Nu am un aparat dedicat pentru masurat semnal. In anii din urma imi faceam toate reglajele cu placa dvb SkyStar HD si aplicatia AltDVB sau cea a placii Technisat (sau nu mai retin exact), avand in vedere ca faceam aceasta operatiune doar pentru mine.
Sper ca ma voi descurca sa o aliniez asa cum trebuie. Nu a sosit, inca, timpul sa montez antena, momentan imi adun mai multe informatii; recunosc ca fiind o pasiune veche, mocneste acolo, in mine. Antena nu a mai fost folosita de multi ani si trebuie, mai intai sa o bag intr-un proces de reabilitare (montura a ruginit si trebuie curatata, vopsita, rulmentii inlocuiti) trebuie sa fac si o achizitie de actuator. Antena este din tabla de aluminiu (destul de groasa) iar montura din fier. Trebuie sa refac sistemul de prindere al lnb-ului pentru ca bratele au fost, oarecum, deformate - aici trebuie sa calculez si distanta focala, centrarea, etc. Insa cea mai mare problema, cred ca va fi ghidul de unda. Eu am unul dar nu este al antenei si, cel mai probabil, ar trebui sa procur altul. Stiu ca, in mod normal, o astfel de antena se livreaza cu ghidul de unda, imperecheate. Dar antena mea nu este din comert. Este o antena confectionata prin anii 1994 la IME Turnu Magurele, este din doua bucati, sudata pe mijloc si centrata cu sarma de inox. Acum, dupa atatia ani, nu are nicio deformare. Poate gasesc o poza sa o pun aici pe forum.
Punerea in functiune este un proiect al meu, un hobby, mnai bine zis, si vreau sa vad de ce "este in stare". Eu am cumparat-o prin 2007 dar daca locuiesc de atatia ani numai la bloc, nu am avut cum sa o pun in valoare. Din prea mult entuziasm, am avut o tentativa si am cocotat-o la etajul 9 pret de un an de zile dar nu am avut rezultate notabile cu Astra 2D ( ca pentru asta o luasem), intrucat nu aveam acces deloc la lnb. Plus ca, avand diametrul de 2M, aveam un brat de cca 1,5 m pentru a o distanta de perete, altfel nu avea cum sa parcurca curba satelitilor.
Asa ca, poate peste un an reusesc sa o "pun pe picioare".

Reply With Quote