Results 1 to 15 of 40

Thread: Instalarea antenei cu busola

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Instalarea antenei cu busola

Am o antena simetrica de 1,4m Al pe montura polara si asi vrea sa o fac mobila .Ce actuator si ce pozitioner ar trebui sa folosesc pt a misca antena dela v la e si invers? Dupa ce am impartit montura in jumate pe ce satelit trebuie fixata ca sa poata ''urmari'' curba lui Clearc fara a mai modifica elevatia? Locatia mea aproximativ 30 kl de Bucuresti. Multumesc mult.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Bun. Tot uitandu-ma pe satlex am vazut ca zice de Nordul Real. Banuiesc ca este Nordul geografic, care difera de Nordul Magnetic. Deci daca e cum zic eu reglajul cu busola e din start supus unei abateri.
    Ca sa afli Sudul Geografic (sau Nordul) faci asa:
    1. Infigi un bat in pamant (sau vedeti voi ceva vertical fixat cum puteti la locul "faptei") si marcati punctul unde se termina umbra.
    2. Dupa ce va montati suportul, mai terminati de asamblat si antena umbra batului sigur s-a miscat si marcati si acest al doilea punct.
    Unind cele doua puncte aveti linia perfecta Est-Vest.
    Cum se masoara gradele la stanga sau dreapta fata de Sud nu mai stiu.
    P.S. Metoda valabila in tot timpul anului. Valabila si pt. situatii de supravietuire. Cu conditia sa fie oarece soare.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Sau mai simplu urmariti directia soarelui,soarele rasare la Est si apune la West la ora 12 -pranz- este fix pe Sud.

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

andres ai si tu dreptate in ce spui , dar :

- montam antena doar la ora 12 fix ?
    - daca ceasul nu e bine fixat ?

.
    Fost membru al acestui forum

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

La ora 12 soarele indica Sudul,in restul zilei de ex. dimineata stim ca soarele se afla la E iar dupa-amiaza la W in functie de acestea putem monta ff usor o antena,iar daca este noapte ne ghidam, dupa steaua polara ce indica intotdeauna S-udul,iar daca sunt nori atat ziua cat si noaptea folosim o busola,cred ca am raspuns tuturor variantelor posibile.

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

trebuie sa iei in calcul ora de vara
    deci la ora 13 soarele indica SUD-ul
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

sau, mai simplu, o montezi langa o alta antena ca sa ai model, gasesti satelitul pe care e fixata aia, si ai un punct serios de start pentru cautare

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by andres View Post
    La ora 12 soarele indica Sudul,in restul zilei de ex. dimineata stim ca soarele se afla la E iar dupa-amiaza la W in functie de acestea putem monta ff usor o antena,iar daca este noapte ne ghidam, dupa steaua polara ce indica intotdeauna S-udul,iar daca sunt nori atat ziua cat si noaptea folosim o busola,cred ca am raspuns tuturor variantelor posibile.

intodeauna indica nordul
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Da,corect!! eram cu gandul in alta parte,deci gasind steaua polara stiti cu siguranta unde este Nordul deci..inclusiv restul punctelor de orientare,ff folositoare pentru drumetii in munti dar si pentru o instalare corecta a unei antene .

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@ zildan
    trebuia sa lasi ce am scris pentru ca nu sint minciuni sau inventii de dragul de a ataca o revista .
    Instalare cu sufa de tractor

Instalari cu cablu de la ambreaj

pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

@antenutze
    asta ai scris si in infosatelit,ca marea descoperire in materie de reglat antene? Dupa experienta ta in materie de reglat antene ,reglarea cu sfoara e superioara unei reglari cu un aparat de masura?Daca redactia revistei a considerat ca merita sa-ti publice metoda ,e clar cam care e nivelul tehnic al redactiei si revistei . Cred ca se putea un titlu mai pompos gen "cum sa reglezi o antena cu o sfoara si sa cistigi o naveta de bere" ca o incurajare pentru cei cu gitul larg . Daca prin acesta postarea ai vrut sa atragi atentia asupra revistei infosatelit si rubricii lor ,articolele lor din seria "cum sa-ti reglezi singur antena" sint mai mai mult invitatie la dereglat si strimbat antena , o continuare a cruciadei insultelor si dispretului inceputa pe rdi impotriva instalatorilor de fostul admin . Cui a folosit ? Managerilor de instalari de pe la dth-uri care au dus tariful pe instalare la bataie de joc , in nici un caz instalatorilor care investeau in scule si se informau tot timpul ce se prinde ,pe unde si in ce conditii.
    Eu nu pot sa desconsider un om sau o categorie sociala, sa-l dispretuiesc pentru munca care o face ,indiferent ca e vorba de gunoie,instalator ,electrician. Omul care munceste corect trebuie platit pentru ceea ce face, cel care vine si iti munceste pe bautura e alcoolist nu meserias; dar recomandarea ta pentru cei care citesc sa nu mai dea bani unui asa zis instalator si de bani sa ia bautura ce se vrea de fapt ? o incurajare a alcoolistilor sa instaleze antene?
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

Standard RSP member antenutze's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

in primul rand as vrea sa spun ca nu am sters intentionat articolul am modificat doar un link si cand am repostat a disparut articolul sigur, poate se uita cineva din staful forumului la acest gen de manevra... (daca nu se poate am sa-l repun din nou)
    normal nici nu ar trebui sa-ti raspund pt ca esti pe alaturi de subiect si nu faci altceva decat sa-ti bati joc de munca altora, indiferent ca este cazul de fata sau jignirile aduse celor de la Info Satelit unde sunt oameni cu experienta in acest domeniu si m-as bucura sa faci si tu parte dintre cei care stapanesc tot atat de bine aceasta pasiune, dar ma tem ca nu este cazul. Tu faci parte din categoria celor care stau blat pe un sit nu aduc niciun aport constructiv la cresterea acestuia si atunci cand posteaza cineva ceva, pt unii mai intresant pt alti poate mai putin, vi si incepi cu tot felul de remarci stupide. daca ai fi fost un membru din prima categorie ai fi venit sa aduci unele completari la acest articol sau daca nu ai fi fost de aceiasi parere cu cel care l-a postat ai fi venit cu argumente tehnice si nu cu barfe de ferentari.