-
Member
Visitor
instalatie satelit casa
Salut.
Sunt nou in domeniul receptiei satelit, am citit forumul vreo 2 saptamani si sunt incantat de calitatea userilor de aici.
Doresc sfaturi si precizari in legatura cu instalatia ce doresc sa mi-o construiesc.
Casa este la stadiul de finisare, deci pot introduce orice fel de cabluri. Zona Cluj. Doresc sa am tv-uri in 4 dormitoare, living si bucatarie. Orientarea nu este o problema, am acoperis terasa si probabil acolo voi monta antena. LNB cu 8 iesiri. cablu coaxial spre fiecare reciever. Recievere-le la care m-am gandit vor fi dreambox 500 sau clona. Retea ethernet intre recievere. Cam asta ar fi partea hardware.
Am inteles principiul cu card sharing-ul. Imi fac ab la gigi (prefer gigi pt gsptv, dar daca imi recomandati altceva sunt dispus la schimbare) si fac sharing local. Mentionez ca doresc sa folosesc metoda sharingului pentru a putea fi liber sa schimb oricand reteaua, nu pentru a face economie la abonament.
va rog niste linkuri sau explicatii despre:
1. Ce fel de antena si ce LNB?
2. ce fel de cablu se pune intre LNB si recievere?
3. cum sa sa scot BK si RSA de pe card. as aprecia ceva link-uri de citit pentru a ma edifica exact cum se face.
4. este gbox cea mai buna solutie pt sharing local?
Va multumesc anticipat pt ajutor.
-