Thanks Thanks:  7
Likes Likes:  14
Dislikes Dislikes:  0
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 69

Thread: Regula 12 - exemple

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Mie disputele legate de acest "quote" precum si inchiderea unui thread mai vechi imi dau, totusi, masura diferentelor dintre "x" si "y" (fiecare intelegeti, desigur, despre ce e vorba). Pur si simplu comunitatea de "dincolo", refugiata aici intr-un moment de cumpana, este una scandalagie prin natura ei. Oamenii au dat "buna ziua" dupa care si-au reluat certurile mai vechi si frecusurile clasice. Eu unul pot vedea acum, literalmente, ce inseamna o comunitate linistita si ce inseamna una agitata; ce inseamna, pe de o parte, sa pastrezi linistea absoluta, si ce inseamna, pe de alta parte, sa fluieri in timpul unui recital de orga.

Trei concluzii am (ontopic si offtopic). Precizez ca nu doresc sa lezez pe nimeni prin cele sustinute, e vorba de un strict unghi personal de a vedea lucrurile.

1. comunitatea "y", din care si eu fac parte, este atit de anarhica incit e absurd sa sustineti (sa sustinem) ca numai un tip oarecare a semanat discordia acolo. If it is anarchy, it was meant to be.

2. ordinea acestui forum e, neindoielnic, formula ideala de a mentine un climat profesionist. E si, in egala masura, formula ideala pentru a mentine un climat artificial. Cind ai facut o insula de ordine intr-un ocean de haos, te bucuri, dar undeva e si o umbra. Nu pentru ca n-ar fi un lucru superior, ci pentru ca e de la sine inteles ca ordinea respectiva s-a obtinut numai prin indepartarea elementelor "nocive". Procedeul umbreste rezultatul. Ii mintuim, dar nu pe toti.

3. regula 12 este buna, valida si nediscutabila. Are o singura lacuna: nu e utila in cazul textelor cu multiple teme. Daca cel dinainte are "n" divagatii si discuta "n" teme, cred ca e nu e deplasat daca se face un "quote" cu spusele la care respondentul se refera, pentru a nu-l trimite pe cititor sa mai parcurga odata intreg textul initial.

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Corect , multi useri nu sunt observatori fini asa cum esti tu si abuzeaza de Quote iar rezultatul este o mare nebunie vizuala. Regula 12 a fost si este mai obositoare pentru moderatori care sunt obligati sa editeze postarile celor ce nu vor sa inteleaga adevarata natura a acestei reguli iar avertismentele au fost mai mult verbale sau cel mult s-au dat niste puncte care expira dupa un anumit timp dar mai sunt si useri incapatanati care nu vor sa inteleaga ca atunci cand s-au inscris pe forum au dat accept la respectarea regulamentului si ca atare trebuie sa se supuna acestor reguli.
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Standard RSP member roderttam's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Cred ca daca butonu reply to thread ar fi alaturi de cel reply with quote multi nu ar incalca regula 12,daca tot folosesc butonu cu citat le e lene sa stearga citatu daca nu e necesar.Am vazut situatii cand postarea se referea la ceva si citatul la altceva.

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Quote Originally Posted by hgfdgfui View Post
    3. regula 12 este buna, valida si nediscutabila. Are o singura lacuna: nu e utila in cazul textelor cu multiple teme. Daca cel dinainte are "n" divagatii si discuta "n" teme, cred ca e nu e deplasat daca se face un "quote" cu spusele la care respondentul se refera, pentru a nu-l trimite pe cititor sa mai parcurga odata intreg textul initial.
    Salut.
    Dau un exemplu de raspuns "selectiv" la un post desi nu e consecutiv in cazul nostru dar ar putea fi.
    Nu va fi nimeni "apostrofat" daca face asa.

Alta metoda de raspuns care ar trebui sa fie sustinuta este cea de genul:

@ hgfdgfui
    Te rog sa citesti mai sus.

R12 a aparut ca o reactie la situatia hilara in care la un post de sute de cuvinte si cateva imagini ii dadea cineva o replica de genul :
    "Nu pare chiar asa"
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

nu contest regulile RSP, dar nu inteleg de ce un quote deranjeaza

ca exemplu iau textul scris de hgfdgfui

americanul scrie din placere si scrie mult

daca doresc sa discut doar despre 2-3 cuvinte din cele 10000 scrise de acesata, consider ca este normal sa extrag sub forma de quote, doar acele 2-3 cuvinte, astfel lasand usor de inteles despre ce doresc sa discut cu acesta

bineinteles ca puteti sa aplicati si regula stergerii posturilor cu greseli gramaticale, dar la ce ajuta ?

atata timp cat discutiile respecta bunul simt, nu inteleg de ce este nevoie de reguli care ingradesc exprimarea

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Mai simplu era sa lasi liber quote-ul si sa subliniezi cu o culoare mai stridenta, iar editatrea citatului sa nu fie posibila.

In felul asta, cititorii avizati nu vor mai citi quote-ul, ca banuiesc ca de-aia e regula 12.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by luky View Post

ca exemplu iau textul scris de hgfdgfui

americanul scrie din placere si scrie mult

daca doresc sa discut doar despre 2-3 cuvinte din cele 10000 scrise de acesata, consider ca este normal sa extrag sub forma de quote, doar acele 2-3 cuvinte, astfel lasand usor de inteles despre ce doresc sa discut cu acesta
    Se accepta quote partial.
    Regula "bunului simt" nu functioneaza la romani.De fapt nu am vazut-o "aplicata" pe nici un forum,hai poate pe unul care acum e in gard.
    :

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@luky se poate face quote asa cum zici tu

cand inca faceam parte din staff se putea face fara a fi considerata o incalcare de regulament

extragi propozitia,cuvintele,cuvantu ce naiba o mai fi si poti face quote

asa era...acum Dumnezeu mai stie
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    quote partial.
    asa se accepta ?

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Da,culmea e ca puteai face quote linisstit la tot pentru ca nu e la postul de dinainte.Deci daca iei primul post din acest topic poti sa il citezi linistit,pe cel al lui laleaua nu avea rost fiind inainte de al tau.
    :

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

pey eu am scris imediat dupa ce ai postat, dar intre timp a mai aparut un postac :-)

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Asa este la noi ... concurs de postat viteza , premiul 10 like-uri :-)
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by luky View Post
    pey eu am scris imediat dupa ce ai postat, dar intre timp a mai aparut un postac :-)
    Daca aparea dupa al meu tot era corect pentru ca acel quote era doar partial.Aceasta exceptie de la regula a tinut de logica,daca vrei sa te referi la o singura idee din postul precedent si sa intaresti exact la ce te referi e logic ca atunci un quote partial poate fi util.
    :

Standard RSP member laur21's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    ..
    Regula 12 e super faina,dar mai bine era sa fie interzis quote-ul cu totul,chiar daca e cu 15 pagini mai sus.

Faci quote numai la user.....cum am facut eu cu zmeura

Exemplu:

Vine unu' si baga 27 de poze din France(doar coincidenta) care ocupa 2 pagini..........apoi vine altu mai destept si da quote la alea 27 de poze ca sa intrebe: sunt din pariz??

Deci quote e o prostie...............parerea mea
    'E loc sub soare pt toata lumea, mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra'

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Quote Originally Posted by laur21 View Post
    Exemplu:

Vine unu' si baga 27 de poze din France(doar coincidenta) care ocupa 2 pagini..........apoi vine altu mai destept si da quote la alea 27 de poze ca sa intrebe: sunt din pariz??
    La care vine al' vizat si face quote la quote:
    DA
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast