Results 1 to 15 of 135

Thread: Sisteme fixe si mobile

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default Re: Sisteme -fixe&mobile

Respecte!
    Daca poti sa cumperi cablul de 4 fire ptr interfon!(asa sa ceri),sau de 6 fire si legi doar 4 din ele.
    Bafta!
    Respect!

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Smile oameni buni fara suparare vati dilit de tot

Quote Originally Posted by shadowman View Post
    Respecte!
    Daca poti sa cumperi cablul de 4 fire ptr interfon!(asa sa ceri),sau de 6 fire si legi doar 4 din ele.
    Bafta!
    vrei sa vezi cum se inroseste cablu de legatura frumos
    si ia foc ,atentie la amepraj si dupa aia dati cu parerea ,a se poate folosi la limita cablu de net dar cu firele legate 2 cate 2 si ai macar 0.44mm,recomandarea mea,luati cablu plat de veioza sectiune 2x0.75 lungime dubla fata de cat va tre il taiati in doua si gata 4 fire tapene care nu o sa va faca probleme nici pe cea mai mare distanta sal si numai bine

Standard RSP member gigibamse's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Question Motor stab-usals

Salutare tuturor.

Problema mea suna in felul urmator;
    Am un motor Stab-Usals,H-H 90,pozitia mea geografica este Long 26,37 E si Lat 45,00 N,pozitia 0 a motorului meu este pe sat ASTRA2/EUROBIRD 28,2 grade EST.
    Receptionez foarte bine pe Est pana la sat ABS-1 (75 grade EST) dar pe west doar pana la NSS 7 (22.0 grade West)aici pe tr 12736 H 18085 am level 80% si quality 61%.
    Cred ca nu sunt exact pe arcul polar si de aceea nu receptionez satelitii de la west.
    Va rog insistent sa ma jutati cu un sfat,cum ar trebui sa centrez motorul in asa fel sa receptionez si satelitii de pe west.
    Mentionez ca am o antena ofset de 90.
    Nu ca m-ar interesa in mod deosebit satelitii de pe West,dar vreau sa stiu odata si pentru totdeauna (sa fiu convins cu adevarat) ca sunt pozitionat corect pe arcul polar.

Va multumesc in avans.

Cu respect gigibamse.

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Pai .....normal ca nu esti pe arcul polar ..pozitia ta zero ar trebui sa fie macar badr4/6(26*E)...o pozitie orbitala mult mai aproape de locatia ta. Problema e ca antena e cam mititica pentru satelitul asta dar merita incercat....poate gasesti vre-un transponder cat de cat inteligibil poate chiar un feed ceva.

Daca nu .....macar poti face o aproximare intre 28.2E pozitia actuala si 25.5E care ar trebui sa-l prinzi binisor. Iar cam la jumate(poate usor mai la vest adica 0.5*) intre cele doua ar trebui sa fi cu reglajul pe zero.

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by eusebio80
    Buna.
    Am incercat sa gasesc modelul de lnb trimis de tine, twin, dar nu am reusit.Am gasit unul asemanator, dar numai cu o ieşire.
    Antena de 80-90 cm , normala, se potriveste la acest lnb?
    Am nevoie de suport special ptr lnb?
    Cu un switch pot conecta apoi doua recivere de la aceasta antena?
    Am un dm800hd si un amiko.

Mersi mult de ajutor!!

Când cumperi de la magazin îi contactezi şi telefonic şi îi întrebi dacă prinderea lnb-ului este normala sau trebuie un adaptor, care este că un inel de plastic.

Însumarea de la antena Digi şi cea cu LNB 3 feed se face cu un DiseqC, nu cu switch pentru că e mai complicat cu switch.

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/DiSEqC

Cele două antene se însumează la un singur receptor cu DiseqC .
    Poate poţi face rost de un LNB monoblock 3 feed twin ca să poţi însuma separat la fiecare receptor : o însumare la dm800 şi o altă însumare pe amiko.
    Uite aici este unu monoblock quad(4 ieşiri) dar este pentru 28,2 est, 23,5 est şi Astra 19est şi preţul este pentru englezi in lire sterline, destul de mare , nu cred că face atâta. Cel mult 40-50 de euro

https://www.satellitesuperstore.com/monoblock.htm

Totul este să cauţi, dar cel mai bine faci comandă prin magazinele de profil de la noi din ţară.

Încă ceva când reglezi lnb-ul monoblock să urmăreşti puţin imaginea de mai jos, pentru că satelitul al doilea este in partea opusă cum ar veni dacă s-ar urmări pozitia pe axa sateliţilor, rotind antena.
    Adică pozitia LNB ului pentru 16est de exemplu este la stânga lnb-ului pentru hohbird 13 Est şi nu la dreapta lui hotbird cum ar veni dacă priveşti din faţa antenei.

Nu ştiu dacă m-am făcut înţeles dar precis înţelegi mai bine privind imaginile.

LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Cel mai bine pui 2 antene una pe Digi lnb quad şi una cu lnb monoblock cu posibilitatea să prinzi 2 sau 3 sateliti.
    Daca optezi pentru lnb monoblock cu 3 sateliti reglezi pe 16 grade est şi intră şi hotbird şi Astra, deoarece semnalul e mai slab pe 16 est şi hotbird şi Astra au semnal puternic.
    Exista chiar şi cu 4 ieşiri separate: LNB Inverto Monoblock - 3 feed quad linkul de mai jos este pentru 19-23,5-28,2 est
    https://www.inverto.tv/lnb/142/quad-...-for-65cm-dish

Dar se găsesc şi pentru 13-16-19 est chiar la noi in tara dar nu e cu mai multe ieşiri, dar nu le facem reclama

Sau tot pe siteul invertor monoblock pentru 4 sateliţi şi cu 2 ieşiri : 9 est-13est 19-23,5 est
    https://www.inverto.tv/lnb/206/twin-...-for-80cm-dish
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Member Visitor
    Mentioned
    1 Post(s)

Nu stiam ca exista asa ceva, cred ca e exact ce am nevoie, mersi!!

https://www.sateliti.info/showthread...um-si-Shoutbox
    Te rog să respecţi pct-ul nr 12 din regulament.
    Last edited by val; 27-01-20 at 06:57.

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@clau
    inca o poza ca sa iti faci o idee despre cum sint montate partile mobile pe care a fost bagat fortat rulmentul . Pe partea interioara a rulmentului este un manson de cauciuc cu rol de a reduce zgomotul si vibratiile . Tot angrenajul a fost masurat in asa fel ca dupa asamblare sa aiba spatii foarte mici nepermitindu-i sa mai aiba vreun joc in montura. De aici vine si problema de intretinere , trebuie desfacuta din cind in cind ,curatata, verificat mansonul de cauciuc ,schimbat sau uns ca sa nu crape . Ca o recomandare ,la orice model te-ai gindi ,neaparat sa o faci in asa fel sa fie demontabila ,altfel risti de la mizerie sau rugina sa se miste cu greutate , dupa care se rupe mansonul de cauciuc si se blocheaza montura . Daca se poate desface o readuci la viata ,daca nu se paote desface o arunci. Sa nu pui urechea la ce zic asa zisi meseriasi "ca nu are moarte" , nu moare dar nu o mai poti folosi .
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm