Vreau sa-mi expun si eu parerea il legatura cu sistemul de operare Windows Vista, in ciuda faptului ca a castigat locul intai la competiţia Fiasco Awards 2009, ţinută la Barcelona.
Personal, folosesc versiunea Vista Ultimate X64 instalat din 12 noiembrie 2007 si ruleaza fara probleme. In tot acest timp nu am avut nici un crash, nici un ecran albastru, compatibilitate cu toate device-urile hardware interne si externe.
Se comporta excelent in HIBERNATE, a rulat chiar si 30 de zile fara oprire.
Probabil sunt norocos, nu stiu ce sa zic, dar eu efectiv nu am avut nici un fel de probleme. Am folosit ca antivirus distributia Symantec x64, iar in materie de softuri, nu a existat vreunul care sa nu functioneze.
Mentionez ca am instalate tot soiul de programe (nero 9, pinnacle 12, arhicad, corel, adobe cs3 - le-am numit aici pe cele mai complexe) care ruleaza fara probleme de incompatibilitate.
E adevarat ca intr-un fel, conteaza si configuratia (amd 4200+ x2 64, 4gb ddr2 dual ch, mn2 DH si 8600GTS + hdd sata cu 32mb buffer), dar conteaza si programele "asa zis" spyware detector, scan and clean, registry cleaner, etc, programele de maxim 4-10 Mb, care nu au ce sa caute instalate pe hdd si carora nu le vad utilitatea ,considerand ca acestea fac mai mult rau decat bine.
Pe partitia C, unde e instalat sistemul de operare nu mai exista altceva in afara de directorul windows si program files si nu am instalat niciodata 2 sisteme de operare care sa ruleze in paralel pe acelasi PC.

Acesta a fost punctul meu de vedere, nu vreau sa ridic in slavi SO Vista (orice varianta), dar consider ca, practic, conteaza si felul in care e "manevrat" acesta de-a lungul vremii, dupa cum am zis mai sus, fara programe instalate anapoda si fara "bling-bling'-uri care ingreuneaza memoria .

Multumesc.

PS - in tot acest timp nu m-am virusat niciodata, chiar daca am facut brows-ing pe situri chiar si "w@rez".