Quote Originally Posted by bibbicu View Post
Spune-mi te rog de ce ai ales Vista?
Eu rulez XP dar suspin si acum dupa 2000 si chiar 98se.
Am ales acest sistem de operare prima data din pura curiozitate. Lucrez intr-un domeniu in care tot timpul trebuie sa fii la curent cu ce apare nou in materie de software si hardware si tot timpul mi-a placut sa testez si sa experimentez diferite aplicatii si sisteme de operare. Imi aduc aminte cu placere de vremurile in care testam aproape orice aplicatie care o gaseam pe cd-urile CHIP si nu numai de acum cativa ani buni.
Apoi, m-am acomodat cu VISTA si facandu-mi upgrade de la 2 gb ram la 4 gb am considerat ca momentan nu e nevoie sa revin la vechiul XP.
Apropo de avertizarile de securitate, acestea se pot dezactiva foarte usor din Control Panel --User account -- Turn UAC control off.
Mi-a placut design-ul interfetei si stabilitatea sistemului propriu-zis. Dupa cum am mai spus, nu l-am incarcat cu briz-briz-uri si am tinut instalat DOAR ceea ce utilizez in mod frecvent.
Plus ca, pe parcurs, sistemul s-a emulat perfect pe aplicatiile rulate mai frecvent si am constatat o crestere semnificativa a timpilor de incarcare a acestora.
Lucrez destul de des cu fisiere mai mari de 10-20GB si am senzatia ca acestea se copiaza mult mai repede de pe un HDD pe altul decat in XP, plus ca pot vedea viteza de transfer efectiva realtime.
Mai folosesc si Sidebar-ul din Vista cu cateva gadget-uri (network utilization, disk free space, weather, sound volume, RSS feed, clock, processor si ram usage).
Bun, o sa spuneti ca si pe XP exista o alternativa la Sidebar-ul din vista, am testat-o pe un laptop cu XP, dar am avut cateva crash-uri si am renuntat la aceasta.
Si ar mai fi si altele......