Interesante metode... nici nu mi-au trecut prin cap![]()
Felicitari
Interesante metode... nici nu mi-au trecut prin cap![]()
Felicitari
Internetul e distractie, nu pierde controlul!
Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!
Intrebare care poate parea stupida:
am suport pentru antena de 0,9 m (cred ca are 3 kg). Suportul in sine cred ca mai are 0.5 kg. Prinderea suportului in 4 puncte.
Ce dibluri folosesc (dimensiunea lor)? Sa fiu sigur ca nu-mi cade.
Nihil Sine Deo !
Credinta. Speranta si incredere.
Ubi bene ibi patria.
cred ca cel de 12 e mai mult decat ok, totul e sa nu fie turcisme
Voi asa aveti? 12 mi se pare si mie destul...mai ales ca n-o sa fie expusa la vantoase...Desi mai bine imi iau masuri de precautie.
Nihil Sine Deo !
Ubi bene ibi patria.
Vad ca si cei de la Max sugereaza aceleasi fi=12 mmm. Oke.
Nihil Sine Deo !
Ubi bene ibi patria.
http://www.dishpointer.com/ un link util celor de care au nevoie pentru a instala o antena satelit
Am o antena simetrica de 1,4m Al pe montura polara si asi vrea sa o fac mobila .Ce actuator si ce pozitioner ar trebui sa folosesc pt a misca antena dela v la e si invers? Dupa ce am impartit montura in jumate pe ce satelit trebuie fixata ca sa poata ''urmari'' curba lui Clearc fara a mai modifica elevatia? Locatia mea aproximativ 30 kl de Bucuresti. Multumesc mult.
Bun. Tot uitandu-ma pe satlex am vazut ca zice de Nordul Real. Banuiesc ca este Nordul geografic, care difera de Nordul Magnetic. Deci daca e cum zic eu reglajul cu busola e din start supus unei abateri.
Ca sa afli Sudul Geografic (sau Nordul) faci asa:
1. Infigi un bat in pamant (sau vedeti voi ceva vertical fixat cum puteti la locul "faptei") si marcati punctul unde se termina umbra.
2. Dupa ce va montati suportul, mai terminati de asamblat si antena umbra batului sigur s-a miscat si marcati si acest al doilea punct.
Unind cele doua puncte aveti linia perfecta Est-Vest.
Cum se masoara gradele la stanga sau dreapta fata de Sud nu mai stiu.
P.S. Metoda valabila in tot timpul anului. Valabila si pt. situatii de supravietuire. Cu conditia sa fie oarece soare.
Sau mai simplu urmariti directia soarelui,soarele rasare la Est si apune la West la ora 12 -pranz- este fix pe Sud.
andres ai si tu dreptate in ce spui , dar :
- montam antena doar la ora 12 fix ?
- daca ceasul nu e bine fixat ?
.
Fost membru al acestui forum