Results 1 to 3 of 3

Thread: instalatie satelit casa

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default instalatie satelit casa

Salut.
    Sunt nou in domeniul receptiei satelit, am citit forumul vreo 2 saptamani si sunt incantat de calitatea userilor de aici.

Doresc sfaturi si precizari in legatura cu instalatia ce doresc sa mi-o construiesc.

Casa este la stadiul de finisare, deci pot introduce orice fel de cabluri. Zona Cluj. Doresc sa am tv-uri in 4 dormitoare, living si bucatarie. Orientarea nu este o problema, am acoperis terasa si probabil acolo voi monta antena. LNB cu 8 iesiri. cablu coaxial spre fiecare reciever. Recievere-le la care m-am gandit vor fi dreambox 500 sau clona. Retea ethernet intre recievere. Cam asta ar fi partea hardware.

Am inteles principiul cu card sharing-ul. Imi fac ab la gigi (prefer gigi pt gsptv, dar daca imi recomandati altceva sunt dispus la schimbare) si fac sharing local. Mentionez ca doresc sa folosesc metoda sharingului pentru a putea fi liber sa schimb oricand reteaua, nu pentru a face economie la abonament.

va rog niste linkuri sau explicatii despre:
    1. Ce fel de antena si ce LNB?
    2. ce fel de cablu se pune intre LNB si recievere?
    3. cum sa sa scot BK si RSA de pe card. as aprecia ceva link-uri de citit pentru a ma edifica exact cum se face.
    4. este gbox cea mai buna solutie pt sharing local?

Va multumesc anticipat pt ajutor.
    -

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Default Re: instalatie satelit casa

nu se poate daca iti faci abonament la digi

iar dream 500 e mai indicat pt sharingul pe net nu local

sunt receptoare mult mai ieftine pt sharing local , gen echosmart http://sateliti.info/forumdisplay.php?f=60 (mai exact aici ai date clare despre sharing local la echosmart http://sateliti.info/showpost.php?p=60534&postcount=8 )la care merg cartele de @kta, f@cus sau d@lce daca chiar vrei dth-uri autohtone

PS: cred ca intrebarile tale sunt tedentioase desi am raspuns unora dintre ele ca sa nu zici ca suntem rai ,pt ca se pare ca ai multe informatii despre sateliti si receptia tv de pe sateliti si vii pe aici sa faci caterinca
    Last edited by horatyu; 06-02-09 at 13:34.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: instalatie satelit casa

tot ce stiu despre sateliti stiu de pe forumul vostru.
    daca am deranjat imi cer scuze. chiar nu stiu de unde rezulta ca intreb ca sa fac caterinca...!?
    la modul cel mai serios doresc sa imi realizez instalatia in casa, si cum sunt in faza de finisaje am timp sa ma documentez.
    doresc dreambox pentru ca e cu linux si eu sunt pasionat de IT. nu vad de ce nu ar fi potrivit pt sharing local daca e bun pt sharing pe net. din cate am inteles pe aici, sharingul local e o varianta simplificata a celui pe net.
    am inteles ca nu merge cu gigi, sa ramanem la un dth care nu are imperecheate cardul si receptorul?
    receptoarele vor fi folosite si de nevasta, soacra, in cativa ani si de junioara mea, asta e motivul pt care vreau un dth local.

p.s.
    inca odata imi cer scuze daca intrebarile mele deranjeaza, dar doresc sa gasesc cea mai buna solutie si vreau sa stiu cum sa trag cablurile alea.