa creasca taxele si impozitele mai devreme sau mai tirziu.
Dupa cum vezi s-au dus 13 miliarde,sa imi spui (cu dovezi) cat a furat Patriciu ca sa stiu,sa nu mor prost.Poate duce Basescu dovezile alea undeva la DNA unde seful e numit tot de el,marele luptator anticoruptie.Banuiesc ca de la inaltimea functiei lui nu a vorbit doar asa ca sa se afle in treaba,eu pot sa fac asta dar el ca presedinte nu prea.Deci dovezile,judecata si puscaria ca nu a zis nimeni sa nu ii faca nimic lui ala.
Pana atunci sa-l schimbe naibii pe piticul ala ca ne baga in rahat de tot.Iar voi veniti inapoi sa "traiti bine" si apoi sa vorbiti despre ce se intampla aici,nu din povestile betivului de la OTV.
Eu stiu ca si fanariotii au furat de au rupt,mama lor inca,numai din cauza lor se taie pensiile azi.:clap:
PS: Dupa taieri de 15-25% un TVA de 24 nu e grav!!Mai,voi basescienii sunteti cei mai tari!Bravooo!!
13 miliarde? de cind pina cind? s-au platit pensii,salarii si dobinzi la datoriile facute de de tariceanu cind desi era crestere economica el facea imprumuturi.....:)
poate ca ai dreptate cu patriciu...nu prea stiu exact dar cred ca e ruda cu rockfeller sau asa ceva de are aproape trei miliarde avere in 20 de ani...in 90 parca era totul de stat....poate ma insel...o fi din familie de nobili...insusi numele lui : COSTACHE PATRICIU vine de la brincoveni cred....cred ca ai dreptate...nu a furat nimic...
:band:.:cheers:
ps. nu sunt basescian.....doar ca tu nu vezi padurea din cauza copacilor.....sau nu vrei sa o vezi...de unde sunt eu vad TOATA padurea!
si am spus-o mai sus si mai fac un copy/paste:
pt ca romania a fost guvernata de niste jeguri penale incepind din 1990 si pina azi.nici unul nu a dorit binele romaniei si a romanului ci doar bunastarea personala.......:cheers:
Stii ceva?Nu stiu cine e Patriciu si nici nu ma intereseaza.Daca e hot sa fie judecat si condamnat asa cum se face in orice democratie.
Eu stiu ca acum 1 an am scris clar http://sateliti.info/showpost.php?p=91967&postcount=3 ca daca prostimea il alege iar pe Base ala isi pune slugile Boc,Berceanu,Videanu,Udrea in functie si ne vor baga in rahat.Am avut dreptate si eu asta stiu.Eu va zic ca daca mai raman tot astia la butoane,chiar daca de exemplu il scoate pe Boc din schema si ii lasa pe ceilalti acolo,o sa murim de foame si mai rau la anul.M-am cam saturat sa am dreptate.
Din ce stiu Patriciu nu detine nici o functie de conducere in tara asta,ca vorbim despre el sau despre Simona Sensual mi-e tot una.Si fatuca poate are "relatii" cu politicienii,nu vad care e treaba mea.Asta se intampla si in alte democratii.Avansate nu bananiere.
tare rau de tot postarea...
daca nu te intereseaza cine e patriciu chiar nu are rost sa mai discutam...romanii isi merita soarta cu virf si indesat.ce e grav insa este faptul ca intotdeauna majoritari au fost cei care gindesc ca tine si asa toti si-au facut treaba in liniste:)......
ps.patriciu nu detine nici o functie in tara asta??? iar crezi toti sunt prosti.....
si nu ma aburi cu judecat si condamnat ca vorbim de justitia din romania,unde judecati si condamnati sunt doar cei care sunt saraci...
Justitia si parchetul din Romania are sefii numiti de Base.Si da,asta e justitia lui de 6 ani.Multumesc.
iarasi ai dreptate ....pina acu 6 ani romania avea o justitie beton si o economie mai tare ca germania:cheers:
nu crede ca toti sunt prosti....cum o face jegul ala penal de vozganian de exemplu....sau nastase sau tariceanu----
discutie in 1999 -toamna :
V.V.: - SORINE daca imi dai bani astia iti pun partidul la picioare !(ufd)
nea Sorin.: - ce sa fac eu ma cu partidul tau ?
V.V.: - pai 5-6 % voturi i le dai lu" tatuca !(in 2000 au fost alegeri)
nea Sorin: - nu stiu ma sa vad daca are nevoie .
asa ca sa stiti era vorba de 16 miliarde !!!
ca dovada ca a fost servit , VALENTIN IONESCU-( fost ministru privatizari )- creierul FNI a fost numit vicepresedinte ufd !
MOGULI = POLITICA !!!
p.s. acu trebe sa ma uit mereu in spate !:agresiv:
ce spuneam mai sus...romanii nu sunt toti prosti....
s-au mai desteptat decind se circula fara viza in eu.........
se cam termina cu manipularea si prosteala ca base si ai lui sunt diavoli si restul sfinti.
vezi zmeura?:gathering:
Ia vezi aici ce zicea Boc in 2008 de marirea salariilor profesorilor
SURSA1 (http://www.hotnews.ro/stiri-politic-4665000-emil-boc-tariceanu-refuza-aplice-legea-privind-majorarea-salariilor-profesorilor-din-cauza-aceasta-nu-fost-initiativa-pnl-resurse-bugetare-pentru-aplicarea-legii-exista.htm)
Si ce zicea Tariceanu?
SURSA2 (http://www.evz.ro/detalii/stiri/tariceanu-votul-pentru-salariile-profesorilor---quotsuperpopulismquot--822889.html)
de ce m-ar interesa ce spunea boc?sau tariceanu?
fac parte din(iarasi copy):
pt ca romania a fost guvernata de niste jeguri penale incepind din 1990 si pina azi.nici unul nu a dorit binele romaniei si a romanului ci doar bunastarea personala.......
azi adica astazi.
2009,Bugetul asigurarilor sociale:
Bugetul este construit pe un excedent aferent sumelor pentru pensii in valoare de 221 milioane de lei şi 240 milioane de lei pentru fondul pentru accidente de muncă.
http://www.mediafax.ro/economic/bugetul-asigurarilor-sociale-de-stat-pe-2009-adoptat-de-parlament-3968827
2010,Bugetul asigurarilor sociale:
Bugetul asigurărilor sociale de stat va avea in 2010 un excedent de 255,7 milioane [COLOR=#0494e1 !important]lei, in condiţiile unor venituri de 41,3 miliarde lei, din care 99,2% aferente sistemului public de pensii, şi a unor cheltuieli de 41,06 miliarde de lei, aproape integral pentru pensii, conform proiectului de buget.
http://www.mediafax.ro/social/bugetul-asigurarilor-sociale-de-stat-va-avea-in-2010-un-excendent-de-256-mil-lei-5196762
Deci la pensii era excedent si anul trecut si cica si anul asta.Pai daca e asa unde sunt banii?I-a furat Patriciu?:clap:
Vorbiti pe dovezi nu pe texte inventate de securisti ajunsi presedinti.De ce se reduc pensiile daca Boc-Poc prognoza in decembrie bani in excedent la fondul de pensii pe anul asta?Aaaa,e de la moguli,comunisti,mineri,vizigoti,etc.Eu cred ca e de la prostie,aroganta,necunostinta,habarnism si furaciune.Singura masura pe care au luat-o in plina criza economica a fost introducerea impozitului forfetar care a ingropat multe firme.Pe ei nu i-a interesat ca pica economia tarii,pur si simplu ii durea in cot.Acum imi povestesc mie de vizigoti?
Legat de cresterile de pensii si salarii:
,,Patru din cei cinci ani ai mandatului meu au fost caracterizaţi de o creştere economică fără precedent in istoria contemporană a Romaniei. Cu privire la evoluţia veniturilor populaţiei şi a creşterii nivelului de trai, Comisia Naţională de Prognoză relevă următoarele date.
In perioada 2004 – iulie 2009 s-a realizat o consistentă creştere a salariilor şi a pensiilor. Astfel, salariul mediu brut a crescut de la 818 la 1901 lei, pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut de la 232 la 714 lei, iar pensia medie de asigurări sociale in agricultură a crescut de la 74 la 301 lei.
In acelaşi timp, stocul investiţiilor străine directe a crescut in intervalul 2004 – iulie 2009, de la 15 miliarde euro la 55,6 miliarde euro.
In cazul sărăciei absolute, cea care de fapt reflectă dimensiunea fenomenului propriu-zis, in perioada 2004-2008 numărul persoanelor sărace in sens absolut s-a micşorat de la 4,1 milioane persoane in 2004 la 1,2 milioane persoane in 2008 – date Institutul Naţional de Statistică. Din cauza crizei economice Banca Mondială a prognozat pentru 2009 o creştere a ratei sărăciei absolute la un număr de aproximativ 1,6 milioane persoane sărace ca efect al pierderii locurilor de muncă sau a reducerii veniturilor.’’.
Aaaa,cine se lauda cu astea in campania electorala?Cine spune ca acum nu e bine ca s-au marit salariile si pensiile?Cine spune ca de fapt atunci economia nu a crescut ci ...bla,bla,bla?Pai suntem copii mici sau ce?
PS: Din cele 13 miliarde imprumutate anul trecut nu a mers NIMIC la pensii.A mers in salariile electorale de la stat si in alte "cheltuieli" facute cu firmele alese.Sa traiti bine!
zmeura,ai dreptate basescu si pdl sunt vinovati de tot .
psd si pnl sun ingeri..au facut numai lucruri bune. sa dea dumnezeu sa revina la guvernare.pentru binele romanilor:clap:.
ps. nu te mai obosi sa ma aburesti cu vrajeli care tin doar la cucuietii din deal.:) toti care au guvernat romania din 1990 pina azi sunt jeguri penale.psd si pnl cu magna cum laudae:)....
e parerea mea.nu trebuie sa fii de acord cu ea..dar nu imi vinde castraveti de genul vai ce rau e boc, sa vedeti ce bine va fi cu crin patriciu..ca eu nu cumpar..in rest numa de bine:cheers:
Da de ce nu platesti tu o taxa de solidaritate daca esti asa de afectat, renunta la 15% din salariu si ajuti cativa romales de la Sadova sa isi termine "palatele" cu ajutoare sociale,de incalzire, plata telefonului si multe alte alte pomeni de vot.
Ce i-ar face sa munceasca pe acesti oameni?
Organizarea e urmatoarea: cei tineri la ciordit prin Europa, cei ramasi acasa capuseaza statul.
BOC e .... un papagal !
In loc sa ii oblige sa se restructureze pe bugetari prin reorganizare si eficientizare, reduce la toti salariile. Nu rezolva nimic!
Sa va dau un exemplu:
Un invatator are max 15 (cinsprezece ) ore ore pe saptamana, si e platit cu norma intreaga.
Orele de sport, desen muzica si limbi straine nu le mai face el, le fac profesori care sunt si ei platiti.
Schema asta se poate gasi in multe alte domenii.
Primariile din comune sunt pline de functionari care fac 2 acte pe saptamana.
Spitalele "publice" sunt practic locul in care medici te prind sa te jupoaie, sa ma scuze daca avem si noi pe forum dar au un comportament similar cu rapitorii.
Nu e atat de grav ca cer sau primesc bani de la bolnavi, e grav ca ei nu platesc impozite pe acei bani!
Jumatate din pensionari au facut diverse "scheme" mai mult sau mai putin "platite" sa capete o pensie nemeritata.
Si ideea de baza e ca politicienii sunt oglinda fidela a societatii.
Nu s-au ales singuri, spun poporului cu glas mieros sau tzipat exact ce acesta asteapta sa auda, apoi trec la marea ciordeala.
Am scris mai sus dar reiau:
Declaratia anuala de avere pentru toti cetatenii patriei reduce coruptia!
Pana nu avem asa ceva, e liber la furat!
corect....si sunt probabil inca 1000 de masuri care pot fi luate .....dar nu din incompetenta nu le iau ci pentru ca afecteaza clientela ..toata....psd,pnl,pdl,udmr. asa ca mai bine sa plateasca fraierii....
si pensiile nu trebuiesc reduse cu 15% ci doar calculata in asa fel incit sa fie platite in functie de contributia reala...da nu se poate ca se supara clientela psd,pnl pdl.... si tot asa...
Asta cu angajatii din primarii e adevarata.Sunt sate de la Cuca Macaii cu 7-8 angajati care freaca menta.
Legat de pensii:
Cifrele Institututlui Naţional de Statistică spun aşa:
Bugetul ăsta, pe primele două luni ale anului:
- in 2009 avea un EXCEDENT de 2172,6 mil lei.
- in 2010 are un DEFICIT de 1684 mil lei.
Sub măreaţa guvernare Boc, bugetul a trecut de la excedent la deficit in cursul anului 2009. Intregul deficit pe anul 2009 a fost de 958,6 mil lei.
Spre comparaţie, in ianuarie 2010 deficitul a fost de 807,2 mil lei iar in feb. a fost de 877 mil lei. Cifrele pentru martie incă nu sunt cunoscute dar este de aşteptat ca doar in luna asta deficitul să fie mai mare decat in intregul an 2009.
Nimic nu poate explica dezastrul. Nici măcar insumarea efectelor crizei: scăderile de salarii (şi implicit de CAS); creşterea şomajului; creşterea numărului de pensionari, etc. nu pot explica asta.
PS: Cineva, mai priceput decat mine in manipularea statisticilor, suspectează trecerea pensiilor militare - in statistică - din bugetul Armatei in bugetul asigurărilor sociale de stat.
Scuze,am gresit.Bugetul asigurarilor sociale a avut deficit pe intregul an,doar ca nu la inceputul anului.Cei care erau la butoane nu au reusit nici sa limiteze scaderea veniturilor si nici sa reuca cheltuielile cu "pensiile nesimtite",ca ma doare capul cat l-am auzit pe Boc 2 luni in campania electorala.Dupa campanie cu guvern si majoritate in parlament a ajuns la rezultat zero in 6 luni.
Cica securistii au fost transferati de la bugetul armatei la asta al "prostilor" de stat.Deci cam asta e lupta impotriva comunistilor.Huo.Ii bagam pe securisti la gramada cu ceilalti si daca nu ajung banii le reducem la toti pensiile.
PS: Clientela opozitiei?Haha.Ar fi culmea,nu le ajunge lor.
pai zmeura draga,clientela opozitiei inseamna si cei angajati(sa ia is sufletelul lor un ban gramada) la bugetari in timpul domniei psd si pnl..cum boc nu a dat afara pe nimeni desi ar trebui sa dea vreo 500 000 (zic io) rezulta ca inca sug bani de la buget.....zic io......da stiu daca vin pnleii o veti duce bine ca aia nu fura....aia aduc de acasa si dau la saraci...:clap:...
In loc sa ii oblige sa se restructureze pe bugetari prin reorganizare si eficientizare, reduce la toti salariile. Nu rezolva nimic!
Sa va dau un exemplu:
Primariile din comune sunt pline de functionari care fac 2 acte pe saptamana.
1000 % asa trebuia !
dar iti spun ca de la "centru" (alias prefectura) s-a trimis deja catre primarii noi scheme de organizare din care multi "clienti" sunt out !
si ce face primarul -care a incercat toate partidele politice - ?
amana luarea unei decizii pina la intrunirea consiliului local , care nu se poate face decat peste 1 luna si ceva !
stii ce au zis ? poate mai merge asa ! tipic romanesc !
@Zmeura, faci cumva parte dintr-un partid, care inca de dupa alegeri nu a scapat de frustrari ?
....ca prea te agiti in sprijinul lor !
P.S. Ma uimeste cel care a schimbat titlul, ca nu a scris un "15-25% frumos", ca si mitingul ! :gathering:
DISCÚȚIE, discuții, s.f. 1. Schimb de păreri, de vederi; convorbire, conversație
..cum boc nu a dat afara pe nimeni ...
Ba a dat,dar nu pe cine trebuie.Doar pe cei din functiile bine platite ca sa ii puna pe ai lui.Bineinteles ca printr-o ordonanta neconstitutionala,iar oalele sparte le-am platit tot noi.Bun.
Eu nu fac parte din niciun partid.Dubiosi mi se par cei care nu vad ce au facut astia in tara asta,decat daca au ei interese.Sa stai sa zici "lasa ma ca altii faceau la fel" cand astia baga mana in buzunarul pensionarilor e aiurea.Sa ii acuzi pe oameni ca ies in strada cand li se reduc salariile pe motiv ca sunt manipulati,iar e o prostie.Cand iti ia din buzunar si tu nu ai de unde sa dai e normal sa iesi si sa le dai cu oua in cap.
De ce ma revolt?Pentru ca avem un presedinte betiv,palmuitor de copii si mistocar.Daca asta merita sa fie presedinte de tara inseamna ca eu trebuie sa fiu papa de la Roma.Ma revolt cand vad ca oamenii stiau cine sunt astia si ei tot se buluceau la vot.In turul doi eu nu m-am dus,nu aveam ce sa aleg.M-am saturat sa tot aleg intre doua rele,dar ceilalti nu,iau o galeata,un kil de zahar si fac coada la vot.Foarte bine,acum au ce a cautat.:)
Ce au postat ceilalti doi colegi mai sus e foarte corect.Multe posturi in administratia locala pe care bineinteles ca Boc nu va avea forta sau vointa politica sa le reduca.Marea "restructurare" si marile reduceri salariale la bugetari va da chix si urmeaza ridicarea taxelor.
Proabil mi se va spune ca Patriciu e de vina.:)
.....Pentru ca avem un presedinte betiv,palmuitor de copii si mistocar.Daca asta merita sa fie presedinte de tara inseamna ca eu trebuie sa fiu papa de la Roma.Ma revolt cand vad ca oamenii stiau cine sunt astia si ei tot se buluceau la vot.In turul doi eu nu m-am dus,nu aveam ce sa aleg.M-am saturat sa tot aleg intre doua rele,dar ceilalti nu,iau o galeata,un kil de zahar si fac coada la vot.Foarte bine,acum au ce a cautat.:)
Se tot repeta niste mizerii, pe care televiziunile "bine intentionate" care vor doar "binele tarii" le repeta la nesfarsit, dar lumea a ajuns sa nu mai puna botul la prosteala !
Treziti-va oameni buni ! Nu v-ati saturat de mizeriile din presa ? Presa ne ofera circ pe paine, singura problema e ca in curand ramanem doar cu circul, pentru ca painea e pe gatate !!!
Faza cu palmuitul la prima vizionare a vazut oricine ca e o tampenie bine pusa la punct menita sa-l discrediteze pe Base, si se repeta la nesfarsit pe cele doua canale ( era sa le zic posturi tv ! :comp: ).
Oare lumea nu se trezeste odata, dupa ce a vazut doua canale tv care dupa 12 ore de vot inca afisau rezultatele exit pol de la orele 17, incercand sa ne convinga ca le-au iesit cartile si au castigat ! Niciodata nu s-a intamplat la vre-o alegere din tara asta asa ceva, intotdeauna urmareau ora cu ora, minut cu minut numaratoarea voturilor, nu si acum, cand dupa 12 ore de la vot se afisau numaratorile de cu o zi in urma !
(asta e Realitatea ! :comp:)
Romani, treziti-va ! Nu mai luati de buna toate tampeniile care vi se atata la televizor ! Palme contrafacute, minciuni, mizerii...
Doamne ajuta sa iesim din mizeria asta, nu conteaza cine va fi sau nu presedinte in acel moment, singurul lucru care conteaza e ca tara asta minunata sa prospere si sa ne ofere un trai decent fiecaruia.
Hai ROMANIA !
nu-mi vine sa cred, cum poti sa-l sustii pe penibilul ala, ba si mai mult sa il ridici in slavi....penibil......
... nu conteaza cine va fi sau nu presedinte in acel moment ...
... deci sa inteleg ca nici tu nu crezi ca vom iesi din criza cu actualul presedinte ?:)
...cred ca am fost destul de explicit. Nu conteaza cine va fi....
Ma deranjeaza vorbele-n vant, palmile date la tv la nesfarsit si pixelul violet, tampeniile astea ma scot din sarite si simt nevoia sa ripostez !
nu-mi vine sa cred, cum poti sa-l sustii pe penibilul ala, ba si mai mult sa il ridici in slavi....penibil......
eeeeeh .........no nu toti gindesc ca tine..
... deci sa inteleg ca nici tu nu crezi ca vom iesi din criza cu actualul presedinte ?:)
mosule,..nu e nici o legatura cu actualul presedinte:)....chiar nu e....
un presedinte in RO nu poate schimba nimic..
dar sa nu deformam realitatea spunind ca pnl e o optiune,pentru ca nu este,,,,,pritenii stiu dece.:sorry:
---------- Post added at 00:47 ---------- Previous post was at 00:02 ----------
...cred ca am fost destul de explicit. Nu conteaza cine va fi....
Ma deranjeaza vorbele-n vant, palmile date la tv la nesfarsit si pixelul violet, tampeniile astea ma scot din sarite si simt nevoia sa ripostez !
cred ca nu are rost sa te consumi..asta e romania si astia sunt romanii.adica noi.
techcenter
24-05-10, 03:04
asta-i romania si astia-s romanii. trebuie sa "multumim" tuturor (fara nicio exceptie) guvernantilor de dupa 90. niciunul din ei n-a facut altceva decat sa isi vada interesele rezolvate (ale lor si acolitilor). n-am avut niciun guvernant mai breaz. 2 oameni au cat de cat respect din partea mea: mugur isarescu si vozganian. i-am numit pe acestia 2 pentru ca stiu ceva meserie pe latura econimica a problemei. in rest... din nefericire noi suntem fraierii care stam si asteptam sa-l vedem pe vecinul de langa noi iesit in piata victoriei, a universitatatii, la cotroceni, e.t.c. noi (tu cel care citesti sau eu cel care scriu) nu facem nimic si ne complacem in situatia asta. ceilalti (cei care nu citesc sau nu gandesc asa) s-au complacut, au depus armele sau sunt de alta parere. in situatia actuala nu prea avem mutle variante. cea mai dura n-o sa se intample. sa fiti convinsi. celeleate sunt putine... eu sunt hotarat sa nu fiu printre cei care sting lumina. nu mai am nervi sa scriu. ma duc sa mai beau o bere -2 lazi.
succesuri tuturor! :drinks:
Se tot repeta niste mizerii, pe care televiziunile "bine intentionate" care vor doar "binele tarii" le repeta la nesfarsit, dar lumea a ajuns sa nu mai puna botul la prosteala !
Treziti-va oameni buni ! Nu v-ati saturat de mizeriile din presa ? Presa ne ofera circ pe paine, singura problema e ca in curand ramanem doar cu circul, pentru ca painea e pe gatate !!!
Faza cu palmuitul la prima vizionare a vazut oricine ca e o tampenie bine pusa la punct menita sa-l discrediteze pe Base, si se repeta la nesfarsit pe cele doua canale ( era sa le zic posturi tv ! :comp: ).
Oare lumea nu se trezeste odata, dupa ce a vazut doua canale tv care dupa 12 ore de vot inca afisau rezultatele exit pol de la orele 17, incercand sa ne convinga ca le-au iesit cartile si au castigat ! Niciodata nu s-a intamplat la vre-o alegere din tara asta asa ceva, intotdeauna urmareau ora cu ora, minut cu minut numaratoarea voturilor, nu si acum, cand dupa 12 ore de la vot se afisau numaratorile de cu o zi in urma !
(asta e Realitatea ! :comp:)
Romani, treziti-va ! Nu mai luati de buna toate tampeniile care vi se atata la televizor ! Palme contrafacute, minciuni, mizerii...
Doamne ajuta sa iesim din mizeria asta, nu conteaza cine va fi sau nu presedinte in acel moment, singurul lucru care conteaza e ca tara asta minunata sa prospere si sa ne ofere un trai decent fiecaruia.
Hai ROMANIA !
cu doamne ajuta nu se rezolva nimic.cita vreme sunt bolnavi mintal care cred in pnl si psd..nimic nu se poate rezolva cu doamne ajuta..parerea mea:D
Base e la putere si are tot pe mana,o baga in gard,si cica tot eu sunt "bolnav mintal" si ca nu vad bine cum batea copii.Bine.
Cica "treziti-va".Frate,eu nu sunt beat.Nu fac parte din cei care il idolatrizeaza pe betiv,sunt treaz demult,vezi ce am scris anul trecut in august.
Nu inteleg de ce tipa Basescu la mine.
De ce ma ameninta ca intra Romania in colaps.
In ceea ce ma priveste, tara mi se pare in colaps dintodeauna. De cand m-am nascut.
Comunistii, nu stiu cum se facea, dar nu se ajungeau fara sa ne ia la contract porcul din cotet. Erau stapani pe livada noastra, pe cazanul cu tuica, pe orataniile din batatura.
Pe capitalisti i-am primit cu bucurie generoasa, aproape nefireasca.Trezirea din reverie m-a dus in primul colaps. In dificultate a fost tara si la mica privatizare, si la marea privatizare, si dupa ce am scapat de primul FMI, si cand duduia economia, si cand cautam luminita de la capatul tunelului, pe care vad ca n-am mai gasit-o. Va fi fiind, probabil, lumanarea de la capataiul parintilor si bunilor nostri.
Si-acum aud ca Romania se duce fix in faliment.
Iar Traian Basescu ma solicita sa fiu solidara nu stiu cu cine, sa dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.
Ma uit la Basescu si nu seamana a om aflat in criza. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt in criza. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.
Dar, defectul meu, am avut ochi de vazut si urechi de auzit.
- Da. Aparatul de stat este urias. Dar nu populatia l-a facut urias.Voi, clasa politica,
l-ati transformat in monstru.
- Daca exista un monstru care capuseaza mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, functionarul public; monstrul care a incalecat tara asta sunteti voi, clasa politica. Si pentru ca sunteti la putere peste tot, voi, PDL, sunteti grasul care l-a incalecat pe slab! Cu contributia anterioara, in ordine procentelor de reprezentare in structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Ati devastat Romania cum nici popoarele migratoare n-ar fi reusit. Si-apoi ati calarit tara, ati luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de cata clientela
i-ati varat pe gat.
- Ati spart institutiile statului nu pentru ca asa era necesar, ci pentru ca va trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.
- Ati creat institutii noi nu pentru ca nu functiona statul fara ele, ci pentru ca ati avut un mofturos caruia, fiindca i s-a nazarit sa fie mare director, mare presedinte, i-ati fabricat o institutie.
Si nu v-a ajuns: an de an, legislatura de legislatura, ati mai creat alte structuri; ati adus directori noi, ceilalti au ramas in sistem.
- Nu populatia ocroteste faradelegea in tara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
- Nu populatia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Si venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politica, ati facut-o: in guvernele formate din partidele voastre, in parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... institutia presedintelui Romaniei.
- Nu mama - mare din pamant a distrus industria, a vandut petrolul si rafinariile, a taiat padurile si a manarit pamanturile. Ministere conduse de voi, clasa politica, au facut-o. Prefecturile voastre, consiliile judetene ale voastre, primariile voastre.
- Nu populatia a prapadit banii statului – sute si mii de miliarde de lei, munti de bani- pe licitatii trucate, pe lucrari proaste, inutile, pe sosele cu gropi, pe autostrazi care inghit bani cu ghiotura, ci primarii vostri, ai clasei politice; consilierii vostri, ai clasei politice; ministri vostri, ai clasei politice.
- Nu populatia a organizat doi ani intregi de dantuieli, de parca venea sfarsitul lumii. Voi, clasa politica, ati facut-o. Pe banii cui?!! Pe astia pe care-i taiati azi de la pensionari!
- V-ati construit un aparat urias de represiune: ministere, agentii, deconcentrate conduse de voi si clientela voastra politica. Prin ei, controlati tot, terorizati institutiile mai ceva decat politia politica a lui Ceausescu.
- Nu populatia se afla in AGA si CA din companiile si bancile de stat, platite, am vazut, regeste, ci voi, clasa politica.
- Nu populatia a stricat tara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politica. Cum ati venit, ati distrus tot ceea ce a facut guvernul de dinainte si ati luat-o iar de la zero. Si-apoi, ati rostogolit vinovatii intre voi, partidele politice, de parca ati fi jucat ping-pong cu Romania.
Dati-va afara intai pe voi si clanurile voastre si-apoi sa v-atingeti de parintii nostri!
Si veniti, acum, sa ma trageti de urechi pe mine. Sa ne trageti de urechi pe noi, ca se duce Romania de rapa.
Vreti s-o scoateti din criza pe spinarea somerilor, a pensionarilor si a bugetarilor de executie, cei care va tin in spate alesii si numitii, in functiile de conducere.
Ce ce curaj? Cu ce moralitate?
Pana sa va atingeti de pensionarul ala slabanog, de profesorul care v-a pus creionul in mana, restructurati-va intai pe voi!
Dati-va afara si in somaj pe voi, pe oamenii vostri, ai clasei politice, si dupa aceea scuipati pe noi.
Dupa aceea umblati la salariile si pensiile necajite.
Dupa aceea sa-l certati pe batran ca mai are indrazneala sa traiasca, sa duca Romania-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.
1.Daca nu sunteti capabili sa comasati sau sa desfiintati institutiile de pomana create de voi, clasa politica, macar reduceti numarul de directori. Aveti o droaie de sefi. Ati umplut tara de sefi. Pe ei dati-i afara intai si dupa aceea ajungeti la pensionar. Sau la doctor.
2. Trei sferturi dintre directorii vostri pe care i-ati instalat, mot, in institutiile bugetare, au afaceri acasa. Fac afaceri cu banul public. Dati-i pe acestia afara! Nu ei sa manance cu doua guri, si de la firma lor grasa, si de la buget, iar altul sa crape de foame!
3. Luati-va clientela politica din toate AGA si CA-urile companiilor de stat, de pe langa primarii, consilii judetene si ministere. Aveti deja directori acolo, exista specialisti.
4. Dati-va afara consilierii de la birourile demnitarului. De ce ati crede ca ei sunt mai putin paraziti pe buget decat profesorul?
5. Dati-va afara consilierii de pe langa ministri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecti, presedinti de consilii judetene, catel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.
6. Incetati sa mai capusati ministerele (primariile, consiliile judetene) cu clientela pe care o serviti cu miliarde de euro.
7. Voi, clasa politica, ati creat si intretineti evaziunea fiscala si munca la negru. Oamenii vostri, ai partidelor, ii protejeaza. Ii apara de functionari, sa nu-i descopere. Ii apara de lege.
8.Dupa ce veti face toate astea, abia atunci sa aveti indrazneala sa va legati de batranii acestei tari.
Asta este Romania, dle Basescu. O stiti, o cunoasteti, dar nu indrazniti sa va apropiati de clanuri. Dar va este la indemana sa-i jupuiti de vii pe batrani. Sunt inofensivi. Ascultatori. Mult prea blajini. Tacuti.
Loviti-i cu nadejde! Nu tipa.
PS: text primit in mail......dar tare mi-a placut cum suna!
ia uite cum ajungem la restrangerea unor drepturi fundamentale… va suna cunoscut scenariul?
azi presedintele s-a intalnit cu seful CIA (au participat si sefii SRI si SIE). faceti voi conexiunile cu declaratiile lui BOC. ce nu va e clar? platim ce-au consumat americanii (aia de-i asteptam noi de 60 de ani) pe credit… si ca sa le iasa (si nu cumva sa cada) trebuie sa stie din timp ce va face opozitia si sindicatele… so… un pic de stat totalitar…
Mai,Basescu a vrut,dar acum se pare ca nu l-a lasat Videanu,Berceanu si Blaga.:clap:
Singura de treaba pe acolo e Udrea.Trage oficina hotnews la rame de rupe si ii ataca pe cei trei incotinuu,si ziarele aservite lui Base,patronate de Bobby Paunescu.Macar cele ale "mogulilor rai" ling constant,astia au inceput sa se manance intre ei.
Va aduceti aminte de textul "vointa suverana a poporului"?Asa facea Base referendumuri legate de reducerea parlamentului dar mai ales pentru o singura camera parlamentara si ii spuneau unii ca poate nu e bine,ca poate poporul nu stie prea bine cum e cu camerele astea si cu democratia.El nu si nu,ca asculta de vointa poporului.De ce nu face el un referendum legat de reducerea pensiilor si salariilor?Sa asculte din nou de "vointa suverana a poporului".Nu conteaza ca prostimea habar nu are de realitatea economica,sa asculte de vointa lui si gata,ca el reprezinta poporul si e ales direct.Sau el asculta de popor doar cand ii convine sau cand are interes electoral?
Ce a scris yky e realitatea din tara asta.Asa e aici,dar cand le spun unora ei imi zic de .... Politrucii habarnisti au fost numiti pana la cel mai mic post de directoras (exact ca pe vremea comunistilor cand daca nu erai in partid nu aveai ce sa cauti prin posturi mai inalte),au salarii imense,sporuri care le dubleaza salariile si capuseaza statul cu firmele lor sau ale neamurilor.Se suge din banul public in draci,nici unii nu au avut atata sete ca astia.Cam de asta au disparut 18 miliarde imprumutati anul trecut fara sa se vada practic nimic.Pai normal ca s-au dus in salariile mari care au spor de responsabilitate 25%,spor de conducere 25%,prime de cateva salarii la sfarsit de an pentru cat de bine a condus el institutia si alte aberatii.Are dreptate femeia.
O sa mi se spuna ca altii faceau la fel.Bun,atunci eu zic sa ii lasam pe astia pe viata,ce rost mai are sa mai pierdem timp,bani si nervi cu alegeri?Astia sunt singurii care lupta cu mafiotii,mogulii,comunistii,etc. si altii nu exista,asta cu democratia si alegerile e o prostie,o desfintam.Face Base un referendum (ca de obicei),desfintam parlamentul (facem doar o camera,gen Marea Adunare Nationala) si celelalte partide si treaba e rezolvata.Deja secretarii de partid sunt in functii.Poate primim si 100 lei marire de salariu."Stati linistiti la locurili voastre."
PS:Jur ca nu am citit asta inainte sa scriu http://www.gandul.info/puterea-gandului/eu-nu-am-ce-pierde-6180734 .Se pare ca nu sunt singurul bolnav mintal,mai e si comunistul CTP.Trebuie ars pe rug si mogulul Sarbu care il tine pe acolo.
Mai,Basescu a vrut,dar acum se pare ca nu l-a lasat Videanu,Berceanu si Blaga..
aaa acum am inteles: deci a scapat in primul mandat de nastase si vantu (partenerul lui de combinatii), in al doilea mandat de patriciu, voiculescu si ar mai avea nevoie de un mandat sa scape si de ai lui (blaga, videanu, berceanu)... apoi de un al 4-lea mandat sa reformeze pe bune romania si de un al 5-lea mandat sa ridice nivelul de trai... acum am inteles... traiasca si infloreasca!