-
Standard RSP member
Re: Ubuntu
Ca sa fie cat mai clar, in general despre linux:
- nu exista virusi pt linux, iar cei de windows nu pot afecta in nici un fel linux
- foarte stabil, e foarte putin probabil sa vezi crash-uri de linux. Blue screen de windows cred ca ai vazut des, in linux ele se cheama kernel panic si sunt sanse f mici sa fii martor la asa ceva. Numai daca tii neaparat si te apuci sa dai cu sabia prin maruntaiele lui
- jocurile sunt f putine, in schimb multe jocuri de windows ruleaza sub linux cu ajutorul lui wine... aici insa e discutabil, pt ca un incepator va fi destul de rapid descurajat pentru ca necesita documentare si rabdare cam pt fiecare joc in parte. Eu am reusit sa rulez World of Warcraft si Oblivion. Ambele au mers perfect. Alte jocuri nu am incercat, in schimb am instalat alte programe de windows si au mers toate fara nici un fel de configurari speciale (utilitare gen total commander).
- efectele desktop 3D compiz baga in buzunar orice Windows Vista. Iar pt ele ai nevoie de o placa video capabila 3D, chiar si din cele mai ieftine de la NVidia sau ATI. Laptopul meu are NVidia GeForce 9200M GS cu 512 RAM, adica printre cele mai slabe din generatia noua si merg efectele perfect. Pe desktop nu mai zic, pt 8800GTS 512 e floare la ureche.
Folosesc Ubuntu pe desktop si pe laptop, imi e mai mult decat suficient pt absolut orice as vrea sa fac. Pt jocuri bootez in Windows pe desktop.