View Full Version : Alegeri prezidentiale 2009
Ne adunam intr-un singur topic cu aceste discutii,va rog sa nu mai deschideti alte topicuri si sa renuntati la atacurile la persoana.
Altfel liber la opinii,discutii,contre,link-uri si schimb de opinii.:)
laleauaneagra
09-12-09, 00:17
da,chiar va rog fiind ca nu as vrea sa ajungem ca pe la altii,sa iasa la iveala rautatea din noi deoarece am observat in topicurile anterioare un fel de refulare.....
deci santeti liberi la opinii dar fara jigniri la persoana indiferent ca ne place sau nu opinia celuilalt
ganditi va ca santeti impreuna la o bere
Doamne ce scot din mine:clap:
Acesta e ultimul meu post politic din aceasta campanie!
Basescu va fi cu siguranta validat pe motiv ca si psd-ul a furat si pentru ca contestatia trebuia solutionata de bec, nu de curte.
Cateva imagini in care se demonstreaza cum s-a fraudat votul in afara - PRIN STAT LA COADA!!!
http://img4.imageshack.us/img4/7500/votfranta.jpg
http://img402.imageshack.us/img402/4812/votfranta1.jpg
http://img12.imageshack.us/img12/5315/votroma.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/4511/vottorino.jpg
PS. Ca si distractie, vedeti AICI (http://tinyurl.com/yjaxcny) cum se dadeau sondajele in ziua votului! :lol:
Gata cu politica pentru mine P U N C T.
Ma lasi fara un combatant de nadejde,acum era cu frauda,cu guvern,cu buget,din ce am auzit fara FMI,etc.:clap:
Pana acum a fost distractia,de acum ar trebui sa inceapa treaba.
PSD-ul vrea sa continue scandalul care l-a facut 5 ani? Crede probabil ca asa isi vor pastra votantii?
Geoana si Antonescu sunt decedati d.p.v. politic. Antonescu e marele perdant! A facut o eroare imensa facand campanie prostanacului! El trebuia doar sa anunte sustinere pentru Geoana si atat, dar in "inversunarea"(prostia) sa...
E clar ca au fost furturi la aceste alegeri, dar au fost de ambele parti!
Vorba lui Zmeura, acum politicienii trebuie sa lase orgoliile si sa ne scoata din rahat cat se mai poate! Trebuie guvern, buget si banii de la FMI.
Parerea mea e ca ne facem singuri rau cu "sa lasam furturile ca le-au facut toti'. Pai nu vrem sa scapam de furturi ? Chiar asa mult va place atmosfera de frauda din Romania ? Si nu e vorba doar de voturi, e vorba de tot ce misca in tara asta. Nu ar trebui ca legea sa fie respectata si sa fie penalizati conform ei toti acei care nu o respecta ? Eu cred ca daca legea ar fi respectata , 80% din problemele noastre ar fi rezolvate. Indiferent cine a fraudat trebuie sa plateasca , sa scapam de mentalitatea asta paguboasa pe care o auzim tot timpul peste tot, la tv, pe forumuri etc.
Chiar nu va doriti sa traiti intr-o tara normala ?
... a pdl cred ca n-ar fi trebuit sa fie facuta.
Din cauza ca ne aduce, ca tara, intr-o situatie lose-lose.
Daca se accepta contestatia de catre ccR (ceea ce nu prea cred, amintiti-va ca ccR l-a validat pe Basescu "presedinte jucator" intr-un dispret total fata de litera si spiritul constitutiei - n-ar avea liniste Iorgovan pe-acolo pe unde e!), rezulta ca avem niste politicieni de kko, care nu se dau indarat de la fapte penale ca sa ajunga la "ciolan".
Daca nu se accepta contestarea, nu se accepta motivat de fraude puse la cale de pds, adica ajungem la acelasi rezultat de mai sus.
...Si mi-e o scirba ...
21.500 ...sa fie o cifra fatidica ? nicidecum ...
21.500 delegati PSD in cele 21.500 de sectii de votare au semnat cele 21.500 de procese verbale de sectie prin care confirma faptul ca alegerile au fost corecte, ca procesul verbal este complet si corect ! restul ... comisii judetene ...simplii purtatori de hartzoage care aduna pe o foaie ce scrie pe procesul verbal al sectiilor !
Restul ... disperarea lui Mircica ca-i dau baronii un sut in ... binemeritat zic eu tinind cont ca pentru o completa umilire si terfelire a onarei PSD-istului onest ... Mircica i-a bagat si-n rahatul contestarii alegerilor ! Adrian macar avea un minim de decenta !
costin1980
09-12-09, 12:28
Cei din tabara PD-lista,voi vedeti realitatea?? si nu aia TV,realitatea de zi cu zi...Poi cum va imaginati voi ca de acum ne va fi bine cu alesul vostru in frunte dupa ce 5 ani a jignit pe toata lumea,s-a certat cu toti si acum vrea sa-i ia de gat,sa-i spele si sa-i pupe si sa faca guvern?Mai mult,aud ca FMI-ul stramba din nas si ca nu va venii prea curand si ma intreb in aceasta situatie,voi cand l-ati votat pe Hahailescu v-ati gandit ce va fi dincolo de 6 decembrie?Eu sunt de acord,sa-l valideze,nu e oricum presedintele romanilor din tara,aici a pierdut,problema cea mai mare si intrebarea ce vine,cine va scoate tara din criza asta fara precedent?..Udrea,Berceanu et&co? Si va mai rog ceva,daca tot sunteti multumiti si va considerati patrioti si daca tot a-ti decis pentru noi,veniti aici in tara sa "suportati" si voi binele marinarului.Altfel comentariile voastre sunt nule de vreme ce priviti de dincolo de granita si va uitati la tara asta ca la 3D,veniti asadar si repatriati-va si sa traiti bine!!!
laleauaneagra
09-12-09, 12:45
man cred ca am explicat destul de clar mai sus,fara jigniri,sa fiti votat voi in tara o proportie de 80 la suta si ati fi rezolvat prob.punct
costin1980
09-12-09, 12:57
Daca la mine te refereai nu cred ca e cazul,nu e stilul meu si nu ma caracterizeaza sa jignesc,faptul ca v-am invitat sa veniti sa traiti cum a-ti votat pana la urma e normal,doar asta e dorinta tuturor sa ne fie mai bine.Veniti si va bucurati de ceea ce a-ti ales,ajutati tara asta din interior nu e cazul sa interpretam mai mult.In alta ordine de idei,faptul ca poate nu aveti acces la toate informatiile nu e vina nimanui,insa s-a furat ca in codru!.galeti,pilote,imbracaminte,mancare,bani..voturi cumparate pana la inchiderea sectiilor,sute de milioane de euro,cum sa castige Geoana cu 75% daca bunica de la tara a primit cele mai sus enumerate si i s-a spus cu cine sa voteze!?voturi nule 75 de mii numai la geoana,decedati trecuti pe liste care au votat,persoane din strainatate care erau trecute la vot si in tara..astea nu se pun? Avem ceea ce meritam,sa vad acum cine ne scoate din criza asta..
Parerea mea este ca ar fi trebuit ca la ora 21 a Romaniei sa fie inchisa votarea si in diaspora, astfel nu ar mai putea fi fraudate alegerile din ambasade.
Eu am votat cu base in 2004, dar din pacate "sa traiti bine" era doar o lozinca comunista, nu l-am vrut presedinte pe geoana, era mai bine crin, daca ar fi ajuns in turul 2 cred ca ar fi castigat.Deja din pacate leutul nostru a luat-o in jos si va fi vai de cei care au rate sau liesinguri daca base nu va avea sustinere parlamentara, facandu-ne "tigani imputiti" (si ne mai miram ca occidentul ne zice asa daca si preseduntele "ales democratic" asa ne caracterizeaza daca nu gandim ca si el) si in toate felurile nu ne va castiga de partea lui, dar cred ca nici nu il intereseaza, daca oricum nu mai poate candida peste 5 ani sau poate va face o republica prezidentiala si va ramane forever presedinte ca tare ar vrea :).
domnilor ,unde locuiesc eu tot weekendul inaintea alegerilor s-au dat lucruri si alimente sa se voteze cu pd ce sa mai zic cel putin la mine nu am vazut psd ul facand asta ,cconcluziile le trageti voi
unde stau eu PSD a impartit faina,zahar si ulei. stiu asta pt ca impartea chiar un coleg de minca de al meu care e din PSD
skycleaner
09-12-09, 15:00
La mine in zona a predominat PSD-ul cu faina, zahar, ulei etc...
costin1980
09-12-09, 15:36
Da dar macar nu au dat geci,galeti si pilote..:).
@costin1980
Esti unul dintre cei mai inversunati sustinatori ai lui Gioana si aici pe forum si pe RDI. E dreptul tau si ai motivele tale sa-l susti. Acceptat!
Accepta si tu ca altii, in special cei din strainatate, nu il sustin pe Gioana.
Diaspora voteaza traditional "dreapta" si nu va vota niciodata "stinga".
Daca Antonescu era destul de puternic sa intre in turul doi, azi nu mai injura nimeni romanii din strainate pt. ca aveam de ales intre doi candidati de dreapta.
Nu uita ca au votat doar vreo 145.000 din nu stiu cite milioane! Pin urmare, este ridicol sa spui ca noi am hotarit soarta voastra.
Problema e ca in vest s-a votat inca ore bune dupa ce in RO se terminasera alegerile.
Din acest motiv ne injura acum toti, desi ar trebui sa va axati pe cei de peste ocean si nici ei nu au nicio vina.
Ei doar au reactionat la cea ce au vazut in presa, dar nu poate fi vorba de frauda daca tinem cont ca sectiile de votare nu se afla la coltul strazi!
Apropo, eu nu am votat, deoarece trebuia sa parcurg minim 450km pina la cel mai apropiat consulat.
Deci pe viitor, votati voi in asa fel incit "blegii" din diaspora sa nu mai influenteze votul, sau sustineti candidatii de dreapta si treaba e ca si rezolvata.
Noi vrem ca Romania sa fie o tara puternica si romanilor sa le mearga bine. PSD-ul a fost cel putin 12 ani la putere si nu au facut nimic pt. romani. De ce sa credem noi ca ar face acum ceva?
PS: scuze, mi-e imposibil sa fiu coerent atita timp cit ma tot intrerupe fiu-miu de 8 luni:happyman:
:drinks: Cel mai tare ce ma dezamăgit pe mine la alegerile prezidenţiale in turul doi , au fost cele două televiziuni particulare din Romania : Realitatea Tv şi Antena 3 , care au dezinformat pe noi romanii din alte ţări cu pronosticurile lor foarte de prost gust.... Unicul post Tv particular din Romania , care intradevăr au difuzat ştirile despre alegeri , a fost B 1 la emisiunea " Naşul" cu domnul Moraru . Bravo lui, căci a avut puterea să spună deschis despre frauda, care o făceau ce-i de la acele televiziuni a d-lui Vantu !!!
Cei din tabara PD-lista,voi vedeti realitatea?? si nu aia TV,realitatea de zi cu zi...Poi cum va imaginati voi ca de acum ne va fi bine cu alesul vostru in frunte dupa ce 5 ani a jignit pe toata lumea,s-a certat cu toti si acum vrea sa-i ia de gat,sa-i spele si sa-i pupe si sa faca guvern?Mai mult,aud ca FMI-ul stramba din nas si ca nu va venii prea curand si ma intreb in aceasta situatie,voi cand l-ati votat pe Hahailescu v-ati gandit ce va fi dincolo de 6 decembrie?Eu sunt de acord,sa-l valideze,nu e oricum presedintele romanilor din tara,aici a pierdut,problema cea mai mare si intrebarea ce vine,cine va scoate tara din criza asta fara precedent?..Udrea,Berceanu et&co? Si va mai rog ceva,daca tot sunteti multumiti si va considerati patrioti si daca tot a-ti decis pentru noi,veniti aici in tara sa "suportati" si voi binele marinarului.Altfel comentariile voastre sunt nule de vreme ce priviti de dincolo de granita si va uitati la tara asta ca la 3D,veniti asadar si repatriati-va si sa traiti bine!!!
In primul rind tin sa precizez ca nu-l cunosc pe costin pe care-l citez acum,si prin urmare nu am nimic personal cu el.Fac precizarea asta ca sa nu se considere atacat si sa inceapa o disputa tiganeasca pe tema asta.Am ales mesajul lui deoarece face referire la romanii din afara tarii,care considera el si altii ca el ca noi astia,capshunarii cum spunea fanta de pe rdi,sintem un fel de fii de curve si ca vezi doamne nu avem nici un drept sa comentam sau sa votam.In primul rind vreau sa specific ca multi dintre noi am trait mizeriile lui ceausescu si ca poate unii dintre cei care ne critica pe vremea aia inca se jucau cu putza in tarina,iar azi se autodenumesc patrioti.In al doilea rind precizez faptul ca daca ne aflam in afara tarii este pentru ca am ales calea emigrarii din cauza hotilor ca Basescu,Geoana,Iliescu,..si nu mai enumar...absolut toti care au condus tara si care inca o conduc fara nici un fel de partinire pentru nimeni.Toti au fost si sint o sleahta de banditi pusi pe capatuire,si nu se vor schimba inca indiferent de cit ne certam noi aici.Toate astea fiind spuse vreau sa pun o intrebare celor ramasi in tara...nu a-ti putut pleca de acolo pentru ca:sinteti bine pusi?sinteti nepotii cuiva de la putere?...pentru ca nu a-ti avut curajul?pentru ca nu va ajutat nimeni..?pentru ca nu va simtiti destul de pregatiti ca sa va asumati acest risc?..pentru ca sinteti gelosi si va era frica sa va lasati nevestele singure?pentru ca aveati o amanta in blocul vecin??si daca vreti putem continua cu astfel de exemple,unele mai ciudate ca altele.Si acum ca sa nu ramineti nelamuriti,va raspund eu la aceasta intrebare si pe deasupra am curajul sa afirm ca peste 99% din cei plecati vor raspunde la fel-Eu am plecat din tara pentru ca imi doresc o viata mai buna pentru mine,copiii si familia mea.Si sa revenim la oile noastre,unii au votat cu Basescu pentru ca asa le-a zis vecinu,altii pentru ca le place gagica de la org Base,altii pentru ca Base are fata misto dar proasta de legenda,iar altii pentru ca nu il inghit pe Geoana,si la fel se poate spune si despre Geoana.Important este ca unii inteleg ca nici cu Base,nici cu Geoana,si nici cu urmatorii 10 presedinti din Ro nu se va face absolut nimic in tara,decit citeva vile in plus pentru majestatile sale,si inca citeva zeci de mii de programe de tv pentru ca si cei din televiziune sa-si cistige painea.Cind cei care critica emigrantii romani vor intelege acest lucru,cred ca vor face ce am facut si noi,adica vor cauta ceva mai bun pentru familiile lor,lucru care mie mi se pare normal.Iar la final ma intreb si intreb si pe cei care vor sa raspunda..din 23 milioane cit se zicea ca sintem,5 milioane sint in afara,5 milioane sint pensionari rudele celor din afara,alte cinci milioane probabil sin bulgaro-sirbo-ungaro-ruso-moldavo-turco-pakistani...etc-si acum imi pun intrebarea ,,Dar noi cu cine votam".
ps.ma duc sa beau o bere ca intrebarea asta ma surprins si pe mine...hmm!!
Vad atatea persoane inversunate ca nu a castigat geoana, si, ca diaspora a hotarat votul.
Toti se leaga de faptul ca a fost mita electorala, (la psd ponta a recunoscut asta), bun, a fost, de ambele parti.
Cu toate aceste concluzia mea este, niciunul dintre cei 2 nu merita ales, dar, ca intotdeauna cand trebuie sa faci o alegere, dar ambele variante sunt pagubitoare, alegi varianta care aduce pagube mai putine.
Pe de alta parte, basescu a castigat voturi in diaspora, numai pe considerentul ca, "decat geoana mai bine base".
Ca un alt comentariu.
De ce atunci cand s-au anuntat rezultatele la exit-poll, si castigase geoana, nici-un pesedist nu a strigat fraudare!!!!!.
Asa-i la noi, cand avem sacii in caruta, nu ne pasa de altii, iar cand nu-i mai avem, gata, incepe scandalul.
Faptul ca atatea tembeliziuni, partide, sau aliat impotriva unuia nu a pus pe nimeni pe ganduri ? de ce oare ? stiti cum se procedeaza cand exista un interes ? fiecare se face frate cu dracu` pana trece podul, asa si politicienii/partidele/televiziunile.
Stiu o gramada de afaceri care depind de cei care sunt la putere, pai e corect ? nu e, da` asa-i romanul, curva(imi cer scuze dar nu fac referire la toata lumea, exista si oameni cinstiti, tot respectul pt ei), nu-i pasa cine-i la conducere, atata timp cat afacerea prospera, daca nu-s ai lui la conducere, gata e frauda.
P.S
Dvs cand vi se prezinta niste stiri(cu iz electoral, nu altele) , care este prima reactie a dvs ? sa vi le asumati ? sa le comentati ? sau sa va .....(aici va las pe dvs sa dati raspunsul) ?
Terminati cu prostia aceea legat de votul de dinafara,asa e legea,cetatenii romani plecati in alte tari au dreptul sa voteze si e treaba lor ce au votat.La fel noi cei care suntem in tara e treaba noastra de ce am ramas si nu am plecat.
Eu in continuare astept o solutie pentru noi,oamenii simpli.Am zis ca astept de la politicieni sa formeze un guvern,sa faca bugetul pentru anul viitor si sa se apuce de treaba (asta pe langa obisnuitele lor afaceri cu statul,privatizari "strategice" si altele).Presedintele are un rol in numirea prim-ministrului si solutia Basescu a fost si este in continuare cea mai proasta din cate aveam.Asa au vrut romanii asta e,se pare ca a contat spectacolul si certurile transmise cateodata si in direct.Otevismul pare mai important decat ce pui pe masa.
Deja urmarile votului se vad,eu personal il simt in cursul de schimb.Transa de la FMI pe care nu am primt-o se va simti si ea foarte tare in urmatoarele 2 luni.E bine,poate asa romanii se vor satura odata de scandaluri si vor vota altceva decat galeti,cizme,bocanci,ulei,faina,etc.
PS:Nu am zis ca au impartit doar cei de la PDL prostiile alea,dar romanii au obiceiul sa aduca in turul doi al prezidentialelor intotdeauna doua rele,ca apoi sa se vaite ca il aleg pe cel mai mic in loc sa dea de pamant cu cei care nu merita si sa voteze altceva.
Parerea mea este ca ar trebui sa ne puna pe ginduri nu faptul ca amaritii au acceptat cizme,faina si eltele,ci din contra,nesimtirea jigodiilor care au oferit asa ceva.Asta este modul in care mai marii de la putere gindesc despre noi,sintem o adunatura de oi bezmetice si putem fi cumparati cu un kil de faina.Asta trebuie sa vada toata lumea si mai ales sa inteleaga,asta este adevarata mantalitate a puterii si numai cind oamenii vor intelege despre ce este vorba,numai atunci vor putea sa schimbe ceva.Eu imi pun intrebarea,ce s-ar intimpla daca la urmatoarele alegeri,sa zicem,ar merge la vot 10% din numarul celor cu drept de vot????Un mare semn de intrebare,si oare atunci,in loc sa dam votul unui hot mai putin hot decit celalalt,nu este oare mai bine sa nu-l dam deloc.Va dati seama ca in acest caz cei care vor trebui sa ne conduca vor sti permanent ca nu au sprijin si ca daca vor face cea mai mica greseala vor fi linsati politic.Stau uneori si imi imaginez cam ce ar fi facut Stefan cu turcii daca ar fi stiut ca iobagii lui nu ar fi luptat alaturi de el din cauza birurilor puse pe spatele lor??Toata armata lui ar fi fost redusa la o mina de cavaleri dispusi sa-si dea viata pentru cel care plateste mai mult,iar iobagul roman ar fi devenit musulman.....de parca are vreo importanta pentru oamenii simpli ca se numesc musulmani sau ortodoxi.Magarii trag in ham la fel de greu in toate limbile pamintului.
"Conform datelor centralizate la Biroului Electoral pentru Străinătate, după renumărarea voturilor la secţia din Bologna, rezultatul a rămas identic cu cel rezultat din numărătoarea iniţială. Eroarea care a fost reclamată se referea la numerotarea listelor, a afirmat judecătoarea Cornelia Segărceanu, pentru evz.ro."
Putem astepta mult si bine sa se schimbe ceva pentru ca simpaticul Crin se tine batos!
Il doare in c.. de noi, ca si pe marinar, dar si pe prostanacul care isi asteapta sfarsitul! Toti se gandesc numai la ei!
costin1980
09-12-09, 19:07
Dragi colegi,am citit reactiile voastre si admit ca poate intr-o oarecare masura frustrarile au iesit la suprafata.Ca sa rezum ceea ce am citi vreau sa fac urmatoarele precizari: 1 Eu nu va consider sub nici o forma pe cei din diaspora niste "parveniti" suntem acelasi neam si avem aceleasi drepturi,pana la urma fiecare cu parerile si principiile lui.Slava domnului,am umblat s eu prin lumea asta si m-am bucurat cand am avut cu cine schimba o vorba in limba mea.Sigur ca exista asa cum spuneam o frustrare ca votul vostru a fost hotarator insa nu fac parte din categoria celor care sunt impotriva interzicerii dreptului sa mai votati (exista si acest curent).2.Eu cand fac aceste comentarii legate de Hahailescu,le fac nu pentru ca nu am ce manca,sau pentru ca o duc rau,eu am din ce traii,am 3 societati si ma bucur ca inca mai merge in domeniul meu,il injur deoarece cred ca puterea lui malefica de a inversuna cetatenii face rau,efectiv ne minte in fata si cum bine spuneati si voi nu va face nimik,Geoana nu era cu nimik mai presus,l-am ales pentru speranta de a intra in normalitate,sa depasim aceasta criza,atat politica cat si economica. 3 Vreau sa fac mentiunea si nu am de ce sa spun minciuni,nu sunt membru al niciunui partid politic,am votat in primul tur cu Antonescu,nu cred in doctrine in Romania desii le-am citit pe toate,nu se aplica, si vad ca stanga la noi aplica masuri de dreapta si invers.Voi da in urmatoarea postare suficiene argumete pentru care niciodata nu l-as vota pe acest infractor al carui dosar penal e suspendat din cauza imunitatii.
Toate astea fiind spuse vreau sa pun o intrebare celor ramasi in tara...nu a-ti putut pleca de acolo pentru ca:sinteti bine pusi?sinteti nepotii cuiva de la putere?...pentru ca nu a-ti avut curajul?pentru ca nu va ajutat nimeni..?pentru ca nu va simtiti destul de pregatiti ca sa va asumati acest risc?..pentru ca sinteti gelosi si va era frica sa va lasati nevestele singure?pentru ca aveati o amanta in blocul vecin?!!
Da - nepoti ai bunicilor din mormant , bine pusi la lucru in pamantul de la tara , cu curajul de a ramne si a muncii cinstit dar ei fura prea rau si pe voi va doare-n ... , cu riscul de a ramane singuri ca tot mai multi fug cu curaj cu tot .:sorry: Dar poate adevarat:comp:.
costin1980
09-12-09, 19:36
Traian Basescu,o mica biografie cum o cunosc eu!
1987-1989 Sef al Agentiei NAVROM din Anvers
• 1989-1990 Director General al Inspectoratului de Stat al Navigatiei Civile din Ministerul Transporturilor
• 1990-1991 Subsecretar de Stat - Seful Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor
• 1991-1992 Ministru, Ministerul Transporturilor
• 1992–1996 Deputat, Parlamentul Romaniei
• 1996–2000 Ministru, Ministerul Transporturilor in guvernele V.Ciorbea, R.Vasile si M.Isarescu
• 2000–decembrie 2004 Primar General al Municipiului Bucuresti
• 20 decembrie 2004 - prezent Presedinte al Romaniei
Dupa cum se poate vedea acest ins nu e cel mai imaculat politician,e un fost Comunist cu functie importanta,acest comunist este printre putinii romani ai caror dosare de la SECU nu se gasesc.Acest ins vorbeste despre orice in tara asta,despre revolutie (la care nu a participat),despre imbuibatii societatii (el insusi fiind in politica si se stie ce decizii a luat ca primar al Bucurestiului),despre moguli (desii acest domn in 2004 beneficia de ajutorul lor atat financiar cat si mediatic),vorbeste despre coruptie (avand un dosar Flota in spate).
Apare in 2009 si cere un nou mandat dupa 5 ani de scandaluri in care a jignit tot ce i-a stat in cale,dupa un mandat in care succesurile Elenei au ajuns la cote inalte,situatia financiara a Ioanei de asemenea a fost ascendenta putand sa-si cumpere apartament de milion de euro,fratele Mircea e prins cu mata in sac facand afaceri cu armament cu Statul,ca sa nu mai vb de prietenii lui care au avut cresteri extraordinare.Vine in 2009 sa ceara un nou mandat cu nesimtire aratand cu degetul catre ceilalti fara ca el sa dea raportul catre cetateni ce a facut in acest mandat,la confruntare ziceai ca e un cetatean care tocmai a identificat pb tarii si e gata de treaba.Vine in 2009 si ne vb despre comunism,securitate,moguli (uita cand in 2004 se ruga de Felix sa faca guvern cu el,ca doar atunci era ok Voiculescu),ne vorbeste despre coruptie si corupti dupa ce in 2004 lumea l-a votat sa vada "tepe" in Piata Victoriei,dupa 5 ani mandat au fost trimisi in judecata 3 "victime" Nastase cu termopanele lui,cartabosii lui Remes si Ridzi cu furturile ei,atat,restul sunt corupti doar cu eticheta.Cum poate mai avea credibilitate acest individ cata vreme el face parte primul din categoria celor pe care ii injura?
Ceea ce nu inteleg este de ce lumea nu poate vedea ca problema in 2009 nu e comunismul,nu sunt rusii,nu e nici macar criza,nu e nici Iliescu,nici mogulii,ne referim strict la acest individ care a fost presedinte 5 ani,mai vrea 5 ani si nu va da raportul voua ce a facut el bun pentru Romania acesti ani!? Iata motivele pentru care niciodta nu l-as vota,pentru ca e un mincinos,un infractor,un individ fara scrupule care chiar nu se gandeste decat la ambitiile lui.Daca e cineva care imi poate da 5 exemple de lucruri bune pe care acest individ le-a facut in cei 20 de ani si mai ales in acest mandat eu imi scot palaria! Va doresc sa Traiti bine si sa va bucurati pe deplin de alegerea facuta!
Frateee.Acum nici mie nu imi place Base,dar nici nu mai am rabdare sa mai citesc atat.
Vad ca unii continua discutia dinainte de alegeri,treaba e ca cei de la alte partide nu mai vor sa intre la guvernare cu un prim-ministru care sa fie sluga lui Basescu si nu inteleg de ce sunt blamati pentru asta.Foarte bine si asa si trebuie sa faca intr-o democratie.Pe partea cealalta Basescu nu e obligat de constitutie sa numeasca un prim-ministru de la partidul cu cele mai multe mandate asa cum tot repeta el.Daca isi pune marioneta foarte probabil va avea guvern minoritar si vor purta negocieri pentru fiecare lege in parlament.Bafta lor,doar sa puna naibii un guvern.
Originally Posted by kittmask http://sateliti.info/images/styles/christmas_2009/buttons/viewpost.gif (http://sateliti.info/showthread.php?p=108626#post108626)
Toate astea fiind spuse vreau sa pun o intrebare celor ramasi in tara...nu a-ti putut pleca de acolo pentru ca:sinteti bine pusi?sinteti nepotii cuiva de la putere?...pentru ca nu a-ti avut curajul?pentru ca nu va ajutat nimeni..?pentru ca nu va simtiti destul de pregatiti ca sa va asumati acest risc?..pentru ca sinteti gelosi si va era frica sa va lasati nevestele singure?pentru ca aveati o amanta in blocul vecin?!!
Vreau sa-ti spun ca viata ar trebui sa si-o faca fiecare asa cum ii place. Nu trebuie sa plec din tara ca ma da afara Base, sau Geoana daca vrei, vreau sa plec de bunavoie (daca doresc bineinteles)
Pe cei mai multi probabil v-au obligat conditiile mizerabile din tara (materiale si nu numai) , pe altii posibilitatile mai tentante de va realiza in divere domenii. .Pleaca ei din State in alte parti, daca au oportunitati , dapai din Romania unde e greu sa spui ce-i bine .(ce nu-i bine e mai usor)
Vreau sa-ti spun ca acu 2 ani am fost in SUA cu famila (sotie,copil) , am viza pe 10 ani si m-am intors. Dar nu-mi propusesem nici o clipa sa raman, toti erau mirati cand le spuneam ca noi am venit doar in vizita. Iti spun asta, sa nu crezi ca nu as fi putut pleca.
Adica pana la urma, ce-ai vrea sa plece toti din Romania care nu sunt in situatiile descrise de tine ? Si Base pe cine ar mai conduce ? Doar pe superconstitutionalul Boc ? Sunt multe de spus , dar cred ca nu are rost sa ne mai batem capul cu astia. Si cand zic astia ma refer la toti. Atata energie, risipita de atata lume .
Sunt si eu deacord ca romanii din diaspora nu au nici o vina ca a iesit Base sau ca ar fi iesit Geoana. Au si ei dreptul la un vot ca orice cetatean Treaba cu votatul lui Base de catre diaspora a fost iar o smecherie , clamata de Base doar sa se dea tumba. Daca il iubeau romanii asa de mult mergeau sa-l voteze,nu doar o suta de mii sau cati au fost. Sunteti milioane grele inafara , dar se pare ca nu-i aveti la ranza pe politicieni si mi se pare normal. Multi sunteti departe de familii si prieteni din cauza lor, ca au condus tara asa de "bine"
Eu zic mai bine sa desfiintati acest thread si sa trecem la lucruri mai serioase. In ultima vreme s-a scris mai mult despre politica si mai putin de sateliti. Altminteri o sa fie cel mai serios thread si nici nu se va termina vreodata, deoarece teme vor fi tot timpul.:spam:
Mie mi se pare corect,doar numele site-ului este sateliti.info,iar in ce ma priveste politica nu ma intereseaza absolut deloc.Am intrat in discutie pt ca mi se pare ciudad sa fim blamati de fratii nostri de singe din tara,in urma bineinteles,a minciunilor politicienilor din Ro,si a argatilor lor.La urma urmei faptul ca sintem afara nu inseamna ca si raminem,doar ca unii ramin mai mult iar altii mai putin,si unii ramin definitiv,deci cu alte cuvinte sintem in deplasare,un servici ceva mai departe de casa.Cei care ramin definitiv din punctul meu de vedere sint la fel de romani ca si Decebal,doar ca probabil fiii si nepotii lor nu vor mai avea poate aceeasi calitate peste 50 ani.In anii 70 ne bucuram cind intilneam vreun roman din afara,si toti ne doream sa fim ca ei,sa vedem lumea...azi ne lasam invrajbiti de mai marii tarii.Normal,se aplica ,,dezbina si cucereste" si functioneaza perfect inclusiv in tarile astea prin care ne cautam o viata mai buna....................Pentru cel care ma cita mai sus,cel care zicea ca sa intors din America,parca..prietene drag,fiecare face ce vrea cu viata lui si traieste acolo unde poate,unde-i place,si mai ales unde se simte bine.Din locul de unde stau acum,Madrid mai exact,am vazut multi romani care pleaca spre tara,dar am vazut tot atit de multi care revin zicind ca in 2 luni in Ro au cheltuit tot ce au cistigat aici in 4 ani,si ca viata acolo este mizerabila in comparatie cu cea de aici.Acum eu nu stiu ce sa zic,in ultimii 10 ani am fost doar odata in tara,si am fost cu gindul sa ramin si sa fac ceva acolo,dar dupa numai o saptamina am fugit ca de ciuma.Nu comentez motivele,spun doar ca vroiam sa contruiesc citeva blocuri de locuinte pe terenul bunicilor mei din orasul natal,si vroiam sa construiesc pe banii mei,munciti de mine nu imprumutati din banci,iar cind am ajuns la primarie mi sa cerut cu nesimtire 80 mii euros ca sa fiu bagat in seama,adica spaga..............................eu sint unul din cei care nu mai revin in tara decit sa-mi ingrop parintii atunci cind va fi cazul.
Lasa nu te mai lua dupa rautatile debitate de catre politicieni si repetate din greseala de catre noi.Eu nu sunt fan Base,dar daca asa a votat lumea asta e.Si voi cei care sunteti de cealalta parte fiti mai calmi si nu mai repetati ce spun aia ci ganditi voi cu creierul vostru.La argumente concrete si exprimate frumos nu am avut ce comenta,e adevarat ca nu prea au fost dar tin minte cand cineva a spus "eu am dus-o bine pe vremea astuia si votez tot cu el".Corect,nu tu vrajeli cu comunisti,Vantu,Voiculescu,Patriciu,etc.
Eu personal nu mai am virsta la care sa fiu influentat de ,,cineva" mai ales in materie de politica.Am intrat in discutie de dragul de a schimba o opinie si mai ales pt faptul ca pe rdi ma deranjat atitudinea lui fanta,administratorul site-ului,care se presupune ca ar trebui sa nu fie partinitor nici macar in offtopic,si cu atit mai putin sa numeasca pe unii romani ,,capshunari" ceea ce mi se pare o jignire imensa indiferent din ce punct de verede o privesti.Facind o paralela la ce zic spaniolii despre noi,atunci fanta este un tigan si mamasa o zdreanta...conform opiniei astora,numai ca nimeni nu stie cit ne luam cu ei de piept si ne aparam obirsia,si ca sa te numeasca tocmai al tau ,,capshunar" mi se pare aiurea de tot.Revenind insa la oile noastre,din ce percep din mediul romanesc din Sp,aici,pe nimeni nu intereseaza daca iese presedinte unul sau altul,ca sa nu mai vorbim si de faptul ca multi nici nu au stiut ca sint alegeri in tara.Cu criza actuala majoritatea se ocupa de viata de zi cu zi,si isi fac griji in legatura cu locul de munca care este mai important decit cine il va conduce in RO, daca va reveni.In alta ordine de idei,daca mergi la consulatul roman din Madrid,primul care iti apare in cale este ,,Guta" vinzatorul de cd-uri cu manele,dupa care dai nas in nas cu un portar care habar are pe ce lume traieste si vorbeste doar spaniola...???ciudat nu?..si in final ajungi la un ghiseu de cucoane sclifosite care la intrebarea -ce am nevoie pentru?..iti arata cu degetul murdar de nicotina un afis pe un perete care se presupune ca trebuie sa contina toate datele necesare,dar care din pacate nu contine decit informatii depasite cu multi ani inainte...si vorba aia,ce sa le faci ca doar sint urmasele fiicei lui Base,adica niste analfabete puse in functii de ...oare de cine??Asa ca preferam ca tiganu' sa o facem cu mina noastra,adica sa devenim infractori ca sa putem exista,si deci ne falsificam documentele pentru ca oricum nici alea reale nu au nici o valoare,si pentru ca oricum frontiera se trece cu spaga nu cu acte.Odata ma intrebam daca as putea sa aduc citeva kg de cocaina in tara fara sa fiu prins,si cineva care se ocupa de transporturi sp-ro,mi-a zis ca asta este o treaba usoara si nu este cazul sa-mi fac probleme,important este sa am 20 euros sa dau la sefu'....hal de lume,nu??Trecind peste toate aceste ,,mici" nereguli si fiind un pasionat in electronica si in informatica,am decis sa intru in Romania,prin internet,si sa cunosc cit mai multa lume,persoane dornice ca si mine sa comparta cunostintele dobindite cu ceilalti muritori de rind si pasionati in aceleasi lucruri.Din pacate observ,si nu ma refer doar la acest ,,offtopic"ca lumea este mai interesata de ce fac politicienii decit de ceea ce ne-a unit pe acest site,si mai ales pe aceasta planeta,satelitii.Atunci cind piratam semnalele de satelit o facem pentru ca cei de la putere au inlesnit prin legile date imbogatirea unora dintre ei in detrimentul omului de rind care nu are nevoie decit de TVR oarecare sa vada 10 minute pe zi ce se mai intimpla in tara,numai ca altii te obliga sa dai bani grei pt asta.simplu nu?daca vrei sa vezi la tv,iti bagi cablu,internet si telefon...si ca vrei si ca nu vrei,si se numeste progres tehnologic,dar pe deasupra va trebuie sa suporti si publicitatea pe care ti-o baga pe git pe banii tai...,,hai domle' ca 20 de minute la fiecare ora nu'i mult"zic ei,dar de ce sint obligat sa o platesc eu.Si cred ca mai sint si alte chestii de discutat...probabil mai importante decit presedintele tarii,sau probabil ca eu ma insel si ca sint destul frustrat ca sa vad realitatea.Nu stiu,totul este posibil si in functie de opiniile altora ca mine imi voi pune si un diagnostic.
Romania este o tara a carei clasa politica este inca in perioada "haiduciei" ... oameni pusi pe capatuiala, "azilanti" parlamentari care-si pun la adapostul imunitatii faptele penale , persoane fara cultura in general ca sa nu mai pomenim de cultura politica sau o cultura a practicilor democratice ! Intr-o astfel de tara clasa politica si prin consecinta Parlamentul ca "loc de munca" al acesteia este o grupare retrograda ... grupare care functioneza transpartinic in a-si conserva privilegiile si ceea ce este cel mai grav incompetenta sau chiar inapetenta in a determina vreo directie concreta de evolutie a Romaniei. Iata de ce eu consider , si nu incerc sa impun concluzia mea , ca impulsul de reformare a tarii nu poate veni decat din exterior ... din afara structurii amintite ... si pentru ca acest lucru sa fie posibil ... impulsul trebuie sa vina de la cineva investit cu legitimitatea electorala si constitutionala ! Iata singurul motiv pentru care l-am sustinut pe Basescu ! nu pentru farmecul lui personal, nu pentru ca as fi interesat in vreun fel ... politic sau economic ...ci pentru ca vorba unui batran liberal ( Radu Campeanu) "pisica trebuie odata ... rupta in doua" si Basescu pare a fi singurul capabil si doritor sa o faca !!! Sa fiu bine inteles ...partidul lui Basescu nu este cu nimic mai bun sau mai frumos decat PSD-ul sau PNL-ul ! cum ar putea fi ? ca doar emana din una si aceasi Romanie bolnava ! dar daca el este intrumentul care sprijina transformarea in directia corecta ... eu cred ca el trebuie sprijinit !
dic_star79
10-12-09, 09:16
Eu am o lehamite de politica....din aceasta cauza nici nu mai postez....Mai bine ne vedem de ale noastre si sa lasam politica pe seama celor care o fac si o vor face acolo "sus"...:lol:
Viceversa
de MIRCEA CARTARESCU
'' Mircea Cărtărescu: „Băsescu ar fi trebuit să piardă, era scris in stele. Geoană ar fi trebuit să caştige. Toţi am crezut asta in cele din urmă, intimidaţi de enormitatea puterii celorlalţi. Dar a fost viceversa, şi asta e tot ce contează”.
Scriam acum catva timp că numai o minune l-ar mai putea aduce pe Traian Băsescu din nou in postul de preşedinte al Romaniei.
Mărturisesc că nu am crezut nicio clipă in şansele lui. Cand sondajele la ieşirea de la urne arătau diferenţe serioase intre Geoană şi, pe locul al doilea, Băsescu, cand am urmărit stupefianta, indecenta scenă a bucuriei supreme a „invingătorilor” de seară, crai ce aveau să apună curand, am simţit obida infrangerii ca de fiecare dată cand ticăloşii au triumfat in politica romanească.
Nu e prima oară şi n-o să fie nici ultima, mi-am spus, cand voi avea parte de această amărăciune, această umilinţă neputincioasă. Resemnat, m-am gandit ca de atatea ori: nu-i nimic, vom trăi şi noi pe langă ei.
Două treimi din viaţă mi le-am pierdut sub Ceauşescu, doisprezece ani am supravieţuit sub Iliescu, o să o duc cum o s-o duc şi sub Geoană. Iar, dacă nu se va putea, drumul bejaniei mi-e oricand deschis.
Mai rău era că in următoarele zile aveam să fac faţă triumfului deşănţat al generalilor marii armade, ranjetelor de satisfacţie ale proprietarilor acestei ţări, exuberanţei mediilor care de doi ani incoace au aruncat cu ouă stricate, concertat, asupra unui singur om.
Cei mai venali oameni ai acestei ţări aveau să se bată pe umeri, felicitandu-se că au scăpat de singurul ins care li se pusese impotrivă.
Nu-mi făceam iluzii: aveam să fiu pus la zid alături de ceilalţi intelectuali care l-au sprijinit pe „tiran”, in huiduielile galeriei. Amicii mei care s-au injosit (incredibil şi impardonabil) să voteze cu Geoană aveau să poarte zambete largi pe feţe, incantaţi că au avut dreptate alături de Iliescu, Patriciu, Vadim şi Vintu.
In zori, fostul marinar şi-a depăşit insă, a milioana oară, adversarii. Credeţi-mă că am rămas cu gura căscată. Jocurile erau făcute şi, vorba unui amic imprudent, părea că nici măcar confruntarea finală n-avea să mai schimbe nimic. Ceilalţi işi impărţeau deja funcţiile in stat.
Am citit analize, juste şi raţionale, despre cum a reuşit Băsescu, acest Die Hard absolut al politicii noastre, să reziste unei gigantice armade şi să caştige. Totuşi, cred că şi ceva de ordinul miraculosului a trebuit să se petreacă.
Poate că de miracol ţine faptul că, in cea mai neinspirată mişcare strategică imaginabilă, „submarinele” au ieşit, in fine, la suprafaţă, ca şi cand li s-ar fi intunecat minţile. Trei, Doamne, şi toţi trei: Voiculescu, trăgand foc continuu din toate Antenele. Vintu chemandu-l, la drum de seară, pe Geoană la o cină romantică. Iar conul Dinu… pe conul Dinu, aşa mogul cum e, l-am crezut totuşi tot timpul un om serios.
In campania asta electorală m-a uimit. Ce-a făcut acest foarte prosper şi, pană de curand, foarte discret personaj e pur şi simplu o găinărie de care i-ar fi fost ruşine şi ultimului dintre angajaţii lui. Glumiţa cu filmul trucat a fost poate picătura care-a revărsat paharul răbdării oamenilor.
Dovadă că o avere imensă nu te salvează de cea mai plebee micime sufletească. Multe mituri au luat sfarşit odată cu aceste alegeri, dar niciunul ca mitul marelui şi enigmaticului om de afaceri Patriciu.
Mogulii au jucat de data asta de partea lui Băsescu, iar invincibila lor armadă s-a dus la fund strivită de propria ei greutate. Aproape toate partidele, aproape toate televiziunile, aproape toată presa au capotat ruşinos in faţa unui singur om, mai dezarmat ca oricand. Apoi a fost, fireşte, Geoană.
Nu vreau să spun acum lucruri prea caustice despre el, căci oricum a ajuns erou de bancuri şi de snoave populare. Ce i se intamplă acum trebuie să fie teribil, la fel de teribil ca povestea cu lozurile inversate ale domnului Lefter Popescu sau cu istoria hamalului Abu Hassan care ajunge calif pentru o noapte.
Asemenea oscilaţii extreme ale norocului nu sunt deloc bune pentru sănătatea mintală a cuiva. Meciul de box dintre el şi Băsescu ar fi trebuit, de fapt, interzis din start, pentru că cei doi boxează la categorii diferite. Nici măcar cu un colosal aparat
(javascript:void(0)) de propagandă in spate Geoană nu are greutatea şi forţa oponentului său, care vin dintr-o voinţă şi-o inteligenţă politică evident superioare.
Geoană a fost un cal mort in această campanie. Alături de moguli, a jucat permanent in favoarea lui Băsescu. O face şi acum, făcand pandalii ca un copil căruia i s-a smuls acadeaua. Unii politicieni nu ştiu să piardă, dar Geoană nu vrea, nu concepe să piardă.
Sub privirile intristate ale celor din jur, el repetă mereu şi mereu, rătăcit, „sunt preşedinte”, aşa cum suspomenitul Lefter ingana cu blandeţe, culegand cioburi de farfurii: „viceversa…viceversa…”.
Băsescu ar fi trebuit să piardă, era scris in stele. Geoană ar fi trebuit să caştige. Toţi am crezut asta in cele din urmă, intimidaţi de enormitatea puterii celorlalţi. Dar a fost viceversa, şi asta e tot ce contează.
Am luat-o din nou pe drumul cel bun, fie şi din greşeală. ''
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/879338/SENATUL-EVZ-Viceversa/
Viceversa
de MIRCEA CARTARESCU
....... Băsescu, acest Die Hard absolut al politicii noastre, ......
frumoasa tumba :p , incomparabil peste cea cu ciorapii Loredanei Groza
parca incep sa para mai suportabili Paunescu , Vadim & restul literatilor cu apucaturi ciudate
Ai avut rabdare sa citesti? :)
Pariez ca in viitorul guvern Lenuta va avea unul din cele doua ministere pe care le conduce acum.Cum zicea cineva: guvernul propus acum va fi retras intr-un fel sau altul pentru ca lipseste vedeta.
pai otzira de snobism sa am si io ( crezi ca cei care-i cumpara cartile au alt motiv decit aprozaristele care aveau orgasm cu Shogun plasat intre bibilouri ?? )
veste tragicomica , cica se reverifica voturile anulate ( CCR )
Azi am incercat sa fac o retragere dintr-un bancomat, insa am primit mesajul “fonduri insuficiente”. Nu stiu daca se referea la ei sau la mine.
:clap:
Entelectualul Patapievici:
“Nu cred că Basescu a lovit copilul ci cred că doar l-a impins. Greşeală sa a fost ca nu a negat imediat. A fost un pic ca in cazul lui Bill Clinton, in chestiunea cu sexul oral… Apropo, ştiu din surse sigure ca lui Băsescu i-a fost oferita o caseta cu Mircea Geoana primind un sex oral şi a refuzat să-l folosească impotriva lui. Este un om cinstit, credeti-mă…”
Astia au creierul spalat,auzi ca l-a impins pe copil.Vad ca incep sa recunoasca cu jumatate de gura mizeria care a facut-o marinelul dar "mari intelectuali" reusesc sa traiasca linistiti cu gandul asta si sa linga pentru un post caldut pe vremuri de criza.Culmea e ca acum afirma ca el nu a vorbit despre caseta despre care a vorbit.:clap:
Despre ce a facut Geoana chiar nu ma intereseaza,nici daca a dat nici daca a primit,ca nu a facut nimic ilegal si nici nu a batut copii in public.
Altfel vad ca iar s-a terminat cu comunistii,mineriadele,etc.Cam brusc.Eu nu uit de Hayssam,fica lui Basescu,flota,Udrea,copilul palmuit si altele pentru care marinelul ar trebui sa raspunda.
Pana una alta e bine,ne ingropam tot mai tare in criza.Sper sa ajunga PDL sa faca un guvern cu UDMR,minoritati si grupul "lingailor independenti" cu grade de generali,ca sa avem ocazia sa conduca marele carmaci chiar tot in tara asta.Deabea astept sa vad si bugetul pe anul viitor cu TVA marit,cu taieri de salarii si de investitii si buget marit la Turism.
Sa traiti bine!:)
PS:Am auzit ca Realitatea Tv a schimbat iar macazul,Vantul o scoate la vanzare si "jurnalistii" de acolo au mirosit ca ii cumpara mogulii din tabara pedelista care sunt la putere si au bani pentru asa ceva.
Hai sa numaram voturi nule:
http://www.ciutacu.ro/wp-content/uploads/2009/12/ninelvot.jpg
Eu zic ca asta nu e nul,din contra,e cel mai bun vot.
e bine că sa terminat cu bine bravo base
sigur ca au furat dar acum speram ca scapam de patriciu şi de curva de crin
Bun,sa zicem ca scapam de cei care vrei tu.Si?Oamenii pe aici strang cureaua din ce in ce mai tare,problemele eonomice as vrea acum sa le vad rezolvate,ca alea cu "la tepe" le-am vazut 5 ani,sunt satul de tepe.Luate.
http://www.mediafax.ro/politic/cc-a-respins-cererea-psd-de-anulare-a-alegerilor-din-6-decembrie-5179378
Insfarsit Geoana a rostit discursul ... discursul din seara de 7 decembrie ! lipsit de coloana vertebrala ... lipsit de demnitate ...lipsit de carisma ...si de cuvant !
"Otzilor ...tot pe mine ma vreti" ... intre el si Ceausescu nu exista diferente de mentalitate ... amindoi "smecheri" ...amindoi oportunisti...amindoi fara alta demnitate decat ... trufia ! Daca va uitati atent la filmul cu Geoana tzopaind de bucurie ...in spatele lui este Dragnea ...negru de suparare ! el stia !!!
da asa este cu o singura completare basescu este cel putin la fel daca nu cumva il si intrece
imi este scarba cum se lupta pentru ciolan ( mintindu-i frumos pe romani ) , dar nu si pentru ciolanul romanilor
nu vor sa faca sistemul de vot mai performant
aberanta e si dorinta sa votezi intr-un chenar , de ce nu pe o pagina
erau doi candidati putea sa fie unul pe o pagina si altul pe alta pagina si atunci nu depaseau chenarul ...sau cine stie ce aberatii de reguli
normal ar fi sa fie trecute CNP-urile intr-un soft care sa detecteze daca s-a mai introdus in sistem si unde anume cu ce nume...
mi-am schimbat buletinul anul trecut si m-au facut sa aduc si cartea de alegator pe care daca era aplicata stampila e mai greu de sters
si mi-au dat alta carte de alegator si am intrebat la ce foloseste ca niciodata la alegeri nu mi-a folosit
alea doar au fost tiparite ca un general din politie sa bage mana in banii statului si traieste bine , dar de aplicat nu se aplica nicaieri sitemul prin cartile de alegatori
Toti politicienii sunt manjiti cu astfel de afaceri cu statul ...cele mai recente au fost ale lui Ridzi si miss cocos (udrea elena)...dar nu se mai fac valuri ca pot aparea la iveala mecanismele tuturo ministrilor de a pune mana pe banii nostri
Este criza economica in Romania= cel mai bun banc
nu trebuie sa existe criza in Romania pentru ca aici este de lucru la fiecare colt de strada si pe orice petec de pamant nelucrat
Situatia economica din alte state capitaliste este alta , ei au ajuns la un plus pe care nu il pot consuma sau vinde si a aparut un blocaj la ei totul e pus la punct in agricultura sau sosele , drumuri infrastructura si poate chiar si constructii dar la noi este un mare minus in toate domenile , deci la noi nu e o criza reala
Este criza economica pentru ca Baselul a pus o marioneta ...prof de drept ca prim ministru si care habar nu are de nimic , numai daca ii spune popey ce sa faca...
Cea mai grozava masura anticriza a fost taxa forfetara care a lichidat (dcapitat) economia tarii de sute de mii de firme mici si mijlocii
a doua care se mai bate si cu pumnul in piept e programul prima casa ...care nu se aplica cum ar trebui ca sa impulsioneze constructia de locuinte NOI ci la orice casa chiar si din timpul razboiului asa ca e inca un esec rasunator ca si taxa forfetara...
Sper din suflet ca Baselul sa il puna tot pe el ca priministru ca sa ingroape Romania definitiv in datorii pe care 10 generatii nu o sa le mai poata plati.
Ceausescu cand s-a imprumutat de la banca mondiala s-a vazut dupa ele sute de mii de blocuri plus fabrici , uzine ...etc
anii 70 au fost cei mai infloritori ani din punct de vedere economic in Romania si s-a putut plati datoria externa pana la sfarsitul anilor 80 dar e drept cu multe multe sacrificii aparute si simtite de noi toti de prin anul 1980-81 , dar astia nu au construit nimic nou , doar Uzina Dacia au modernizat ceva pe acolo dar cu un profit destul de mic pentru statul roman , mai mult pt cel francez ...in rest nimic ...nu mai merge ..combinatele le-am vandut ca cica erau energofage , dar cand a luat indianul miliardar combinatul de la Galati si-a recuperat banii investiti in primele luni pentru ca a adus castig enorm , desi el nu a facut nici o investitie si a mai luat si pe cel de la Hunedoara sau resita ca nu stiu exact ...si lista poate continua ...
in Romania nu o sa mearga economia decat atunci cand o sa fie patrioti la conducerea tarii nu niste mafioti care pot fi numiti cu STIMA ===> patriHOTI :comp:
@horatyu
Permite-mi sa nu fiu de acord cu tine,
"Cea mai grozava masura anticriza a fost taxa forfetara care a lichidat (dcapitat) economia tarii de sute de mii de firme mici si mijlocii" este in sine, o masura buna.
Stii cate firme declara profit zero, sau aproape zero ? ....stii cate firme vand marfa pe care nu o introduc in contabilitate ? ...fiecare chitanta pe care noi
nu o cerem la magazin, inseamna bani mai putini pentru stat, iar comerciantul declara mult mai putin, dacat vinde, s.a.m.d.
Taxa in sine este o masura buna, daca este aplicata cum trebuie, insa, in Ro totul (sau aproape totul) depinde de partidul in care esti.
In privinta programului "Prima Casa", am fost direct interesat si am urmarit aproape toate discutiile, nu s-a urmarit impulsionarea constructiilor(asa cum a inteles lumea), ci alt ceva, anume - (un mic rezumat mai jos)
- Statul va garanta pentru credite imobiliare, pina la suma de 60000E, asta inseamna ca pot sa cumpar o casa de 100000, statul garanteaza in fata bancii 60000, iar eu restul.
- Daca casa costa 50000, eu nu trebuie sa depun garantie.
Conditiile erau simple:
- Sa nu fi avut vre-o proprietate imobiliara, in trecut.
- Sa nu detii vre-o proprietate imobiliara, in prezent.
Statul urma sa duca negocieri cu bancile, pentru scaderea dobanzii, pentru beneficiarii unei astfel de imprumut.
Va dati seama ca bancile aveau deja alte credite pentru imobiliare, ce aveau dobanda mai mare decat la programul prima acasa, si nu prea erau de acord sa dea prioritate unei astfel de rugaminti a statului, astfel incat din acest motiv au intrat putine persoane in acest program, si lor le ramaneau mai multi clienti, pentru creditele bancii, creditie ce aveau peste 5% dobanda mai mare ca la programul "Prima casa".
Revenind la conditiile cerute pentru a intra in program, am intrebat la intamplare, la banca la care am cont, care sunt conditiile pentru a intra la programul prima casa, stiti ce raspuns am primit "sa nu fiti proprietar, sau, sa nu fi avut vre-o proprietate inainte de promulgarea legii".
Pai nu a fost simplu sa-si vanda casa soacrei, si sa cumpere alta ajutat de stat ? da !!!! - asta au facut unii, stiind forma finala in care se va promulga legea, fiind trimisi cu dedicate catre banca, au prmit imprumuturi si si-au cumparat inca o casa bine-mersi, iar restu` lumii (ca mine) cand se duce la banca primeste raspunsul ca "dvs nu va incadrati, dar sa stiti avem alt credit da` dobanda e un pic mai mare, dar va incadrati pe 35 de ani ".
Asta a fost scopul proiectului prima casa, sa-si ajute apropiatii, iar restu` lumii, tot la creditele bancii(alea cu dobanda mai mare) vor ramane.
Asta este Romania, statul nu are nici-un cuvant de spus in fata unor companii/firme, pentru ca oamenii statului au interese proprii care nu coincid cu ale statului, iar aplicarea regulilor se faca doar daca un reprezentant are de profitat, sau, daca isi omoara concurenta, iar statului nu-i ramane decat sa mai scoata o taxa/impozit pe spinarea noastra a amaratilor, pe care oricum nu-i mai intereseaza politica, ci doar sa aiba bani de mancare, si sa-si plateasca ratele.
Daca cel putin doi dintre Udrea,Videanu sau Pogea mai prind ca ministri ne mai ramane doar sa ne rugam.Vai de noi.
Daca guvernul Boc 4-5-6 sau cat o mai fi va avea cam aceeasi componenta nu vor avea prea multe luni "de miere" si e logic pentru ca tot ei au fost la putere.In 3-4 luni va iesi cu proteste grave si asta nu pentru ca e nasol acum ci pentru ca va fi si mai nasol,deja baietii astia au demonstrat ce aveau de demonstrat.Numai cu niste ministrii noi si capabili putem avea sperante ca se va schimba ceva si ca vor fce si ceva care macar sa nu incurce economia tarii,ca de ajutat e mai greu,dar parca nu am de ce sa imi pun sperante.
Oricum nu fac guvern cu PNL,era doar un fitil care l-au bagat celor de la PNL ca sa-i dezbine si probabil chiorul spera sa fie dat jos Crin,cu el in opozitie va fi cam greu,Tariceanu nu are prindere la public.De multe ori Crin a dat dovada de sinceritate si a spus direct ce a avut de spus.A zis din prima ca in partidul lor sunt doua "curente",l-a trimis pe Tariceanu la colt,etc.Daca te uiti la PSD nimeni nu prea spune direct ce si cum,iar de PDL ce sa mai zic,nu recunoaste nici unul ca au doar un singur "curent" si ala marin.:clap:
Tot cei de la PNL au spus clar ca primarii lor vor sa intre la guvernare pentru ca nu mai au bani la bugetele locale,stiau ca e posibil ca in 6 luni sa fie scosi de la guvernare dar pe ei ii interesa sa aiba bugetele pe anul viitor si gata.Am auzit de la cei de la PDL si UDMR texte despre "interesul national" si deja mi se face greata cand aud textul asta.Probabil ca si PSD-ul daca nu era asa ocupat cu razboiul intern incepea sa vorbeasca despre "interesul national" si nu despre ceea ce vor de fapt toti: sa prinda la putere din motive concrete nu "pentru popor".
@horatyu
Permite-mi sa nu fiu de acord cu tine,
"Cea mai grozava masura anticriza a fost taxa forfetara care a lichidat (dcapitat) economia tarii de sute de mii de firme mici si mijlocii" este in sine, o masura buna.
Stii cate firme declara profit zero, sau aproape zero ? ....stii cate firme vand marfa pe care nu o introduc in contabilitate ? ...fiecare chitanta pe care noi
nu o cerem la magazin, inseamna bani mai putini pentru stat, iar comerciantul declara mult mai putin, dacat vinde, s.a.m.d.
Taxa in sine este o masura buna, daca este aplicata cum trebuie, insa, in Ro totul (sau aproape totul) depinde de partidul in care esti.
.....
aiurea este buna taxa forfetara in criza economica
nu se face niciodata asa ceva in criza
Franta a avut inainte de criza aceasta taxa forfetara si a scos-o imediat cand a inceput criza
dar cu boc-ho[p-boc este specialist in drept si in pupatul curului lui basinescu atunci e de inteles ca a aprobat o asemenea prostie
sa imi spui la anu pe vremea asta ca atunci se stie cel mai bine ce efect a avut taxa forfetara , inca nu se simte nimic din valul de prostii facute de piticul porno in economie , o sa fie vai si amar de noi , ne imprumutatm mai ceva decat Brazilia
nu am spus-o numai eu ci si multi specialisti
asa lasa textele astea cu scoaterea economiei subterane la suprafata
nu se face asa
doar atunci cand statul incurajeaza firmele mici sa se dezvolte nu sa le ingroape atunci o sa mearga bine totul
Aiurea taxa buna. Adica in campanie mare expert Videanu se lauda ca el era la Viena cand s-a dat impozitul forfetar, ca altfel , adica, daca era EL in tara nu se aproba, si acum voi mi-o laudati . Pai eu am platit de 3 ori mai mult decat inainte. Ca microintreprindere aveam un impozit , stabilit se stie cum - sa ajute microintreprinderile sa se dezvolte- cu care au fost toti de acord ca sa vina domn' Pogea si sa-l faca de 3 ori mai mare.
Pai cum sa fiu de acord cu asta, cand anula asta a mers mai prost si am platit de 3 ori mai mult ?
Ce dezvolatre vrei cu asta ? Eu stiu care si-au inchis afacerea si au trecut la somaj. Deci in loc sa dea la stat vreo 5-6 milioane pe luna impozite pentru un om , a dat statul 5 miloane pe luna ajutor de somaj. Fara sa mai punem ca au pierdut si impozitul pe venit , pe dividende etc.
Unde e castigul ? Tot anul au zis ca se mai gandesc , ca de la anul sa aplice imp.forfetar doar pentru anumit gen de afacere (restaurante, baruri...) si acum ii dati cu mama ce taxa buna ! Pai credeti ca eu nu si-au data seama ca n-au facut nici o afacere ? Ori fi chiar asa de prosti ?:agresiv:
Nu le tin partea nicidecum, am precizat "daca este aplicata cum trebuie".
Acum , in perioada de criza, era o metoda de a aduce ceva bani la buget, dar a venit atunci cand nu trebuia.
Nu neg, dar pentru multe firme o fost o lovitura aplicata in moalele capului, si asa cum spune @hd56fox, in loc sa aduca bani, a adus someri.
Daca e sa ne luam dupa ce spun altii, de acum incepe greul, se inmultesc somerii, se inmultesc restantierii, banii de la fmi nu vin, guvernul nu s-a format, si cred ca vor fi greve peste greve, vai mama lui de guvern si de base, cand o incepe nemultumitii sa iasa in strada.
mai omule o ti tu una si buna ca in perioada de criza e buna taxa asta
si ti-am explicat si eu si @hd56fox si eu ti-am dat exemplu FRANTA care atunci cand a venit criza a renuntat la asemenea masura
de aici a plecat tavalugul crizei economice
in Romania nu se simtea criza deloc daca nu erau astia la putere
in Romania este de lucru "ca**lau"
La altii s-a ajuns la un maxim economic , la noi inca mai sunt multe de facut in tara in orice domeniu, deci nu e corect sa existe someri cand e tat de mult de lucru...agricultura, constructii , drumuri infrastructura...in orice domeniu...CRF chiar distributie a alimentelor , comunicatii sau orice altceva ...
NU SE FACE ASA CEVA IN PERIOADA DE CRIZA ===>taxa forfetara
pana se va remedia aceasta greseala vor trece 5-6 ani
termina odata cu taxa asta forfetara ca a dus Romania in urma cu 10-15 ani
si s-a spus foarte bine mai sus de catre @hd56fox ca in loc statul sa primeasca 5-6 ...10 milioane impozit de la microintreprinderi a dat poate de 4-5 ori mai multi bani pentru somajul angajatilor care nu mai produceau nimic
HALAL ECONOMIE DE BUGET
Numai Ridzi , UDREA , Videanu si Berceanu impreuna cu Pogea sunt cei mai buni in materie de sustragerea banilor publici , facandu-se ca investes banii in ceva concret si cand colo nimic nu se vede concret , doar afise electorale , cu familia basescu
iti spun sigur ca anul 2009 din punct de vedere economic a stat pe loc sau chiar a mers inapoi ca racul pentru ca trebuia sa EBA(elena base) sa fie europarlamentar si taticul ei sa fie inca 5 ani la Cotroceni....ministrii mai sus mentionati asta au facut in anul 2009
nu spun ca altii nu au facut si ei asemenea deturnare a banilor publici
asa se face de 20 ani incoace si poate din totdeauna
cele mai bune afaceri sunt cu statul
adica inselarea statului spunand ca o lucrare costa miliarde si cand colo valoarea reala este de milioane...dar pe banii publici se poate jongla ca nu e nimeni sa ii controleze ... la presa ajungand doar cand se razbuna unul pe altul
bravo Base dui cu zahărelu pina pun botu la anticipate
e asta bărbat ia facut cu toţi moguli lor de antene şi realităţi
unde mai ţipă toţi ciutaci acum ?
Deci 50% din populatie gandeste asa.Nici nu ma mira ca suntem unde suntem.
Parca pe mine ma doare de "cat de tare e Base" sau de Ciutacu si moguli.Dati si voi manelele alea mai incet ca va zdruncina creierii.
nu sunt 50 la suta ci doar 25 la suta din populatia tarii
doar 50 la suta s-au dus la vot si din astia doar jumatate au votat cu basinescu sau cu geoana deci rezulta ca doar 25 %
faptul ca 50 la suta nu s-au dus la vot spune multe , mai ales ca cei care nu s-au prezentat la vot nu tineau nici cu Popey si nici cu psd-istul din tufis
Plus ca dau au fost si de aia care au votat de mai multe ori si din tabara pedelista si din cea psd-ista inseamna ca numarul e mai mic decat atat.
Sa traiasca sa-nfloreasca Romania Pitoreasca!!
nea @cartof , ai prim ministru tot pe jean cretinu' :p ?
....Am intrat in discutie pt ca mi se pare ciudad sa fim blamati de fratii nostri de singe din tara,in urma bineinteles,a minciunilor politicienilor din Ro,si a argatilor lor......
indiferent de persoana care este presedinte in RO puterea de lui de a va influenta viata este limitata .... poate doar sa imbunatateasca imaginea RO .... ca sa nu mai fiti priviti ca .... stiti voi mai bine cum :p
insa voi in imensa intelepciune cistigata pe strainele meleaguri v-ati chibzuit ca stiti mai bine situatia din tara decit cei de aici ... asa ca ,,hai marie la global " ( si zbang cu votu'n urna ) .
Incearca sa-ti amintesti profesorul care ti-a citit in scoala versurile lui Eminescu :
<< Ai noştri tineri la Paris invaţă
La git cravatei cum se leagă nodul,
Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă. ...>>
si scrie-i ca sustii regimul basescu care l-a fortat sa ia salariul mai mic cu 20% in luna decembrie 2009 ( eventual fi baiat dragut si spunei ca daca nu crapa de foame pina-n aprilie sa faca provizii de urzici si loboda , ca doar l-ati votat pentru 5 ani ; sau ia-l la rost : de ce nu emigreza sa fie tovarasu' vostru ) .
Este adevarat ca muncitorii la Autobanda de pe linga Kolozsvaros pin la dracu-n praznic :p desi concediati nu au statutul de someri ( adica nu primesc acel ajutor de somaj ) ?? a dracu dreapta asta pd-l_ista !
Pentru ca avem de tocat vreo 5 ani eu zic sa se schimbe titlul in << Politica > si sa se faca sticky ( simt o bucurie perversa sa le tot scot ochii unora , mai mare decit cea a lui basescu cind si-a dat foc la vapor pe Sena )
Păi firesc este ca toţi cei din afară care au votat Băse , să vină acasă.
Li s-a indeplinit dorinţa , a caştigat preşedintele pe care l-au vrut , va fi miere şi lapte ... ce mai ... intr-un cuvant se va trăi bine.
Majoritatea care au plecat , nu s-au dus că nu mai puteau de bine. Dar acum gata ... s-a rezolvat , să vină acasă.
Incă ceva , să vină uşor uşor ... unul cate unul. Să nu se inghesuie toţi odată.
Iar dacă nu vin ... sa mai tacă **** din gură. M-am săturat de moralişti care in ultimii ani au văzut Romania doar la TV şi culmea , ei ştiu mai bine ca cei de aici cum stă treaba in ţară. A citi pe net sau a te uita la TV nu-i acelaşi lucru cu a te chinui să trăieşti civilizat aici.
Dacă nu au inţeles , le mai spun odată : realitatea este aici , nu acolo
.
:lol:
Băsescu a fost ajutat de "Flacăra violetă" la dezbaterea cu Geoană, susţine Viorel Hrebenciuc
http://www.realitatea.net/basescu-a-fost-ajutat-de-flacara-violeta-la-dezbaterea-cu-geoana--sustine-viorel-hrebenciuc_692027.html
Savine , ai ratat cireaşa de pe tort :
EXCLUSIV Gandul: Emil Boc, propunerea oficială de premier a PD-L
Democrat-liberalii ii vor propune lui Traian Băsescu să-l numească pe Emil Boc drept premier. Surse din PD-L ne-au declarat că liderii PD-L vor face această propunere la consultările din această după-amiază, la Palatul Cotroceni. Decizia de a-l susţine ca premier pe Boc a fost luată la ultima şedinţă a Biroului Permanent Naţional.
Nicolae Iorga avea o vorba : „Cine nu işi cunoaşte istoria e condamnat să o repete“
Mare dreptate avea. Deci acelaşi presedinte , acelaşi premier.
Practic , dăm un copy-paste la ultimii 5 ani.
.
Păi firesc este ca toţi cei din afară care au votat Băse , să vină acasă.
Li s-a indeplinit dorinţa , a caştigat preşedintele pe care l-au vrut , va fi miere şi lapte ... ce mai ... intr-un cuvant se va trăi bine.
Majoritatea care au plecat , nu s-au dus că nu mai puteau de bine. Dar acum gata ... s-a rezolvat , să vină acasă.
Incă ceva , să vină uşor uşor ... unul cate unul. Să nu se inghesuie toţi odată.
Iar dacă nu vin ... sa mai tacă ...... din gură. M-am săturat de moralişti care in ultimii ani au văzut Romania doar la TV şi culmea , ei ştiu mai bine ca cei de aici cum stă treaba in ţară. A citi pe net sau a te uita la TV nu-i acelaşi lucru cu a te chinui să trăieşti civilizat aici.
Dacă nu au inţeles , le mai spun odată : realitatea este aici , nu acolo
.
Ma intreb cit de limitat trebuie sa fie cineva sa tot dea vina pe "diaspora" si nu pe un oarecare judet din RO, de exemplu Constanta sau Sibiul profesorului horatyu.
Asta cu tacutul ..... din gura e valabil si pt . cei din tara care va dati mari experti in politica externa.
De exemplu horatyu stie exact ce face guvernul francez cu impozitele si citi caini cu colacii in coada traiesc in Germania.
Sinteti de o agresivitate de nedescris si sa nu va mirati ca tot asa vi se va raspunde.
Ceea ce se da la televiziunea voastra nu e realitatea din Romania? E totul o minciuna?
Diferenta e ca romanii din diaspora inteleg romaneste si pot sa-si faca o parere despre situatia din tara.
In schimb, putin dintre voi stapinesc o limba straina si cunosc si mentalitatea unor natiuni ca Franta sau Germania ca sa-si dea cu parerea.
Asa ca ******...la si mai inchideti threadul daca nu puteti sa vorbiti civilizat si continuati sa ne jigniti pe cei din strainatate.
50% din romani sint asa ..... incit l-au votat pe marinar, iar restul sint spuma acestei tari maretze, cei cu studii inalte .
Ia treceti voi la guvernare, faceti voi ceva nu va mai tot lamentati ca babele.
Ma intreb cit de limitat trebuie sa fie cineva sa tot dea vina pe "diaspora"
Unde vezi că dau eu vina pe diaspora ? Poate nu ai inţeles. Ma deranjează că unii plecaţi pe afară insistă să ne convingă că ei ştiu mai bine cum e viaţa in Romania. Cand spun unii , mă refer la unii. Nu la toţi cei plecaţi. Cat despre limitarea de care spui ... prefer să mă abţin.
Sinteti de o agresivitate de nedescris si sa nu va mirati ca tot asa vi se va raspunde.
Nu o lua in tragic , că nu e nimeni aşa agresiv cum crezi. Mai bine spus e dezgust la ce se intamplă in ţara asta. Deci AICI , in ţara asta. Unde (incă) trăiesc eu.
Ceea ce se da la televiziunea voastra nu e realitatea din Romania? E totul o minciuna?
Chiar crezi că se dă totul la TV ? Realitatea cotidiană trebuie să o simţi pe pielea ta , nu să o vezi la TV . Era o vorbă : au prostit poporul cu televizorul.
50% din romani sint asa i.... incit l-au votat pe marinar
Care 50 % ? Nu fi aşa sigur ...
Oricum , cam mult spus ca 50% din romani sunt i.....
Asa ca hai sic.....
Tot roman de-al nostru eşti ... :)
Deci @wambertos , nu o lua ca ceva personal. Dar , avand in vedere că ai dat un reply la un post de-al meu , am considerat că trebuie totuşi să lămuresc unele aspecte.
.
Pai normal ca sint tot roman :D
Nici eu nu m-am referit la tine personal ci in general.
Desi tu ai zis sa mai taca ..... si sa vina inapoi aia de dincolo.
Cred ca am dreptul si eu la o parere, iar daca tu zici sa tac, ce sa spun: e tipic romanesc.
Si ....-ul e pt toti nu pt. tine. S-a terminat bilciul. Discutam la urmatoarele alegeri.
Ar fi cazul sa incheiem discutiile, mai ales ca nu sint duse intr-un mod fair play.
Numai ne enervam degeaba.
Era sa uit: criza provocata de Basescu a ajuns si in Germania.
Eu bag somaj tehnic la greu. Vinovati sinteti voi ca nu l-ati pus pe Geoana in frunte ca sa ne scape si pe noi de criza.
Desi tu ai zis sa mai taca .... si sa vina inapoi aia de dincolo.
O mai spun odată. Mă refer la cei plecaţi pe afară care insistă să mă convingă că ei ştiu mai bine cum e viaţa in Romania. Să vină aici să vadă cum este.
Numai ne enervam degeaba.
Aici ai nimerit-o. Bine de tot ...
@wambertos , ca om şi coleg de forum , eu atat mai spun : :cheers:
(deşi e c-am frig , ar merge mai bine un vin fiert)
.
incercati sa discutati civilizat daca nu ma vad nevoit sa inchid topicul
se ajunge si la cuvinte nepotrivite gen "sictir" , "prosti" si altele
nu cred ca se merita sa ne certam de la politica...ca doar stiti ca politica e curva :lol:
PS: @wambertos ===>Daca cineva nu este de acord cu dumneavoastra nu trebuie sa vorbiti fara respect : exemplu --->un cuvant edit de mine ===> DEX(dictionarul explicativ al Lb.romane)= marș de aici! șterge-o!;
eu am dat un exemplu referitor la taxa forfetara care a fost scoasa din programul de guvernare al Frantei , daca tu stii altceva inseamna ca esti dezinformat
am explicat aici http://sateliti.info/showpost.php?p=109320&postcount=54 ca defapt e vorba de 25 la suta din populatia cu drept de vot a tarii (si poate nici atat daca se pune la socoteala si cei care au votat de mai multe ori ) care a votat cu Base sau cu Geoana
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la inceputul consultărilor de la Cotroceni cu reprezentanţii PSD, că va anunţa, joi, probabil, la ora 10.00, premierul desemnat, inainte de a pleca la summit-ul de la Copenhaga.
Sper să fie o soluţie bună pentru ţară. Prea mult scandal. Mai trebuie şi linişte.
.
@horatyu hai ma chiar vrei sa inchizi topicu ? (http://www.sateliti.info/member.php?u=1589)
faci ca curva aia de Crinu care ii face sex oral lui Patriciu?
ce faci ne amenini ziceati ca aici pe forum e liber sa scriem nu sint restricti ca pe rdi
nu o sa inchid topicul , dar nu vreau sa se ajunga la jigniri fara rost
s-au folosit anumite cuvinte intr-un mod nepotrivit si de asta
oricum nu am luat decizia asta ...am spus ca o sa inchid topicul daca nu se vorbeste civilizat
sunt contre electorale pentru ca nu suntem de acord cu situatia politica si mai ales economica a tarii pentru ca unii ca Basescu nu inteleg sa puna profesionisti in fruntea guvernului Romanieii ci doar pupincuristi, oameni de gen "yes man" care nu pot sa aiba coloana vertebrala dreapta...
asta e durerea mare si a mea si a multora care vad dincolo de ziua de azi...
cat despre politicienii tarii sa se aleaga intre ei , dar sa nu traim noi prost ca ei nu se inteleg pe "cascaval" si "ciolan"
@horatyu
Inchide threadul ca e mai sanatos, nu ne mai creste pulsul :D
Ti-ai dat tu cu parerea si despre situatia de pe piata de munca din Germania, pe alt forum.
Voi inca credeti ca aici nu sint probleme, cainii cu colacii nu au murit, politicienii de aici nu ne jumulesc,etc...
In legatura cu jignirile alea, stai linistit, nu cred ca trebuia sa intervii. Uite, eu mi-am spus parerea, delta2k2 si-a spus-o pe a lui, eu accept, el accepta , bem un vin fiert si gata.
Problema e sa nu cazi tu intre noi si mai ales sa nu o iei pe urmele unui celebru moderator, sti tu care. ;)
dic_star79
16-12-09, 19:55
Ce plictiseala oamenui buni...ce plictiseala...:lol:
@horatyu
Inchide threadul ca e mai sanatos, nu ne mai creste pulsul :D
Ti-ai dat tu cu parerea si despre situatia de pe piata de munca din Germania, pe alt forum.
Voi inca credeti ca aici nu sint probleme, cainii cu colacii nu au murit, politicienii de aici nu ne jumulesc,etc...
In legatura cu jignirile alea, stai linistit, nu cred ca trebuia sa intervii. Uite, eu mi-am spus parerea, delta2k2 si-a spus-o pe a lui, eu accept, el accepta , bem un vin fiert si gata.
Problema e sa nu cazi tu intre noi si mai ales sa nu o iei pe urmele unui celebru moderator, sti tu care. ;)
Am facut o mentiune si o rugaminte la adresa lui Luky care poate ii gasea ceva de lucru lui @Skycleaner care este intro situatie putin mai disperata...si care vrea sa isi gaseasca ceva de munca pentru ca vrea sa isi intretina familia..
Spuneam de situatia din Germania in ideea in care cineva acolo daca munceste oficial sau la negru castiga cel putin vreo 600 de euro ori si gospodarindu-se bine poate sa puna deoparte cam 400-500 de euro si ar fi poate buni pentru familia lui ( nici eu aici in Romania nu am atat 400 de euro ) si aici este ideea pe care acolo am promovat-o acolo ...ca ar putea castiga un salar bun acolo 3-4 luni sa poate trece cu familia din iarna.
Cunosc si ma intristeaza situatia lui @skycleaner, dar nu e asa usor sa gaseasca de lucru aici, mai ales ca are mari probleme de sanatate.
E criza mare in Germania(marinaru`e vinovat). Crede-ma!
Cartofule vezi ca incepi sa faci spume si nimeni de aici nu intelege de ce.Ia si tu un calmant,o bere,etc.
Nu prea inteleg care e treaba cu Germania si ce relevanta are in discutia asta,daca stam sa discutam despre criza e clar ca in Ro inca nici macar nu am atins fundul si prostia e ca NIMENI nu incearca sa limiteze urmarile crizei.La noi nu s-a facut nimic in ultimul an,s-au imprumutat bani foarte multi si acestia s-au dus fara sa se vada nimic.Deja nu se mai pot imprumuta nici de la banci la dobanzi mari,deci nu e deloc pe roze.Nu e vorba despre mofturi sau mici scaderi de salarii,e vorba despre mult somaj,concedii fara plata si inchideri de afaceri.Multe.
Am un frate care in primavara a plecat in somaj si 6 luni de zile nu a gasit nimic peste 6-7 milioane in mana.Pana la urma a mers pentru mai mult la firma unui cunoscut,dar stiti cat are pe cartea de munca.
Am cunoscuti si prieteni care lucreaza la privat si multi dintre ei sunt in somaj si platiti la negru,incet incet economia subterana de pe vremea PSD revine.Asta inseamna bani mai putin la buget.
Am prieteni la bugetari care nu stiu daca la anul vor mai avea serviciu,iar acum au salariile reduse.
Astea toate au dus la vanzari mai mici,inchiderea unor afaceri,somaj in crestere si tot asa tavalugul se rostogoleste.Astia intr-un an electoral nu au facut decat sa incerce sa ascunda gravitatea situatiei,impozitul forfetar a fost o greseala si in rest cu greu au reusit sa reduca cheltuielile bugetare cu cateva zile de concediu fara plata,dar daca nu pun mana sa taie acolo unde trebuie taiat si vor da afara oameni buni tinandu-si neamurile in functii va fi urat de tot.Pe langa asta sa incerce sa ajute privatii nu sa le puna impozite si sa incerce sa scoata la suprafata economia subterana aparuta din nou.Cum e treaba lor ca de aia se lupta ca orbii sa ajunga la manete,altfel daca stiam eu exact nu pierdeam timpul pe aici,probabil emigram in alta tara. :)
Zmeurica ce ai cu mine si cu germania nu am pomenit nimic
am zis ca @horatyu vrea sa inchida tredu (http://www.sateliti.info/member.php?u=1589)
si asta suna rau a amenintare
mai citeste odata ce am scris
@horatyu hai ma chiar vrei sa inchizi topicu ? (http://www.sateliti.info/member.php?u=1589)
faci ca curva aia de Crinu care ii face sex oral lui Patriciu?.....
Am citit.Deci face ca cine?Care ce face?
Serios,chestiile astea nu isi au rostul.Da-o naibii de politica,dar jignirile chiar nu au nici o justificare.
ok o las balta
ma deranjat ca ai zis ca vrei sa inchizi threadu
dar e ok
sa ai bafta !
puteti sa continuati sa vorbiti despre politica dar sa nu ajungem sa ne jignim intre noi
ok?
probabil ca o sa numesc peste catva timp acest topic ...politica interna si externa sau geostationara...vedem noi cum o numim ca se pare ca multi vor sa discute despre politica desi mie mi sa cam urat de atata politica si in realitate o ducem mai rau decat in decembrie 1989
au trecut 20 de ani pe care profetul din Damaroaia a amintit de ei ....
insa pe Brucan nimeni nu a dat doi bani mai ales ca a numit poporul roman "stupid people" si toti au sarit pe el ...cum isi permite asa ceva, dar se pare ca stia multe despre acest popor care poate fi condus si manipulat cu un Kg de zahar , malai , ulei ...etc deci ceva foarte nesemnificativ 1 euro , 2 euro pentru un vot
se merita? :comp:
Pai asta era,se intelegea ca ii spui lui horatiu ca face ca acel personaj care la randul lui face lucruri indecente.Nu e pentru mine,dar nu e frumos fata de horatiu.Ne contram pe discutii politice dar sa nu iasa aiurea,banuiesc ca nu asta a fost sensul care ai vrut sa-l dai in acea fraza.
Da-i incolo pe astia ca se pupa pe obraz iar peste cateva luni,nu merita sa punem suflet in ce promit ei.
Bafta si noi sa traim (chiar si bine,he,he,he).
A fost-odata-n Romania,
O mica tara de poveste,
Ce cunoscuse tirania
Unui tiran si-unei neveste.
Dar asta se-ntampla demult
Acum aveau democratie
Si-un presedinte nu prea cult
Ce-i mai tragea cate-o betie.
Intr-un decembrie friguros
Dar fara de ninsoare,
Poporul demn si luminos
Chemat fu la votare.
Macel era-n televizoare
Si se certau si se-acuzau
Dar se vedea ca-n cur ii doare
Desi tunau si fulgerau.
marius_mihutoiu: Dar toti vroiau de fapt puterea
Si-ar fi facut orice, oricat,
Ca sa-si mareasca bine-averea
Pe celalalt sa-l f..a-n gat!
Si incepura sa se-atace
Sa se acuze in direct
Ca celalalt mizerii face
Si ca doar unu-i bun si drept.
Aparu ca prin minune
Un film din-ala cu bataie
In care Base, lumea spune,
Se dovedi ca n-are c..ie!
Cum sa dai intr-un copil?
Jur nu l-am lovit cu pumnul!
Credeti ca sunt un debil?
N-am lovit EVER, niciunul!!!
Insa cin’ sa-i dea dreptate
Cand imaginile-s clare?
Caci vazand astfel de fapte
Lumea-l mai voteaza, oare?
marius_mihutoiu: Pentru Geoana si echipa
Tot si toate mergeau struna
In sfarsit venise clipa
Sa petreac-o zi si-o luna!
Dar sa vezi nenorocire!
Cel numit si “Prostanacul”,
Trecu de la fericire,
La a spune: “Ah! La dracu’!”
Intr-o noapte linistita
Ce nu prevestea nimic
Urmarit de paparazzi,
Toata tara a uimit!
Cum sa faci asa prostie?!
Au urlat romanii toti.
Mai ales cand lumea stie
Ca sanchi “Base-i anti-hoti”
Pai cand mergi noaptea la Vantu
Pentru relaxare,
Cum sa nu-ti fuga pamantu’
Drept de sub picioare
marius_mihutoiu: Si-uite-asa veni si data
Sa alegem presedinte.
Toata lumea era gata
Urlau “dinte pentru dinte”
Si votara bai romane,
Si-aia de n-au fost la vot!
Prin targ azi se cam tot spune
C-a putut vota si-un mort
Si fantomele-au votat,
Copii fara buletin,
Pe altii au cumparat
Asta da tur de scrutin
Ce se bucura dom’ Geoana
Cand afla de rezultate,
Insa mai spre dimineata
A avut frison pe spate.
Fiindca ce sa vezi mai frate
Cum toti ne-am cam pacalit,
Fiindca Base peste toate
Zice: “Ba! I-am ciuruit!”
Deci degeaba chinul nostru
Zile bune-am asteptat,
Acum ma semnez, al vostru
Bendeac (care n-a votat).
...................................................
Istoria alegerilor scrisa in cateva cuvinte.....folclor pur!!!
:cheers: noi sa fim sanatosi!!!
@zmeura si @horatyu sorry nu am vrut sa jignesc pe nimeni cred ca am scris inainte sa ma spal pe ochi si a esit alceva
e bine ca nu stergeti posturile
Deci il pune iar pe Boc.Nu mai scriu nimic ca nu mai are rost,am scris destul si despre asta si nu merita.Continuam sa ne facem de cacao,daca o sa fie Udrea in guvern e clar.
Saracul Conu' Iancu( alias Caragiale I. Luca) a pierdut aceste timpuri ...
este mult peste ce a scris Caragiale si e pacat ca nu e doar o comedie la un teatru...e o realitate cruda pe care trebuie sa o induram .
Din toata Romania asta mare nu s-a gasit decat un pitic servil (pupincurist) care si-a aratat maiestria in aceasta functie 1 an de zile si e clar ca e depasit de situatie ...
In aceste vremuri de criza trebuia pus cel putin un economist , daca nu un doctor in economia aplicata la scara macro.
Asta e ..o sa ducem si aceasta rusine desi o sa plateasca datoriile uriase facute de acest "micut" Boc generatii de-a randu....:agresiv::comp:
......
In aceste vremuri de criza trebuia pus cel putin un economist , daca nu un doctor in economia aplicata la scara macro.
.....
Gresit .
Dobitocul cunoscut ca Stolo mondialu' a dus in balarii propriul hotel si afacerea cu cauciucuri a lui Tofan pe care l-a consiliat .
( atitudinea voastra poate fi clasificata ca discriminatorie , au si poc-itaniile :p dreptul sa fie prim-ministrii in republica lui basescu )
PS nea @cartof , te poti intoarce in tara , acum o sa ai si aici un premier chretien :p
Iti sustin punctul de vedere, te rog totusi sa nu mai foloseti "epitete", dca nu din motive de regulament, macar pentru a tine discutia la un anumit "nivel".
Gata,axa Basescu-Boc-Videanu-Udrea ramane in continuare in functie.Deabea astept sa vad cate ordonante de guvern vor mai fi declarate neconstitutionale (Boc e expert in neconstitutionalitate),astept sa vad cat de bine va merge economia si pe ce loc va urca Videanu in top 300 anul viitor si bineinteles cat mai multe stiri cu Udrea calare,pe bicicleta,etc.Bomboana de pe tort va fi bineinteles conducatorul suprem,nu cred ca ne poate dezamagi si sunt convins ca ne va da multe momente de jena in relatiile externe dar si in cele interne cu ziaristii si chiar oamenii simpli.
Cel mai incompetent presedinte si prim ministru reusesc sa ramana in functii exact in momente extrem de importante.Le dau 3 luni (ca doar tot ei erau la butoane) si daca nu se va vedea nimic bun voi incerca sa-mi fac timp sa ma duc la Bucuresti cu prima ocazie cand se poate arunca cu oua in guvern sau presedentie.La primavara se gasesc si clocite.:)