View Full Version : Ajutor Pc.
dic_star79
30-07-07, 21:48
Am si eu o rugaminte la voi cei care sunteti in domeniu, ce mi recomandati pt o unitate pt calculator ce se invarte la suma de 1000 ron. Vreau sa ma duc sa dau comanda sa o fac la ei nu s o cumpar direct din magazin. Astept un raspuns.
laleauaneagra
30-07-07, 21:57
pffff ce sa zic aici parerile sant inpartite pot aparea aici zeci de topicuri cu diferite configurati care mai de care eu zic ca nu e de bagat daca ai un pic de cunostinte in pc mergi pe mana ta eu asta iti recomand stiu ca nu te multumeste dar crede ma ca e mai bine asa
dic_star79
30-07-07, 22:02
OK asteptam un rasp mai detaliat cu privire la utilarea un PC . Merci.
OK asteptam un rasp mai detaliat cu privire la utilarea un PC . Merci.
Daca vrei un raspuns elocvent eu zic sa mergi pe mana lui xvanish,pe mine ma scos din mari belele si ce mia recomandat el a fost mai mult decat OK! si in momentul de fata eu nu mam revansat fata de xvanish pentru tot ajutorul pe care mi la oferit in domeniul Pc,deci mergi pe mana lui,este o sugestie,dar ar fi bine sa ti cont de parerea lui,asta e recomandarea mea!
Am si eu o rugaminte la voi cei care sunteti in domeniu, ce mi recomandati pt o unitate pt calculator ce se invarte la suma de 1000 ron. Vreau sa ma duc sa dau comanda sa o fac la ei nu s o cumpar direct din magazin. Astept un raspuns.
Spune-mi te rog la ce vei folosi PC-ul... ca sa-mi fac o idee...
@all: multumesc pentru increderea acordata dar nu ma mai ridicati atata in slavi... ;)
dic_star79
31-07-07, 20:36
O sal folosesc mai mult pt descarcat filme , muzica, net cat cuprinde poate si pt jocuri dar mai putin.Poate si pt sharing. Aatept PM sau un raspuns pe forum.
O sal folosesc mai mult pt descarcat filme , muzica, net cat cuprinde poate si pt jocuri dar mai putin.Poate si pt sharing. Aatept PM sau un raspuns pe forum.
Bun, in ideea in care nu vrei jocuri la greu atunci nu-ti trebuie nush ce sistem si te incadrezi linistit in 10 mil. Desi sunt Intelist ti-am facut o configuratie pe AMD pt ca iti ajunge si decat sa-ti iei un Celeron mai bine iei un AM2...
Lucrurile stau cam asa:
Placa de baza: ceva simplu, sa aibe support pt AM2, DDR2 si PCI Express (6 USB-uri, sunet pe 6 chanale si placa de retea oricum au toate). Preferabil ASUS, ABIT, Gigabyte, MSI, Epox - fara Asrock sau stiu eu ce marca aiurea
Procesor: AMD AM2 Athlon 64 de 3200+ (iti ajunge - si 3000+ e ok pt ca-ti iei 1 giga ram) - sa nu-ti iei Sempron ca nu merita... e mica diferenta de pret...
Memorie: in principiu 512 Mb DDR2 ti-e suficient dar eu iti recomand 1 giga pt ca dupa procesor memoria ram e cea mai importanta la rapiditatea sistemului... mai bine un giga ram decat un procesor mai mare... se simte mai bine performanta...
HDD: avand in vedere ca vrei filme/download, torrente sau stiu eu ce atunci iti trebuie spatiu... eu ti-am pus un hard de 250 Gb desi recomandabil acum ar fi unul de 320 Gb. In functie de cati bani aloci peste 10 mil te decizi... neaparat sa fie pe SATA2 si sa aibe 16 Mb cache
DVD-RW: ti-am ales un LG double layer... sunt reusite
Case: orice carcasa middle tower ti-e suficienta. Eu ti-am ales una ieftina fara sursa si sursa separat de 500W. Tine cont ca sursa e de aia simpla... recomandata ar fi sa-ti iei o carcasa simpla si sa-ti iei o sursa kalumea separat (cu Active PFC - Tagan, Enermax) dar modelele kalumea sunt de la 2 mil in sus. E recomandata o sursa buna pt ca de ea depind multe... plus ca la cate supratensiuni sunt mai nou...
Placa video: ti-am pus totusi o placa video, ceva minim, ca sa nu te plangi ca nu o sa-ti mearga jocurile... e klar ca nu te astepti sa-ti mearga la calitate buna toate jocurile, dar macar o sa-ti mearga :D sa nu-ti iei pl video pe AGP ca sunt depasite de mult... obligatoriu PCI Express (16x)
Floppy: nush daca chiar ai nevoie
Cam asta ar fi... nu cred ca am omis ceva... eu am facut configuratia (care ti-am atasa-o) pe www.dc-shop.ro pt ca acolo mi-a fost usor sa o fac rpd... preturile sunt ok la ei pe site (in magazinele lor sunt mai mari pt ca pe site au reducere). Ca si magazine online iti recomand si www.pcgarage.ro
Sa tii cont de:
- garantia sa fie neaparat pe componente (nesigilat)
- costuri de transport daca il comanzi online
- sa nu te pui sa-l cumperi gata configurat - din ceva supermarket sau stiu eu de unde... pe cat posibil, daca e ok configuratia asta, sa te tii de modelele alea pt ca sunt stabile...
- daca le cumperi online sa ti le asambleze ei pt ca de obicei e gratis... nu te umfla in pene ca-l asamblezi tu numai daca ai experientza necesara... daca nu lasa-i sal monteze si sa-l testeze ca doar de aia sunt platiti...
Imi pare rau ca ai doar 10 mil... meritai un Intel kalumea :D
Daca ai ceva nelamuriri posteaza...
Succes!
dic_star79
02-08-07, 11:02
Multumesc pt ajutor.
Multumesc pt ajutor.
Cu multa placere... sa ne spui ce ti-ai luat :D
Eu as face efort pentru un Amd X2 3800 (e cam 230 RON), pentru era Full HD s-ar putea sa iti fie de folos. Sa nu iti iei mai putin de 1GB RAM in nici un caz, si mai bine 1x1GB decat 2x512MB ca iti ramane mai mult loc pentru upgrade-uri viitoare. Vezi si www.price.ro pentru cele mai bune preturi.
Bafta Multa!
Am si eu o intrebare privind pcul meu,am doua harduri unul de 10 Gb care este aproape plin si al doilea de 65 Gb, 1% ocupat.
Mai tot timpul imi zice sa liberez spatiu pe primul hard,de acord, pot sterge softuri dar eu am nevoie de toate,de aici intrebarea cum sa fac sa transfer pe celalalt hard si asa as putea rezolva problema,multumesc pentru ajutor.
laleauaneagra
06-08-07, 01:40
cand ajungi la aproximativ 100M ti se va cere sa faci curat ptr ca e prea compresat dar poti transfera datele prin copy si paste pe celalalt hard.acum sa imi spui te rog daca ai inteles mesaju meu ptr ca sant acuzat ca postez numa aberati si nu pricepe nimeni ce scriu
@laleauaneagra,eu inteleg ce scri,dar te rog sa ma scuzi eu nu vreau sa ma bag in discutiile voastre personale,in privinta hardului meu am incercat sa fac copie si paste dar la un moment dat imi da eroare,poti sa fii mai explicit cu procedura,multumesc inca o data.
laleauaneagra
06-08-07, 02:46
@laleauaneagra,eu inteleg ce scri,dar te rog sa ma scuzi eu nu vreau sa ma bag in discutiile voastre personale,in privinta hardului meu am incercat sa fac copie si paste dar la un moment dat imi da eroare,poti sa fii mai explicit cu procedura,multumesc inca o data.
nu te bagi stai linistit dar intreb ca sa stiu pe viitor daca sant inteles.spunemi ce fel de eroare iti da.banuiesc ca cel de 10G e partitia C si acolo iti cere sa faci curat nu?incearca sa nu copiezi tot odata ci pe rand daca nici asa nu merge te sfatuies sa pui un hard pe usb extern si sa copiezi acolo dar sa imi spui ce fel de eroare iti da
Bine,am sa te tin la curent,noapte buna ca este tirziu.
laleauaneagra
06-08-07, 03:11
bine,daca nu cumva iti va explica maine @xwanish mai in clar.iti doresc si eu noapte buna
Din cate imi dau eu seama problema sta in felul urmator:
Pe prima partitie ai instalat sistemul de operare si aplicatiile (Program Files). Acum problema se pune in felul urmator: ai incercat sa muti pe alta partitie (al doilea hard) documente de sine statatoare (gen documente word, filme, muzica, etc) sau ai incercat sa muti aplicatiile deja instalate cum ar fi cele din Program Files sau Windows...
Daca incerci sa muti un document de sine statator si da eroare atunci ori e ceva cu respectivul(ele) fisiere ori primul sau al doilea hard e cu probleme (nu e formatat corespunzator, are bad-uri, nu mai ai spatiu nici pe al doilea, etc).
In ceea ce privesc aplicatiile, jocurile, etc nu ai cum sa le copiezi pt ca alea tin cont de locul unde sunt instalate, nu vor functiona corespunzator dupa mutare sau chiar deloc, plus ca pe majoritatea nu te lasa sa le copiezi - ca o protectie...
Solutii ar fi:
- In cazul in care ai mutat toate documentele pe celalalt hard si ti-au ramas doar aplicatiile care le folosesti si tot nu ai spatiu atunci iti recomand sa reinstalezi, pe curat, sistemul de operare dar pe al doilea hard. Faci pe ala 2 partitii, una de vreo 15 giga si una restul).
- Din cate vad eu ai zis ca ai un hard de 10 Gb si unul de 65 Gb... probabil tu ai un singur hard de 80 Gb respectiv util vreo 75 GB si iti este partitionat in 2: 10 giga si 65 giga. In cazul asta iti recuperezi documentele si ce vrei sa ramana (le pui pe un alt hard separat) si razi jos totul de pe hardul de 80 Gb si faci pe el 2 partitii 15 si 60... astfel pe cea de 15 giga ai spatiu suficient pt windows si aplicatii iar pe cea de 60 iti pui documentele, filmele, muzica, etc...
Sper ca am inteles bine care e problema ta si te ajuta postul meu... daca nu atunci mai da-mi detalii si rezolvam...
Succes!
@dic_star79: Noh ce ti-ai luat pana la urma?
@fane0b: Te-ai descurcat?
@XVanish ...Stiai ca placile de baza Asrock sunt facute de Asus????
Au tehnologie Asus dar nu integral... iar ce gasesti la noi tot in taiwan sunt asamblate... oricum, eu am prins ura pe Asrock de multa vreme... prea multe probleme in timp... asta e...
Am si eu o intrebare privind pcul meu,am doua harduri unul de 10 Gb care este aproape plin si al doilea de 65 Gb, 1% ocupat.
Mai tot timpul imi zice sa liberez spatiu pe primul hard,de acord, pot sterge softuri dar eu am nevoie de toate,de aici intrebarea cum sa fac sa transfer pe celalalt hard si asa as putea rezolva problema,multumesc pentru ajutor.
Eu as face in felul urmator.La 10Gb primul hard care il ai tu asta find C: full as dezinstala ceea ce nu folosesc,supa care folosesc Unyblue Registry Booster ca sa imi curete registrul de tot ce am dezinstalat.Chiar daca imi spune ca au fost eliminat un numar de file,asta e il fac de 2 sau 3 ori pina imi spune ca nu a gasit nici o problema.Dupa care mai fac inca odata cu CCCLEANER o scanare.Iar acuma nu imi ramine decat sa fac o defragmentare la hardul C: Iar acuma cand instalez ceva ;un program sau ce este el acolo ai dau ca director de instalare in al 2 lea hard D sau ce litera are el.Si in C imi ramine doar Sistemul Windows instalat.
Eu as face in felul urmator.La 10Gb primul hard care il ai tu asta find C: full as dezinstala ceea ce nu folosesc,supa care folosesc Unyblue Registry Booster ca sa imi curete registrul de tot ce am dezinstalat.Chiar daca imi spune ca au fost eliminat un numar de file,asta e il fac de 2 sau 3 ori pina imi spune ca nu a gasit nici o problema.Dupa care mai fac inca odata cu CCCLEANER o scanare.Iar acuma nu imi ramine decat sa fac o defragmentare la hardul C: Iar acuma cand instalez ceva ;un program sau ce este el acolo ai dau ca director de instalare in al 2 lea hard D sau ce litera are el.Si in C imi ramine doar Sistemul Windows instalat.
E o solutie si asta plus multe altele... dar... pentru conditii de functionare optime este recomandat ca aplicatiile sa fie instalate pe aceeasi partitie cu sistemul de operare... nu degeaba Program Files il genereaza automat pe aceeasi partitie cu Windows-ul. Indexarea, cautarea, accesarea si utilizarea fisierelor auxiliare se face mult mai repede in aceste conditii...
Pe langa toate astea e bine sa fie si ordine... nu tot de-o aplicatie pe nush cate partitii... cel putin eu asa vad lucrurile ca optime si asa le si recomand...
Sa ne dea raspuns fane0b sa vedem ce a mai mesterit intre timp...
dic_star79
12-08-07, 23:43
Inca nu l am luat ,am fost foarte ocupat saptamana aceasta,dar o sa iau in plus o placa video mai buna si un AMD +3800 si nu 3200,ma duce pe la 1150 RON.
Inca nu l am luat ,am fost foarte ocupat saptamana aceasta,dar o sa iau in plus o placa video mai buna si un AMD +3800 si nu 3200,ma duce pe la 1150 RON.
E ok! Succes!
Cred ca greseala este a lui de exprimare.:oops: 1 hard disk de 10Gb NU AM MAI AUZIT.Daca ar fi fost nu cred ca iar fi convenit sa il aibe .Deoarece daca instalezi Windows xp sa zicem iar mai ramine cam vreo 7 Gb asta depinde de cat ai ocupa sistemul.Si cu programele care le are instalate +filme si muzica nu cred ca iar fi fost de ajuns pe acel hard de numai 5,6,7 sau cat iar ramine dupa instalarea windows curat.
:oops: Iar problema 2 este acelasi lucru de unde a cumparat hardul ala de 65Gb?Sau sa ne dea si noua un link sa vedem cum arata un hard de 65Gb.De 80Gb as mai zice dar si dupa instalarea lui in pc nu ramine nu 65Gb.Sistemul operativ nu are cum sa iti ia 15 Gb. Putea sa specifice de la bun inceput ca are un singur hard si nu 2,care este inpartin in 2 partiti.Si este normal ca la partitia 1 care o are de 10 Gb peste nu il lasa si ai da mesajul ala.Asa cel mai bine este sa formateze hardul de 80 Gb in NTFS caci el il are FAT32 si sa instaleze windosul CURAT.fara 2 partiti.si dupa aia programele care le avea si nu mai are probleme.
Eu acum miam dat seama cand am citit ce ai scris tu Xvanish altfel nu imi dadeam seama ca el are 2 partiti pe un hard de 80Gb,
Cred ca greseala este a lui de exprimare.:oops: 1 hard disk de 10Gb NU AM MAI AUZIT.Daca ar fi fost nu cred ca iar fi convenit sa il aibe .Deoarece daca instalezi Windows xp sa zicem iar mai ramine cam vreo 7 Gb asta depinde de cat ai ocupa sistemul.Si cu programele care le are instalate +filme si muzica nu cred ca iar fi fost de ajuns pe acel hard de numai 5,6,7 sau cat iar ramine dupa instalarea windows curat.
:oops: Iar problema 2 este acelasi lucru de unde a cumparat hardul ala de 65Gb?Sau sa ne dea si noua un link sa vedem cum arata un hard de 65Gb.De 80Gb as mai zice dar si dupa instalarea lui in pc nu ramine nu 65Gb.Sistemul operativ nu are cum sa iti ia 15 Gb. Putea sa specifice de la bun inceput ca are un singur hard si nu 2,care este inpartin in 2 partiti.Si este normal ca la partitia 1 care o are de 10 Gb peste nu il lasa si ai da mesajul ala.Asa cel mai bine este sa formateze hardul de 80 Gb in NTFS caci el il are FAT32 si sa instaleze windosul CURAT.fara 2 partiti.si dupa aia programele care le avea si nu mai are probleme.
Eu acum miam dat seama cand am citit ce ai scris tu Xvanish altfel nu imi dadeam seama ca el are 2 partiti pe un hard de 80Gb,
Asta ziceam si eu :D La un HDD de 80GB are utili 76 Gb... deci 2 partitii: una de 10 Gb si una de 65 Gb :D Recomandarea mea ramane aceeasi: sa faci 15 Gb si 60 Gb. Si am uitat sa mentionez: partitiile le faci NTFS 3.1... in nici un caz FAT32...
Succes!