Salut, lungime aprox. a cablului 150-200 m , cam 90-95 % in exterior . Astept opinii .![]()
Salut, lungime aprox. a cablului 150-200 m , cam 90-95 % in exterior . Astept opinii .![]()
Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!
Si eu stiam ca la aprox. 170m ar trebui pus un repetor (router/switch)
hai sa-ti spun eu , si ceea ce spun se bazeaza pe documentatia citita si pe experienta in realizarea si administrarea unei retele exterioare :
- normele spun ca lungimea maxima la care nu apar coliziuni si pierderi este de maxim 100 de metrii . In practica , poti sa ai si 130-150 de metrii si sa mearga , dar ai ceva pierderi iar in functie de diferiti factori externi ( caldura , frig ) cablul respectiv iti va face probleme .
Deci sfatul meu este : router( switch )+100 m + switch + laptop
Daca nu ai posibilitatea de a alimenta switch-ul la jumatatea distantei , ii faci alimentarea prin a 4 pereche de fire "maro-alb maro"( care nu le mai bagi in mufe ) care nu sunt folosite , deci tai cablul de alimentare de la jumatate avand grija la polaritate . Ai grija cand scoti perechea maro , firele care vor ramane in mufa trebuie sa fie acoperite de camasa din pvc a cablului , sa nu le desfaci pe o lungime foarte mare , indicat ar fi sa le desfaci pe toate din camasa cam 25-30 de centimetrii , dupa care , cele 3 perechi care intra in mufa le tai scurte , cam cat intra in mufa .
Last edited by garyman; 04-02-09 at 12:07.
pierdut in discutii aprinse .... desi nu doresc nimic
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
...si sa aiba fir de otel pentru rezistenta la intindere.
FTP -ul sufat ( pentru exterior sufa de otel ) , cu ecranaj folie PVC si Folie aluminiu , indiferent de producator ( in romania nu gasesti prea multi producatori ) la distante mai mari de 100 face figuri ! Este posibil ca la un singur pc sa nu se simta prea mult , dar cel mai sigur ar fi sa faci cum ti-am spus mai sus , un switch la jumatate si sigur nu vor fi probleme .