Results 1 to 15 of 24

Thread: ajutor reglare antena satelit mobila

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member amorak's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: ajutor reglare antena satelit mobila

Salut, iti zic cum am facut eu:
    coordonatele mele sunt 22,915 E - 45,883 N. Am pus montura HH pe 46 grade, am pus antena pe 28,5 (asa zicea in carte) am strans bine suruburile la montura HH, am lasat alea de la elevatia antele sa mai pot misca. am pus tot ansamblul spre 23,5E (pe toate site-urile de specialitate ala este satelitul meu sudic) reglat sa am semnal bun pe cel mai slab TP, dupa care am trimis din STB antena pe 30W, acolo nu aveam semnal deloc umblat la elevatie antena (am ajuns undeva la 32-33, de la 28), prins semnal puternic, trecut pe 39E verificat daca semnalul e ok, venit din nou la 23,5 si am reglat de data asta din elevatia monturii HH, strans totul si acum e pe curba cum trebuie.

Succes.
    dm800hd, T90 39E-28E-23E-19E-16E-13E-9E-5E-1W , 37LH4000, Logitech Z-5500 Digital

Standard RSP member
    Mentioned
    27 Post(s)

Default Re: ajutor reglare antena satelit mobila

Quote Originally Posted by amorak View Post
    Salut, iti zic cum am facut eu:
    coordonatele mele sunt 22,915 E - 45,883 N. Am pus montura HH pe 46 grade, am pus antena pe 28,5 (asa zicea in carte) am strans bine suruburile la montura HH, am lasat alea de la elevatia antele sa mai pot misca. am pus tot ansamblul spre 23,5E (pe toate site-urile de specialitate ala este satelitul meu sudic) reglat sa am semnal bun pe cel mai slab TP, dupa care am trimis din STB antena pe 30W, acolo nu aveam semnal deloc umblat la elevatie antena (am ajuns undeva la 32-33, de la 28), prins semnal puternic, trecut pe 39E verificat daca semnalul e ok, venit din nou la 23,5 si am reglat de data asta din elevatia monturii HH, strans totul si acum e pe curba cum trebuie.

Succes.
    Salut . Am facut asemanator cred , dar daca am reglat totul perfect pentru 25,5 grade ( satelitul meu sudic ) si ma duc la Hispasat sa reglez pt el antena , nu mai intra nimic pe 25,5 cand rotesc la loc .

...la 30W ai umblat la elevatie , apoi pe satelitul cel mai sudic ai reglat la motor la latitudine . Pare simplu . Voi incerca azi din nou , nu mai stiu dc am incercat asa acum cateva zile , dar nu imi amintesc sa fi incercat .

PS . De ce ai incercat doar pana la 39 est ? Ma gandeam ca vrei sa te duci mai mult poate 62 Est cu antena mobila .