Results 1 to 15 of 24

Thread: ajutor reglare antena satelit mobila

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Default Re: ajutor reglare antena satelit mobila

Quote Originally Posted by mondo View Post
    Elevatia la motor trebuie sa fie exact pe 45 de grade.Pune motorul pe pozitia 0 grade.In aceasta pozitie prinzi antena perfect perpendicular pe motor .Regleaza elevatia la antena undeva la 37-38 de grade aproximativ.Acum cu tot ansamblul reglat te duci pe satelitul Badr 26*E.Cand vei avea semnal pe acest satelit faci reglajele optime si setezi din meniul dreambox-ului motorul astfel:
    -longitudine 24870 East
    -latitudine 44850 North

Bafta!
    Azi am incercat din nou sa reglez antena . Am incercat cam toate variantele de aici ( cred eu ) si tot ce am reusit este : semnal BUN de la 30 vest la 42 est . Mai departe nu pot receptiona nimic .
    Arabsat 26 est nu intra absolut deloc desi e chiar langa satelitul cel mai sudic pe care am reglat semnal maxim , 25.5 grade.

Cred ca se poate mai mult daca insist . Ce am observat astazi la antena e ca dc sta pe satelitul cel mai sudic in pozitia 0 , nu e perfect verticala antena , imi pare putin inclinata . Nu stiu cat influenteaza dar se pare ca asa este din constructie .

Deocamdata ma opresc aici , majoritatea satelitilor ii receptionez cu semnal bun , deci momentan nu mai e o prioritate reglarea antenei ci instalarea receptorului .

Multumesc tuturor pentru sugestii !

Old Member mondo's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Quote Originally Posted by clau View Post
    tot ce am reusit este : semnal BUN de la 30 vest la 42 est . Mai departe nu pot receptiona nimic .
    Nici nu e nevoie.Oricum nu ai pierdut nimic.

Arabsat 26 est nu intra absolut deloc desi e chiar langa satelitul cel mai sudic pe care am reglat semnal maxim , 25.5 grade.
    Imposibil.Mai insista!

Ce am observat astazi la antena e ca dc sta pe satelitul cel mai sudic in pozitia 0 , nu e perfect verticala antena , imi pare putin inclinata . Nu stiu cat influenteaza dar se pare ca asa este din constructie .
    Care constructie?Constructia este facuta de tine!
    Cu motorul pe pozitia 0 antena trebuie sa cada perfect perpendicular pe motor (nici spre stanga si nici spre dreapta) si sa ai semnal bun pe satelitul sudic.

Bafta!

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Nu imi explic dar arabsat 26 est chiar nu intra .

M-am gandit ca poate nu am eu acoperire ?

http://www.lyngsat-maps.com/badr6.html
    http://www.lyngsat-maps.com/badr4.html

Sunt din Arges , antena 115 cm fier , lnb SMALL 0.3 db ( ce firma e si asta ) .

Old Member mondo's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Ai sigur acoperire.