-
Pufan Member
Beginner
Re: Sunt pufan si am nevoie de ajutor. Ce imi treb
Multam, insa de sharing nu poate fi vorba, pentru ca nu am net acolo, si nu sunt sanse sa fie tras (ma refer la o linie buna, nu modem vodafone).
Stiu ca la inceputul topicului am scris ca antena va fi montata in bucuresti, insa pe parcurs s-au schimbat datele problemei, si antena va fi instalata, undeva langa Targoviste (Moreni).
Cum am spus, ca pret al receiver-ului, as prefera undeva 250-300 ron (maxim). bugetul este limitat rau de tot.
-
Standard RSP member
Merge si cu modem vodafone, orange, zapp, ... eu am testat cu ultimele doua, ca si client si merge ok. Ca si server nu stiu.
-
@DoubleG
Un simplu sfat, daca nu ai posibilitate de racordare la o linie "serioasa" de net iti recomand zapp pt share, celelalte oferte mobile reprezinta praf in ochi (le-am testat pe toate personal). Dar...si aici este o problema, trebuie sa ai semnal EVDO pt ca 1X este ca si cum nu ar fi. Daca semnalul este slab trebuie sa iti pui o antena exteriaoara pt modemul zapp, insa si asta costa cam 150 Ron. Pentru a avea o legatura permanenta intre receptor si modem (preferabil Z020) iti mai trebuie un router cu port USB compatibil, sau poti substitui acest router cu un PC care trebuie sa ruleze permanent. Ca receptor eu zic sa te orientezi catre ofertele cu linux (DM 500, Soleron, Optibox). Apoi urmeaza sa faci un abonament la un DHT, pt ca in share nu este prea comod sa fii doar client. Acum fa un calcul, vezi de ce suma dispui si alege cat de cat in cunostinta de cauza, daca ai nelamuriri, nu uita sa intrebi.
Multa bafta !
-
Pufan Member
Beginner
Gata.
Am comandat receiver-ul. Sper sa ajunga pana Vineri, ca sa pot umbla cu el in week-end.
Pana la urma am comandat:
Optibox EXTRA CX PVR READY (dual USB 2.0)
Momentat nu ma pasioneaza sharing-ul. Poate mai incolo cand intra microbul....
Acest receiver oricum, va sta la tata, la tara, asa ca .....
Eventualul sharing, daca il voi face vreodata (conditionat de net, care nu exista), il voi face prin PC. Am inteles ca merge si asa.
Acum, ce va rog, este sa-mi spuneti "chichitzele" acestui receiver.
Am citit in ultimele zile, cat am putut de mult despre el si despre cu se face softarea si ..... "iluminarea ciobanului gigel". Insa imi poate spune cineva (pe PM) un loc sigur de luat lumina.
Nu stiu, orice informatie e valoroasa.
Multumesc in avans.
Nu stiu care a fost problema insa de aseara pana acum, forumul nu a functionat. E de la el sau e de la mine? Sa auzim numai de bine.
Marian
-
Pufan Member
Beginner
Dragilor,
Spuneti-mi, va rog, cum sa procedez cu montarea antenei.
Trebuie sa o montez pe coltul casei, ca sa pot vedea mai multi sateliti.
Insa exact in acest colt am un pom fructifer care depaseste cam cu 1-1.5m in inlatime locul de amplasare al antenei.
Influenteaza acest pom, receptia programelor.
Urmatoarea varianta posibila este sa ma duc pe celalalt colt al casei, insa nu mai vad foarte mult spre vest.
Va rog un sfat pe care dintre ele sa o utilizez pentru montaj?
Influenteaza pomul fructifer receptia, sau nu?
Multumesc
-
Standard RSP member
Sanatate!
N-am priceput daca antena va fi fixa sau ai ales o solutie de mobilitate.
Pe de alta parte, este importanta si distanta de la antena la obstacol, nu doar inaltimea lui.
Pe directia principala de receptie (antena fixa), un obstacol nu te deranjeaza daca este la distanta dubla (sau mai mare) fata de inaltimea lui relativa (adica cu cit depaseste in inaltime antena).
Succesuri!