@skystar
Nu merge,
Ori esti pe diseqc 2x1 ori pe mobila.
Se da'
a)1 (una) buc. antena fixa
b)1 (una) buc. antena cu motor dm2800
c) 1 (una) buc. diseq switch 2 way
intrebare
Ce setari trebuie facute in dm 800 pentru ca atunci cand aleg un program din cele receptionate cu antena fixa sa nu se invarta antena mobila.
Multumesc anticipat.
@skystar
Nu merge,
Ori esti pe diseqc 2x1 ori pe mobila.
Io am asa, diseqc 2x1 si motor, pe iesirea 1 e antena mobila, pe 2 e alt diseqc 2x1 pe care is 2 antene, una la 1w si una la 39E. Si mere de rupe! Si motor si diseqc. :P
Offset 1.6 60E-30W, Invacom 0.3dB, Act 18'', Moteck VII, DM500
Dolce w/ 0.6m, Boom w/ 0.8m Gibertini, Digi w/ 0.8m noname, Focussat
Cu ce setari ? - daca nu-i mare secret si deranj, bine`nteles!
Sanatate!
salutari respectuoase, poate ma ajutati si pe mine cu o intrebare ca nu ii dau de cap
scurt pe 2 situatia este astfel: 1 bucata antena (offset) fix, 1 bucata offset cu montura H-H (motor Moteck), 1 bucata Dream 500S si...1 bucata switch 2.0. Problema apare cand schimb de pe antena fixa pe cea motorizata in sensul ca trebuie sa schimb de cateva ori canalele pe satelitul ales pana cand motorul muta. Nu-mi dau seama care e problema (nu sunt deloc avansat), as aprecia enorm un pic de ajutor. Configurarea din dream este non-standard user configuration, antena mobila este LNB 0 (4.8E, 13E,16E,19.2E,28.2E,39E) iar cea fixa LNB 1 (0.8W). Ce am mai sesizat eu sunt o serie de canale "fara semnal", adica apare un mesaj de la switch cu "this channel doesn't currently send a signal" si nu cred ca e in regula. Va rog, orice idee, sfat, solutie ar fi excelent.
Salutare.
Aceeasi combinatie de 2 antene am avut-o si eu, una cu HH cealalta fixa pusa pe Hellas, conectate la un rec printr-un switch si facea exact la fel, trebuia sa dau de vreo 3 ori pe un canal pana se misca motorul.
Asa se comporta pentru ca este o schema neortodoxa, nu este nimic in neregula cu rec-ul sau cu setarile din el. Pana la urma am renuntat si am lasat numai antena cu HH ca devenise plictisitor. Ca sa functioneze cum trebuie acea combinatie este nevoie de un rec cu 2 tunere.
cel mai teama mi-e sa nu se strice tunerul de la dream, incerc sa folosesc cat mai putzin switch-ul dar oricum... si inca nu sunt lamurit de ce, chiar si pe antena motorizata care merge fara probleme imi apar acele canale "fara semnal" sa fie tot din cauza sistemului neortodox?
Ai lasat rec-ul doar cu antena motorizata si tot nu ai semnal pe acele canale ? Trebuie sa fie din alte motive : ori nu e HH-ul reglat cum trebuie, ori nu le receptionezi din cauza dimensiunii antenei sau a locatiei.
Spune te rog care sunt acele programe, ce dimensiune are antena si ce locatie ai.
Last edited by SuperSonic; 02-11-09 at 22:04. Reason: gramatica
nu am scos switchul din rec, adica n-am lasat motorizata solo pe dream, e sistemul initial. zici sa incerc cu motorizata singura, fara switch direct in dream eventual? cat despre dimensiune am un offset de 0.9, locatie timisoara.
Ziceam sa verifici si aceasta varianta ca sa fii sigur, desi e putin probabil sa fie asta cauza, eu nu am avut aceasta problema. Spune totusi cateva dintre canalele pe care nu ai semnal, poate le verifica cineva de la tine din zona.
pai tocmai mi-ai dat o idee, am 2 prieteni cu dm-uri si offseturi cu H-H o sa verific cu ei intai si o sa revin aici daca se dovedeste a fi doar problema mea. totusi din moment ce mesajul provine de la switch (chiar asa apare, o fereastra cu label switch) banuiesc ca e din cauza sistemului astuia contra naturii. un exemplu de canal ar fi blue hustler (jur ca asta mi-a iesit in cale acum) pe 19.2E. nu intra deloc, ecran negru si mesaj, acum am primit ecran negru, mesaj si...sonorul de la alt canal, ceva de pescuit lol.
SatConn Satellite Finder SC100 are cineva asha ceva, poate sa spuna cu ce se mananca, l-am primit ca shi cadou. Am pus pe linia de cablu de la LNB la reciver, cum e scris acolo shi doat tzipa,???
Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!
Deci ala e un sat finder ...simplu. "Tipa" cand primeste semnal, intensitatea sunetului e proportionala cu semnalul. Binenteles la fel se duce si acul indicator. Are si un potentiometru cu care limitezi semnalul, in cazul in care e prea mare, sta blocat acul in cap de scala. Mai mult de atat nu face. Daca misti antena si scade semnalul si acul indicator si sunetul scad ......
Cam asta e tot.
PS: Jucarie.....dar in unele situatii e foarte utila.
vrei sa vezi cum se inroseste cablu de legatura frumos
si ia foc ,atentie la amepraj si dupa aia dati cu parerea ,a se poate folosi la limita cablu de net dar cu firele legate 2 cate 2 si ai macar 0.44mm,recomandarea mea,luati cablu plat de veioza sectiune 2x0.75 lungime dubla fata de cat va tre il taiati in doua si gata 4 fire tapene care nu o sa va faca probleme nici pe cea mai mare distanta sal si numai bine
Salutare tuturor.
Problema mea suna in felul urmator;
Am un motor Stab-Usals,H-H 90,pozitia mea geografica este Long 26,37 E si Lat 45,00 N,pozitia 0 a motorului meu este pe sat ASTRA2/EUROBIRD 28,2 grade EST.
Receptionez foarte bine pe Est pana la sat ABS-1 (75 grade EST) dar pe west doar pana la NSS 7 (22.0 grade West)aici pe tr 12736 H 18085 am level 80% si quality 61%.
Cred ca nu sunt exact pe arcul polar si de aceea nu receptionez satelitii de la west.
Va rog insistent sa ma jutati cu un sfat,cum ar trebui sa centrez motorul in asa fel sa receptionez si satelitii de pe west.
Mentionez ca am o antena ofset de 90.
Nu ca m-ar interesa in mod deosebit satelitii de pe West,dar vreau sa stiu odata si pentru totdeauna (sa fiu convins cu adevarat) ca sunt pozitionat corect pe arcul polar.
Va multumesc in avans.
Cu respect gigibamse.