Salut, iti zic cum am facut eu:
coordonatele mele sunt 22,915 E - 45,883 N. Am pus montura HH pe 46 grade, am pus antena pe 28,5 (asa zicea in carte) am strans bine suruburile la montura HH, am lasat alea de la elevatia antele sa mai pot misca. am pus tot ansamblul spre 23,5E (pe toate site-urile de specialitate ala este satelitul meu sudic) reglat sa am semnal bun pe cel mai slab TP, dupa care am trimis din STB antena pe 30W, acolo nu aveam semnal delocumblat la elevatie antena (am ajuns undeva la 32-33, de la 28), prins semnal puternic, trecut pe 39E verificat daca semnalul e ok, venit din nou la 23,5 si am reglat de data asta din elevatia monturii HH, strans totul si acum e pe curba cum trebuie.
Succes.![]()
dm800hd, T90 39E-28E-23E-19E-16E-13E-9E-5E-1W , 37LH4000, Logitech Z-5500 Digital
Salut . Am facut asemanator cred , dar daca am reglat totul perfect pentru 25,5 grade ( satelitul meu sudic ) si ma duc la Hispasat sa reglez pt el antena , nu mai intra nimic pe 25,5 cand rotesc la loc .
...la 30W ai umblat la elevatie , apoi pe satelitul cel mai sudic ai reglat la motor la latitudine . Pare simplu . Voi incerca azi din nou , nu mai stiu dc am incercat asa acum cateva zile , dar nu imi amintesc sa fi incercat .
PS . De ce ai incercat doar pana la 39 est ? Ma gandeam ca vrei sa te duci mai mult poate 62 Est cu antena mobila .
Asa am facut la inceput . am pus latitudine 45 grade la motor si apoi am reglat pe satelitul cel mai sudic , 25,5 grade cu satfinderul pana am prins semnal cel mai puternic chiar pe transpondere slabe . Apoi am inceput sa scanez din satelit in satelit spre est si spre vest . Am constatat ca pe masura ce ma indepartez de centru ( 25,5 ) nu mai receptionez bine satelitii . Am ajuns maxim la 15 vest cu semnal pe cateva frecvente doar , iar la est pe 53 est , de asemenea doar cateva frecvente . Mentionez ca am scanat doar frecvente FTA . La Hispasat nu am ajuns deloc cu reglajul asta . Am mutat odata special pt Hispasat si am reglat manual antena pt semnal maxim ca sa imi intre cateva posturi .
Apoi am incercat ba sa modific la motor 44 grade si sa ridic putin elevatia , ba invers sa pun la motor 46 grade si sa cobor elevatia la antena . Acum nu stiu cat de exact am modificat eu acel grad ( de la 45 la 44 grade ) dar nu am reusit sa gasesc punctul optim desi m-am chinuit cam o zi .
Acum am reglajele facute cum am explict in primul post . Nu stiu ce sa modific mai intai , pt ca am gasit si pozitii mult mai rele la antena cu care nu ma puteam duce mult cu antena de pe satelitul sudic in stanga si in dreapta .